Party-Umeå!

Goooodmorgon godmorgon. Jag lever!

Igår skruvade vi ihop min nyinköpta cykel som jag sedan cyklade i räserfart med till Emma och Matte. Hemma hos dom åt vi middag tillsammans med Hanna och Matt (som kommer från London!). Perfekta parmiddagen förutom att jag inte hade min andra halva med mig =P, och att jag är värdelös på att prata engelska! Hur som helst en fantastisk middag och efterrätt, som jag bidrog med! Jag måste faktiskt säga att jag är ganska bra på att göra blåbärspaj! Sen började vi dricka vin. Mycket vin!

Bla bla bla bla bla och så for vi på tc, dansade järnet, drack strawberrydaquiri, shottade baylies (stavning???) och avslutade med fyllemat på Max! Jag drack vatten på krogen för mitt eget bästa och idag mår jag faktiskt skapligt bra! Cykelturen hem var nog alldeles jättebra för jag lyckades till och med sova rätt så länge nu på morgonen.
Helt otroligt så vuxen man blivit på sistone... dricker vatten på krogen! (mellan shottarna..haha!)

Nu  ska jag fortsätta glo på teve och känna mig omänskligt trött. Hejdå.

En hare mitt i ålidhem!

Så..

Igår var jag på Iksu med Emma och Hanna. Idag är jag mörbultad som bara den! ALLT GÖR ONT! Sen åt vi Emma ur huset (jag höll på hungra ihjäl..) innan jag cyklade hem på Emmas cykel. Mitt i Ålidhem har de gjort fartgupp. omödigt. Sen såg jag en JÄTTESTOR hare mitt i Ålidhem? Lite missplacerad? Och helt orädd. Jag försökte gå fram och ta biler, vilket inte var några problem förutom att min kamera inte kan ta någon bra bild i mörkret. För jo, Umeå är mörkt kvällstid! Väl hemma var jag dödstrött efter att ha varit vaken hela natten innan, så jag somnade på en gång. Men vaknade 30 minuter senare och kunde sen inte somna förrän 04.00 på morgonen. Vad händer med mig??

Igårkväll fick jag bekräftat att jag dragit ur kylskåpet innan jag for från Gällivare. Det är smart. Inatt låg jag och funderade över Joel och gänget som är i vildmarken i veckan. Ju mer jag funderade desto mer säker blev jag att det hänt något där ute och de inte kunde ringa något eftersom att de inte har någon sändning på telefonerna.. Ja det brukar ju hända saker som att någon krossa knäna eller något sånt när de är på vildmarksutflykter, fast jag är nog nojjig. Hoppas på ett livstecken imorgon för då tror jag de ska bege sig tillbaka till verkligheten..

Idag ska jag köpa en cykel. Och packa i lägenheten. Gissa vad som känns roligast?

-


En lååååååååååååååååång natt..

Morning morning, igår fick jag för min myskväll.. Jag hann inte mer än sätta mig efter att ha kört mor och far på middag, så skulle jag köra syster till krogen, blev kvar en stund på förfesten, vidare in till stan, sen tanka på vägen hem, hinna sätta mig i soffan 15 minuter (hann se till första pausen på sex and the city..) innan mor och far skulle hem igen från middagen, och sen var klockan kring 01.00 helt plötsligt. Det är farligt härligt att köra finbilen här hemma! Precis som med Joels bil så är det grymt enkelt att köra för fort! Problemet med pappas bil är bara att varje gång du råkar köra lite fort så säger en röst med världens lugnaste och drogade stämma "Ooooobserveeeeraaaaaa!". Världens mest irriterande uppfinning tycker jag som inte kunde stänga av ljudet och fick höra "Observera" 75 gånger..

Ja, sen somnade jag i soffan några minuter, borstade tänderna och kröp i säng, och låg sen och snurrade till klockan SEX imorse! Helt jävla galet! Jag gick i säng 01.30 och snurrade till 6 imorse, det är inte klokt... Igårnatt sov jag som en stock hela natten, men nu märks det minsann att jag jobbade natt förra veckan.. Helt omställt.. Så imorse klev jag upp i normal tid och får leva med huvudvärk hela dagen istället. Orkar inte ligga och snurra en hel natt till! Man hinner tänka så mycket om nätterna också.. Inatt kom jag tillexempel på att jag kanske råkade dra ut kontakten till kylskået innan jag for från stugan till Umeå. Inte bra med tanke på att det finns mat i kylskåpet.. Kan jag ha varit så korkad? Jaa, med all säkerhet eftesrom att jag gick runt stugan 14 varv för att kolla så att jag drog ut ALLA kontaker innan jag for. Bra Carro. Ibland tänker man inte så långt..

Nu ska jag försöka ladda mig själv att springa eller promenera ut till stugan där det serveras lunch/middag på en stund. Sen blir det hem till läggan och packa, träna på Iksu och träffa Guran.

Seya.

Home sweet home

Åååhhh, nu är jag i Umeå igen! Jag vet att det tjatas om detta, men det är härligt att vara back in town igen! Idag har jag hälsat på mormor och morfar där vi ätit saffrans-pannkaka (gotlands-pannkaka..), sen körde jag mor och far ut i skogen där de skulle på middag och nu sitter jag här. Har varit förbi Ica och lämnat igen en film och hunnit träffa några Obbola-kändisar och köpt melon. Jag ser fram emot en kväll framför teven, och med en bok i handen. Jag har tre böcker som jag bara längtar efter att få drunkna i just nu! Egentligen var det tänkt att jag skulle på Tisdags-Rex ikväll, men Tinna for till fjällen istället.. och Emma är i Stockholm till imorgon, och klassen är såklart på villovägar. Men ALLA NI SOM VILL! Fest på fredag, JAAA!!!!!!! Både kända och okända är varmt välkommen att vara i mitt sällskap!

Imorgon drar jag alltså in till stan igen.. Ska börja packa i lägenheten (vilket känns dyngjobbigt..) och sedan träna innan vi dricka te hos Emma medan vi ser Miss Marple! Lite synd egentligen att det är så många som är borta över sommaren.. ja nästan alla, men det tar sig ju ändå. Jag vill hinna se Twilight filmen också... vilket måste bli på torsdag, för nu är veckan i princip fullbokad.

Tisdag - Chilldag i Obbola
Onsdag - Iksu, te och mys hos Emma
Torsdag - Twilight????
Fredag - FEST!
Lördag - Träffa Tinna
Söndag - back to Gälka.

Tiden går racer-fort! Tänk! Jag har bara en vecka kvar att jobba, den 16 augusti åker vi utomlands, 1 september är det flytt, sen börjar skolan. Fast när börjar skolan? Vet någon? Jag var inne på Cambro idag och upptäckte att vi är typ 50 st i nya klassen med mååånga nya namn! Spännanade!

Som sagt. Sommaren är kort. Och i Gällivare regnar nästan allt bort!
See ya!


Nu är 2 av 12 timmar jobbade! Jag vaknade ...

dsc01235 (MMS)

Nu är 2 av 12 timmar jobbade! Jag vaknade klockan 15 i stugan, gick upp och eldade bastu, bastade och åkte till jobbet. Man har mycket till liv dessa helger ;) Min plan var att åka till umeå imorgon med tågbiljetterna är slut, så nu vet jag inte om jag ska åka ändå eller om jag ska vänta till tisdag med att åka.. Natten i Aitik kär iaf ta sig.. Jag har egen truck inatt och ska köra non stop förutom 3 st 30 min raster.. Känns inte direkt som en lyckoträff men det får gå.. Det är ju trots allt sista natten. Sen ska jag köra rally hem så jag hinner pussa Joel hejdå. God söndag natt folket.


Inatt är det vackert över Aitik.. Jag blir...

dsc01221 (MMS)

Inatt är det vackert över Aitik.. Jag blir alldeles kär inuti när nätterna ser ut såhär. Synd att ingen är här och åker med mig i trucken! Nu är det tre timmar kvar av denna 12 timmars natt och sen är det bara 12 till imorgon.. Skönt, men ändå konstigt att det är sista nattveckan för i sommar. Man har ju faktiskt hunnit börja trivas! God morgon folket!


Bläää

Sååå... nu är vi inflyttade i stugan. Väskorna är ouppackade och jag tänker heller inte packa upp dom nå mer förrän 1 september. Jag HATAR att packa och flytta, det är skitjobbigt. Hur som helst är vi iallafall på plats nu. Inget rinnande vatten och ingen toalett, men det gör mig ingenting. Imorse hann vattnet jag skulle tvätta ansiktet med bli varmt över kaminen medan jag borstade tänderna och att gå till dasset i bara linne och trosor gör ingenting så länge solen lyser åtminstoned! Imorse var det lite kyligt när jag la mig, så jag slängde in några extra vedklabbar i  spisen, och vaknade av att svetten rann. Frågan är ju hur jag ändå lyckats bli förkyld? Är det ett sätt för kroppen att protestera jobbet? Huvudet dunkar, halsen gör ont och näsan är täppt. Jaja, 24 timmars jobb har jag att vänta närmsta två dagarna så det är bara att bita ihop.

Inatt satt jag och smsade önskelåtar till p3 halva natten för att få tiden att gå. Inte en enda låt spelade de för mig och jag börjar känna att det är lite för dyrt att fortsätta önska då. Dessutom sjukt irriterande. Jag till och med skickade mms med fina bilder från gruvan för att de skulle spela mina låtar! Taskigt...

Jaja, nu måste jag packa min matsäck för jag ska börja jobba om 1,5 timme.     URK. Ses imorgon....

Lite sommarpics..

African dance!




Sommar i Yrttis.





Miras första ridtur!



Ja, vad tror ni? Heart of gold såklart!


Gällivare-regn.

Shit alltså! Regnet öser ner och jag vet inte om jag någonsin sett så mycket regn! Dessutom blixtrar det och dundrar och jag som egentligen inte brukar vara så rädd har till och med dragit ur kontakterna! Vilket jäkla väder alltså!!! Helt otroligt! Kan rutorna regna sönder? Kan balkongen ramla ner? Kan blixten slå ner i huvudet på mig? För nu åskar det och blixtrar på precis samma gång här utanför...... Joel, var är du!?!?!???

Tönt som jag är så tänker jag dessutom på jobbet nu inatt. Detta (regnet..) betyder att det kommer bli sådär dödligt slirigt igen och jag kommer vara livrädd i min truck  hela natten medan jag försöker hålla den med nosen framåt i ramperna, och inte glidandes åt sidan..

Nu vågar jag inte ha datorn igång längre heller... Vad hände med vädret!???

överlevnad..

Jag sitter i pyjamas. Jag har i princip inte vaknat till liv ännu. Om 3 timmar måste jag åka tillbaka till jobbet igen. Jag är inte trött jag är inte trött jag är inte trött jag är itne trött.... Vem kom på att människan skulle jobba natt?! Tänk pengar pengar pengar. Tänk pengarna i Ikea Ikea Ikea. Tänkt Ikea i nya lägenheten... HÅLL UT FEM NÄTTER TILL.

Fy fan.


Såhär är livet.

Hej alla goda glada människor. Jag längtar till höst! Helt påriktigt. Eftesrom att jag hitills inte fått känna på speciellt mycket mer sommar en veckan i Gotland kan det lika gärna bli höst så att jag får träffa alla älskade vänner och klasskamrater igen! Jisses så jag saknar alla! Sen längtar jag till vår flytt 1a September också! Jag menar, hellre höst och roligheter än den ständigt gråa himmelen i Gällivare. Det är bara att inse fakta. Sommar finns inte i Gällivare. Bara mygg och enstaka små små små stunder av sol och värme. Men ingen sommar. SÅ DET SÅ!

Jag ska iallafall påbörja min tredje natt av 7 ikväll klockan 22 och kan inte påstå att jag direkt längtar. Nattveckorna är så otroligt mycket längre än både förmiddagarna och eftermidagarna, det är nästan olidigt! Man är ett spöke dygnet runt och när det äntligen är fredag och det känns som att det snart är över, så har man 32 timmar kvar att jobba, alltså halva veckan kvar i timmar. Sug på den ni! MEN! Jag fick min första lön förra veckan, och jag höll på riktigt på att ramla omkull på stället. Jag trodde helt påriktigt att de satt in fel summa, glömt dra skatt, eller till och med råkat sätta in dubbel lön innan jag fick se lönebeskedet. Nu FÖRSTÅR jag de som blir kvar i gruvan för pengarnas skull. Tur att jag inte är en penga-människa, för isåfall hade jag blivit kvar jag med...!

I början av veckan har jag börjat packa ihop kläder och saker här från lägenheten för på fredag flyttar vi ut. Det är JOBBIGT att flytta. Leva i en väska. Så på fredag flyttar vi ut till stugan, utan toalett och utan rinnande vatten. Men bara för 2 veckor. Sedan flyttar vi till Umeå, och 2 veckor sedan flyttar vi in i nya lägenheten. Sjukt! Jag har alltså bestämt mig för att inte packa upp mina jäkla väskor förrän vi är inne i nya lägenheten, för jag ids inte packa nå mer nu...

På återseende människor.

Jag längtar tillbaka hit.. Men samtidigt k...

dsc01185 (MMS)

Jag längtar tillbaka hit.. Men samtidigt känner ja hoppet för natten. Jag och Joel har varit duktiga och sprungit (gått) i backhoppar Trappen på dundret idag och sprang distans igår.. Det ger energi till kroppen men benen skakar ännu! Jaja, nästa vecka blir det umeå måndag till söndag, ses vi?!


Hej alla! Jag är utan internet minst två d...

dsc01198 (MMS)

Hej alla! Jag är utan internet minst två dagar till och har ju varit i gotland en vecka, därav noll uppdat.. Nu är jag iaf tillbaka i trucken och ska jobba natt hela veckan lång.. Men jag ser ljuset i tunneln! Bara två veckor jobb kvar, sen umeå och flytt första september!! Yes! Jag längtar så efter alla vänner och umeå! Då blir det parmiddagar, middagar, tjejmiddagar, fest, iksu och massor med roligt! Till och med universitetet känns roligt att komma tillbaka till! Snart så! Ett stort tack till min underbara pojkvän också som gör mig så lycklig!


Hej säger vi från gotland! Just nu visar g...

dsc01191 (MMS)

Hej säger vi från gotland! Just nu visar graderna 32 och idag har det varit varmare.. Sjukt! Natten till idag sov vi i en fiskestuga vid vattnet men nu blir det i denna söta stuga två nätter! Skönt är det lovar jag alla, trots att svetten rinner ;)


Det är tydligen 36 grader i gotland. Tack ...

Det är tydligen 36 grader i gotland. Tack så mycket säger jag men undrar hur behagligt det kommer att vara att sova i tält, hehe, bara 3 timmar jobb kvar!!


belive it or not!

Belive it or not men jag ligger i sängen nu. Tänderna är borstade och jag är redo att sova! Det har varit en lång dag..Solen försvann och plötsligt blev det regn. Eftersom att jag körde i botten av gruvan där det redan är lerigt och blött som fasen så blev det svinhalt! Alltså som blå-is! Så för första gången i mitt liv så gled jag nedför rampen (= vägen) med trucken tvärs över! Hur kul tror ni att det är att glida med en 200 ton tung truck, men 220 ton tung last på flaket, på tvärsen nedför? Inte roligt.. INTE ROLIGT! Väl nere skakade jag en del om händerna vill jag lova. Fy fan vad rädd jag var alltså... Och dessutom måsta fortsätta köra i samma ramp 3 varv i samma svin-halka innan det kom en väghyvel och hyvlade till vägen.. Huvvaa!!

Ja nu är jag iallafall trött. Slutade klockan 21 igårkväll, var på jobbet 05.30 imorse, var hemma igen 18.30 och ska vara tillbaka för att jobba 12 timmar till imorgon klockan 05.30. Ja, nu skiter jag alltså i att se bronsmatchen för JAG ORKAR INTE! Hade jag haft en teve i sovrummet hade jag orkar, men det gör jag inte nu.. Bättre att sova. En dag närmare Gotland. En dag närmare ledighet.

Godnatt folket!

Solen skiner idag.. Men vad gör det när ja...

dsc01181 (MMS)

Solen skiner idag.. Men vad gör det när jag ska köra här nere hela dagen? Synd helt enkelt.. Igår körde jag bilen genom tvätten när jag åkte från jobbet. Synd att två rutor var öppna bara. Det blev blott och ledt är konstigt tycker jag då de var stängda när jag körde dagen innan.. Någon är elak med mig tror jag, då bilen inte har att läsa.. Nu tio timmar kvar att jobb! Hejs!


Här sitter jag i min truck och glädjer mig...

dsc01178 (MMS)

Här sitter jag i min truck och glädjer mig åt vår nya lägenhet. Yes! Skräckblandad förtjusning och jag verkar ju inte kunna bo längre än ett år på samma ställe! Men nu ska iaf bo i en riktig lägenhet.. Flera sovrum, klädkammare och balkong i söderläge med fin utsikt. Komiskt bara att jag inte sett lägenheten än! Tur man har fina vänner att lita på! :-*


Godnatt Tisdag.

Sådärja!
Jag slutade jobba för två timmar sedan och har redan hunnit vika tvätt, plocka i lägenheten och laga korvstoganoff i matlådor. Jobbar man konstiga tider får man se till att göra vettiga grejjer såhär på kvällskvisten. Speciellt när man planerar vara ute i solen de få timmarna innan jobbet börjar! Imorgon är det onsdag, den stora dagen. Idag när jag gick in på bostadens hemsida hade Joel tackat Ja till lägenheten (suprise och hjärtklappning...) vilket gör att OM de som ligger etta i kö inte svarar alls, eller svarar Nej så blir lägenheten vår.. Det är lite lurt, för om de verkligen ville ha lägenheten borde de ju tacka Ja så vi försvann från listan.. eller?

Jaja, jobbet rullar på och idag känns det som att jag knappt jobbat alls. Det har varit långkörningar då det tagit 25 min att köra från grävaren, till tippen och tillbaka vilket gör att man inte hunnit ta så många lass på ett pass och sedan har det varit spräningning och då har vi suttit i en kur för att inte bli i småbitar. Sen har jag flyttat runt, stått stilla i krossar osv så det har väl varit typ 3-4 lass idag. SJUKT! I vanliga fall brukar det bli ca 5 lass per pass och man kör ca 3 pass   per dag.. Lite skillnad!

Näe, nu ska jag stänga mina stora blåå... Godnatt!

Solen skiner och jag passar på att försöka...

dsc01159 (MMS)

Solen skiner och jag passar på att försöka få lite färg på mina ben under rasten. Tänk så mycket lyckligare man blir av sol! Jag har njutit hela dagen innan jag började jobba klockan två och hade det regnat vet jag att jag hade varit deppad istället. Förstår inte varför resten av gubbarna hellre sitter inne. Men synd för dom! Live life ;)


Denna syn, alltså en lång kö, kan vara otr...

dsc01157 (MMS)

Denna syn, alltså en lång kö, kan vara otroligt skönt med en knapp timme kvar att köra... Igår hade vi mys och köpte skräpmat till kvällsfika och inatt liksom resten av veckan måste jag sova ensam då min man jobbar natt och jag em.. På måndag däremot blir det gotland och vi står tvåa på på en grym lägenhet. Yes! ;)


Mannen som gör mig lyckligare än ingen ann...

dsc01144 (MMS)

Mannen som gör mig lyckligare än ingen annan. Inte nog för att han spelar gitarr och sjunger som en gud, han är dessutom världens bästa.


Ikväll sjunger byborna yrttis-sången och h...

dsc01138 (MMS)

Ikväll sjunger byborna yrttis-sången och hade jag kunnat sjunga så skulle de få höra obbola-sången. Alla tankar åt vänner och familj i umeå, jag saknar verkligen alla ikväll..


Ge mig en häst!

Dagens sanning. Jag är SÄMST på blogga. Och ärligt talat har jag inte ens startat min egna dator på flera veckor utan använder bara Joels som inte alls har så bra tangenter. Ja, den är fortfarande konstig sen jag och Eric spillde glögg på den för två jular sedan, haha! I helgen är det iallafall Yrttivaara dagarna här i yrttis och igår var det afrikansk dans och musik medan det varit loppis och fika osv idag. Jag smet dock iväg nu efter nästan 3 timmar och tänkte hinna duscha och springa innan man måste slåss om badrummet om några timmar. Joel är och spelar golftävling (skittråkigt..) men bör väl återvända mot kvällen.

Jag vill ha en häst. Jag VILL ha en häst. JAG VILL HA EN HÄST. Helt sjukt så suget blivit större nu sista halvåret. Jag har alltid lovat mig själv att så fort jag får råd och tid ska jag köpa en häst, som jag och mamma kan samsas med. Jag skulle göra vad som helst för att få ha en häst nu på sommaren.. Någon  som vill låna ut sin pålle till mig? Jatack!

Näe, nu ut och springa så att jag hinner in i duschen innan folket är tillbaka igen. Puss!


Tre av mina guldstenar.. Speciellt Malte (andra bilden) som är tagen hemma
på gården hos mamma och pappa, och Brolin (sista bilden) efter någon träning..
Sen första bilden såklart.. Sommaren i Villanäs!!


Afrikansk afton i yrttis!

dsc01131 (MMS)

Afrikansk afton i yrttis!


Det är fredag, jag kör truck och solen ski...

dsc01126 (MMS)

Det är fredag, jag kör truck och solen skiner. Jag mår bra och känner mig rosa och fluffig inuti. Trots att det blev morgon klockan 4.30 :-*


RSS 2.0