='(

Fan. Nu blev jag såklart sjuk påriktigt. Alltså feber-sjuk. Känner mig helt dimmig i huvudet och går runt i min egna lilla bubbla... Huuh.. Så går det om man står ute i regnet 3 timmar och vaktar enn hoppborg (utan barn i..).

Imorgon börjar skolan. Uhh..


Min lilla älskling..

Huvva, det känns lite sorgligt att sälja fin-Saaben. Den har ju som blivit min favorit. Min lilla älskling. Som jag har putsat och tvättat och glidit runt och känt mig som värsta lyx-hustrun i den bilen! Den känns nästan som min lilla bebis... Men nu ska den alltså säljas.

Kom och köp?

http://www.blocket.se/vasterbotten/Saab_9_3_1_9_TiD_Vector_SportCombi_29242002.htm?ca=2&w=1


Kom och hoppa?

dsc01303 (MMS)

Kom och hoppa?


Kom och hoppa i Ålö alla små barn. Ni är v...

dsc01294 (MMS)

Kom och hoppa i Ålö alla små barn. Ni är väl inte gjorda av socker? ;)


Regnet öser ner och barnen vill inte hoppa...

dsc01293 (MMS)

Regnet öser ner och barnen vill inte hoppa i hoppborgen. Undra varför? Jag har vinterjacka, kängor och regnkläder men känner mig ändå blöt och kall. Underbara väder och bara två timmar kvar nu..


surströmming forever in my heart!

Hoooneey, im hooome!
Fast näe. Jag är alldeles ensam hemma. Alldeles alldeles ensam. Jag tycker om det så dåligt att jag väldigt seriöst övervägde att köra till Obbola istället. Fast jag egentligen inte alls vill vara där, bara för att slippa sova ensam. Surströmmingskalaset ikväll var riktigt roligt! Jag däremot var en torrboll som åkte hem såhär tidigt, men min hals gör ont. Jag kan inte svälja. Och min näsa är tät.. Surströmmingen luktade värre än jag minns det och varje gång jag tog ett djupt andetag genom näsan fick jag en kväljning. Tänk, förut åt jag den där skiten..

Första gången jag åt surströmming var på min egen nollning. Jag var placerad bredvid min nuvarande pojkvän och han söp mig under bordet. Bokstavligen. Vi slog vad om en massa grejjer hela kvällen och 2 dagar senare (då jag blivit klar i huvudet efter akuten, hjärnskakning, frakturer osv osv) fick jag höra att vi kyssts den kvällen.  Ja, innan han gick hem och sov och jag satte mig på cykeln ner mot krogen. Fast till krogen kom jag aldrig. Näe jag flög över styret på cykeln, svimmade, fick åka ambulans till akuten, sy tre stygn i hakan, fick en frakur i skallbenet på vänster sida och en väldigt sne käke. Ja, så jag minns inte speciellt mycket alls. Förutom att jag grät på akuten över mitt brustna hjärta (nääe, det var inte Joel, det var en annan kille som hade mitt hjärta då, haha!), och att de hela tiden tjatade om att de ville ringa någon anhörig till mig. Fast det vägrade jag så istället så följde General Johan mig hem på morgonkvisten när de släppte mig från sjukan. Det var tider ni! Och jag åt surströmming! Vette fasen om det var värt det dock.. för den där jäkla frakturen gjorde att jag inte kunde äta, prata eller skratta på typ 4 veckor - och det gjorde sjukt ont!

Andra gången jag åt surströmming var då jag nollade våra nollor förra hösten. Det var bara det att dagen efter skulle jag dit och städa också.. Torka upp äckel-strömmingen från golvet och försöka låta bli att kräkas. Ja, jag tror det var då det pajjade. Att jag var bakis, kände strömminglukten och mådde skit. Så nu kan jag nog aldrig mer äta det igen. Inte för att jag klagar men..!

Jaja, nu är jag nog redo att sova. Känner mig inte alls speciellt pigg och frisk ikväll. Dessutom gör mina öron ont efter kvällens örhängen. Men tack för en mycket trevlig kväll! 40 styckna glada människor som sjöng snaps-visor, drack väldigt mycket snaps, dansade och mycket mycket mer! Det är inte så ofta man har roligt ensam nykter bland 40 st lustigkurrar, men det var väldigt roligt =)

Såhär snygg var jag efter cykelvurpan och surströmmingsätandet. Lägg märke till den väldigt snea käken. Jag drack soppa och gjorde allt för att slippa ler och skratta de närmsta veckorna. PAIN!




Såhär ser jag ut ikväll, med ett snyggt ärr på hakan och är redo för sängen.



Såhär snygga kläder hade jag ikväll. Snygga om jag får säga det själv ;)


konsten att vaxa benen..

Hej alla människor!

Nu sitter jag hemma i kaoset (mitt eget kaos alltså..) och funderar vad jag ska dra på mig! Trots att man har huuur mycket tid som helst på sig så lyckas det alltid bli lite stressigt såhär i slutet. Jag menar, bara för att jag hade så mycket tid så fick jag ju för mig att ha lite skönhetssalong här hemma. Jag vaxade benen (återkommer till det senare .........................), plockade brynen, färgade fransar och bryn, smörjde mitt stackars trasiga ansikte med miljoner krämer osv osv osv.. Och nu pang bom ska jag vara hos Emma om 30 minuter!

Ja, till vaxningen då.. Jag köpte sånna där kalla vax-grejjer för några veckor sedan bara för att.. Och sen lyckades min (älskade) pojkvän övertala mig att han skulle få dra några vax-papper på mitt ena ben några dagar senare. Det gjorde ap-ont och typ 4 drag senare var jag rätt så nöjd (och kal) på mitt ena ben. Men mer än så blev det inte! Det funkade faktiskt huuur bra som helst och jag är fortfarande alleles ohårig på ena benet. Ja, så då tänkte jag att jag (trots smärtan..) skulle testa själv på mitt andra ben idag. Det gick inte alls så bra. Det gjorde om möjligt ännu ondare, och speciellt många strån lossnade det inte. Jäkla skit! Av någon anledning var nog han bättre än mig på det där..

Det blev lite shopping idag trots allt. Batterier till bank-dosan, färg till brynen, en skinnväska (300 kr!!) och två galet snygga tröjor. Hipps vipps for det ganska många hundringar! Men det är jag värd. Säger vi.

Nu iväg. Här kommer en bild på mitt ena ögonbryn. Det snyggare av dom! Av någon anledning blir alltid det ena ögonbrynen så mycket snyggare!


Bye

Sådärja. Nu tar jag mitt pick och pack och drar. Jag ska byta batteri i min internetdosa, köpa färg till mina ögonbryn, och fönstershoppa lite inför flytt och höst. Jag är lite sugen på alla snygga höstkläder fakiskt! Ikväll ska jag på surströmmingsmiddag ute hos Tinna och Anton. Det ska komma massor med folk och vi ska vara ute i en lada hela kvällen. Spännande att träffa lite nytt folk! Jag ska dock inte dricka vin eller nubbe så det blir till att köra bil. Men förkylning är seg som kola och jag vill bara bli helt frisk nu..

Näe nu ska jag fräscha tilll mig lite och skutta in i bilen. Bilen som jag hoppas är hel nu. Jag är världens sämsta på att analysera olje/vatten-fläckar, motorljud och konstiga lukter. Efter ett tag börjar jag som inbilla mig allt möjligt och då har det gått för långt. Så please. Låt det låta bra, lukta bra, kännas bra.

Hejdå.

snyft.

skitdag.
Vaknade klockan 9, fick meddelat att bilen är klar och redo att hämtas på verkstaden. Kollade busstabellen, gick till busshållsplatsen och väntade. Nice, ingen buss kom. Gick hem igen, väntade 40 minuter och testade igen med nästa buss. Bussen kom, åkte till Holmsund. Catjing, drog VISA igen och totalt 4000 kr senare var jag alltså redo att glida och vara glad! Om inte bilen låtit som en... gräsklippare? Okej jag kan inte ett nada om bilar, så jag körde några minuter i Holmsund innan jag återvände till verkstaden där de bara dumförklarade mig helt och hållet. "Bilen har ju stått ett tag.. någon broms kan ju ha legat på lite... bara att köra allt är sååå braaa!". Okej? Kan man konstatera det efter att ha lyssnat på hur bilen låter på tomgång? Men borde inte en ny bil kunna stå i 6 dagar utan att börja låta mystiskt? Ja jag körde iallafall till Obbola, och väl här luktar bilen.. bränt plast? Jag oooooorkar inte. Proffs som jag är kände jag och luktade lite på alla däck och under huven och det enda jag kunde konstatera var att höger fram var lite varm och att det luktade mysko under huven. Fan, var har man killarna när man behöver dom!? Imorgon åker bilen tillbaka igen, oavsett om jag verkar som en dum korkad brud så fattar väl jag också att en ny bil inte ska lukta eller låta konstigt efter att ha stått 6 dagar. Thats it.


Mitt humör är sämst. Och jag hatar att bli dumförklarad! Skulle behöva fara ut och springa ut lite energi (om inte min hals och huvud gjort så ont..). Och vad hände med vädret!? Värsta hösten! Bara grått och blåsigt.

Cry me a fuckin river. Hejdå.


(till råga på allt har jag lyckats spilla min kaffekopp TRE gånger nu! okej, vad har jag gjort för ont?)

godnatt

Ikväll har hela familyn åkt runt i  bilen för att få bevis för hur långt mamma egentligen sprang igår. Ja, en vild diskussion vid middagen slutade med att vi tog bilen och åkte runt varenda liten kringelkrok som tillslut landade på 8,3 km. Efter att ha fått bevisen svart på vitt gick vi in och såg på fångarna på fortet istället. Rätt ska vara rätt här hemma och man kommer liksom inte undan med några höftningar eller så vad gäller något så viktigt som hur långt man sprang på vilken tid!

Jag har ont i magen. Och jag längtar efter min favorit. Det är så mycket roligare när han är här!
Godnatt

Idag serveras det tacos.

Idag har varit en bra dag. Först såg jag 16 and pregnat - maraton på förmiddagen, och sedan fick jag så ångest så jag for ut och sprang fast jag egentligen inte är helt kry. Jag veeet ju hur sjukt jobbigt det kommer att vara 12 september då loppet är om jag inte verkligen anstränger mig nu de sista veckorna och drar mig ut. Ja så jag sprang väldigt lugnt tempo sisådär 6-7 km kanske och det kändes helt okej!

Ja.. Sen har jag och syrran suttit i varsin soffa och haft det rätt så bra! Just nu lagar vi mat tillsammans med lillebror och väntar på att mor och far ska komma hem och äta. Inte helt fel! Vad som är fel däremot är att min kropp har någon typ av hormon-knäpp! Jag som aldrig haft dålig hy i hela mitt liv i princip har plötsligt fått någon typ av attack! Min rygg har fått prickar. Mina kinder var prickiga förra veckan och mina axlar med! Jag vette fasen alltså.. Inte äckliga finnar.. utan prickar! Not så fräscht..

Nu hungrar jag. Hejs!

Här sitter vi..



Tillsammans med honom.



Hit längtar jag..



Tillsammans med honom!


idioti

Arg som ett bi är jag! ...plus att jag är förkyld vilket skjuter upp min träning. Jag har iallafall kommit på att jag vill bli sjukgymnast. Tror jag. Kanske. Inte lärare iallafall! Jag har varit på Umeå Universitets hemsida och gjort massa test osv för att komma på vad jag vill bli när jag blir stor, och nu lutar det åt sjukgymnast. Problemet är bara att jag måste höjja mina betyg för att komma in (med hjälp av högskoleprovet..), och även om de höjs är det inte alls säkert att jag kommer in. Sen kan vi ju säga så att högskoleprovet INTE är min grej. Jag gjorde det en gång för  några år sedan och det resultatet vågar jag inte ens andas om.. Sen satt jag igår på datorn och gjorde några förkortade prov, där resultatet blev 0,0. Okej, jag var inte sååå koncentrerad utan gissade en del. Men ändå. Det känns tungt...

Arg blir jag bara på de som anser att man ska avsluta det man påbörjat, vilket innebär tre extra år av studerande som leder till ett yrke man inte känner sig lockad till längre. Hallå?! Vad är grejjen med det? Det tycker jag är bortkastade år, bortkastade pengar, bortkastad tid. Jag är 21 år gammal, jag tycker att jag borde få vela och ha mig med gott samvete ett tag till för att få reda på vad jag ska arbeta med tills jag är 65 år! Eller ska man måste stå sitt kast och helt enkelt jobba resten av livet med ett yrke man ramlade in på när man var 19 år bara för att man inte får ångra sig eller ändra sig?! JAG FATTAR INTE?! Är det inte positivt att studera? Är det inte positivt att pröva sig fram? Hur ska man som 19åring kunna veta till 110% vad man vill göra resten av livet? Jag blir så arg så jag kokar när jag hör alla dåliga argument. Jag blir arg på de som påstår att det är bortkastade pengar och tid att avsluta en utbildning. Jag blir arg på de som anser att man bör välja sin utbildning utefter de jobb som efterfrågas och där man får mest betalt. Jag blir arg på alla som tycker det är mindre viktigt att man ska utbilda sig och jobba med det som känns roligt. Jag skulle ALDRIG välja att studera till något jobb bara för pengarnas skull. ALDRIG. Visst, jag kanske kommer ångra mig fler gånger, många fler gånger. Antagligen kommer jag ångra mig fler gånger. Men so what? Jag är fortfarande bara 21 år. Jag hinner väl? Bättre med utbildning än ingen alls? Och de som får panik över studielån - släpp det. För det första hinner de betalas tillbaka. För de andra så är det värt det. För det tredje så ger ett bra sommarjobb att man slipper ta lån.

Jag är arg. Fortfarande sjukt arg och jag kan inte släppa det. Idioti.

Surströmming och en bra daaag!

Hej hopp i blåbärsskogen!

Imorse gjorde jag ett skutt ur sängen strax efter klockan nio. Jag åt frukost, kastade soporna och cyklade till doktorn! Nu har äntligen generatorn kommit också, så i em bär det iväg till Obbola. Ska svänga förbi bilverstaden och lämna in den och sen hoppas att bilen blir klar så snart som möjligt.. Jag är motiverad att påbörja min löpträning påriktigt nu men min förkylning vill inte riktigt ge sig. Näsan är tät och halsen känns slemmig och torr om vartannat. Det känns inte riktigt som att jag vågar ta ut mig fullt ut riktigt ännu..

I helgen är jag bjuden på surströmmingskalas, men jag vet inte riktigt om jag ska fara. Jag tycker inte om surströmming, Joel är inte här så jag blir partner-lös och jag kan inte dricka vin. Men om bilen är klar tills dess så är saken en heeelt annan. Jag menar, det är enklare att köra bil ut mot Grubbe-hållet än att åka bussar =)

Näe, nu ska jag vara lite aktiv! Målet är att sova tidigt och vakna tidigt (8-9) nu hela veckan så att man inte får en chock när skolan börjar på måndag. Jag är helt värdelös på att vakna på morgonen och hade inte Joel börjat mumla om nyhetsmorgon och kaffe kring 06.00 på mornarna hade jag lätt kunna sova till efter klockan 10 varje dag!

På återseende!

Bilden är från förra årets surströmming-sittning (som fakiskt inte alls var bra). Helt ärligt så sög största delen av förra nollningen och såhär i efterhand ångrar jag att jag var med på ens en enda tillställning. Jag menar - mer instabil människa fick man nog leta efter just den månaden. Jag tror inte jag gjorde annat än grät, drack vin och var arg. Ja - tills det blev rehab med tjejerna och vi åt lunch på stan varje dag och drack te varje kväll. Bra vänner är de som är världens snällaste trots att man själv är världens jobbigaste och elakaste! ♥ Jag saknar er!



Halvmaran?!

Jag är uttråkad - redan. Nu börjar den vanliga vardagen snart igen, och lägenheten känns sååå tom när man bor här ensam! Tänk nu kommer jag ändå bo här ensam 3 av 5 veckor igen. Det blir som så tomt och tyst när man är ensam, och inte alls lika roligt! När man är två har man som alltid någon att prata med och något att göra. Allt blir så mycket roligare. Det går liksom inte riktigt att vänja sig, för det är alltid lika tråkigt när Joel åker norrut! Sen känns det lite dumt att vara uttråkad sista veckan innan skolan börjar. Det är ju nu man ska njuta! Kan inte alla klasskamrater komma nuuuuuu! Jag har inget att göra på dagarna när alla jobbar!

Jaja, efter att jag ätit en ganska tråkigt middag så tog jag mig i kragen och bar mig ut i regnet. Först sprang jag ner till tågstationen. Där hämtade jag min cykel och cyklade till Iksu där jag sedan gymmade en timme med Emma. Sammanlagt ungefär 2 timmars träning - fast jag skulle ta det lugnt. Men halsen känns faktiskt okej (peppar, peppar ta i trä..). Imorgon hoppas jag på att må prima och påbörja löpträningen påriktigt. Jag håller fortfarande på att fundera på ifall jag ska satsa på att springa halvmaran nästa år. 2,1 mil. Om man börjar träna påriktigt nu och håller igång hela året. We will see..

Nu ska jag poppa popcorn och krypa ner under en filt. Känna mig lite ensam här hemma..
Godnatt.

Toppbloggarna!

Joel har åkt tillbaka till Gällivare, och jag är sjukt nöjd att jag slipper följa med! Trots att jag kommer att sakna honom i veckan, och att det är trevligt i Gällivare också, så är det sååå skönt att vara i Umeå! Mina fotöljer är färdigmålade, allt är tvättat (ja, täcken, kuddar, mattor, ALLT) och jag sitter här och bara är. Imorgon ska jag till doktorn. Sen hoppas jag att generatorn till bilen kommer med posten imorgon också för sen tänker jag dra till Obbola i väntan på att bilen ska bli renoverad. När lägenheten ändå ser ut som en slagfält och alla jobbar/är borta kan jag lika gärna fara till Obbola. Kurera mig innan jag måste ta tag i träningen. Min hals gör ont vilket känns väldigt olägligt!

Jaja, nu ska jag se klart andra avsnittet av Toppbloggarna, aahhh - pinsamt bra att se Kissie och Jackie Ferm fightas ;)


Här sitter jag. Kräftorna är slut. Några å...

dsc01288 (MMS)

Här sitter jag. Kräftorna är slut. Några åkte på krogen. Vi sitter kvar. Dricker sista vinslurken, pratar lite skit, funderar över allt och inget, lyssnar på musik man annars aldrig hör. Jag är trött, snart ska vi sova... Godnatt Umeå, var glad mot varandra, det är roligast så!


Fredag och kräftor!

Hello looovers!

Jag och Joel har just målat klart andra varvet på våra fotöljer och dessvärre upptäckt att det behövs ett tredje varv. Suck. I övrigt har vi inget internet och ingen bil. I veckan pajjade generatorn på nya bilen och den är nu på verkstaden. Tur att vi har cyklar! Vi har varit mycket i Obbola på slutet och åkt båt och solat och badat vilket har varit grymt skönt! Härifrån till Obbola är det kanske.. 2 mil? Perfekt att cykla alltså! Jag har lite ont i rumpan, men annars går det prima! Jag har också spelat golf för första gången i mitt liv. Jag, Joel, Calle (lillebror) och hans kompis var på banan i Holmsund i veckan. Va kan väl säga att vi var på exakt samma nivå jag brorsan och hans kompis, så 5 hål var alldeles perfekt många!

Ikväll ska vi på kräftskiva. Ute regnar det men vi laddar ändå med att måla fotöljer och dricka öl/saft. Min mamma har förresten ännu en gång anmält mig till att springa ett lopp. Ingen fri vilja här alltså.. så nu är det väl bara att börja panik-träna igen. Jag har inte alls underhållit vårens löpträning utan bara varit ute och rört mig lite någon dag i veckan. Nu däremot måste jag börja hets-träna igen i två veckor så att jag åtminstoned inte får sämre tid än i våras då jag också sprang milen..!

Jaja, nu måste jag trösta Joel. Han har en drömvecka då han har pajjat sin cykel, sin bil och konstigt nog (???) gick det inte så bra att välja hästar på travet heller. Så går det om man har otursvecka.
Tjing!

Less.

Trött och less, men hemma.. Igår kändes som världens längsta dag. Idag känns ännu längre. Efter att ha kört 50 mil till Umeå med en onykter/bakfull pojkvän i passagerarsätet var jag lagom trött när vi äntligen var i Umeå kring 19.00. Jag körde non stop förutom en paus i Piteå bara för att få komma fram, och sen bara dega.. Trodde jag alltså. Min pojkvän kände dock för att åka ut på krogen ikväll. Så nu ligger jag här ändå. Trött, less, lite besviken kanske och vet inte om jag ska orka somna innan det bankar på ytterdörren. Suck känner jag lite..

Ikväll har jag hjälpt Emma att lära sig åka inlines! När Joel bestämde sig för att åka på krogen så tog vi skydd av mörkret för att öva att bromsa med inlines. Jag och Matte cyklade medan Emma åkte! Det är inte enkelt, det vet jag som brukar gå med mina inlines i diket i nedförsbackarna för att slippa slå ihjäl mig för att jag inte kan bromsa.

Äh, nu orkar jag inte mer. Känner mig mest bara irriterad, på allt och ingenting. Mina vader gör snuskigt ont av extrem träningsvärk plus att jag alltid får ont i fötterna och benen av att sitta ner för länge (köra bil..). Ännu värre blir det av att åka buss och allra värst när jag flyger för då sväller hela benen upp. Helt seriöst, jag behöver nog stödstrumpor - 21 år gammal.

Godnatt, nu sover jag.

jag vågar mer än jag tror!

Ahh vad rädd jag varit ikväll! Efter att ha ätit korv och försökt unvika synen av 4 nakna pojkar som gång på gång kantrar kanoten i sjön så for jag till Maja och Matti och spelade Alfapet. När klockan närmade sig midnatt började jag dock inse att jag helt enkelt var TVUNGEN att bege mig mot stugan igen. Paniken började redan när jag rullade in med bilen på grusvägen. Exakt 3,6 km grusväg utan någon belysning. Sen stanna utanför stugan där det var svartare än svartast, och veta att man måste springa fram och tillbaka mellan bilen några vändor med väskor, golfbagar och annat grejs. Känner ni paniken? Jag började iallafall med att tuta några gånger när jag var framme vid stugan (så kanske alla björnar, älgar och mördare skulle bli rädd..), sen lämnade jag bilen på med hellyse medan jag sprang fram och tillbaka med allt. Synd bara att pojkvännen var full när han packade några väskor innan avfärd (alltså dåligt packat..) så jag blev tvungen att börja packa ur och i bilen igen i räserfart där i mörkret. Nu är iallafall bilen packad. Disken är dessvärre inte diskad och jag har ingen aning om det ligger några missade ölburkar och kläder där ute, och jag tänker inte ta reda på det heller. Hittade en jacka, 3 handdukar, en påse öl och ett par glassögon, men mer skattjakt än så vågar jag mig inte på inatt.

Nu sitter jag iallafall här och väntar. Dricker cola direkt ur flaskan. Äter hårdbröd med kaviar och vindruvor. Om någon timme är de nog less på att skaka rumpa och dricka öl.. Då väntar en timmes bilfärd mot Yrttis.

Man kan mer än man tror. Om man måste. Den största begränsningen man har här i livet är sig själv. Måste säga att ajg har överträffat mig själv många gånger sista 6 månaderna. Kanske sista 12 månaderna. Tänk så många saker man kan men som man inte vet om egentligen. Man liksom lurar sig själv, håller tillbaka sig själv genom att inte testa. Någon sa någongång till mig att man måste testa allt minst en gång. Hur ska man annars veta?

Jag tänker iallafall inte dö nyfiken.


musfällor och godnatt!

Nu är mus-fällorna laddade och jag förbereder mig för sängen! Jag har smällt musfällorna på mina egna fingrar ett antal tusen gånger medan jag försökt ladda dem med rökt skinka som bete, och nu är jag klar. Faktiskt så hoppas jag verkligen att de INTE smäller inatt, för jag kommer bli livrädd om jag vaknar i mörkret av att det smäller..

Ikväll har vi varit uppe på Dundret och sprungit. Jag sprang min lilla egna runda med två vändor uppför backhoppar-backen och där mötte jag upp Joel och hans vän som sprang en betydligt längre runda.. Därefter skickade de iväg mig mot en liten slinga som jag skulle avsluta med innan jag hämtade bilen medan de skulle springa hela vägen nerför Dundret igen för att komma mot stan. Sagt och gjort börjar jag springa tills det brakar till ORDENTLIGT i skogen. Jag blir såjklart livrädd och vänder på direkten och springer FORT mot bilen.. Sen åkte jag ner till stan för att hämta upp Joel. Och guess what! Braket som jag hade hört var en STOR ÄLG med STORA HORN som hade brakat ut just framför grabbarna där de sprang, 50 m ifrån mig kanske. Och när till och med dom tycker att älgen är stor med stora horn, så ÄR den stor! Tack tack tack tack att jag slapp se den flyga ut 3 meter framför mig på spåret när jag sprang ensam, för jag hade garanterat dött av skräck!

Jaja, inatt är sista natten ensam här i stugan. Taaack och lov. Jag hatar att sova här ensam. Konstant livrädd.. Imorgon ska pojkarna spela golftävling och jag ska roa mig med träning under dagen. Kvällen hoppas jag att någon vill hålla mig sällskap innan jag lovat att vara taxi när de andra vill hem från krogen...

Nu ska jag sova. Hoppas att mus-fällorna inte smäller under natten.. Hoppas hoppas hoppas.. Godnatt!

Klatter.

Hej alla människor!
Idag är en ny dag som är en kall dag! Jag har vaknat två gånger inatt och lyssnat efter råttan.. Ja, igår natt vaknade jag av att det var en råtta i köket och sprang i våra matkassar!! Jag gjorde mitt bästa och smög upp med Joels skor på fötterna, handduk runt höfterna och eldgaffeln i högsta hugg.. Ja, ni läste väl i aftonbladet för nån vecka sedan om han som blev aattackerad av en råtta och biten i benet!? Bäst att vara på den säkra sidan tänkte jag.. Nu sitter jag här framför brasan och smälter snart. VARMT! Joel ligger i sängen och flåsar och stönar som han alltid gör när han sover. Ute är det kallt. Höst och kallt. Så fort det går!

Igår var vi på restaurang uppe på Dundret och åt goood mat! Sen for vi till Joels syster och såg på fossin. Glömska som vi är glömde vi först Joels dator, och åkte tillbaka och hämtade den. Sen blev det lite bråttom hem för han började jobba kl 23 och skulle köra mig till stugan först. Väl i stugan, på gränsen till sent upptäckte jag att jag glömt min väska, med nyckeln in till stugan! Fuck- köra racer tillbaka och hämta väskan, till stugan igen, och sen vill jag inte ens tänka på hur fort Joel körde till jobbet. Klant jag!

Nu ska jag på en powerwaalk. Sådeså.

morning morning..

GODMORGON GODMORGON! Jag överlevde natten! Men något besök på dasset blev det inte... näe jag vågade mig inte längre än en bit utanför stugan, haha.. Huga så mörkt och läskigt det är här om nätterna.. Men nu är jag pigg och glad! Min karl ligger inne i stugan och sover eftersom att han jobbat natt och jag sitter ute på den inglasade altanen och betalar räkningar, avbokar tv-licenser, bestämmer vad vi ska köpa för matbord från Ikea osv osv osv.. Häääärligt! Ingen sol, men fortfarnde ganska okej väder! Det här med möbelköpet till vår flytt kan bli ganska intressant.. Jag och min blivande sambo har ganska olika smak vad gäller inredning. Han vill ha i princip allt grönt. Gröna mattor. Gröna gardiner. Gröna lampor, you name it. Grönt ska det vara. Sen har han lyckats få min att lova att han ska få ha sina elefant-gardiner uppe i ett rum också. Ni som minns vilka gardiner han hade i sitt studentrum på Historiegränd vet vilka jag menar... Rutiga, mest gröna, men små små elefanter på.. Ja. Nu har jag ju liksom lovat så...

Hur som helst så kommer vårt möblemang bli intressant! Hur mycket grönt kommer vårt boende att vara? Kommer han glömma bort elefant-gardinerna? Ska vi ha världens värsting-tv uppskruvad på väggen? Jag längtar verkligen till vårt Ikea-besök!

Ha en bra dag lovers!


Godnatt i skogen..,

Åter i Gäääällivare! I helgen har vi varit hemma i Umeå, och där har jag som vanligt varit steget före och sagt upp internet! Haha, typiskt mig. Ja, så då var man okontaktbar och osocial igen då.. Men nu är vi i Gällivare igen. I stugan i Vassara. Ute är det svart som natten (okej, kanske inte så svart.. men svart som i natten i gällivare!). Hur som helst jävligt jätte äckligt mörkt och hemskt. Jag är livrädd. Helt livrädd. Tänker bara på alla mördare, våldtäktsmän och spöken som lätt som en plätt kan komma hit och göra alla möjliga läskiga saker med mig.. Ännu värre är det att jag bara MÅSTE ut och kissa innan jag somnar på kvällen. På dasset. Långt bort från stugan (känns det som när det är mörkt och natt ute iaf..). Och här har jag tänkt sova ensam hela veckan. Jag är inte klok alltså....

Imorgon planerar jag sol ute. Denna vecka är det nämligen inget jobb och jag tänkte mig lite semester. Ligga och sola här utanför stugan.. ta en dopp i sjön... plocka blåbär.. fara ut och springa. INTE HA NÅGOT REGN. Hoppas kan man iallafall! Fast Gällivare är ett skitställe. Vår planerade utlandsresa känns så komplicerad när det kostar 2500 kr för Joel att flyga Gällivare-Stockholm. Inte riktigt klokt, Gällivare är ett skitställe! Eller så har jag helt enkelt en för gammal pojkvän, för själv är jag ung nog att åka rätt billigt, och kan göra det 4 år till också! Hehe ;)

Nu ska jag försöka sova mig själv med en macka. Utan dryck till. Jag vill inte riskera att måsta ut och kissa en gång till inatt! Hemska tanke.... Godnatt!


heeee...

Joel är ute och springer. Jag lyckades vägra följa med. Istället fick jag uppdraget att elda i bastun och sedan ta bilen och köra ikapp honom efter 20 min och ge honom vatten, samt mäta sträckan han springer. Jag är lydig och gör som jag blir tillsagd. Jag menar, då slipper jag iallafall springa! Hehe.. Serri, finns det något jobbigare än att springa? Speciellt när man just råkat somna på sängen i en timma! Dessa arbetstider gör mig konstig. Jaja dags att gå och göra den där elden nu då.. och komma ihåg att nollställa mätaren i bilen innan jag kör iväg. Det kommer jag aldrig komma ihåg....

GRATTIS TINNA!!!

Sol över Aitik! Oj vad härligt det är med ...

dsc01264 (MMS)

Sol över Aitik! Oj vad härligt det är med sol.. Det är redan tisdag och till helgen åker jag och J till umeå igen. Det är förresten skönt att slippa sova ensam nu också.. Var ju några veckor sedan man hade sällskap sist, men nu ligger vi två och trängs i stugan. Man svettas när man somnar och fryser ihjäl på morgonen när man vaknar! Men imorse gick Joel upp kring fyra och gjorde eld så att man vågade sticka ut en tå från täcket när man skulle upp strax före fem. Helt onormalt att gå upp så tidigt! Hur som helst underbart med lite normal vardag då man kan äta och sova tillsammans en hel vecka i rad, för det är inte så vanligt i vårt förhållande kan jag säga! Vi drar mest runt överallt och har inte packat upp våra väskor på ett tag. Ett riktigt hem är nu efterlängtat! Jaja, nu ska jag backa in under grävaren, god dag!


SJ forever in my heart...

Crazy dag idag alltså... Sov i farmors lägenhet inatt, för att få närmare till bussen mot Gällivare (trodde jag..). Istället för tåg hela vägen var in buss insatt första vägen till Vännes och på min biljett stod det att ajg skulle kliva på vid Umeå Östra. Hmm!? Brukar man inte stiga på vid tågstationen? Har nybyggda tågstationen vid NUS öppnat redan!? Tänkte jag.. Och för att vara säker så ringa jag till SJ och fråga.. "bla bla bla bla bla, så går min buss från bussstation eller tågstation?" Killen i luren svara "Nääeee, alltså din buss går från den där nybyggda tågstationen som heter Umeå Östra!". Jaja tänkte jag.. och promenerade en 40 minuter lång promenad dit klockan 05.45 imorse med all min packning. När jag kommer dit är stället en byggarbetsplats. Inte alls klar! Ingen busshållplats, ingenting! Ringer SJ igen, de har inte öppnat... får panik... ringer Joel... 10 min till bussen går. Bestämmer mig för att springa med all packning upp för svingen mot NUS.. letar överallt.. Träffar en till kille med massor av packning som inte heller fattar någonting och ska åka från Umeå Östra. Ja. vi frågar iallafall några busschaufförer och alla säger samma sak; de fattar ingenting för den där bussen går från tågstation.

Happ, what to do? Får helt enkelt lov att ringa taxi.. Det var som på film, när taxin kom sa vi "kör så fort du kan till vännäs tågstation, vi MÅSTE vara där 07.11!!" Sagt och gjort låg taxin på 120-130 km/h dit och 600 kr senare satt vi på vårt tåg. Jävla SJ!

Nu är jag i stugan. Dödstrött. Joel är på jobbet. Jag laddar inför att kliva upp 4.30 imorgon.. Huuujjjaa!! Sista jobbveckan nu! Vi har just tagit en dusch i bastun och grillat till middag. Sen bara legat inne i soffan och tagit igen lite längtan! Jaja, nu ska jag se på lite program på datorn.. När jag skulle starta teven för ett tag sen sa den nämigen PANG och så dog den. Trasig och sönder. Det enda jag hann göra var att sätta i kontakten och trycka på ON så var den pajj.. Jag och teknik alltså.

Hejdå.

RSS 2.0