If i were a boy.

Idag när jag stod och stretchade i bassängen på Iksu så hörde jag att den här var bra. Därför får den bli kvällens låt, för nu tänker jag lägga mig under täcket. Hoppas imorgon blir en bra dag, för jag behöver en bra dag!



-

Varje människa vi tycker om, är någon vi kommer att mista  någon gång där framme. Men vi måste ändå göra motstånd till varje förlust, så länge vi kan..

Jag blir tokig. Speciellt när man vet att det egentligen inte finns någon gräns, utan att det är bara vi som kladdar dit den. Gränser håller inte andra människor borta, de stänger in en själv. När lär vi oss? När vågar vi riskera de där skrubbade jävla knäna som jag alltid pratar om eller ta chansen trots att allt alltid kan gå i tusen bitar. Jag menar, man kan också alltid komma tillbaka. Det går att laga till mosaik, och finns det egentligen något vackrare? Det finns stunder som jag aldrig vill förlora. Det finns ögonblick som jag vill uppleva tusen gånger till.

...jag vet att jag har rätt i det här.

Zzz..

Plötsligt blev min soffa såhär skön och jag orkar inte röra mig en millimeter. Det är livsfarligt att lägga sig ner. Ögonen vill liksom slockna på direkten!




Summer love..

Men tja.

Imorse på vår kostlabb så räknade vi ut att imorgon till middag, efterrätt och alkohol så kommer vi sammanlagt att få i oss 4500 kcal! Plus frukost, lunch, mellis och ev. fyllemat kommer det då att bli.. ja minst 2000 kcal till! Det är helt jäkla sjukt! Tänk då mig som gör av med ca 3000 kcal per dag (höftar lite..), men knappast får i mig mer än 2500 kcal. Man får ju lite smått ångest när man börjar räkna! En normal pizza 1700 kcal... en banan 100 kcal. You name it! Efter att ha suttit och räknat kcal och fettinnehåll och näringsämnen nån vecka så blir man lite konstig vill jag lova. Nu framöver måste jag dessutom väga och anteckna exakt vad jag stoppar i mig och exakta vikten och kcal på det. Jisses.. Och nej. EVgentligen bryr jag mig inte ett skit eftersom att det inte händer speciellt mkt på mig. Men man får sig ju ändå en tankeställare.

Efter en härlig lunch ute i solen hade vi simmning och Elin tog sig an att försöka lära mig crawla. Ingen vacker syn vill ajg lova! Jag sprattlar och skvätter och får nackspärr och kallsup och nu har jag svalt halva bassängen tror jag. Varför sjunker jag när jag ska flyta, och flyter när jag ska sjunka? Suck.

Jag har dessutom hunnit att både handla mat och alkohol. Mat 500 kr (och ja... någonstans tänkte man nog på alla kaloorier trots allt!) och sen massor med sommar-öl (flasköl) och sommvar-vin (guntrum) och sommarcider (färgglada) på det. Jag ser liksom framför mig hur jag sitter i mina shorts och solglasögon imorgon och smuttar på en Heiniken eller en Pripps Pure. SOOMMMAAAAR!!

Jaja, nu har jag iaf fisk och pommes (sooommmaaar!!) i ugnen och ska slänga i mig det innan jag ska iväg på vattengympa ikväll. Jag som har velat gå på vattengympa igen så länge nu! Klassen har fått en aningens träningsmani nu mera. Vi går på pass, i grupp! Jag har inte varit speciellt duktig på att delta i alla passen, men i snitt är vi väl kanske 8-10 från klassen som tränar ihop. Skitkul! Ser riktigt framför mig hur Joel, Joel, Ola, Eric och Danne står där i bassängen med sina tofflor och badmössor. Någon sa att man ska ha tofflor när man ska på vattengympa för att slippa blåsor under tårna..! Jag skippar tofflorna. Och det gör nog Maria med.

Love!

Joel 25 (foton efterlyses..)


Brunetter är snyggare.

Det stör mig att Linda Rosing är sååå käääääääär (och att jag dessutom inte kan låta bli att läsa det hon skriver.)

Saker stör mig! Det jobbigaste är när man stör sig på människor som man helt enkelt inte kan komma ifrån. När man helt enkelt måste acceptera det och istället försöka ge sig fan på att inte störa sig. Men hur mkycket jag än anstränger mig, så stör jag mig så jävulskt! Sen när inte alla andra människor som är runt mig inser hur störande det är, så stör det mig ännu mer! Jag menar, varför kan inte alla andra också se att det är så jävla störande!? Jag ser det. Fast jag inte vill. Fast jag är blåögd och alldeles för snäll så får jag horn ibland. Vissa människor kan jag inte tycka om. Fast jag är snäll och blåögd. För till slut märker man när vissa människor gör allt för att sätta pinnar i hjulet för en. Hur ska man tycka om någon som gör allt för att förstöra för en?

Sen stör jag mig på att det tar så lång tid för Carolina Gynning att skriva klart sin bok också. För ni som inte läst hennes första, det låter fjantigt, men ni har missat något! Och det stör mig också att hon inte tycks hinna träffa sin prins så ofta. Jag lever mig nästan in i hennes liv, lite knäppt. Men jag blev glad när hon äntligen fick sin lover! Oooh, ni måste bara börja läsa om henne. Jag är fascinerad av henne helt enkelt. Kan säga att jag inte tyckte ett nada om henne förut, men efter att ha läst hennes bok så fick jag en aha-upplevelse. Otroligt vilken kvinna! Jag ska också bli så någon gång.

En dag ska jag bli sådär självständig. Självständing, självsäker och aldrig hamna ute på plankan. Ta smällarna men sen vända kinden åt och promenera vidare. Hon är cool. Hon oroar sig knappast över tonfall och blickar. Hon analyserar knappast ordval eller läser samma sms ca 34 gånger. Sen är hon vacker som en dag, het som få och dessutom blond. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - det är något med blondiner! Kommer inte på en endaste brunett som är sådär! Fast blond tänker jag aldrig bli, för brunetter är snyggare! ;)

Blodpudding och en massa ludd.

Näe, nu är jag fan less. Jag är less på denna förjävliga jävla klump-jävel som man har i magen ungefär 80% av dygnets alla timmar. Det täääääär. Försvinn och lämna mig ifred. Annars blir jag tokig!

Inatt vaknade jag kring 3 av att lägenheten inte riktigt stod rätt till. Lampor var tända, grejer i sängen och jisses anåda. Jag vill inte ens veta vad jag gör för konstigt om nätterna! Men trots att jag somnade så tidigt igår så höll jag inte på att ta mig upp imorse. Suprise blev det också när jag fick veta på vägen till skolan att jag hade simmning, om 10 minuter. King.. Efter ungefär 10 minuter i bassängen var jag stel av köld och när jag gick därifrån en timme senare var jag blå. Sen var jag lila om läpparna i 40 minuter efter. Får man bada med kläderna på nästa gång?

Ja, vad ska man säga? Jag är less och loj och så jäkla velig människa. Hur många gånger jag än vänder på allt så hittar jag som ingen lösning som är tillräckligt bra. Eller.. ja. Lite solsken i vardagen skulle pigga upp! Så slipper man iallafall gå runt med lera hela byxorna och ryggen direkt man har cyklat. Sen skulle jag behöva mat också. Hittade en gammal gammal blodpudding i frysen, men nu äre fan tomt. Imorse blev det hårdmacka med enbart smör på. Imorgon vette fan. Jag måste handla. Måste måste måste måste! Fan vad mycket man måste. Jag hinner inte med alla måsten, jag har så mkt med allt annat att göra. Typ fundera och vända och vrida och allt sånt där. Idag på lektionen satt jag och försökte komma ihåg ifall det blev färg på bilderna om man riter med en färgpenna på OH-bilden. Blire det? Jag kom inte fram till något svar, och jag hörde heller inte ett ord om vad som sas på föreläsningen.

Äh. Nu ska jag steka den där jäkla blodpuddingen innan jag dör av hunger!!


Måndagsvin.

Nu är jag hemma i min lägenhet. I min säng. På Ö. Norrlandsgatan. Kan lova att det känns som 100 år sedan! Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag borde lägga pengarna på en bil istället för en lägenhet. Hur som helst så är jag iaf hemma och stadgad här nu för första gången på några dagar. Som vanligt flänger jag mest runt överallt.

Idag efter skolan for jag upp till grabbsen och vi gick till lördagens lokal för att städa - igen. Eller.. vi och vi. Kan inte påstå att jag gjorde mycket nytta när vi väl tagit  oss dit! Jag satt mest och tittade på medan de skurade golven och hade sig en gång till (Bostaden är kräsna...!). Sen somnade jag nästan (för ovanlighetens skull) i deras fotölj innan jag fick det smaskiga erbjudandet om "En god middag, tända ljus och en snyftar-film. Låter inte det som en perfekt myskväll..Sugen?" Ehhh, jaaaaaaa! Så jag har med andra ord legat på en soffa, ätit gott och druckit ett glas vitt vin.

Sen har jag gjort det igen. Jag har fallit pladask för en sån där mörk skönhet. (som vanligt) så är han mörk, galet het, otroligt jävla sexig, magiskt åååååååh, spelar gitarr och sjunger. Såld är vad jag är! Jag måste sluta falla för alla dessa skådespelare, eller så måste jag helt enkelt sluta se på film. Kvällens film blev iaf Walk the Line och jag älskar gitarren och rösten och rollen och hela alltet. Det är något med musiken och den mörka looken som får mig på fall. Jag menar, han är ju inte direkt den första jag lyckas snubbla på som har just det där! Crossroad, Greys Anatomy, Walk the Line bla bla bla bla... mörka och spännande karlar!

Ja som sagt. Vi har pratat igenom livets alla kringelkrokar och suktat efter mörka män och ätit oss smällfeta och smuttat på alkohol en måndag och det har till och med ändrats lite statusar på vissa håll. Jisses så mycket det kan hända sådär på början av veckan. Och inte nog med det. Jag har världens mysigaste tröja att sniffa på tills jag somnar! =)





En sliten måndagkväll..



...in i minsta detalj!



igår var vi bakis så vi for till Nydala och levde livet lite.



Eric fastnade i grinden och jag fick mig ett gott skratt!



Sol, pizza, gott sällskap!



Joel 25 år, jag fick den bästa vinkeln!



Fredagens liiveband!




Fest och bloggtorka.

Hej människor!

Igår hade vi som planerat, men inte nämnt på bloggen en överraskningsfest för Joel som fyllde 25! Han blev bortrövad och hade lite aktiviteter på dagen och sen fick han ögonbindel och blev ledd till en lokal där vi var massor med folk och sjöng för honom! Blev tillslut riktigt lyckat, trots att det stundvis fanns en del tvivel. Under kvällens gång fick han lite uppdrag och där kring 02.00 var de flesta rätt nöjda och gick till sängs!

Kvällen blev som sagt bra men självklart inte utan lite... konstigheter? Jag är nog rätt bra på att dra till mig svårigheter. Det liksom drar sig till mig trots att jag gör allt för att hålla mig därifrån! Jaja. Imorse vaknade vi iallafall kring 12 och gick ner till lokalen och städade. Tre tappra själar var vi som skurade golven och diskade glas och puttsade bord. Jävlar vad skitit det var alltså! Ett tjockt lager öl på golvet, luktade gudomligt. Men kring 14 var vi klara och tog bilen och köpte pizza och satte oss sen på nydalasjön och åt och njöt av solen. Härligt!

Måste säga att dagen gått jävulskt fort idag! Plötligt är klockan efter tio och jag känner mig som en äkta lodis. Kläder stora som tält och jäkligt het  frilla från gårdagen. Måste ha sett  extra bra ut när vi gick mot isen då jag dessutom hade högklackat till denna vackra  outfit!

Jag har bloggtorka.

Nattens drottning tills hon blåser omkull

Gomooorrooooooon!

Igårkväll var ändå en guldkväll! Jag hann varken med middag eller lunch vilket gjorde att mina groggar med jordgubbssaft satt som smäck. "Solen skiner och vi ligger med poolen"! Sen visade  det sig att mitt älskade Obbola-band spelade inne i stan och att vi dessutom kirrat 10 st gratisbiljetter dit, yey! Självklart stod vi längst fram och hoppade och skrek och sjöng tills vi blev hesa.

Jag kände mig som 16 år igen! Det var flera gamla favoriter där som jag hängde med när jag var minderårig och tyckte det var aaascooolt att åka bil med killarna som fick gå på bolaget. Fick höra att jag växt på mig under åren och att jag såg både vuxnare och mognare ut! Riktigt roligt var det iallafall med massor av kramar, och det blev till och med lite scendans under kvällens gång. Jag vet inte hur många gånger jag han tänka tanken att livet fan är greaat medan jag stod där. För livet var verkligen great!

När kvällen tog slut så fick jag (hör och  häpna) åka taxi hem till min lägenhet. Jag bor på 7 minuters gångavstånd till centrum så det där med taxi var ju ganska onödigt egentligen. Men hittills har jag inte betalat den själv, så det svider ju inte så farligt =P

Mina grannar var nog inte så nöjda när jag kom hem inatt. De fick nog höra både de ena och de andra. Men faktiskt så ska dom inte klaga! Igår var första gången sen i början på DECEMBER som jag ramlar in i den här lägenheten efter att jag har varit på kalas. Och då kan man ju tillägga att jag varit på kalas i princip varje helg också. Lite konstigt egentligen. Och det kändes lite kosntigt. Lite lonely liksom.

Imorse upptäckte jag attt jag troligen missade tvättstället när jag borstade tänderna igår. Eller, jag misstänker iallafall att jag har en tandkrämsloska på mitt ben som runnit ner mellan tårna. Det är som lite kladdigt och äckligt iallafall. Och jag har varit halv vaken hela morgonen och legat och knuggat tårna i det där. Fräscht!

Näe, nu sluta bakis-skaka och ut i solen.

/ Nattens drottning tills hon blåser omkull

Fredag.

Godmorgon.

Jag hade hoppats på sol idag men det är ingen sol. Jäkla skit. Så nu ska jag in i duschen och sen cykla in till stan istället. Man måste göra det man måste göra helt enkelt. Finns inga genvägar. Nog för att jag mer än gärna skulle kunna ligga kvar här nån timme till!

Upp, upp.. och iväg!

Grädden på moset.

Just nu känner jag mig helt nerkörd i skorna..

Ikväll har jag träffat syster och pappa en kortis och blev också uppdaterad om det fan värsta hitills. "Ja.. nu vet du iallafall..". Fan. Fan fan fan fan fan. Det är verkligen tänkt att allt ska komma på en gång. Egentligen vill jag bara sätta mig på golvet och grina. Eller åtminstonde följa med hem till Obbola. Istället sitter jag här och orkar inte ens ta av mig skorna.

Utöver det så är det massor som rivs upp just nu - bra och dåligt kanske. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, har som inte bestämt mig än. Fan, måste man veta allt? Det där är jag väl bäst på att besvara själv iofs, näe. Man måste inte veta allt. Men man måste våga för att vinna och vill man något så ska man ge sig fan på det. Jag är förvirrad.

Där jag står just nu gungar det. Upp å ner och fram och tillbaka och jag vet varken ut eller in. Det är väl i princip ingenting alls som känns stabilt egentligen. Man vet som inte riktigt var man ska hålla i sig och ta stöd. Jag vill inte altl det här. Jag vill laga. Jag vill laga för alla andra också. Det är hemskt när allt faller i bitar runt om, och allt man kan göra är att se på. Man tror som aldrig att det ska hända en själv. Ändå gör det de. Och då står man där mitt på fotbollsplanen, mitt på scenen. Bländad av knallvita lampor och helt mållös. Jag vill bara säga att det ordnar sig. Det blir bra. Laga. Fast egentligen är det kanske mest en själv man försöker intala.

Just nu vet jag inte riktigt var jag behövs mest. Just nu vet jag inte vad jag
behöver mest. Just nu behöver jag nog något iallafall.

Man liksom tippar åt det hållet någon puttar.

förlorade andetag.

Ja, det är sant. Prick nu är jag nog ensammast i hela världen. Min säng är enorm och det är kallt trots att jag ligger i en puppa. Sen känner jag stressen för att jag ska upp tidigt imorgon och ändå släcker jag inte lampan. Jag har som en klump i magen. Hoppas den är borta imorgon för egentligen är jag dödshungrig. Jag vill ha en varmmacka gjord i ett sånt där riktigt järn. Och chips. Nu ska jag blunda istället. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och jag har nog tagit ett steg extra trots allt. Jag är iallafall inte kvar på samma ställe. Fort gick det.

Jag går hellre framåt mot min vilja, än jag vänder.

...med livet som insatts!

Vad gör man när det är så mycket som är rakt åt helvette?

Jo, man sover istället för att gå till skolan. Man lever på körsbärstomater och man får väldigt svårt att uttrycka sig normalt. Typ. Sen så blir man mutad till att äta ½ rullpizza på stentrappan på torget, man får blodsockerfall och törstattack. Man åker bil i 140 km/h med musiken på högsta volym och sjunger så fult man kan. Man sliter jävel för något som efter ett tag känns helt jävla värdelöst och plötsligt minns man som inte ens varför det lät så smart till en början. Man vet som inte om man ska skrika eller gråta åt all jävla skit som bara blir värre hela tiden och egenltigen vill man bara slänga fanskapet i golvet och spotta på det! Efter ett tag känns det så jäkla korkat att man kan skratta åt det. Patetisk? Nähäää. Och ju mer man fundrar på det, desto mer patetiskt blir det och hej, hur hamnade vi här egentligen?

Har ni testa att köra bil i 140 km/h på en 70-väg med ett strykjärn som är 200 grader i knäet? Plötsligt känns tanken på en krock rätt så skrämmande. Och vänta nu, när åt vi sist egentligen? Ja just ja, de där tomaterna och lite pizza i förmiddags. Tokstressad, förvirrad, helt dum i huvudet. Farmor, kom hit och hjälp mig, jag kan varken prata eller tänka längre. Farmor kommer och kirrar hela skiten och undrar ifall jag skolkat alla svenska-lektioner i mitt liv? Splittrad tjej.

Seriöst. Det här dygnet är helt jävla puckat. Helt jävla stört i huvet. Värdelöst. Just nu längtar jag bara till Fredag, för då är det inbokat en karatefylla utan dess like och i det sällskapet så vet man ju hur det brukar sluta. Men det kan behövas lite galet just nu, för jag kommer bli knäpp annars. Knäppare.

Nu skiter jag i resten.

En händig karl och blåmärken.

Det är vår idag!

För tillfället finns det dock en del minus med våren, eller är det bara jag som skulle behöva en händig karl här hemma?! För det första så har min cykel ingen sån där "skvätt-skärm" där bak. Ja, jag vet att det heter något annat, men just nu har jag hjärnsläpp! Hur som helst så resulterar det i att jag är lerig och blöt hela rumpan och upp mot ryggen efter varje gång jag cyklat. Snyggt! För det andra så har min garderob fått lite nytillskott på senare tid vilket idag resulterade i att den gick i kras. TOPPEN! För tillfället har jag just nu byxlådan på golvet bredvid sängen. Och för det tredje så är mitt kylskåp inte lagat, för isåfall så hade jag inte varit vaken klockan 06.00 imorse. Jag måste alltså antingen ringa och gulla med pappa (lycka till, till mig) eller hoppas på den där händiga karlen!

Förutom det så ser det ut som att jag har blivit utsatt för ett våldtäckts-försök idag (är det inte det ena så är det de andra...). På lunchen idag så bestämde jag mig för att först springa lite på rullbandet och sen köra lite armar på gymmet. Smart drag av mig med tanke på att vi sedan hade 2 timmars gymnastik med enbart räcke och ringar! Till saken så gjorde vi en del livsfarliga och skitsvåra snurrar runt räcket. Man skulle hoppa upp och snurra runt själva stången och ha sig, och ont gjorde det också! Nu när jag kom hem har jag vackra stora, jävliga, onda blåmärken framtill på låren, precis där trosorna slutar som. Snyggt! Undra hur dom kommer se ut imorgon..

Näe, nu ska jag in i duschen. Tiden bara springer iväg och jag är som vanligt ute i sista sekund. Juste, min kära vän har idag tagit beslutet att bli sambo vilket enligt mig är rätt stort! Därför ska jag här passa på att gratulera ännu en gång till den stora... dagen? beslutet? ehhm... Ja. Grattis! Må ni få många glada dagar framför er! =)

Nu in i duschen, men först te och mackor till middag =)


Obbola

..en dag finns det så mycket som jag vill visa för så många - i Obbola!

http://www.vk.se/Article.jsp?article=271369

Jag behöver någon jävlig!

Alltså, ni skulle bara veta vad min telefon går het nu när ryktet har nått ut att jag är ute på marknaden igen!  Det ringer och ringer och ringer varje daaag! Det roliga är att jag inte ens ljuger nu. Fast det är ju kanske inte riktigt den marknad som de flesta tänker på som jag menade, utan fossi-marknaden!

Nu har jag just kommit hem från Iksu. En timmes cykling och sen lite mage på det. Jag bara måste sätta lite krav och press på mig själv nu! Tre fyspass i veckan måste måste måste jag försöka få mig själv till att göra, så är det bara. Jag skulle behöva en träningspartner. En träningspartner som tvingar mig att springa mera. En träningspartner som hackar på mig om jag stannar. En träningspartner som draaaaaaaaar mig ut fast jag inte vill. En träningspartner som jag får hata för stunden utan att det gör någonting. En träningspartner som hotar med något jävligt om jag inte gör som han/hon säger. Så, finns det NÅGON där ute som känner för att plåga mig? Som vill se mig halvdö? På riktigt, jag skulle verkligen uppskatta ifall någon erbjöd sig.

Nu har jag ätit äggmackor och druckit mjölk så nu ska jag sova.
Tröttheten är STOR. Godnatt.

Misshandlad..

Mitt öga har fått fnatt! För er som minns så skrev jag innan påsk att jag vaknade en morgon av att ögat var helt fucked up. Och ja, nu är det tillbaka igen! Vaknade imorse av att jag såg ut som ett freak! Frågan är då alltså..

1. Är mitt öga allergisk mot min säng här i stan?
2. Är mitt öga allergisk mot mitt smink?
3. Vad är mitt öga allergisk mot?
4. Är mitt öga allergisk?
5. Slår någon mig på nätterna?

Såhär hett är mitt ena öga sådär på morgonkvisten. Alltså, bara ena ögonlocket som är x10 strl, inget annat. Inget svid eller kli eller något alls. Kan det vara någon som kommer in i min lägenhet och slår mig ¨på ögat på  natten?!



Vårkänslor och det förbannade kylskåpet.

Imorse när jag vaknade var min första tanke "förbannade jävla kylskåp!!!!". Så, jag gick raka vägen från sängen till kylskåpet, tog fram en kniv och började skruva i fanskapet (i brist på skruvmejsel). Ja, hitills har den inte gett ifrån sig ett ljud, så jag antar att jag lyckades!

Trots det vackra vädret var jag smått seg imorse, och bättre blev det inte av att första föreläsningen ställdes in när man väl tagit sig dit. Men men, vi ryckte på axlarna och tog en prommis till grabbarna som pluggade för fullt (not) inför deras omtenta. Glömde jag säga att jag klarade hela skiten!? Någon gång för länge sedan var det någon som sa att jag var ett litet mirakel, och jag måste nog hålla med. Jag brukar nog lyckas ibland, trots att man har många odds emot sig! Sen blev det farmors lax till lunch och sen en föreläsning.

Ikväll är min plan att träna. Jag menar, det är väl dags nu. Av någon konstig anledning har jag nämligen anmält mig till Tjejmilen som man springer i Stockholm och där tänker jag fan inte vara sämst. Kanske ska man då börja röra på benen nu då, så man slipper ångesten längre fram. Sen om jag ska fara till Iksu och springa löpband där + styrka efter, eller springa till Iksu och köra styrka och sen springa hem, eller bara springa och skita i Iksu, det är frågan. Det är den där jäkla uppförsbacken till Iksu som sabbar allt! Hade det inte varit uppförsbacke hela vägen från mig och dit så hade jag tränat sååå mycket oftare. Det vill jag tro iallafall..

Jaja, till middag blir det kycklingwook och ris. Jag är less på att vara ensam (redan). Äta ensam = tråkigt. Laga mat ensam = tråkigt. Sova ensam = tråkigt. Allt är tyst och tråkigt när man är ensam! Inatt låg jag och vred mig länge bara för att det var så jäkla tyst. Jag gillare som inte. Kollektivet är kanske något för mig trots allt. Måste säga att jag förvånar mig själv med att säga så, och det hade aldrig hänt för 1 år sedan.

Förut behövde jag verkligen ensamtiden. Jag behövde få vara ifred och pyssla med mitt. Nu när man har alla möjligheter i världen till det så tar man varje chans man får till att komma iväg. Det behöver inte vara ljud och så hela tiden, men det är skönt att ha den möjligheten. Att bara öppna munnen och prata med någon för att man känner för det, eller sträcka ut armen bara för att känna att det är någon där. Bara det att höra Johanna och Calle brottas på andra sidan väggen. Tro mig, jag HATAR egentligen deras tjaffs. Tänk er själva en 9åring och en 17åring som ligger på golvet och brottas och tjivas ungefär 90% av deras vakna tid, man blir galen! Ändå kan man nästan föredra det framför att höra klockan ticka här i mer än 20 minuter.

Jaja, nu ska jag njuta av våren. Det är något med solen och fåglarna. Vårkänslor. Det förvånar mig inte att människor går och blir kära under våren, det är ju nästan konstigt om man inte blir det! Jag håller iallafall utkik efter den första tussilagon. Det är något speciellt med just tussilago.

Jag ler!

Yes, jag skrev ett fylle-inlägg på bloggen klockan 20.14 igår. Men jag måste säga att jag menade varje ord!

Kvällen igår var alltså bra. Jag hade sommar enda in i själen och njöt till fullo. Kvällen urartade till Origo där vi inte blev kvar så länge, så kring 00.30 traskade vi hemåt. Himlen var knallfull med stjärnor och vi snurrade runt rätt länge för att försöka hitta alla stjärntecken, det gick inte så bra. Speciellt inte när någon förvandlades från en varg, till en hund, till en åkersork för att sedan bli en hund igen. Som sagt, det är något med stjärnklara nätter!

Idag har jag inte rört mig många centimeter vill jag lova. Dag blev det inte förrän det nästan började bli eftermiddag och vips så var det nästan kväll! Jag har fått lyxigt med mat idag iallafall. Till frukost fick jag påskskinka, till mellanmål fick jag tårta, sen blev det trerätters middag på det och troligen så ska jag nog äta lite kvällsfika också. Kan tillägga att jag till och med fick grädde i kaffet!

Måste säga att det känns lite tomt i min lägenhet ikväll. Inatt blir som sagt första natten på elva nätter som jag sover här! Gissa hur tomt och ensamt det känns. Det är knalltyst. Och kylskåpet piper. Hmm, lite... tomt. Tur att jag kommer somna fort ikväll, mina ögon är redan trötta.

Jag mår bra måste jag säga.
Puss!

vi skiner ikapp med solen.

ibland när solen går ner bakom hustaken och musiken säger precis rätt saker och sällskapet är det bästa man kan önska sig och till och med allt annat är bra. då kan man inte låta bli att le. trots att himmlen inte blir precis så rosa som den kan vara och skuggan inte riktigt är så varm som en kväll längre fram. ändå kan man inte låta bli att bli tårögd över lyckan. jag menar, kan det bli bättre? egentligen? det är ju nästan sommar, och jag gillare.

allt blir vad man gör det till och faktiskt aldrig som man trodde.
kanske lika bra det.

Svåra saker och en flasköl.

Saker som är svåra;

1. Se sin egen rumpa rakt bakifrån, bor man på Ö. Norrlandsgatan är det iaf totalt omöjligt. Här går det nämligen inte ens att se sig själv i hel figur någonstans! Testa själv stå på en stol i hallen, hukandes för att inte slå huvudet i taket, hålla balansen, och försöka få sig en titt hur man ser ut rakt bakifrån.

2. Komma ihåg att ta ett piller varje dag, hur svårt kan det egentligen vara?! Efter att ha haft samma "rutin" i x- antal år så borde ju vanan liksom komma. Men näe. Det går inte att komma ihåg, hur många olika kom-ihåg-grejer man försöker sig på. Idiotiskt.

3. Smärtfritt lyckas raka sig med rakblad som blev slöa för ungefär en månad sedan. Hur man än försöker och löddrar och gullar och klappar och drar och, fan heller! Det går inte! Här kan man koppla ihop med ovande stycka. Antingen kommer man ihåg att ordna nya raklblad, eller så får man köpa att bli blodig och prickig.

4. Använda sina glasögon, varje gång man läser eller sitter vid datorn. Ja, ni hör ju själva. Dömt att misslyckas.


Näe, jag är som vanligt bara i min lägenhet för att vända. Byta kläder och slänga lite mat som snart börjar krypa runt i kylskåpet. Plocka med några kalla öl och lite vitt vin. Är det sol så är det fan sommar. Så jag vägrar ta av mig mina solglajjer, trots att det typ blir istappar på dom. Och jag tänker dricka min första flask-öl för sommaren. Sen tänker jag spendera den tionde natten irad i någon annan säng än min egen.

Vi ses.

Ajsing bajsing..

...det känns som att det ser lite tungt ut för Fröken Lindberg!
Fuck.



-

I brist på annat..

Är den inte underbar?!
Jag känner mig ungefär som en trollkarl i den, men whatever.



När barnen får rita sitt finaste påskminne, är det inte påskfint? =)






PS.
Carolina Gynning är i Umeå prick NU! Och inte nog med det,
hon är inte speciellt långt ifrån min lägenhet! Oh myy.. Coolt!

Överflöd på tårar!

Efter att ha suttit i soffan och storgrinat i 20 minuter har jag nu ryckt upp mig!

Nog har man översvämmning på tårar när man sitter och hulkar och gråter i 20 minuter pga att slutet på en bok var så sorgligt! Hade svårt att ens kunna läsa sista sidorna för att jag grinade så mycket. Blödig kallas det. Hela dagen har jag nog varit rätt så blödig. Tog bussen hem till stan där kring 14 och höll på kräkas redan i Holmsund. Vid strömpilen var jag påväg av bussen, men höll mig ändå till stan. Åksjuka kallas det..! Sen slängde jag in två mattor i tvättmaskinen och promenerade med cykeln in till stan.

Jag har nostalgi i kroppen. Det är jobbigt som fan. Just den här helgen är nostalgi som fan! För två år sedan åkte jag idag till Husum över helgen och lirade fotboll. Inget konstigt med det iofs.. men iallafall. Allt är bara så... nostalgi, just nu. När jag gick till Stadsbiblioteket så fick jag veta att Benhabib är ute någonstans i post-världen och ingen vet riktigt var, great. Så istället gick jag till Ica, handlade för 271 kronor och cyklade hem igen. Extremt peppad på att tvätta hela fredagskvällen. Jag menar, vad gör man mellan alla tvättarna? Och jag har faktiskt tre tvättar kvar.

Tja, tur att jag har mat för 271 kronor, och att det garanterat finns något program att grina till ikväll. Jag menar, jag tycks ju kunna gråta åt vad som helst, så det lär ju inte vara några problem. Jag antar att man måste gråta ibland, bara för att lätta på trycket. Tårarna kanske produceras hela tiden, och när det blir fullt måste man släppa ut dom, oavsett om man egentligen har något att gråta över eller inte. Imorse läste jag tex. alla dödsanonnser i VK och grinade åt det i ungefär en kvart. Normal tjej? Knappast.

Nu åter till tvätt och matlagning. Till middag serveras fisk och potatis med spenat.


Unga och dumma i Hemavan - 100 år sedan!?


Dream on..

Tänk att vissa saker som egentligen försvann för länge sedan - trots allt finns kvar där någonstans. Jag menar, annars skulle jag inte vara klarvaken klockan 8 på morgonen efter bara några timmars sömn..

Inatt har jag varit tillbaka till allt det där, fast i nutid. Inatt har jag fått se allt som på film och jag har till och med gråtit en skvätt. Betyder det att man egentligen kanske bryr sig av någon anledng. Eller är det bara mina dumma drömma som spelar mig ett spratt. Plötsligt var man tillbaka till exakt samma allting igen, och det känns lite skrämmande. Kanske mer som ett hejdå? Men när jag till och med får veta namn i mina drömmar så blir det läskigt. Stämmer namnet, så tänker jag fan börja äta sömnpilller eller något. Mina drömmar förföljer mig. Och vissa saker vill man helt enkelt inte veta!

Jag vet inte. Men vissa saker vill man som inte bli påmind om bara. Vissa saker låter man hellre ligga kvar i sanden, där det flöt ut. Och man behöver som inga drömmar för att ge namn och anledningar. Mina drömmar är alltid så. De kan vara lika konstiga som de kan vara sanna. För trots att jag kan befinnna mig mitt i rymden så kan handlingen ändå vara rätt realistisk. Därför kan jag inte låta bli att undra. Stämmer namnet?

Nu är det iallafall godmorgon på riktigt, så.. vad ska vi göra av dagen?

Bitterfittan och en dålig planlösning.

Här sitter jag och är hungrig.

Problemet med att bo hos mor och far på påsken är att jag inte kan äta direkt efter jag tränat, för då mår jag bara dåligt. Kan max äta en frukt eller youghurt eller så. Men nu, när alla sover för de ska upp och jobba, då SKRIKER min mage - MAAAAT!!! Mina päron var smart när de byggde ut vårt hus (när Calle-boy föddes), de la deras sovrum direkt in mot köket och vägrar ha en dörr där utan bara ett skynke. Jag behöver allså bara se på kylskåpet som är ungefär 2 meter från pappas fötter då han hojtar att "TYYYST, STÄNG KYLSKÅPET! ÄTA FÅR DU GÖRA IMORGON!!!". Ja. Så nu sitter jag är. Ashungrig efter 1 ½ timmes träning och middag klockan 5. Jävla planlösning.

Imorgon har jag planerat sol på dagen. Jag planerar att ta en lång promenad eller fara ut och springa också - i solen. Men innan kl. 18 måste jag ta mig in till stan för att hämta Benhabib på bibblan och kanske måste jag då också muta nån bibliotikarie. Alltså, jag har absolut inget emot invandrare - men nog är det lite jobbigt när bibliotikarierna är invandrare och man förstår ungefär var tredje ord vad dom säger? För mig är det lite jobbigt, för jag vågar inte säga "va?" mer än tre gånger på rad.

Idag på Myrorna förstörde kassörskan min dag. Den jääävla bittra pensionerade kassörskan. PUCKO! JAg var skitnöjd eftersom att jag äntligen tagit tummen ur och hittat en karaff - för 10 kr! PERFEKT! Gick nöjd och glad till kassan och såg på en skylt att "STUDENRABATT 10%!". King! Visade upp mitt studenlegg och förväntade mig 10% rabatt, då kärringen säger att nääee, det där har gått ut. FÖR BARA NÅN DAG SEN! Jaha sa jag men jag har inte fått mitt nya än för kåren är seg på skicka ut. "Ja, det är inte mitt problem att ni studenter inte ordnar sånt där!" Men tryck på %-knappen kärring! Det är inte ens en streckkod att blippa in, hon behöver bara se kortet och godkänna, ändå vägrar hon! Då blev jag arg. Förklarade för henne klart och tydligt hur fjantig och töntig hon var att jag inte fick mina 10% på min 10kronors-karaff och när det inte hjälpte så gick jag därifrån. Högt klagande över vilken DÅLIG STIL DET ÄR PÅ DET HÄR STÄLLET!

Nu i efterhand kanske jag överreagerade lite. Men jag tycker det är fjantigt! Sitter jag i kassa på Ica och en unge har 1 kr för lite för sitt lösviktsgodis tvingar jag inte ungen att ta ut en godis, jag låter det gå för den gången. Jag bjussar ungen på den kronan. Och ajg skiter i att bitter-tanten bara gjorde sitt jobb. För ALLA vet att studentleggen alltid är sena!

Nog om det. Jag blir irriterad igen när jag tänker på det.
Godkväll lovers.

<3


Jag är kär - i fotboll!




Umeå i ruskväder.

Heeej...!

Imorse var jag uppe där kring strax efter åtta. När ska jag ge mig själv en riktig sovmorgon!? Jag tycks inte behöva någon sovmorgon, kanske för att jag inte gör många knop under dagarna.. Dagen har iaf tillbringats i stan med lite shopping och fika. Efter att ha gått igenom Umeås affärer (tog inte ens 60 min..) så gullade vi till oss en bil och for till både Ersboda och Strömpilen för att kolla läget där, ochs en avslutade vi med en fika på NK. Där kom dagens nyhet. Tinniz-girl ska nästan kanske bli lägenhets-ÄGARE! Jisses, folk planerar barnbarn medan jag leker i en gymnastiksal. Så kan det gå =)

Efter Umeå-rundan for jag hem och dammtorkade och skurade och dammsugade heeela min lägenhet. Nu kan någon slicka på toalettringen om det så skulle önskas. För det är rent! Bra Carro! Vädret suger apa med blandning mellan regn och snö hela dagen.. Usch.

Ikväll ska jag ut på... dumheter? Äventyr? Testing-testing? Jag vette fan. Jag vet egentligen inte varför. Och inte heller hur det kom för sig. Tja, snacka om nostalgi! Hoppas det blir kul. Även fast det är en engångsgrej så är jag faktist redigt nervös. Varför får man för sig att göra så konstiga saker ibland? Vad är grejen med det egentligen? Bara testa. Bara för att. Ja, jag tror det.

Ja, vi ser väl hur det går!
Uppdatering kommer nog sent ikväll. Iallafall senare.


En dag som alla andra..

Hej..

Idag har jag ingen vidare blogglust.. Vad skriver man om när det inte händer så mycket? Vaknade som vanligt med tuppen, åt frukost, gick ut. Solen har även idag stekt och jag kände mig ungefär som bacon där ett tag. Har smörjt in mig med solkräm i omgångar och ändå lyckas bränna mig en aning. Det har känts som värsta sommardagen! Ja, så jag har med andra ord legat på altanen med Calle och syster hela dagen och bara njutit av livet.

Dialog vid middagsbordet igår;

Pappa : Vaa faaaan, dom har inte dragit någon skatt alls på min lön!?!!!
Calle : Va? Kommer du hamna i fängelset nu?
(samtalet om skatten fortsätter mellan mamma och pappa)
Johanna : Men jaaaa, det kommer han!
Calle: Va?!! Näeee! Pappa kommer du hamna i fängelset nu??!
Johanna : Ja det kommer han sa vi ju!!
Calle : Carro, kommer han det?!
Jag : Jaa, så blir det nog, det är ju olagligt!
Calle : Pappaa! .... Pappa! ...PAPPA! Kommer du hamna i fängelse nu!!? (panik)
Pappa : (frånvarande..) ..joo.. det händer ju alla någon gång...
Calle : (helt förstörd) Mamma ljuger dom!?! (syftar på jag och Jóhanna..)
Mamma : NÄE! INGEN LJUGER!!!
Jag & Johanna : Hehe... va?
Calle : (helt förkrossad...)


Som sagt.. mina föräldrar lyssnar på sina barn när dom säger något (not). Pappa svarar ´bara det han tror passar in just för tillfället, men har ingen aning om vad som egentligen sagts. Mamma svarar på något heeelt annat som inte har något alls med frågan eller samtalet att göra.. Inte undra på att min lillebror är lite förvirrad =P


Pics.



Badrummet som jag kommer sakna när jag kommer hem igen..



Jag och bror stekte med Piggelin!



Solsken =)



Friterad brud!


Några ord på vägen..

Använd solkräm
Fick jag bara ge dig ett ord på vägen skulle det var solkräm
De långsiktiga vinsterna med solkräm har påvisats av forskare, medan
resten av mina råd inte står på stadigare grund än mina egna snåriga
erfarenheter. Jag ska dig mina råd nu.

Njut av styrkan och skönheten att vara ung. Nej förresten, du kommer ändå
inte att förstå ungdomens styrka och skönhet förrän den avtar.
Men tro mig, om tjugo år kommer du att titta på bilder av dig själv och
minnas, på ett sätt du inte kan föreställa dig idag, alla möjligheter som
låg framför dig och hur fantastisk du egentligen såg ut. Du är inte lika
tjock som du tror.

Oroa dig inte för framtiden, eller oroa dig. Men kom ihåg att oro är ungefär
lika effektivt som att lösa en räkneekvation med att tugga tuggummi.
De verkliga bekymren i livet kommer trolgen vara sådan du aldrig ens brytt
din oroliga hjärna med, såna som slår ner som en blixt klockan fyra en seg
tisdag.

Gör en sak varje sak som skrämmer dig. Sjung.
Var inte vårdslös med andra människors känslor. Tolerera inte nån som är
vårdslös med dina. Använd tandtråd. Slösa inte tid på avundsjuka. Ibland
ligger du före ibland efter.
Loppet är långt och egentligen tävlar du bara med dig själv.
Kom ihåg komplimanger du får, glöm förolämpningar.
Om du lyckas, tala om för mig hur du bar dig åt.
Behåll gamla kärleksbrev, släng gamla kontobesked. Stretcha!

Känn ingen skuld om du inte vet vad du ska göra med ditt liv
. De
intressantaste människor jag känner visste inte när de var 22 vad de skulle
göra resten av livet. Några av de intressantaste 40-åringar jag känner vet
det fortfarande inte. Få i dig mycket kalk. Var snäll mot dina knän.
Du kommer att sakna dom när dom är sönder.

Kanske blir du gift, kanske inte
Kanske får du barn, kanske inte
Kanske skiljer du dig när
du är 40, kanske dansar du fågeldansen när du
fyller 75 .Vad du än gör, håll inte på och beröm
dig själv för mycket, men var inte
heller för kritisk. Hälften av dina val är tillfälligheter.
Alla andras också.

Njut av din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den,
eller vad andra tycker om den. Den är det mest fantastiska du någonsin
kommer att äga. Dansa. även om du bara kan göra det i vardagsrummet. Läs
instruktionerna, även om du inte följer dom.
Läs inga skönhetstidningar. De kommer bara få dig att känna dig ful.

Lär känna dina föräldrar. Du vet aldrig när de är borta för alltid.
Var snäll mot dina syskon. Dom är den bästa länken till det förflutna och
troligen dom du kan lita på mest i framtiden.
Lär dig att vänner kommer och går men kom ihåg att hålla fast vid dom bästa.
Arbeta hårt på att miska avstånden både geogarfiskt och i huvudet, för ju
äldre du blir, desto mer behöver du dem som kände dig när du var ung.

Bo nån gång i en storstad, men flytta innan du blir hård.
Bo nån gång vid havet, men flytta innan du blir för mjuk. Res.
Acceptera vissa ofrånkomliga sanningar: priser kommer att gå upp. Politiker
kommer att luras. även du kommer att bli gammal.
Och då kommer du att fantisera om att när du var ung, då var priserna
rimliga, plitikerna storsinta och barn respekterade de äldre.

Respektera de äldre Räkna inte med att någon annan ska försörja dig.
Kanske kommer du att ha sparpengar, kanske gifter du dig rikt,
men du vet aldrig när det ena eller andra tar slut.

Greja inte för mycket med ditt hår, för då kommer du att se ut som 85 vid 40.

Var noga vems råd du följer, men ha tålamod med vem som ger dom.
Goda råd är ett slags nostalgi. Att dela ut dom är som att gräva fram det
gamla ur sophinken, torka av det, måla över de dåliga sidorna och
återanvända det för mer än det är värt. 
Men tro mig vad det gäller solkrämen.


 

Kallar vi det för ödet?

"Älskade ---. Jag tänker på vad du skrev i ditt sms på fredagskvällen. Du hade det så bra i baren i Hemavan. En helg med kompisar, snow-board, barhäng och allt som hör till... Kunde livet vara bättre? Du skrev: Seven beers down, ten to go. Live today, you might die tomorrow. På söndagen var livet slut. Du dog i pudersnön vid Kungsliften efter ett hopp och en dålig landning. "

Det är sånt som får mig att vrida mig hundra varv sena kvällar. Nöta sönder
vissa låtar. Fy fan ibland. Det är sånt som får mig att vända alla tankar tusen 
gånger bara för att det kunde lika gärna har varit jag eller du? Vem som helst.
När som helst. Hur som helst. Men det var inte jag. Och inte du heller.
Vem är det nästa gång?


Musik.

Det här är i mina lurar ikväll. Och jag kan inte säga att de egentligen är BRA. Men samtidigt så är de så bra! Det är något med dem, som gör att jag fastnar. En blanding av.. nostalgi, vemod, lycka och framtid. En jäkla blandning. Sen sitter man bara där och är fast.



SOMMAR - i April

Det här låter kanske lite galet, men jag måste gå in en stund eftersom att jag bränt mig! Jag är burned! Har legat och stekt på altanen och varvat med att skotta sönder en snöhög, och nu är jag röd och bränd. Mina överarmar är jättebrända och magen också. Det känns som mitt i sommaren! Jag har läst flera hundra sidor i min bok och ätit Piggelinglass och faktiskt bara njutit av att vara ledig. Det är rätt härligt ibland - att vara ledig.

Ikväll är jag bortbjuden klockan 19 och imorgon planerar ajg en till sån här dag. Sen på torsdag så drar jag hem till stan igen. Förbereder mig för allas hemkomst. Kanske köpa lite vårkläder ifall ekonomin tillåter och sen skura golvet, vilket jag faktiskt aldrig gjorde innan påsk. Sen ska jag bara vänta in alla. Iallafall några.

Jag har sommar - i April.

Män som hatar kvinnor..

Nu är jag hemma från bion - illa till mods.

Biosalongen var helt smockad, förutom stolen bredvid mig mitt i raden. Man kan väl säga att jag tappade någon på vägen. Hur som helst såg jag Män som hatar kvinnor, och trots att jag läst böckerna innan och vet precis vad som ska hända så mår man ändå så jävla dåligt. Det finns verkligen människor, män, där ute som gör sådana saker. Det skrämmer mig, det äcklar mig! Näe, jag är ingen manshatare. Egentligen tror jag inget värre om män än om kvinnor. Men samtidigt så blir man så jävla äcklad när man ser sånt där. Och när man sen tänker tillbaka på egna erfarenheter så blir man rädd också. Eller.. ja. Förtroenden. Jag har svårt att känna förtroende.  Jag är liksom jag. Inte bara en kropp. Inte bara nån. Jag är jag. Typ. Och det är alla andra också. Förtroenden ska man inte missbruka.

Hur som helst känner jag mig rätt illa till mods och kommer nog bli ännu mer nipprig när jag går ensam hem på kvällarna nu. Jag kommer inte vilja gå ensam hem på kvällarna. Och jag kommer inte vilja sova ensam heller. Vem vill sova med mig typ alla nätter i hela världen hädan efter?

Imorgon ska jag vara barnvakt till min lillebror. Jag hoppas på vackert väder så vi kan köra skateboard och cykla BMX hela dagen. Jag vill vara utomhus och njuta av sol. Idag har jag varit ute i princip hela dagen och till lunch grillade jag (alldeles själv!) hamburgare. Mästerkocken med andra ord, och de andra blev också nöjd över mitt mästerverk!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag är less att ligga och vrida mig på den där gamla 90cm sängen. Men samtidigt vill jag inte hem till min egna stora säng heller. Då känner jag mig så ensam. Jag saknar!

Yes, jag saknar.
Godkväll.


På senare tid..

Senaste nytt:

Idag har vi legat på bron och steeekt!


 



Heting 1 och heting 2!



Jag och Calle tog en kortis ut till stugan för att hämta vin!



Vår fina stuga!



Ute i fjälls. Pannbandet under mössan, näe jag frös inte alls!



Myggan 1 och myggan 2!


Sunshines!

Morning!

(som vanligt) så var jag vaken före 9 imorse. Duktighet och rutin kallas det för! Inatt har jag för första gången på länge sovit helt drömlöst och det har varit skönt. Kvalitets-sömn! Nu väntar det en riktig´frukost med ägg och mackor och fil och hela kalaset innan jag ska ut och springa. Jag skymtar för första gången en gnutta blå himmel en bit bort. Chansen finns alltså att jag får se solen idag! Hur underbart vore det inte med sol idag, och sen avsluta med en bra bio ikväll! Ja "män som hatar kvinnor" säger dom ju är suverän! Nog för att man alltid brukar bli lite besvike över filmen ifall man läst böckerna först. Och bokmal som jag är har jag ju läst alla böcker som det sen blir film av.

Bättre än såhär är det inte, så uppdatering kommer väl senare!
Ha en underbar dag solstrålar!

Puss från en glad Carolina!

Singstar, in my dreams.

Jag är trött. Jag ligger med öronproppar, men det GÅR INTE att få bort ljudet av singstar. De sjunger så väggarna fan skakar! Och då och då rycker någon upp dörren och undrar varför inte jaaaag är med och sjunger. För att jag sover!? Sen pratas det otrohet och affärer och äktenskap och låt mig slippa allt. Varför kan man inte göra öronpropparna ännu bättre?

Ikväll ha varit en bra kväll. Jag blev som sagt bjuden på finmiddag så man fick känna sig extra fin i kanten. Sen blev det soffhäng och te. När klockan passerat 10, eller kanske ännu mer, kände jag att kvällens dejt var över så då for jag hem. Kvällen blev väl rätt så typisk egentligen! Typ "OOOH SHIIIT, KOLLA K**KEN!" eller när det råkar bli "Åååååååååååh, hårig bringa!!" i kör! Eller ett väligt långt "Ååååååååååååååååhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh" till vissa scener. Med andra ord, rätt så typisk kväll. Och nejdå, vi är inte alls pojktokiga dessa tider. Inte alls. Hehe.. Och nejdå. Vi är inte helt sålda i vissa bringor. Shit. Undra vem av oss som kommer klättra på väggarna först?! Och ett tips, se Australia, good damn vilken MAN!

Godnatt nu mina sockertoppar!
(prick nu är det The Poodles på singstar..)


Söndag, äntligen.

Samma IP-nummer igen, det ÄR du! Och gissa vad,
jag har hört nyheter om dig. Det glädjer mig!

Liksom lovets andra mornar så vaknade jag kring halv 9 imorse. Och har liksom lovets andra nätter drömt massa oroligt hela natten, börjar bli lite less nu. Jag minns inte riktigt hur man gjorde för att bli av med det! Morgonen började iallafall med några godisar från mitt påskägg - och upptäckten att jag nog har 7-8 hål i mina tänder. Pain!

Nu ska jag snart dra med min lillebror ut och TRÄNA. Mamma är orolig att jag ska köra skiten ur honom, och påminner mig hela tiden om min pedagogiska sida.  Jag kommer vara stenhård, grabben behöver motion! Långa intervaller står  på schemat, sen lite styrka på det. Well... jag ska visst söka kurser också. Tänk att jag redan glömt det!

Mer då? Ingen aning. Ikväll ska jag på middag som sagt. Sen om jag sover i stan eller inte, det vet jag inte. Jag vet inte alls någonting faktiskt. Planerar nån timme i taget, fast ändå mycket mer.

Nu iväg, hejs.



Minns ni?

...och lite till

De senaste tre dagarna har jag fått massor med massage. Axlar, nacke, fötter, ansikte, huvud. Avslutningsvis blev jag placerad på ett fårskinn på golvet med en kudde under huvudet, filt på kroppen och någon konstig spa-musik i öronen. Det sägs att jag är spänd och ska sluta tänka lite. Bli avslappnad. Good luck!

Inte fasen kan jag sluta tänka när jag har så mycket att tänka på! Det finns så mycket jag måste analysera och fundera över. Undra och förstå. Och nu när jag har all tid i världen för det så.. ja. Testa själv att ligga under en filt på golvet medan folk kliver över en och tänka på att man ska sluta tänka. Ligg så i 30 min och fokusera på att INTE TÄNKA! Vilket skämt. 

Jag har fått tre stycken påskägg nu. Jag känner mig mätt. Har inte lyckats trycka i mig hela det tredje ännu, men det kommer ju en dag imorgon också. Imorgon ska jag på middag inne i stan, lämna obbola. Fast obbola kan vara rätt bra ibland. Om man har bra människor runt sig. Ibland har jag nog ganske underskattat människorna i obbola. 

Jag känner mig lite sådär. Lite sne kanske. Spänd och icke-avslappnad. 
Jag har fått en nyhet idag som knöt sig i magen på mig. Jag borde bli glad
för andras skull. Men istället får jag en knut i magen för min egen.

Varför lyssnar man alltid mer på de "dåliga" nyheterna än på de bra? För jag
har ju faktiskt fått en bra nyhet idag också. Men jag antar att jag helt enkelt
inte kan tro på den. Jag vill. Men det är svårt.

Tick tack tick tack.. 

(förresten, glömde jag berätta om brevet jag fick från Umeå Universitet i början på veckan? "Du är tillsvidare avstängd från all undervisning och.. bla bla bla". Underbart tänkte jag. Så har man något att ordna på lovet! Yeeeey..)

Uppskattning och omtanke.

Morning.

Jag vaknade kring 9 imorse. Ute är det dimma och jävligt. Vad hände med mina fräknar på isen!? Suck. Inatt hade jag fått ett ganska roligt Glad Påsk sms som jag funderar över ifall det kan vara ett fylle-Glad-Påsk-sms från norra Sverige. 02.20 är lite lurigt. När jag loggade in på min blogg hade jag fått en sån där lurig kommentar. En sån där som man tror man vet direkt vem det är från, men ändå kan man inte låta bli att börja jämföra IP-nummer. Å se på fan, jag hittar fasen inte vem det är. Det kan bara vara en person egentligen, men numren stämmer inte. Är det du ändå?

Min mamma är på Storsjö och tränar, löpning och simning. När hon kommer hem ska jag få leta mitt påskägg! Farmor ringde nyss också och ville att vi skulle hämta varsitt påskägg där också! Sockersöt är vad jag kommer att bli efter denna påsk! Men jag kan nog behöva lägga på mig några kg igen. Av någon anledning så har jag tappat mina kärlekshandtag!

Det känns lite sorgligt att jag inte kommer på någon att ge ett påskägg till iår, jag gillar ju sånt! Förra året gav jag bort mitt finaste ägg (jag vill egentligen ha tillbaka det...) med lite underkläder i. Minns inte om jag stoppade i  något annat roligt också, för det var så länge sedan. Och året innan det så gav jag bort ett nyttigt påskägg, fyllt med frukt och nötter och konstiga grejer, som dessutom fick letas upp efter en karta! Iår kommer jag inte på någon rolig att ge ett ägg till.. Kanske skulle man göra en Alla Hjärtans Dag repris och skicka lite påskkort iallafall? Äh.. jag vet inte. Det är nog egentligen bara jag som uppskattar sånt där. Jag gillar högtider. Mest bara för att man får en extra chans att visa vad folk betyder för en. För att det är kul att pyssla lite. Jag antar jag får vänta på nästa högtid istället.

Näe. Nu ska jag ut iallafall. Springa eller promenera. Musik i öronen och
tankarna långt långt härifrån. Kanske möts vi någonstans i mitt huvud?

Tidsfördriv.

Lovar du att vara ärlig? Japps!
Du heter: Carolina (egentligen Karolina)
Smeknamn: Carro (Björn kallar mig för Electra...)
Låt som när du är ledsen sörjer till? Alla låtar är sorgelåtar när jag är ledsen..
Beroende av: Just nu, ALLT ONYTTIGT! Precis allt är Mmmm!!
Vem behöver du mest just nu: Mina vänner och kanske nån till..
Vad tror folk om dig? Att jag är.. egoist och tror jag är bättre än alla andra?
Stämmer det? De som känner mig vet att jag inte är sån.
Vad får du oftast komplimanger för? Min personlighet och mina ögon.
Vad säger du för att imponera på någon? Jag är ärlig, men de kan skrämma folk.
Hur imponerar man på dig? Charm! Det behöver bara finnas DET.
Brukar du skratta för dig själv? Japp
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Glad Påsk =)....."
Var bor du? Öst på Stan, Umeå
Trivs du där: Ja, men senast imorse ville jag bara ifrån den här staden..
Äger du några converse: 2 par
Sprit, cider, vin eller öl: Beror på.. sprit är farligt men enkelt. Cider är gott men man får preg-mage, vin kan vara äckligt ifall man köper fel och öl passar bäst på sommaren ur flaska eller glas.
Brukar du bli för full: Jag är faktiskt oftast jävligt lagom berusad
Vad har du för mobil operatör: Telia student, under 25!
Är du allergisk mot något: Är känslig för katt och hundhår om jag får det i näsan. Men inte alla katter och hundar..
Har du haft sex idag: Haha, nej, inte det!
Nästa mål i ditt liv: Våga,och vinna!
Hur svarar du i mobilen: "Hej det är Carro" eller, "Hallå?"
Vem ringde du senast? Ruer!
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Okej, men se till att komma, hem behöver du inte oroar dig hur du kommer, de ordnar vi!
Antal timmar sömn inatt: ca 8 timmar
Sov du ensam: Ja det gjorde jag faktiskt, hela 90 cm fö mig själv
Brukar du komma i tid: Jag har blivit grym på tider!
När mår du bra: När jag drunkar i ögon eller sover sked, när jag har tagit ut mig fullständigt på en träning, när mina vänner är det underbaraste som finns och när jag är kär.
När blev du fotad senast: Idag i backen!
Hur känner du dig nu: Hmm... sliten i kroppen. Jävligt sötsugen (äter russin!)
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad tycker du om fötter: Kan vara rätt obehagligt, men de beror på vems de är. Vissa är söta!
Vad saknar du: Just nu, utan tvivel bara en sak..!!
Hade du en bra kväll igår: Japp!
Favorit dryck på morgonen: Vatten, juice, kaffe, te, choklad
Rakar du benen: Jag har typ bara hårväxt på skallen, haha. Men jo, det gör jag!
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt tolv-tiden, men kan vrida mig rätt länge ibland..
Är du blyg? Ibland och ibland inte, oftast inte. Eller jag är blyg egentligen men de märks kanske inte..
Sysslar du med någon idrott: Sysslade iallafall?
Vill du hellre ha mail än brev: Brev berör mer..
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vet inte? Kanske förälskelse? Eller kärlek? Någonting däremellan!
Har du spytt offentligt: Några bussar, ett fönster, ett badkar, en balkong, några toaletter, en buske.. hmm...
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Vad tror ni? Precis.
Är du nöjd med ditt liv: Japp
Är du bortskämd: Nej!
Vad gör du i morgon: Ligger på isen i solen, tar en promenad, är på fika
Vad är det värsta du vet? Skitsnack, otrohet.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Oj, ingen aning.
Vad behöver du just nu? Det tänker jag inte berätta för er...
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Ingen aning. Men jag gillar Gynning och Britney Spears
Vad längtar du till? Hemlis...!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Yes, det har jag
Vad använder du för shampoo? Beror på vilken lukt jag är sugen på =)
Vad är det finaste du fått? Ord
En speciell dag du minns: Oj... jag vet inte riktigt.. När jag trasade sönder mitt knä!
Tycker du om någon just nu: Ja, det gör jag nog.
Om fem månader: Är mitt sommarlov snart slut..
Du samlar på: Ögonblick!
Gröna eller röda äppeln: Gröna äpplen tack
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Oftast ringer jag ingen. Men sist ringde jag Maria. Fråga mig inte varför för jag brukar inte ringa nån ifall jag är arg eller ledsen.
Gillar du golf: Golf ÄR INGEN SPORT!
Vilken tid gick du upp idag: Före klockan 9. Det blev ut i backen!
Har du sovit i din egna säng inatt: Njaaaaaäää, beror på hur man ser på saken.
Har du strumpor på dig nu: Nej
Vad ska du göra ikväll: Don´t know yet
Är det okej att gråta: Ja. Fast jag gråter sällan nu mera, man blir så ensam då.
När grät du senast: I söndags.
Laddar du ner musik och film från Internet: Var ett tag sedan nu..
Vad skulle du göra om du vann en miljon: För det första, resa!
Bär du glasögon eller linser: Ja, sen igår!
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Verkligen inte, jag bryr mig inte.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Mellan åtta och två
Har du piercing: Ja, men bara i öronen nu. Resten rök!
Vill du gifta dig: Med rätt karl, ja
Vill du ha barn: Ja! Men inte nu.
Solar du ofta: Nej, jag är ju en blekfis. Fast på sommaren blir jag fräknig och det tycker jag är ganska fint.
Är du bra på att laga mat: Jag trodde det. Men nu älskar jag all man jag inte lagat själv.
Gillar du att dansa: ....men aldig nykter!
Är du flygrädd: Jo.. speciellt start och landning.
Hur vig är du: Ojojoj, vilket skämt.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten!
Vilken är din favoritglass: Twister.
Tror du på ett liv efter döden: Jag hoppas inte det. Men jag är rädd för döden.
Tycker du om sushi: Har aldrig smakat...
Vad äter du helst när du ser på film: Goooodis! Popcorn!
Bor dina föräldrar tillsammans: Yes.
Har du tandläkarskräck: Jag HATAR tandläkaren.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvälls, men de beror på hur man vaknar också..
Vilken ögonfärg har du: Blå, typ.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja, jag hatar det.
Biter du på naglarna: Aldrig!
Röker du: Nej.
Hur ofta tränar/motionerar du: Nästan varje dag egetligen
Senaste låt du hörde: Minns inte..
Vad gör du på helgerna: Hänger och flänger!

Fest, inte fest?

Min dag ha jag spenderat i backarna i Vindeln. Det tar ungefär 45 sekunder att åka ner för backen, och 8 minuter att åka lift upp igen. Underbara backar. Jag minns när jag gick på låg och mellanstadiet, då var det minsann stort! Jag har växt så mycket att backarna blivit små..

Egentligen skulle jag ju ut på Invito ikväll (hör och häpna!!!), men nu vet jag inte riktigt. Känner mig rätt mör ikroppen efter att ha varit ute sen 10 imorse och det känns inte riktigt som att tiden räcker till. Slänga på sig festkläder, smink och sen ta sig in till stan, ojojoj... Överkurs. Men man ska aldrig säga aldrig. Och hur kvällen tillslut blir, det vet man aldrig heller. Jag har ju en tendens att flyga iväg i sista sekund!

Jag har magont. Tänk er att samla på er magont i ungeäfr 3 månader, som sen exploderar det på en dag. ONT! Nu ska jag ställa mig upp och ta en diskussion med mig själv. Fest, inte fest, fest, inte fest. Vi hörs!


-

All the pain and the fear and the crap. Maybe going thru all that keep
us moving forward, it's what pushes us.
Maybe we has the get a
little  messed up before we can step up.

Crap.

Jag är lite nipprig efter att ha upptäckt att det är mer än min blogg som blivit hackad senaste dygnet. Jag menar, är jag så intressant? Vem vill snoka på mig? Jag gillar det inte..

Ikväll har jag fått jordgubbar doppade i mörk choklad, och melon, och ananas, och sorbet. Jag har dessutom fått lite nackmassage. Jag ska med andra ord inte klaga! Sista delen av kvällen spenderade jag i telefonen med en vän. Vi har analyserat. Jag har fått höra saker jag inte vill höra. Jag håller på att analysera sönder!

Imorgon blir det ingen tur i backen för min del. Vädret tillåter inte det, så istället ska jag umgås och promenera och fara ut och springa en sväng kanske. Man måste ju vara hurtig sådär kring påsk, eller hur! Speciellt när man börjar få påskägg. Idag fick jag nämligen mitt första påskägg av mormor och morfar.

Usch. Jag har absolut ingenting alls att skriva. Men jag undrar,
så mycket. Vem ska man lyssna på och vad ska man tro?
Knäpp knäpp knäpp knäpp! Dags att tro lite mer om sig själv kanske.

Maybe we has to get a little messed up before we can step up.


Torsdag i regnet.

Tjo, nu gör vi ett nytt försökt!

Imorse så vaknade jag av att mitt ena öga var helt jättesvullet. Ögonlocket var ungefär tredubbel storlek och jag kände mig riktigt het! Sen tittade jag ut genom fönstret där det stod spön i backen, nu snackar vi riktigt jävla spöregn! NICE! Självklart så äger jag inge regnkläder så jag tog på mig mjukisar och jacka och cyklade till optikern och hämtade ut mitt paket. Träffade syrran som tyckte jag såg jätteäcklig ut. Som sagt, jag är en vacker syn!

Nu sitter jag iallafall i Obbola och är åksjuk av mina nya glasögon. Lär nog ta ett tag innan man vänjer sig! Jag och brorsan har iaf ätit rostade mackor med oboy och ikväll tänker jag basta och tända en brasa att mysa framför. Mormor och morfar ska komma på påskmiddag också! Jag gilla ledigheten ändå. Man kan gå runt med håret på ända, utan någon som helst makeup och byta kläder sådär en gång i veckan. Det är mysigt!

Idag när jag åkte hit så tänkte jag på alla bra saker i Obbola som jag tänker visa för alla Obbola-hatare en dag. Alla fina stränder, min stuga, ängarna, skogsstigarna, havet, segelbåtshamnen, stallen, allt! Obbola är fan i mig fint. Det är som att vara ute i ingenstans, en blandning av landet, skärgården och skogen, fast bara 20 minuter från stan.

Mina nya glajjer. Tydligen en lite halväcklig brud,
men jag antar att det är den nakna sanningen =P


Idioti.

Inatt/idag har min blogg blivit hackad, vilket känns riktigt läskigt. Vem orkar? Vilken jäkla idiot orkar ens tänka tanken? Jag gillar det inte. Men nu hoppas jag iallafall att det bara är jag som har lösenordet till den igen. Och att ingen jäkla idiot lägger ner tid på att  byta det igen. I övrigt så ä både paketet och mina glajjer hemma nu. Ni ska få se så het jag blivit.

Vi ses!

Godnatt Sverige.

Ikväll har jag egentligen tappat alla mina vuxenpoäng igen.

Jag har ätit en macka, en morot och fil till middag. Väldigt ovuxet av mig. Jag har gråtit medan jag sett på Greys och jag har bara städat toaletten och vippat lite. Jag har dessutom ont i magen av ångest och det vägrar släppa. Tänk att det krävs så lite för att det egentligen ska försvinna. Men ännu mindre för att det ska komma tillbaka igen. Jag fattar, men jag fattar det ändå inte. Eller gör jag det? Jag vet inte.

Antingen vill jag ha alla de där vuxenpoängen så att jag kan "ta det som en man". Inte känna bara köra. Eller så vill jag tillbaka och bli 6 år igen. Göra kojor, gunga och leka med barbie. Inte nå jävla mellanland. Gruva mig för att jag bara har 2 avsnitt kvar av sista säsongen av Greys. Känna mig deppad eftersom att SMHI säger att det ska regna imorgon. Fundera över allt mellan himmel och jord som egentligen inte spelar någon roll! Hur typiskt mig är inte det här egentligen? Jag borde putsa på mitt självförtroende.

Imorgon ska jag ställa väckarklockan för att skura golven och diska. Ta igen de där vuxenpoängen som jag tappade framför Greys ikväll. Sen ska jag hämta mitt paket på posten och mina två par glasögon hos optikern. Sen ska jag hoppas på bra väder eftersom att jag planerar nån dag i backen detta lov. Och lite fest med brudarna. Och lite sånt.

Japp, det ska jag. Nu ska jag sova, och hoppas på att jag drömmer något underbart bra. Men först ska jag läsa mina sms en gång till. Jag älskar mina sms ibland, de kan få mig att le innan jag somnar. Godnatt alla ni där ute. Hoppas ni sover sött, var ni än är. I Flen, i Pajala, i Bastuträsk, i Yrttivaara.. ja.. överallt inatt. En godnatt-tanke från mig.

Det enda sättet att bli av med skuggorna,
det är att släcka ljuset.


..vi ser för mycket på film/serier, hon och jag!

Jag säger (21:54):

så jääävla het

****** säger (21:54):

alltså jag kan typ ligga o smeka det i hundra år ba oo va fint de är!!

******säger (21:54):

haha

Jag säger (21:54):

haha jag med!

Jag säger (21:54):

kan inte sluta ta på det!

****** säger (21:54):

ohahaah ja med !!

Jag säger (21:54):

så jävuslkt åååhhh!

******säger (21:54):

fan va sjukt!

****** säger (21:54):

MEN JAAA

****** säger (21:54):

GOD

Jag säger (21:54):

SÅ JÄVLA HETT

******säger (21:55):

HAHAHA DU ÄR JU SOM DU ÄR


Sista och första dagen.

Idag har jag samlat vuxenpoäng.

Jag började dagen med att znooza i 60 minuter. Därefter åt jag lite blåbärssoppa som jag hittade i en ryggsäck för några dagar sedan. Den hade legat där öppnad sen jag sov i bivacken, men smakade rätt bra ändå. Jag har heller inte kräkts ännu. Sen for jag till skolan där det var två föreläsningar om kost och hälsa samt ätstörningar osv. Sista föreläsningen var ritkigt intressant! Sen började jag samla vuxenpoäng

1. Tog med Danne och hämtade ut tentorna + lämnade in vårt arbete (som jag frivilligt stannade kvar och gjorde!!!)
2. Cyklade till Ica och köpte toalettborste, trasor, toalett-lukt-grej och en dammvippa, BARA!
3. Fick en avi att hämta ett paket som jag beställt
4. Fick sms att mina glasögon kommit (3000 kr!!!!!)
5. Bestämde mig för att städa ikväll

Jag är fett bra med andra ord, och jag säger som Lotta på Bråkmakargatan : "Ja.. det är nog så.. jag kan nog faktiskt allting..! Allt utom att åka slalom!". Och det är sant. Jag är inget underbarn på att åka slalom. Men det här lovet så ska jag slipa på mina talanger. Eftersom att jag inte har något alls inbokat så ska jag åka bräda och slalom och längdskidor och jag ska promenera ut till min stuga och jag ska jogga och jag ska äta nyttigt och allt sånt.

Nu ska jag göra lite middag. Eller åtminstonde något att äta.
Eftersom att jag planerar att bli bjuden på middag nån dag framöver
så kan jag unna mig att äta skräp nu ikväll. Typ mackor, med BREGOTT.
Och när jag kommer hem ska jag förklara för min mamma att Bregott faktiskt är ett rätt så bra smör. Så bra att jag kanske kommer att svika LÄTTA och bara äta Bregott framöver. Vi får väl se om jag stängs ut ur familjen ännu mer då. Jag menar, jag är inte längre med på familjebilerna osv så. Ja.. det återstår att se. Man måste ju testa var gränserna går!

PÅ återseende alla läsare.

-

Det här är till en vän som jag håller tummarna för ikväll! =)


Go with the flow och ett paket Bregott!

Sjukt att nedräkningen redan har börjat! (tick tack tick tack....)

Just nu är jag trött och less. Trött vette fan varför jag är med tanke på att sömnen borde vara igentagen nu men. Less är jag för att saker som borde vara borta och begravna för länge sedan dyker upp till ytan gång på gång.. Livet är annorlunda nu. Allt är annorlunda nu. Det som hänt förr kommer aldrig gå att förändra, det som kommer kan man förändra på en sekund. Thats it.

Jag skulle egentligen vilja sova prick nu, men det går inte. Tragiskt bara att jag inte har något annat att göra. Rastlös som få! Såklart kan man ju städa och allt sånt där tråkigt, men näe. Och cykla upp till Iksu, men näe. Jag orkar inte. Det räcker med 2 timmars gymnastik (hoppa över plintar osv) och sen en timmes fossi på det. Jag vill krypa ner under täcket och mysa, men det är som inte så mysigt här för tillfället!

Näe jag är sjukt jävla tråkig. Och sällskapssjuk. Och tråkig. Och jätte sällskapssjuk. Påsken kommer olämpligt iår. Jag vill inte att alla ska fara. Jag halvligger på sängen och dricker Bravo Juice som faktiskt är magiskt god och undrar varför jag inte brukar köpa hem sånt. Jag menar, juice är både dåligt för tänderna och gott - alltså perfekt för mig! Sen funderar jag över hur det kunde komma sig att jag plötsligt har ett Bregott-paket i mitt kylskåp. Ja - det är det godaste smöret. MEN, det är inte det nyttigaste, det har alltid min mamma sagt. Och nu när Bregott har tagit det första steget in i mitt kylskåp så kommer det fan att stanna, jag känner det på mig! Typiskt.

Well. Roligare än såhär är det faktiskt inte nu. Min blogg suger. Jag orkar inte skriva om allt. Men jag är en rätt så lycklig människa nu trots allt. Jag antar att det måste gå rakt i botten för att det ska kunna bli bättre igen. Jag antar att man måste hitta vändpunkterna. Jag fick en helvettes vändpunkt där ett tag. Ett slag i ansiktet ungefär. Men nu när jag ligger här så mår jag ändå rätt så bra. Jag tror fasicken att jag har kommit över en gräns som jag inte trodde att jag skulle komma över. Som jag aldrig mer skulle komma över! Man är så jäkla rädd egentligen, men ibland kan det som inte hjälpas. Rätt vad det är så står man på andra sidan den där gränsen, och man vet som inte hur det egentligen gick till! Man vet bara att det känns rätt så bra när man väl är där. Samtidigt som det är rätt skrämmande. Men mest bra!

Go with the flow!


..resten hänvisar jag till facebook!



Till en början skulle vi neråt..



Joel...gör en dans?



Jag och Maria fick enbart ploga första dagen i backen.



Vi hade det lite trångt i bussen..



På väg nedför fjället med turskidor. Ett antal vurpor...!



...det fanns många varianter!



...och vi ramlade och ramlade och ramlade och ramlade..



Uppför fjället = mjölksyra!



Bivackgrävning, 6 timmar med spaden i handen!


arms wide open.

Nu sitter jag bara här. Rakt upp och ner. Ena stunden är jag någonstans i Mars förra året och andra stunden är jag framme i Juni. Jag har läst några gamla brev och texter och jag har sopat och plockat och skakat mattor och vikt tvätt och torkat tvättställ och plötsligt är jag jätte-färdig med allt.

Jag borde dricka 2 stora glas vatten. Jag borde skura och torka istället för att fuska. Jag ska duscha och jag ska fortsätta lyssna på sån där musik som ger en blandning av ångest och en blandning av lugn. Det är så konstigt egentligen att gränsen är så hårfin. Att det beror så mycket på allt runt om. Jag har blivit påmind om hur svårt det är att lita på människor. Egentligen behöver de inte ens göra något som får en att tvivla på förtroendet, för det är svårt iallafall. Jag har också fått höra att jag är som en puppa och att jag stänger in mig. Att ingen vet. Rätt kul att höra hur andra som man egentligen kanske inte riktigt känner ser på en. Medan någon som man känner sen länge fast egentligen för stunden är så långt borta säger att jag är söt, blåögd och måste inse att allt inte är rosa och fluffigt.

Well, jag vet inte riktigt vilken version jag ska lyssna på. För egentligen är det väl ingen av personerna i fråga som egentligen känner mig idag. Jag antar att jag är rätt anonym ifall man inte kommer nära. Jag föredrar att vara anonym. Jag föredrar att vara privat. De som är nära, de är nära. De som är längre bort, de är längre bort. Och där emellan kan jag nog vara både blåögd, instängd och svår.

Nu var det vatten. Och dusch. Sen ska jag tända ljus i hela min
lägenhet och sätta mig ner och vänta en stund.


Flower Power



Glömde jag säga att jag blivit en flower-power-girl?
Jag gillar mina snygga tattoos!

Dålig uppdatering - på gott och ont.

Efter ungefär halva dagens föreläsning så gav jag upp och for hem. Det är bara pinsamt att vakna av att huvudet håller på att tippa av kroppen och man hör sig själv göra en snarkning. Det gör ont i mig av trötthet!

Helgen har inte bjudit på så mycket bloggande, av olika skäl. För det första så bör man inte sitta på internet och skriva när man egentligen bara vill vräka ur sig en massa saker som faktiskt inte passar alla ögon. Och för det andra så har tiden inte riktigt räckt till. I lördags så jobbade jag 10 timmar på dagen och det kändes i kroppen vill jag lova. Därefter sov jag ungefär 1 ½ timme natten till Söndag vilket gjorde sitt så att säga. Igår kände jag mig rätt överkörd. Platt. Det blir liksom inte alltid som man tänkt sig. Ibland känns det som att någon rycker mattan under fötterna. Kraschlandning och luften tar liksom slut. Men man får väl skylla sig själv antar jag. Har man huvudet under armen så man glömmer lägenhetsnyckeln i Obbola två gånger på rad så kan man inget annat än klandra sig själv! In till Obbola för att hämta alla saker, upptäcka när man är hemma igen att nyckeln blev kvar, köra tillbaka igen, väl tillbaka i stan snabbdusch sen upp till plåsterhuset, och SEN sova. Gissa om jag sov underbart gott inatt kanske.

Det är under sånna här helger som man tappar tidsuppfattninge lite. Allt blir som upp och ner och spegelvänt när man sliter jävel för att få allt att hålla ihop. Jobb. Familj. Skola. Vänner. Privat. Inte konstigt man blir snurrig! Man får försöka se det från den ljusa sidan. Inget är så ont att det inte för något gott med sig. Kan säga att jag sov rätt bra inatt, helt klubbad! Ska se till att sova lite nu också innan jag ska se vad kylskåpet har att erbjuda till middag.

Snart är det påsk. Jag vill inte ha påsk just nu.
Jag behåller hellre folket hemma, för jag saknar
så mycket när Umeå blir glest. Ge mig påsk en annan gång!

typ så var det, resten kommer.

...jag avrundar med....



Borgafjäll - liv eller död

Hemma - och vid liv!!!!

Jag har denna vecka upplevt det värsta dygnet i hela mitt liv, utan tvekan. Vi började morgonen med att dra på oss våra jävligt tunga vandringsryggsäckar, och då menar jag jävligt tunga!! Lite snedvind så tippade man. Sen på med turskidorna och upp för liften. Jag å Maria började med att ramla i liften med våra mördar-ryggsäckar och mördar-skidor. Väl uppe så skulle vi NER. Genom jävla skogen med skidor som inte går att bromsa eller svänga med och djupsnö var det och brant brant brant! Väl nere (det tog nog nån timme....) så drog vi på oss stighudarna och begav oss uppåt. Stighudar är som klister som man fäster under skidorna för att inte glida bakåt. Och tur var väl det för upp på fjället var det jävligt brant! Rakt jäkla uppåt, stormvindar och hundra år. Nu snackar vi mjölksyra i hela kroppen. Efter 4 timmar hade vi iallafall nått vårat mål uppe på fjället.

Då var det alltså dags att börja gräva. Tanken här var då att vi skulle bo i bivacker i grupper på ungefär 3-4 pers. Så vi klättrade upp på kanten av ett fjäll och började gräva. Jag, Danne å Maria (min dreamteam-grupp) var först framme på fjället och först på att börja gräva. När klockan passerat 20.00 och vi grävt i ungefär 6 timmar var vi fortfarande inte färdiga. Gissa peppen? En macka i magen sen frukosten klockan 08.00, 8 km med turskidor och världens jävla packning rakt upp för ett fjäll. Det var blött, det gjorde ont, man var hungrig, inget vatten, ingen mat, älskar livet!

Ytterligare några meter in i berget var vå bivack iallafall färdig och vi unnade oss jäkligt äckliga tortellinis som vi värmde över vårt kök. Fast egentligen var det nog det godaste på länge. Nu hade det blivit svinkallt och både täckbyxorna, vantarna och jackan hade frysit! Så vi kröp in i vår snöka, ungefär 3 meter in i berget och la oss med nya kläder i våra sovsäckar och åt godis och pratade och frös som fan. Här började den värsta natten i mitt liv.

Jag hade alltså en sovsäck för 0-10 +grader och det var minusgrader. Jag "sov" i tre mössor, filt, 4 lager klääder och en massa sockar. Jag låg i princip på Danne och frös ändå som ett psyk! När klocklan var 04.00 kände jag nästan att jag var tvungen att klättra ner från drivan och SPRINGA! Allt gjorde ont! SÅ KALLT! Klockan 07.00 gick vi iaf upp och då hade vi sovit max 2 timmar. Skönt. Kan säga att det var inte enkelt att ta på sig täckbyxorna som hade frysit helt under natten! Snacka om stela. Och då ska vi inte ens tala som skorna... Tänk att -6 grader kan kännas så kallt..

Ja, så vi gjorde oss lite frukost och sen åkte vi ner med skidorna igen. Detta var då lättare sagt än gjort. Under natten hade det nämligen kommit ca 3 dm snö som dessutom var KLIBBIG! Och vi skulle rakt ner för berget, i turskidor = längdskidor nästan. Dessutom var det ännu mer storm idag vilket gjorde att man tippade ifall det kom en vindpust från sidan. Jag ramlade ungefär 20 gånger på vägen ner och folk fick fläskläppar och vridna knän och stukade handleder och jisses. Ungefär som störtlopp och sen kraschlandning 15 gånger på rad.

När vi äntligen såg vår stuga nere i Borgaffjäll igen var jag så trött att jag ville gråta. Jag hade inte en chans klarat att gå ens 200 meter till! ALLA kläder var dyngblöta. Magen var tom. Allt gjorde ont. MEN! Jag har fan i mig klarat det! Jag har fjällvandrat med turskidor och packning rakt upp och rakt ner. Och jag har grävt min egen bivack långt inne i berget och jag har dessutom överlevt en hel natt där inne! Vilken jäkla upplevelse alltså! Skulle nog inte göra om det närmsta månaden... men helt klart en upplevelse!

Det här inlägget blev en novell lång och jag har inte ens skrivit om allt annat jag gjort. Lite kortfattat så har jag iallafall haft både slalom och snowboarlektioner också och det var riktigt roligt. Vi har fått många fräknar på näsan och vi har ramlat en jäkla många gånger i många olika backar. Inge brutna ben, många mysiga kvällar i stugorna och väldigt god mat! Det har spelats en massa kort, vi har bastat nästan varje dag och både middagarna och frukostbuffén var great! Nu är jag iallafall hemma igen och imorgon jobbar jag 10 timmar. Fick just sms att jag jobbar med en ny också. Kan med andra ord bli en jäkla lång och tuff dag. Men att jobba med en Jocke låter ju bra! Han kanske är toppen och great, vem vet =)

Bilder kommer inom kort, vi ses =)

RSS 2.0