Svart.

Laxlåda laxlåda laxlåda jag vill ha laxlåda. Ja, jag är dödligt sugen på laxlåda! Hade jag bara haft de där jäkla laxarna hemma hade jag ställt mig vid spisen på direkten!

I övrigt, ingenting.
Jag är nervös över en dag som jag inte har någon aning
alls när den kommer, fast jag vet att den kommer.
Jag hatar den dagen. Hoppas det dröjer.



if youre not in - you cant win

Jag ska lära mig nu. Jag ska slita jävel för att nå toppen igen och sen ska jag stanna där. Jag ska bli snällare mot mig själv och jag ska hålla mig borta från sånt som jag vet att jag inte mår bra av. Jag ska försöka se det långa loppet och inte vara så jävla blåögd. Jag måste lära mig. Jag måste till toppen. Jag måste bli snällare. Jag måste se det som det är och inte skydda sig själv genom att inte göra det. Jag bara måste.

Mosaik är fint. Men det är jobbigt att limma ihop.

Kaos

Jag är kluven. Jag ska börja skriva lappar till mig själv, så jag blir påmind om vad jag aldrig någonsin ska göra igen. Jag blir så less på mig själv när jag inte lär mig av mina misstag någon gång. Galen! Två historier är redan två för många och fler ska det fan inte bli. Frustration, kryp och galenskap. Knäpp! Jag vill springa och skrika och bara få allt överstökat men jag orkar samtidigt inte ens ställa mig upp från soffan.

Små saker blir stora och stora blir små. Hur gör jag nu?

"-"

Sluta inte tro på dig själv bara för att andra människor inte lyser,
för trots att natten kan vara svart och kall - en stjärna aldrig fryser.

respekt.


-


Whatever you like     ω




bort!

Godmorgon halsont, hosta och nysningar. Godmorgon snorig näsa. Godmorgon godmorgon..

Jag är lite tom idag. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för någonting. Jag har första tvätten i maskinen och har inte ätit frukost än. Måste man äta frukost? Det gör ju ändå bara ont att svälja.. Jag borde fara ut någonstans. Lämna bubblan. Men hur kul är det att promenera ensam? Inte idag iallafall. Jag vette fan vad jag vill göra idag.

Iväg behöver jag.


-


♥         is the heart afraid of breakin it will never learns to dance.




 


En prinsessas dagbok.

Ikväll har jag varit och skrivit på papper till min lägenhet samt köpt mig en soffa och nya utemöbler. Det känns bra och jag bara längtar efter att få slänga mig framtsupa och drunkna i möblering, sortering och allt som hör till. Jag ser verkligen fram emot att sitta med en varm filt och ett tänt ljus ute på min balkong eller att hoppa runt som en galning och bara njuta av att ha ett vardagsrum att dansa i.

Fast mest ser jag fram emot något nytt och stort att lägga alla tankar och fokusera på. Förändringar skrämmer mig, samtidigt som jag vet att det kan vara det bästa man någonsin kan göra för sig själv. Ja, det vet jag av erfarenhet.

Godnatt världen..

en dag som prinsessa!


Fokus.

Åh vad jag är less på att vara krasslig nu! Jag håller på att hosta upp mina lungor och det känns som att jag går runt i en bubbla. Jag som var sugen på att komma igång med träning och hälsa igen! Jag antar att jag får nöja mig med promenader, svampplockning och fågelskådning. Ja, och att läsa snapsvisor. Inatt satt jag uppe halva natten framför mamma och pappas stora snapsvise-bok och imorse länsade jag internet på visor. Jag jobbar på tidernas bästa snapsvise-häfte!

Det handlar om att fokusera..!

Så mycket mer.

Jag behöver ett hemmaplan som känns som bortaplan eftersom att jag allt för ofta trivs bättre på bortaplan än på hemmaplan. Nu sitter jag nämligen hemma i Umeå och tänker på att det är höst. Det är höst och svart och mörkret känns av någon anledning inte alls lika inbjudande som det gjorde för någon dag sedan. Ja, en ny hemmaplan söker jag. Och mycket mycket mer..



Timing.

Jag är sjuk. Jag kan inte prata, inte hosta, inte svälja och min hals är helt fucked upp. Man vill som hosta ända ner från lungorna med halsen säger nej. Jag pallade visst inte trycket..

Senaste tiden har ialalfall varit bra. Vi började med en weekend i Stockholm med Grönan, Skansen och diverse lugna aktiviteter. En dag på Fjäderholmarna och klippor och sen bodde vi ju också på ett hotell, med hotellfrukost! Undberbart. Ja, sen bar det iväg till Grekland (efter en natt på bänkarna på Arlanda....). Grekland var varmt, soligt, fartfyllt men kanske ändå rätt så upprivande. Tänk så mycket man utsätter sig själv för på alla möjliga sätt och vis.

Nu ligger jag i Obbola. Min resväska är uppe i Gällivare på besök (utan mig) och jag har slut på trosor. Ja, nästan på kläder över huvud taget. Efter nästan 2 veckor på resande fot känns det konstigt att landa i Umeå med bara ett par shorts och en handväska.

Jag är tommare än tommast men de känns att jag lever.
Timing is everything and time there is plenty.

Verkligheten.

Jag är hemma från Stockholm och Rhodos nu. Det har varit bra! Men just nu känner jag mig faktisk rätt så... ut och in? Jag vill gråta och sova och gråta och sova för jag är så trött i hela kroppen! Det känns som att någon har hoppat på mig, hela kroppen värker! Jag är tom i kropp och själ. Tills vidare skjuter vi upp verkligheten, godnatt.

en halv förmögenhet..

Det här är helt klart sjukt..

Jag har idag upptäckt att jag vid förra sökningen av pengar till CSN (i julas..?) blev avslagen delar av mitt lån för att "jag bara studerar 50%", och jag upptäckte det aldrig! Jag har alltså utan att reagerat på det bara fått pengar för halva mina studier, och desstuom överlevt! Ja, jag upptäckte det nu i samma veva som jag såg att jag även nu inte är beviljad mitt fulla lån, för att jag bara "studerar på halvtid". Så jag har spenderat eftermiddagen på att klicka mig runt överallt och suttit i telefonkö på CSN. Ja, enligt deras uppgifter studerar jag också bara halvtid med 15 poäng per termin. Ja, så jag tog saken i egna händer och började mixtra med mina kurser och stohejj, och nu står det iaf att jag pluggar 100%, dock på helt konstiga kurser.

Sånt här kan göra mig vansinnig! Jag hatar datorer. Jag hatar alla system som inte fungerar. Jag hatar när jag måste mixtra med saker som jag inte alls förstår mig på, och när inte ens kundtjänster som man ringer till kan hjälpa mig. Däremot är jag lite smygglad ändå, för detta betyder att jag inte lånat så mkt pengar från CSN som jag trott vilket gör att jag ine heller behöver betala tillbaka så mycket som jag räknat med. Nice!

Min resväska väger förresten 16.7 kg vilket jag tycker är hur mycket som helst, men då ligger det 4 par skor där också (hehe..). Nu ska jag ut och promenera lite, tur att det är höst snart. Jag vill inte se ut som en strandad val.

Inspiration..


Stolthet och Fördom

Goder afton.

Klockan är inte ens tio och jag ligger under täcket och ser på stolthet och fördom. Ja, det är bättre med långa dagar än långa kvällar! Imorse ringde klockan som vanligt klockan 09.00 och imorgon ringer den redan klockan  08.00! Jag tänkte jag skulle hinna upp till Ålidhem och kolla lite brevlådor samt upp till Nydala för att leta efter ett borttappat pass, innan jag klockan 11.30 ska möta upp en efterlängtad vän för en promenad genom stan. Ja, sen är det bara packningen kvar innan jag sover sista natten i Obbola för att få skjuts därifrån till flyget på Torsdag. Lovely! 

Dagen har bestått av besök hos farmor, massor av tvättning, en cykeltur, promenad med en vän och dessutom har jag lagt fram lite kläder som ska ner i väskan imorgon. Jag kommer garanterat glömma något viktigt. Eller ja, något vanligt iaf. Som pass, pengar, tandkräm eller schampo. Typsikt mig!

Idag ringde förresten en viktig person och bekräftade att papper ska skrivas på inför min flytt. Oj så jag längtar! Det känns som så overkligt. Typiskt mgi att lägga ner hjärta och själ i något, och sen när det väl händer får jag lite kalla fötter och tvivlar på vad jag egentligen vill. En vän sa det till mig igår också. Ju mindre någon vill ha mig, desto mer vill jag ha den personen. Och när man väl har det man vill, då är det inte alls lika roligt längre. Samma sak gällande allt annat. Jag sliter jävel för något, och när jag väl har det är det inte lika intressant längre. Många gånger kan jag sitta där och fundera över varför jag ens ville ha det från första början! Jag antar att det är själva jakten som lockar mig.. Jag tycker om att se var gränserna går, vad som är möjligt eller inte. Precis på samma sätt söker jag alltid gränser hos andra. Finns det något mer irriterande än människor som aldrig blir arga på riktigt? Ja, då söker jag alltid den där gränsen..

Jag driver som alltid framåt, har svårt att leva för stunden och söker alltid något nytt att längta efter. Ibland glömmer jag nästan att njuta av det jag gör för tillfället för att jag redan är koncentrerad på något där framme. Fast samtidigt så lever jag ju för ögonblicken och stunderna. Man gör det som känns bra för dagen, och är det inte bra dagen efter, då fgör man något annat!

Nu ska jag försöka förlora mig i en där stolthet och fördom.. men de går lite trögt. Jag är som ingen TV-människa  =/ Godnatt!


Rätt väg?

Idag har jag stekt med Conny och Emson. Sen lagade jag köttfärssås och bjöd på mat i ett kök som inte var mitt eget innan vi åkte finsk skåpbil för att se på herrmatch på Mariehem. Finnen vann en fruktkorg och fick en kram av prisutdelaren. Vi dog av skratt för vem vinner egentligen en fruktkorg mot alla odds!?

Jag cyklade hem i mörkret och det är lite farligt när man skickar sms samtidigt, det inte finns några gatulysen och cykellampan inte fungerar. Men jag lever, och jag har fortfarande inte fler än 3 stygn i hakan. Alldeles just köpte jag en spegel för 100 kr av en av mina faddrar.

Nu ska jag sova. Ja, jag är trött på kvällarna. Kan bero på att jag vaknar typ 10 gånger per natt mellan 02.00 och 08.00 och tror att et är morgon. Dessutom är det som en tvångstanke att man måste kissa minst hälften av gångerna man vaknar, oavsett om man är kissnödig eller inte. Ja, vissa nätter kan kännas väldigt långa.

Jag är en väldigt nostaligsk person. Jag blir lätt orolig inför förändringar och kanske är det för att tiderna är som de är som jag funderar en del på dåtiden. Typ idag för 1 år sedan. Det är rätt lika idag faktiskt, läskigt lika, men på ett helt annat sätt. Påväg, men osäker på vart och trampades på samma ställe, med samma förhoppningar på en utväg. Av någon anledning spelar slumpen till och med upp samma låtar. Ja, vad är oddsen med låtar man inte hört så länge helt plötsligt ska dyka upp lite varstans?

Godnatt.

Jump.

Morning.

Igår fick jag en ost och en multivitaminjuice av min mamma. Det är lycka. Nu ska jag ta en promenad upp till Mariehem innan dagen börjar påriktigt. Men först min första dos av piller för måndagen. Jag har stora problem att komma ihåg att ta mina för tillfället 4 piller varje dag. Inte min grej liksom.

Nu hopp upp.

Semester och jag drar nu!

Nu mina vänner har fröken Lindberg fått semester och det firar jag med att flytta hem till stan igen. Kläder ska packas och tvättas och kanske ska man till och med börja slänga ner grejer i kartonger också? Ja, vissa av oss ska ju flytta in i drömkåken på några veckor. Jag måste säga att livet kan känns underbart.


Ganska precis för ett år sedan. Det bästa jag gjort mot mig själv!





...haha, vilket minne! Typ första kvällen med gänget ;)


Sommarnatt

Det är kväll och jag har gått på en kvällspromenad. Natten är varm och fuktig. Det är sommar.. Jag vet att jag borde sova men jag kan inte råför att jag längtar bort. Jag längtar ut på längre promenader och jag skulle kunna sitta på altanen och se på månen hur länge som helst. Ja, nog är det något magiskt med vissa nätter.

Nu ligger jag under täcket efter att ha svalkat mig med en kall dusch. Det spelar som ingen roll hur många gånger man sköljer av sig, för efter bara några minuter känner man sig sådär kladdig och varm igen.. Jag ska läsa lite om min vampyr innan jag släcker för kvällen.

Som en boll kommer jag tillbaks till dig..

Så het!

Jag kan inte låta bli att beundra denna människa. Efter att ha läst hennes bok och följt hennes blogg så kan man bara inte låta bli! Hon är inte bara helt sjukt jävla snygg, hon är frän. Hon skapar sin väg och de som inte gillar det, dem skiter hon i. En dag ska jag också bli så. Självrespekt. Självförtroende. Aldrig någonsin nöja sig med mindre! Och ja, jag skulle göra mycket för att få se ut som henne! Så otroligt vacker och sexig! Ja, så skulle man se ut...



För att...

1. Jag saknar mitt mörka hår..



2. En sån ruta ska jag måla utanför min lägenhet.


Piller och ajaj..

Alltid är det något..!

Förra veckan vaknade jag en morgon med lite härliga blåsor vilket resulterad i doktorsbesök och lite smörja. Veckans problem trodde jag var en tand. Mina hemska visdomständer som kilas fast och  växer krokigt, så eftersom att jag fått feber och äckligt ont i skallen blev det akuttid hos tandläkaren idag. Och jissa vad?! Jag har fått käkledsinflammation! Ja, jag visste inte ens att det fanns något som hette det, men nu sitter jag iallafall här med ordinerad skonkost (bara mjuka saker att tugga på..) och en 20 dagars behandling med antiflammatoriskt. Underbart.... not. Jag bör inte ens köra bil när jag äter dom! Jaja, jag har iaf fått smärtstillande, och det är min bästa vän för tillfället.


Kärlek.

Vampyr sökes..




En våldsam fröjd plär våldsam ända taga
Den dör i sin triumf, som eld och krut
Förtäras då de kyssas


Romeo och Julia, akt II scen VI

Sjuk påriktigt?

Uhhh.. nu har Fröken Lindberg feber också. Och jag börjar tvivla på vad jag ska skylla på. Tänderna eller sommarinfluensan som mamsen dragit till huset? Mitt huvud gör iallafall fortfarande helt dödens ont och jag känner mig verkligen sjuk. Suck.

Klokheten kommer med tänderna..

Hej världen.

Jag har två stycken visdomständer som försöker ta mitt liv. Den ena håller på att växa rakt in i kinden och det känns som att jag har puls i hela huvudet! Hur kan två små jävliga tänder göra SÅ ONT!? Lite läskigt är det att tandläkaren sa i Maj att det var viktigt att jag opererade bort dessa tänder INNAN de växte ut eftersom att de kommer så konstigt.. Problemet är bara att vipps så satt de bara där, och inte har väl jag tid med en operation under de närmsta.. månaderna!? Suck. Ont som fan gör det iallafall och jag vill helst bara blunda. Mitt stackars huvud...

I övrigt har jag 16 timmar kvar på mitt jobb och inte allt för många veckor kvar i min lägenhet. Nästa vecka drar jag till huvudstaden och sen vidare till Rhodos. Nu ska jag ta Lupon och hämta lillebrors present, den lille jäveln fyller 10 år imorgon! Kan inte fatta att det är nio år sedan han låg och grinade och slet mig i håret i en vecka medan mor och far var på smekmånad. Känns som igår.

Peace.

1.

"Solen skiner och jag har legat med poolen..."

Ja, där tog det stopp.


våga och vinna.

Här är jag.

Det handlar om vad som skrämmer en allra mest. Det handlar om erfarenhet och det handlar om framtidssyner. Det handlar om självkänsla och det handlar om öden. Men allra mest handlar det om rädsla och trygghet. Vi har alla möjligheterna till att påverka vårt eget öde, det är där allt startar.

Jag är livrädd. Jag är nog den räddaste i hela världen ibland. Så är det. Men samtidigt så får man inte vara så rädd allt jämnt. Man måste liksom trotsa den där rädslan eller kanske till och med låtsas att den inte finns. Annars blir man begränsad. Och vem annan kan begränsa dig mer än dig själv? Jag har sagt det förut. Den där linjen, den där gränsen. Den håller inte andra människor borta, den håller dig inne. Det är den där gränsen man måste ta sats och hoppa över. Våga chansa och våga riskera lite. Jag hoppar hejvilt åt alla möjliga håll ibland, sen kryper jag hem och gråter över besvikelsen på andra sidan ibland också.

Jag har gjort en del galna chansningar på slutet. Det skrämmer mig. Det skrämmer mig när jag tar mig själv ut på en sån hal is, och jag har verkligen ingen aning om det kommer att hålla. Håller det så kommer det bli toppen. Men brister det så har jag inte så mycket att krypa tillbaka till. Ja, det är läskigt. Men värt att chansa på. Värre är det att må dåligt över saker som man inte kan påverka. För det finns faktiskt saker man inte kan påverka. Tillslut kommer man till en punkt där man bara kan stå och titta på, och hoppas på att det går som man vill. Där sitter jag ikväll. Det är hemskt. Jag är livrädd. Det gör ont. Ja, hela den där raddan. Ändå kan jag inte påstå att jag ångrar de val som tog mig hit.

Man vet aldrig vad man har att vänta..

RSS 2.0