jag önskar mig en termometer.

Sådärja!
Idag är huvudvärken nästan borta och jag har äntligen fått tummen ur röven! Lägenheten är storstädad och jag höll på kräkas när jag torkade kräks-skvätt från toaletten. Så går det när man är dum nog att låna ut lägenheten till syrran som bestämmer sig för att ha fest utan tillåtelse... Riktigt jävla vidrigt och jag vill inte ens veta vems kräks det är jag har har torkat.. Jaja, lägenheten är ren, tvätten är tvättat och jag har dessutom just kommit hem från gymmet! Muy bien!

Det är trots allt ganska skönt med sånna här söndagar.. Man slipper vara bakfull, men har inget skolarbete att hetsgöra, och när man äntligen har både städat och tränat kan man krypa ner i soffan med gott samvete! Det är bara så trist att inte dela soffan med någon.. Istället sitter jag och tokbläddrar igenom alla kanaler utan att fasta för något och läsa alla bloggar för tusende gången idag.

Imorgon är det iallafall måndag, och jag har faktiskt inte alls måndags-ångest! Enda ångesten är att vi ska åka längdskidor på mariehemsängarna som är typ.... 5 km (!???) ifrån mig.. och jag måste GÅ med skidorna dit på morgonen. Kul!?!?!?? Snacka om en morgonpromenad.

Nu ska jag återgå till min kopp med chai-te och vänta på att john blund ska slå till... Godnatt!

Ett huvud och alldeles för mycket smärta.

Min dag blev inte riktigt som jag hade tänkt det. Efter att jag varit på Stadium och fått ett par pjäxor utprovade så strejkade min kropp totalt och sen har jag varit golvad från kl 15 idag fram tills nu. Huvudvärken tääär och egentligen vill jag bara ligga i ett mörk och tyst rum. Mystisk sjukdom har jag fått. Kanske Hepatit A? JAg har ingen aning om vad symptomen för Hepatit A är, men man skulle visst vaccinera sig mot det innan man for till Egypten och det gjorde då inte jag iallafall..

Jag lyckades iallafall ta mig hem med ett par nya (läs svindyra) pjäxor och nu ligger både skidorna och pjäxorna på hallgolvet, redo att åkas på! Jag är riiiktigt sugen på att inviga dom uppe i Hemavan till veckan! Okej, det gick några tusen för att kirra både skidor och pjäxor, ganska många tusen faktiskt. MEN! Joel säger att jag har gjort ett kap och att egentligen skulle jag ha måstat betala minst de dubbla för det jag köpt. Det svider lite mindre när man får höra sånt, samtidigt som proffset på Stadium sa att jag fick BRA pjäxor som kan räcka halva livet. Hehe, säkert affärssnack men ändå lite lugnande.

Jag som skulle både träna och städa idag har inte fått något gjort ppågrund av mitt huvud, utan istället har jag blundat, försökt se lite tv, ätit glass (det borde väl typ.. kyla hjärnan?) och en skål popcorn. Ja, jag hoppas min matsmältning är så bra som jag vill tro, för jag har inte hunnit träna ordentligt mer än 2 gånger den här veckan. Not good.

Nu ska jag försöka komma på något nytt som kan lindra min huvudvärk.. Förutom vatten, alvedon, ipren, frisk luft, ordentlig mat, glass, popcorn, 3 kiwisar, 2 apelsiner, 2 bananer (FRUKTCHOCK!!!!), sömn, vila....... Är det någon som vet NÅGOT som helst annat som kan fungera? Jag är desperat.


en smockad dag.

Oh hujedamig!
Jag vaknade klockan halv 9 imorse och var nöjd med mig själv.. tänkte att jag bara skulle blunda någon minut innan jag klev upp och tog vara på dagen. Efter ett tag vaknade jag av att det ringde i telefonen "skulle inte du vara uppe klockan 9 idag?!", "ehhh, jo, men vad är klockan då?!", tro fan att jag hade somnat om till halv 11. Duktig flicka...

Dagens schema är späckat och jag hoppas bara inte min kommande förkylning eller min Egypten-mage kommer att sätta snubbelben för mig. Magen har en tendens att leva jävel med mig, nästan en vecka efter hemkomsten! 

Stan
Träning
Städning

All in. Trots blåst och kyla kan det nog komma att bli en fantastisk dag!



-


Mongo 1 och 2

Hupp. Jag tycker redan det är trist och tomt i min lägenhet. Känner mig lite sådär omöjlig då jag både är uttråkad, men samtidigt så är jag för lat för att ta för mig någonting. När vi var i Hurghada så lyckades vi ju hålla oss ifrån alla magproblem som alla pratade om, men sen jag kommit hem har jag haft en helvettes magknip och huvudvärk som vägrar försvinna helt. Mystiskt! Hur som helst, så är det inte roligt att träna heller när tarmarna i magen slår knut på sig så fort man börjar röra på sig.

Jag har iallafall påbörjat en ny distanskurs den här veckan som innebar kajak-paddling i simbassänngen och klättring på klätterväggen under hela gårdagen, och idag har jag haft en seminarium på en artikel som jag inte läst ett ord ifrån. Jag är rätt bra om jag får säga det själv! Sen har jag och Maria varit ute på en prommis i kylan vilket var uppfriskande men på gränsen till för kallt, det kändes som att jag var i Gällivare igen! Ögonfransarna frös ihop och kinderna blev alldeles stela.

Nu är jag bara tråkig. På onsdag far jag till Hemavan med skolan för att åka skidor och hänga på after skiin. Imorgon ska jag köpa nya googles och pjäxor. Jag liksom bara inväntar nästa äventyr! Helt plötsligt så är det bara äventyren som lockar och all vardag där emellan känns bara tråkigt. Det är bara tid som tickar och som man vill ska gå fort så man får fara iväg igen!

Hoppas helgen går fort, jag saknar någon tillbaka!





Mongo 1 och 2, kan inte sluta skratta när jag ser de nedersta bilderna!


en kurs hit eller dit..

Hipps vipps vad det händer grejjer. Imorgon klockan 10.00 ska jag plötsligt på en kursitroduktion för en distanskurs som heter friluftsliv och ledarskap. Trots att jag är dödligt skolless har jag alltså helt plötsligt fått för mig att läsa en distanskurs mitt i allt. Kanske. Ja, vi får väl se hur mycket det krockar med den utbildning jag läser nu och ifall det känns för mycket så hoppar jag bara av distanskursen. Min mamma sa idag att jag blir förslöad av den extremt långsamma studietakt som vi har nu och att det är därför jag bara skjuter upp allt, vilket faktiskt är sant. Ska man plugga så behöver man faktiskt lite press på sig iallafall. Kanske är det bra att läsa lite dubbelt och omlott.

Vi ser väl. Men imorgon börjar jag med kursitrot och på torsdag så ska vi klättra klättervägg och paddla kajak. Inte helt fel! Man kan ju passa på att roa sig när man får iallafall! Och lite extra högskolepoäng har ju ingen dött  av ;)

Godnatt!


På topp!

Efter 3 timmar och några koppar kaffe känner jag mig väldigt stolt över mig själv. På ynka tre timmar har jag tagit igen en veckas frånvaro i skolan och ikväll ska vi slå våra kloka huvuden ihop och jobba av kommande veckans arbete. Jag känner mig smart! Tänk om jag denna gång lyckas med att göra bort så mycket som möjligt i förväg så att jag kan vara borta med gott samvete framöver. Just nu ser det faktiskt lovande ut! BRA CARRO! När jag känner mig såhär duktig så tar jag till och med på mig mina läs-glasögon och sätter mig vid matbordet och jobbar istället för i soffan. Jag är bra!

Nu ska jag äta mina fiskbullar innan jag hoppar i duschen och beger mig mot grupparbetet på Fysikgränd. Jag är på topp! Jag känner taggen! Jag är smart, rik (allt är relativt!!), kär och lycklig! Emellan åt försöker jag påminna mig själv vilken vecka i månaden det är och att humörsväningarna är gaaanska stora vilket innebär att jag troligen gråter och svär över allt negativt och hemskt om ett litet tag, men just nu känns det prima ballerina ;)

framtid...

Goddagens.

Eftersom att vi varit uppe kring 08.00 varje morgon så vaknade jag 08.25 imorse och var pigg som en lärka! Perfekt när jag inte har någon som kan roa mig.. ! Men jag gick upp, for och skrev ut massor med CV, pantade burkar som jag köpte frimärken för, for till Iksu och tränade och sen gick jag till min studievägledare. Och håll i hatten! Om jag ska fortsätta studera som jag hade planerat, så måste det innebära ett studieuppehåll på typ 8 månader! Jag kommer alltså tillbaka efter sommarlovet och läser AUO kursen, och därefter börjar inte mina kommande program förrän nästa höst. Plötsligt började det blomma upp planer om jobb och resor i mitt huvud så jag hörde knappt vad studievägledaren prataade om.

Våra små små små små små spekulationer om att fara och resa nån månad blev alltså helt plötsligt möjliga! Ja, egentligen var det ju bara som en liten dröm sådär, men nu helt plötsligt så har jag faktiskt möjligheten att jobba och resa på andra orter flera månader utan att störa mina studier ifall jag skulle vilja det. Hur bra känns inte det?

Ja, så nu sitter jag iallafall här med en bunt kuvert och några kopior på mitt CV och funderar på var jag vill jobba i sommar. Just nu lockar det verkligen att hyra ut lägenheten i andra hand och vidga mina vyer under sommarmånaderna.. Inte helt omöjligt vill jag lova!

Upp, upp, och ivääääääg!

Lycka raring, lycka!

I am back from Africaaaa!



Hello Sweden.

Jag är tillbaka i Norrland och jag kan inte påstå att det är skönt. Egypten var helt fantastiskt och vi har haft det toppen! Vet inte hur jag ska lägga upp allt vi har hunnit göra eftetersom att jag bara blandar ihop alla dagarna. Men men..

Först och främst var planet dit sent eftesrom att det var storm i Egypten, värsta stormen på 6 år - coolt! Taket på en av flygplatserna hade rasat in och det var 30 cm regn på gatorna, tydligen helt kaos. Väl framme märkte vi dock inte av mycket alls förutom lite vatten på gatorna. Vi bodde som sagt på ett all inclusive hotell och hade en dubbelsäng och en enkelsäng i vårt rum - kan vara bra att ha en extrasäng ifall någon inte sköter sig (hehe..)  ;) Stort rum med badrum och balkong som sagt.

En av dagarna tog vi taxi ut till El Gouna - en stor och känd strand (trodde vi....) problemet var bara att inte ens taxichaffisen verkade veta var denna strand låg och blev märkbart irriterad på oss dumma turister som skulle till just den stranden "but whyyyyy El Gouuna? Whyyyy?!". Hehe, vi tog oss iallafalld dit efter ett bra tag och det visade sig att stranden låg i Sahara-öknen. Fränt! Kan inte påstå att det var en fin strand, men coolt att det var i öknen. Och för er som inte sett Sahara-öknen, den är STOR.

En dag for vi iväg med en båt för att snorka. Det var MAGISKT! JAg har aldrig snorklat i ett sådant klart vatten och det var huuur många fiskar som helst! Dessutom hade vi undervattenskamera så bilderna blev helt otroliga. Från båten såg vi några defliner i havet och jag är bara glad att jag inte såg dom när jag snorklade, för jag hade garanterat dött av skräck ifall en delfin simmade fram till mig då. Var nog rätt för alla fiskar och koraller! Vi for också iväg några timmar till den sk. Paradisön som verkligen var som ett paradis! Vit och finkornig sandstrand som var hur lång som helst, ett riktigt paradis.

En av dagarna for Joel ut och dök en stund medan jag stor kvar på stranden och vinkade med en vit näsduk (nästan). Egentligen var jag rätt nöjd eftesrom att då kunde jag i lugn och ro ligga och läsa min bok vid poolen utan någon som ville bada, spela pingis, spela volleyboll eller någonting annat aktivt ;).

Eftersom att vi hade all inclusive så var dryck och mat gratis under hela dagarna mellan 08-23 vilket innebar en del öl, rom och cola, gin och tonic osv... Ja, inte för att jag rekommenderar deras lokala gin, men ändå. Några öl slank det ner och även någon rom och cola. Lyx? Ja. Ligga på en solstol vid poolen, äta och dricka gott (borträknat några bufféer..)  och se på alla feta pensionerer som hade vattengympa, yoga, gymnastik, magdans osv osv osv. Nu snackar vi charter! På eftermiddagarna spelades det volleyboll där ryskarna var riktiga jävlar. "KAATASTROOOOFA!!" Fick man höra ifall man råkade missa bollen eller slå en felpass, jag funderade på att ge dem en lektion i det goda spelet!

Egypten var iallafall toppen och vi klarade oss dessutom undan magsjukan alla talar om!! Dagarna var soliga och härliga och kvällarna blev mysiga och tidiga. Vi somnade säkert kring 00.00 nästan varje kväll förutom då vi var ute i fyllan en kväll, och sen var vi uppe kring 08.00 varje morgon. JAg blev lite smått irriterad över att det bara var Joel som blev tilltalad eftesrom att han var man. Han skulle beställa, betala, prata, allt! Inte ens när vi skulle spela volleyboll var det okej att jag hoppade in som sista mani laget, för det skulle vara en KILLE som gjorde det. Jag blev så arg så jag nästan grät. Det är inte alltid lätt att vara tjej, inte i sådana länder iaf.

Inatt klockan 02.00 checkade vi ur från hotellet och klockan 05.00 gick vårt plan. Idag klockan 16.00 klev jag ur bussen på Umeå bussstation. Trött trött trött och inte speciellt glad över att vara hemma igen. Umeå är bra, såklart. Men att jämföra sol och värme med plugg och skola är inte ens okej.

Hur som helst, en underbar resa med ett underbart sällskap. Jag kan inte bli mer nöjd och vi har redan nu börjat spekulera i nästa resa. Kanske en sista minuten... eller kanske några måndader på resande fot!? Jag kan inte annat än le.

Det kallas lycka.

älska.

Igår gott folk var jag på krogen. Idag gott folk har jag ont i arslet. Hur många lyckas sträcka sig - i rumpan, på dansgolvet? Jag gissar att det var en av alla hundra gånger då jag hade snö fastnat under skon och gleeeeeed in genom ytterdörren. Ja, alla som haft klackar med snö under klacken vet hur halkigt dey blir och att man nästan går ner i spagat/splitt för att rädda sig från att ramla. Så sträckt rumpan, det har jag gjort. Perfekt när jag ska åka buss 4 timmar till Luleå ikväll och flyg 5 timmar till Egypten imorgon.

Nu känner jag panik över mina studier då allt är helt åt skogen. Jag är fått praktik-plats på en högstadieskola då det står på min valwebb att jag läser mot högstadiet. Detta är väldigt konstigt då jag för det första inte ens har SÖKT kommande kurs då praktiken är, så mitt namn borde inte ens finnas i systemet. Och för det andra har det alltid stått att jag läser mot gymnasiet vilket jag gör, och nu har det helt plötsligt ändrats av sig själv. Sen börjar praktiken v.6 och jag är bortrest den här veckan och alla tjatar om att det är super-bråttom att ordna allt för att man ska få en praktikplats över huvud taget. Suck. Jag skiter egentligen i det där då jag nästan plaenrat att inte ens göra nån fler praktik. Men ändå känner jag att det måste ordnas. Suck. Suck suck suck.

Nu ska jag packa det sista i min väska och sen invänta att alkoholen ska gå ur kroppen så jag kan köra bil. Känns egentligen som att jag kan köra bil redan nu men det kanske är dumt att chansa.

Ifall vi inte hörs, så VI SES EFTER EGYPTEN! Jag hoppas på en vecka med sol och värme och många spännande äventyr. Det känns superbra.

Jag kan inte annat än älska det.


-

jag känner mig helt enkelt inte vacker precis som jag är!




Information - rakt av.

Jag är heeeeeeeeelt slut! Vaknade kring 9 imorse och gick upp på en endaste gång. Duktigt! Sen tog jag bilen till stan (sov i Obbola...) och hämtade lite sommar-kläder på Istidsgatan innan jag for hem och drog fram resväskan! Shorts och klänningar och linnen och OJ så konstigt det kändes! Helt sjukt att på Måndag så kommer jag att vara i värmen, känns så overkligt. Ja sen har jag ju hunnit med en timmes stenhård styrka och några längder i bassängen också, det finns inga ord för hur hurtig jag är idag! Just nu har jag dock svårt att skriva på tangenterna eftersom att armarna och fingrarna gör så ont, och hur hade jag tänkt orka dansa hela natten tro!?

Ja, jag vet ju att jag EGENTLIGEN är väldigt fest-sugen. Det är bara tröttheten som har tagit över för en stund. På 30 min ska jag iallafall bege mig iväg och då ska jag väl hinna peppa på mig själv lite!

Vi ses.

Hjärnkontoret

Saker jag funderat på idag;

- Här om dagen promenerade jag och Maria mot UB (biblioteket) och pratade om gynekologundersökningar och könssjukdomar (ja, vi kan halka in på de flesta ämnen....!). Hur som helst så babblade vi på med inte allt för låga röster fram tills vi precis ska svänga in mot bibblan, då vi hör någon harkla bakom oss. Självklart har en okänd kille gått ca 1 meter bakom hela vägen och hört vårt ganska komiska samtal. Maria säger lättsamt att honom kommer vi ju aldrig se igen, så vad gör det!? Jo tjena Maria, jag har fått ögonkontakt med snubben 3 gånger sen dess. Det blir liksom mer och mer pinsamt ju fler gånger jag tänker på det!!

- Mat är godare när man mosar den. Ja, all mat blir nog godare när man mosar det! Blodpudding med smör och lingonsylt, mosat. Fiskbuullar i hummersås och potatis, mosat. Pölsa med potatis och rödbetor, mosat. Fläskkorvsgryta, mosat. Köttbullar/korv med potatismos, mosat. LÄNGE LEVE MOSAD MAT!

- Lingsonsylten som jag idag åt till min blodpuddingen, den köpte jag när jag flyttade hemifrån. Och jag flyttade inte hemifrån igår direkt, hehe..



Så mycket mer än så har jag faktiskt inte funderat idag ;)


Trosor och lite sånt.

När blir man vuxen nog att självdiciplinen börjar vinna över en själv? Jag slåss som en idiot med mig själv idag! Imorgon vikarierar jag som lärare på skolan. Börjar klockan 11.30, ska köra bil 10.30. Jag har inte festat på typ 3 månader förutom en liten karatefylla där på min födelsedag, och ikväll ska folket pimpla. JAg är galet taggad. Vansinnigt taggad! Hela min kropp vill vara klädd i glänsade paljetter och hoppa runt på dansgolvet som en tok med en färgglad drink i handen. MEN. Jag ska jobba imorgon, thats it. Diskuterade lite med mig själv och kom fram till att jag kunde få dricka två öl som jag har här hemma, ifall jag känner för det. Men ingenting mer. Oj... det är jobbigt när man måste kväva den där partypinglan inuti..

Jag överlevde iallafall morgonen utan att varken kräkas eller svimma av nervöshet och for sen direkt till skolan. Efter skolan tränade jag en stund och sen hem för att tvätta. Jag har bara sånna där små string-trosor kvar i garderoben, sånna där som jag kunde använda någongång i högstadiet men som jag aldrig i mitt liv skulle kunna ta på mig nu för tiden. Ja, så tvätta är ett måste. Frågan är egentkigen, varför man inte slänger bort de där hemska trosorna när man ändå inte använt dom på flera flera år? Jag har en tros-serie med veckodagarna på Måndag - Söndag (hehe). Sånna där riiiiktigt små med bara snören på sidorna. Sen har jag en serie med snobben också. JAg vet ju att jag aldrig någonsin kommer att använda dom igen, ändå ligger dom där. Kanske bra, för när man ser string-trosorna skymta i lådan, då vet man att det är dags att tvätta så att de bra och fina trosorna täcker över dom igen ;)

Egypten next, och sen då?

Jag far till Egypten all inclusive på måndag, hehehehehehehehe! Ångest? Lite. Pepp? Ja. Tunn plånbok? Ja. Men, jag far till Egypten all inclusive på måndag! HEHEHEHEHE!

Nu ska jag fara iväg och göra någonting som är lite mindre trevligt, tror jag. Efter det blir det skolan och sen ska jag träna. Ikväll ska the gang festa men jag jobbar imorgon. Jag spar mig till Lördag. Behöver faktiskt tvätta ikväll! Det är tragiskt att tvätta när alla andra festar, men de får skylla sig själva när de festar på en torsdag. Vettiga människor (JAG!) jobbar faktiskt även på fredagar ;)

Glömde jag säga? JAG FAR TILL EGYPTEN ALL INCLUSIVE PÅ MÅNDAG!



Ps. Jag skulle behöva någon som betalade och bodde i min lägenhet
eftserom att jag aldrig är här. Hyra: 4000 / måndad.

Egypten next, och sen då?

Jag far till Egypten all inclusive på måndag, hehehehehehehehe! Ångest? Lite. Pepp? Ja. Tunn plånbok? Ja. Men, jag far till Egypten all inclusive på måndag! HEHEHEHEHE!

Nu ska jag fara iväg och göra någonting som är lite mindre trevligt, tror jag. Efter det blir det skolan och sen ska jag träna. Ikväll ska the gang festa men jag jobbar imorgon. Jag spar mig till Lördag. Behöver faktiskt tvätta ikväll! Det är tragiskt att tvätta när alla andra festar, men de får skylla sig själva när de festar på en torsdag. Vettiga människor (JAG!) jobbar faktiskt även på fredagar ;)

Glömde jag säga? JAG FAR TILL EGYPTEN ALL INCLUSIVE PÅ MÅNDAG!

ops ;)

Vad säger ni om jag drar til Egypten på måndag?
Anna-Karin och Maria säger att det blir min tredje
utlandsresa på 1 år. Ops säger jag, men man
lever bara en gång, och några pengar behöver
man inte i graven. Morgondagen får utvisa..


Jatack.

Min önskelista (till överraskningspresent kanske?!)

- http://www.makeupdesignbysara.se/default.asp?HeadPage=356&Produkter  Startkit ca 900 kr!!
- En hög vas där jag kan ställa min "buske" som har små lampor i sig.
- Någon som kan bo i min lägenhet med mig så det slipper vara så tyst.. en katt kanske? Nu känns det som att jag är den enda i hela världen som inte ens har en liten liten... fågel! att bo med ens! (Ps, jag vill inte ha en fågel!)
- En bil
- Ett värstingjobb till sommaren
- En sistaminuten resa
- Pengar, alltid pengar.


Mina nya snyggingar!

Sådärja. Mördar-rapporten blev färdig imorse och nu ska jag bara skriva ihop lite reflektioner till filmen (på mig själv, hehe). Jag har dessutom handlat mat för 171 kronor och packad undan julen. I taket har jag hängt en taklampa och varenda liten tomte är nu bortplockad. Yey! Nu väntar en kväll med träning och med filmreflektioner och sen ska jag opponera min käre klasskamrats rapport också. Snacka om att man verkligen slungades tillbaka till verkligheten efter några veckors semester..

Nu längtar jag faktiskt tillbaka upp till norra sverige. På tal om det, glömde jag visa mina nya skidor som jag beställt?! Kommer nog redan i veckan, så nu längtar jag verkligen ut i backarna! Först Hemavan x 2 och sen blir det garanterat nån vända på Dundret också. Yey!



-


All in.

Gott folk, I'm back!!

SJ suger röv stenhårt och jag HATAR dessa tågresor. Massor av förseningar och ingen information, less blir man. På tåget hem fick jag en underbar överraskning också... Alla rapporter ska vara inlämnade....IMORGON! Haha, suprise! Här tror man att man har hela halva veckan på sig och har inte ens läst igenom uppgiften när man får chockbeskedet att det ska in imorgon. Jag klev in genom dörren för några minuter sedan och nu sitter jag redan här - redo för rapportskrivning.. Jag har en känsla av att det blir en låååååååååååååååååång natt. Fröken Lindberg får skylla sig själv.

Jaja, nu ska jag bita i mitt sura äpple. Svepte just en kaffekopp för att chocka kroppen och har en energidryck i kylskåpet, alla medel är tillåtna!

;)

En mystisk sjukdom.

Igår mina vänner så hade vi en lugn kväll (ovanligt? hehe..). Drack något glas vin och spelade Chicago med päronen och tog det allmänt piano. Ingenting konstigt med det. 2 glas rött, 1 glas vitt. Klockan 5 imorse vaknade jag och ville dö. Mådde ap-illa och svettades som en tok. Gick upp på toaletten, funderade på vad jag skulle ta mig till, gick och la mig igen tillslut. Vaknade imorse, mådde pyton. Fick sova 30 min extra och ha sängen för mig själv. Skönt när man mår apa!  Tvingade upp mig tillslut, åkte ut på sjön för att pimpla och började efter ett tag må bättre igen. Frisk luft ÄR lösningen på mycket! Tillbaka igen så sov jag på soffan ett bra tag och nu känner jag mig prima..

Imorgon kommer jag tillbaka till Umeå igen! Folket tycks sakna mig och det ska  faktiskt  bli skönt att komma      hem till lägenheten igen.      Två veckor i       norr har gjort mig gott! Nästa vecka blir det kanske dessutom en utlandsresa ;)

Nu väntar jag på att innebandylirarna ska komma tillbaka, tjenixen!



jag tror jag flyttar!

Åh så härligt! Inatt har vi sovit i en superfin andrahandslägenhet. Jag blev kär vid första ögonkastet och trivs som fisken i vattnet! Jag menar, en sån där garderob som man går in i, är det inte varje flickas dröm!? Jag tror jag flyttar in hit! Jag menar, den kostar ju lika mycket som min lägenhet hemma i Umeå gör ;)

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och sen promenera ner till stan. Jag vet faktiskt inte riktigt var stan ligger, åt vilket håll jag ska gå, men det är tydligen så nära att ingen vill ens förklara hur jag ska gå. Spännande! Har inte hittat någon termometer än här inne, men igår morse var det 40- vilket är helt sjukt... Idag skulle jag gissa på kanske... 20-?

Jaja, på återseende =)

jag suger röv.

Idag mina damer och herrar är jag ensam hemma. Ja, alltså inte hemma i mitt hem, utan hemma här - ensam. Jag har varit huslig och tänt tre brasor, jag har tömt diskmaskinen, jag har ätit frukost och nu ser jag skidor. Skidorna ser jag mest för att jag vet någon som skulle bli sur om jag inte såg det, fast han inte ens är här. Sur av ren princip alltså. Så jag ser skidor. Och egentligen tycker jag faktiskt att det är riktigt roligt. Synd bara att det bara är 2 svenskar.

Inatt drömde jag mardrömmar igen. Jag höll på bli skjuten och vaknade som vanligt blöt i svett. Vad är grejjen med alla mardrömmar?! Betyder detta någonting?

Btw, det är lite läskigt att vara ensam här. Imorse vaknade jag typ 10 gånger av att det knackade på rutan (på övervåningen), och jag svär på att någon knackade! Och nu har jag hört flera gånger hur någon trampar omkring på övervåningen, trots att jag vet att det bara är jag som är här. Egentligen vet jag ju att det inte borde spöka mitt på dagen... men det kanske är någon brottsling som kommit för att ta mig? Scary..

Jaja, nu ska jag slicka mina sår från gårdagens volleyboll framför skidorna. Jag har börjat inse att jag är ett hopplöst fall på det där med volleyboll. Jag suger rent utav röv! Och ja, det är ganska pinsamt när man missar bollen efter att ha haft ca 10 sekunder på sig att sikta på den.

ticktack

kan inte the man komma hem nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! jag menar, nu har jag hunnit leka med bejbin, druckit kaffe,
ätit kakor, sett på skidor, promenerad, kollat på alla internetsidor som finns. nu äre fan dags! snart kommer jag börja måla naglarna eller klippa ut bilder från tidningar eller något sånt dumt.

jag börjar sakna iksu. oooooh, nu kommer mannen! yeeeey!

dödens smaschar.

Goddagen!

Jag har tillbringat dagen i en fotölj med bebisen i knäet, mys! Nu är det skidor på tv och många minus utomhus. Jag börjar fundera över när jag ska bege mig hemåt men kommer inte riktigt fram till något. Dagarna rullar på och jag ska försöka ta mig ut på en promenad snart. På några timmar kommer arbetsmyran hem och ikväll ska vi nog lira volleyboll igen. Kan ni se er mig framför er? Hur jag står stel som en pinne mitt på planen och försöker komma ihåg när jag får och när jag inte får ta i bollen. Ja, det är nog taktiken och reglerna som är svårast och jag hatar att vara den där i mitten längst bak, för då vet jag inte alls vad jag ska göra. Och att blocka vågar jag verkligen inte. Vissa försöker döda en med smacharna. Pang i ansiktet och man avlider garanterat. Men tro det eller ej, det är faktiskt roligt!

Nu en påtår kaffe och lite mer kaka.

pics


uppdat.

(strömmen är tillbaka, jagöverlever nog)

en upptäckt

när alla lampor slocknar uppe i norr, då blir det mörkt! Och när jag säger mörkt, menar jag mörkt. Extra lägligt när man precis har sminkat klart ett öga då lamporna slocknar. Kan bli en trevlig överraskning när det blir ljust igen!

Ps. Kommer jag dö nu? Graderna ska tydligen närma sig -40 och strömmen är borta. Om så är fallet, jag kommer ha er i mina tankar enda in i slutet.

fortfarande i tomteland.....

Hej alla människor!

Jag är fortfarande kvar i Yrttis och lever loppan. Typ äter, sover, äter äter äter, vilar, spelar spel äter, promenerar, äter, åker skoter, äter, åker skoter och sover. Om jag trivs? JA! Graderna har snurrat lite runt -32 till -10 grader och jag vill lova att tårna har satts på prov några gånger. Imorse klev min sängkamrat upp där kring 4 på morgonen och själv sov jag rätt länge innan jag klev upp. Tanken var att gå en lång promenad under dagen men det kom lite besök och dessutom så är det närmare -22 grader ute.

Snart kommer arbetsmyran hem och då blir det badminton efter middagen. JAg har lite träningsvärk från gårdagens styrketräning men det ska bli skönt att röra på sig! Träningsvärk från skoter-åkande känns helt enkelt inte lika duktigt! Om några dagar ska jag se till att ta mig tillbaka till Umeå igen trots att det inte alls lockar. Tillbaka till Iksu med träning och plugg och makaroner till varje måltid. Måste nog börja med en storhandling!

I övrigt, allt frid och fröjd. Förutom; Kan inte alla i min omgivning sluta att bli på smällen och klämma ut ungar!? Sista veckorna har blivit någon typ av baby-boom och senast idag fick jag reda på en till bulle i ungen. Jag får panik! Vad hände med de unga vilda åren? Nog får man väl vara vild ett tag till va? Jag känner mig då fortfarande ung och dum. Thats it om den saken!


Vilda sover, inte som alla andra!


Happy New Year!

Godmorgon Världen!

Sängdags blev det inte förrän kring halv 5 imorse, och trots att jag inte drack många glas vin igår var jag helt död imorse. Jag har blivit gammal! Bakis efter ingenting... Kvällen började väldigt bra med tre rätters middag och gott sällskap, därefter for vi till Hakkas för att umgås ytterligare och spela lite spel. Tolvslaget var super med smällare och skumpa men urartade dessvärre till en smärre kaosartad situation. Nog om det och jag avrundar kvällen till alldeles utmärkt!

Jag råkade somna om efter frukosten och sitter nu i soffan och har det rätt så bra! Ute snöar det och inne är det varmt och gott. När jag kommer hem vet jag fortfarande men det kan nog dröja några dagar. I förrgår var vi på ishotellet i Jokkasjärvi eller vad det heter och avslutade med en sväng till Kiruna.. Igår åkte vi skoter så jag har träningsvärk i biceps idag. Har man hållit fast sig så hårt så man har träningsvärk så har man hållit i sig hårt. Galningen som körde gjorde sånna där vansinnes svängar utan att varna lite nu och då så det är ett under att jag satt kvar! Annars är det när jag fick  köra... Luuugnt och säkert!

Jaja, på återseende =)


RSS 2.0