morgonmys



Nu ska jag ta en huvudvärkstablett och sen se över lite studier. Måste man så måste man!

drömma

Jag önskar mig ansiktskrämer, kroppskrämer och härliga schampon och balsam! Sen önskar jag mig fina smycken såsom örhängen och halsband...  Åhh, nu önskar jag mig massor av saker helt plötsligt! Jag har förvandlats till en livsnjutare. Jag vill sitta på cafe, läsa en bra bok, dricka kaffe och lukta gott! Jag vill ha vackra smycken och känna mig lyxig!

Drömma är helt okej!

bra!

Jag är sjukt bra idag. Ganska i alla fall!

1. Varit på praktik dagen lång.
2. Bytt batteri i min klocka som nu alltså kan användas igen.
3. Lämnat in min telefon på lagning.
4. Bytt lite grejjer som skulle bytas på stan.
5. Köpt 3 st jullampor och satt upp 2.
6. Lagad middag + 3 matlådor.
7. Satt mig ner med datorn i knäet och nästan börjat studera.

När jag har studerat klart kan jag godkänna mig själv som bra!

Snart fyller jag ååååår

Jag har kommit på grejjer till min önskelista nu!

Tubhalsduk i fin färg
Bra bok
Cykelhjälm
Diskmaskin
Flytt av pianot i Obbola (det var betydligt svårare än jag trott!)

Alltså, man ska väl önska sig saker man själv inte tar sig an att köpa  - och man vill ha ändå! Hehe.. Men jag räknar absolut inte med att få en diskmaskin eller en pianoflytt, jag bara önskar ;)

Nu ska jag fortsätta att mysa på i min ensamhet. Jisses så tomt det blir efter 3 veckor med fullt hus! Nu när Joel jobbar och jag är helt ensam hemma känns det ganska ensamt. Tur att jag har fullt ös ändå. Igår storstädade jag lägenheten. Imorse gjorde jag en lussedeg innan frukosten och när bullarna jäser en andra gång ska jag dra fram julgrejjerna! Ja, sen är det bara att svida om till partykläder, då  SCA bjussar på middag på Allstar!

Miramys!


Hej hej!

Hejje.
Idag var jag trött som en mört på praktiken. Omotiverad också för den delen. Jag har så mycket annat i görningen (eller.. borde i alla fall ha!!) så jag hinner liksom inte med praktiken. Mitt i en rapport och just före en B-uppsats. Dålig tajming!

När jag kom hem åkte Julle och Maja till stan och jag och Mira gick till lekparken. Hon fick leka alla förbjudna och farliga lekar! Men både jag och Mira tycker det blir så mycket tråkigare när man ska vara så försiktig hela tiden ;) Den största rutchkanan är ALLTID roligast!

Nu är maten på lagning och Mira är dödstrött! Själv är jag också rätt trött, men jag laddar ändå för träning och plugg efter maten. Måste man så måste man! Hejhej!

man vänjer sig

Jag ser på Vinterstudion och laddar batterierna. I veckan ska jag vara lärare, jag ska julbaka, jag ska skriva rapport, jag ska träna. Helgen känns ofta för kort och jag hinner inte komma ner i varv innan jag ska varva upp igen!! Veckorna känns också för kort. Hur får man ihop allt?

Man vänjer sig väl.

Lördag

Sitter i soffan. Äter mandarin och dricker kaffe. Ser på Så mycket bättre och lyssnar på barnskratt från badrummet. Kan det bli mycket bättre? Nupp! ♥

arg som ett bi.

Idag kände jag mir riktigt lycklig och munter när jag cyklade hem i solskenet (klockan 11!). Solen värmde, träden var vackra, skoldagen var över, lägenheten nystädad och dessutom fick jag världens finaste tröja av min boyfriend igår. Kan det bli bättre?!

När jag kom hem för att läsa igenom vår uppgift om en rapport som ska lämnas in 6/12 så vände allt det där. Va fan!? Vad är grejjen med att göra så luddiga uppgifter att de inte ens går att tyda? Vad ska egentligen skrivas? Och utifrån vad? Jag hatar Universitetet. De är helt värdelösa på att formulera sig, på att vara tydlig och på att ens veta vad de egentligen menar. Frågar man någon lärare om en förklaring så vet de oftast inte ens själva vad som ska göras utan hänvisar till någon osynlig person som har en 1% tjänst ungefär (alltså aldrig tillgänglig).

Nu är jag sur som ättika. Och less. Less på allt. Nu blev jag less på min jävla fot som är skadad och på B-uppsatsen vi ska skriva över jul också. Jag ringde min ortoped i veckan för att de skulle undersöka mig igen. Jag anser att något är fel när man har haft ont sen 1 Maj och foten fortfarande pulserar varje kväll när man ska sova. Det är inte okej! Arg. Sur. Irriterad. Jag vill träna. Jag hatar otydliga lärare. Jag hatar flummiga uppgifter. Jag är sjukt stressad över allt som måste göras och ännu mer stressad blir jag av att sittta och glo på uppgiften i 60 minuter utan att kunna börja. Jag kanske är trög, det kanske är därför. Sen kanske jag bara inbillar mig smärtan i foten också. Vem vet. Men sjukt irriterande är det.

Nu ska jag coola ner mig några grader innan pojkvännen kommer hem. Jag är inte alltid så trevlig i dessa tillstånd.

gäsp..

Känner mig typ såhär.



Sover en stund på soffan, småäter konstant, inte tränat på flera dagar. Trött! Dessutom måste jag ta tag i Språkhistorian nu. Jag kan, jag orkar bara inte. Blä.

juletider

Jag har julkänslor, vilket också får mig att tänka på när jag och Joel började träffas! Elefantgardinerna hänger förresten fortfarande med.. de sitter i gästrummet ;)

Julen 2008!


mår magen bra, mår människan bra

Imorse ringde min handledare och meddelande att hon var sjuk idag igen. Detta betydde att vi får hålla dubbellektion och ta över hennes historialektion också. Tur man är flexibel ;) Gick upp imorse och samlade ihop lite material och jobba med, och nu är det bara att köra! Jag börjar dock inte förrän 13 så det finns tid att förbereda.

I övrigt är jag inte alls så peppad. Mest trött och seg i huvudet. Jag och Maria satt flera timmar igårkväll och arbetade med språkhistoria, vilket vi ska fortsätta med ikväll. Snacka om ett heltidsjobb som bara fortsätter när dagen på skolan är över.

Nu måste jag ladda lite här. Idag MÅSTE jag ta mig iväg och träna också. Jag har inte tränat sen i söndags och börjar känna mig rätt så degig i kroppen. Mår kroppen bra mår psyket bra!

God Onsdag!


dagens sanning

Men hej!
Jag är still alive, men ändå inte! Praktiken är betydligt svårare än vad man kan tro. Trots att jag redan har läst ett ämne och både praktiserat och vikarierat en hel del, så är det här en helt annan sak. Gårdagens föreläsning blev ett fiasko. Jag hade förberett mig i timmar och kände mig redo, och ändå så blev helt enkelt inte bra. Efter halva lektionen började jag inse att mitt upplägg inte höll och att klassen inte alls var så sugen på allmän diskussion som jag hade förväntat mig. Typiskt!

Idag gick det bättre men jag känner mig ändå ute på hal is. För det första kan jag inte det jag ska undervisa i. Vi håller som sagt i momenten Språk historia, Bellman och Argumenterade texter. Argumenterande texter känner jag mig helt okej på vilket också resulterade i en okej föreläsning. Men resten! Det är sjukt svårt att sväva ut och tala lite utöver planeringen när man bara kan det man suttit och hetspluggat in dagarna innan, vilket gör att man måste lägga upp en planering som håller tiden på pricken!  Men alltså, vem är egentligen allmänbildad inom språkhistoria liksom? Inte jag.

Igår tänkte jag avbryta mina studier som lärare, idag har jag bestämt mig för att ta nya tag. Hur som helst är det inte så enkelt som det kan verka och 60 minuter är väldigt länge ifall planeringen spricker. Annars är det på idrotten när man alltid kan slänga in lite stretching,  kurragömma  eller dyligt.

Det är dagens sanning.


tänd ett ljus....

- hotellmys är toppen!
- Tinin försör barndomsminnen (är Haddok en alkis?!)
- hotellfrukost är toppen!
- lördags (söndags?) stros på stan är toppen!
- pizza till middag är toppen!
- glöm inte att besöka  kyrkan/kyrkogården idag, tänd ett extra ljus för någon du saknar.


Nu fortsätter vi med lördags (söndags? hehe) -mys!



lånad bild

framtiden är ljus

Igår blev en lång dag! Jag satt med mina lektionsplaneringar om Bellman och om debattinlägg och argumenterande texter i flera timmar.. Gjorde övningar och powerpoints och försökte lista ut hur lång tid varje föreläsning skulle ta. Det är det svåraste! Hur lång tid behöver man på sig? Efteråt var jag i alla fall helt slut och åkte iväg till Iksu och tränade med Tinnis. Tanke var att hinna träna på eftermiddagen, men kvällsträning med Tinna var minst lika bra! Speciellt med ett bubbelbad som avslut.

Jag kröp ner i sängen 21.30, död som en sill. Låg och funderade på Bellman till 23 då jag somnade till 8.30 imorse. Nu blir det en cykeltur till Ersboda för att köpa kontorsmaterial. Plastfickor och pärmar till alla mina papper!

Sen gott folk checkar jag och min älskling in på hotell. Vi börjar i relaxen innan middagen, sen käkar vi och går på bio. Efter de här hektiska veckorna med massor av plugg för mig och ovisshet och överraskningar om jobb för honom, så förtjänar vi det. Framtiden ser dock ljus ut, och det är värt att fira!


julklappstips

Nu har jag avverkat ytterligare 4 väldigt produktiva timmar! Jag är rätt bra faktisk. Det fungerar dock bara när sambon är ute ur huset. Igår tvingade jag iväg honom på 2 timmars träning trots att han var trött och hängig - bara för att jag skulle få studera i fred! Men jag är inte så  hjärtlös som det kan verka. I själva verket kom han hem och var rätt nöjd över sin kväll, trots att han först inte ville  lämna soffan. Jag gav honom bara en liten knuff i rätt riktning ;)

Nu ska jag mysa ner i sängen och försöka släppa alla tankar på Bellman (som jag för övrigt vet otroligt mycket om  nu!) och    argumenterande texter. Kanske ska jag unna mig själv att läsa en (frivilligt vald!!) roman istället.. Mys!

Godnatt!

Julklappstips till mig (så att jag själv ska komma ihåg det..)
- En bra bok
- Tubhalsdukar i fina färger



världens finaste


vem är Bellman?

Jag försöker hålla modet uppe. Efter att ha arbetat flera veckor med ett grupparbete och tillslut nästan kräkts på skiten, ansåg vi oss idag klara och skrev ut allt. När jag kom hem och insåg vad vi skrivit ut blev jag dessvärre tvungen att sätta mig och skriva om igen. Nu, några timmar senare är dock allt klart, igen. Nu väntar bara allt annat som jag egentligen skulle göra idag. Som att skriva klart hemtentan och börja spåna på upplägget till 4 veckors språkhistoria, debatt - analys och Bellman till 3 olika klasser (ett moment per klass....) Min första tanke var, vem är Bellman? Jaja, minst 4 timmar kvar till sängdags, nu kör vi!

djupa andetag

Jag vet precis vad jag ska göra ikväll.. Tur vi fick lite material att jobba med inför praktiken.. (+ en pärm till!). Jaja, man behöver i alla fall inte oroa sig över någon fritid.


hotell

Sitter i soffan i  min supermysiga (varma) poncho och gruvar mig inför vad som komma skall.  Jag måste  ägna ytterligare några timmar åt hemtentan ikväll, vilket känns katastrofalt jobbigt. Men något som är bra är att jag klippt mig idag samt köpt en hårolja och en sop  + skyffel. Dessutom har jag bokat en natt på hotell  till mig och min man. Jag blev matchens lirare i en av de sista  fotbollsmatcherna och vann en natt för två personer + middag! Så vi ska checka in, lägga oss i relaxen och dricka bubbelvin för att sedan äta god middag innan bio.. sen sova gott i hotellsäng och vakna till  goood frukost. Åh, jag längtar!

Näe, nu måste jag ta tag i detta!

-

Ps!
Vi har förresten vattenskada i köket! Hurra! Och jag menar det faktiskt, utan sarkasm. Bostadensnubben var nämligen här idag och lovade oss en gratis renovering. Man tackar man tackar! Jag undrar vad vi ska välja för tapeter... Det får gärna bli lite vattenskada i badrummet också!

idioti

Men hejje!
Lördagen blev som planerat suverän! Vi åt otroligt god mat med tjejorna för att sedan åka ner till staden och Allstar. Allt vara tipp topp och jag vaknade Söndag morgon i tron om att allt fortfarande var tipp topp. Hehe. Några timmar senare låg jag dock på soffan och trodde att livet skulle ta slut. Eller.. ville att livet skulle ta slut! Som sagt, nu är jag nykterist igen! Efter en åksjuketablett började jag dock må bättre och kunde ta emot mina päron på middag. Alla ni som tvivlar - sluta! Åksjuketabletter är kanske världens bästa bakispiller om man mår illa!

Nu sitter jag här och har träningsvärk all over. Igår var bodypumpen på schemat och imorse kl 07.45 (!!!!!!!) var jag och Frida på helvettespasset för mage igen. CWORKX eller vad det heter.. rena rama plågan! Jag har mekat lite med min hemtenta som är katastrof samt börjat gruva mig rejält inför kommande veckor också. Imorgon får jag min dom - men troligtvis är det väl bara att börja lära sig nordisk språkhistoria eller dylikt för att kunna föreläsa om det närmsta månaden. Nämnde jag skjut mig? Annars.. skjut mig! Tur att jag inte har något liv utanför skolan, för just nu hade jag verkligen inte haft tid med något liv utanför skolan......

Jaja, semestern tar vi kring jul! Eller just ja.. fördjupningsrapporten ska ju visst skrivas ÖVER JULEN. Idioti. Nu åker jag och klipper mig istället!




utan bekymmer och besvär


RSS 2.0