-

 


jag ser det snöar - i gällivare


?

..varför blev mina syskon sånna linslusar.. men inte jag?



säng som säng?

Glömde förresten meddela att det går att sova två pers i en 90 cm säng. Och inte nog med det, man kan faktisk ligga riktigt bekvämt också! Jag kan iallafall inte påstå att jag märkte någon skillnad från min 160 (eller är den 180?) säng. Ja, förutom några timmar in på dagen då. Min rygg är kraschad. Ont ont ont! Kanske är sängen för mjuk? Jag ska snart krypa ner i den igen.. Jag hinner nog utnyttja de 90 cm alldeles själv i hela 6 timmar innan jag får nöja mig med 30 cm.

Natti!

jag åker skoter på min hälso-resa!

Idag käre vänner så har jag för första gången i mitt 20-åriga (snart 21-åriga) liv åkt skoter! Jag höll fast mig för kung och fosterland på skotern som (tydligen) var svårstyrd och jag förstår inte att folk inte flyger som fåglar av de där skotrarna? Hur som helst var det huuuuuuuuuur kul som helst! (önskning nr... 20? till min önskelista: en skoter). Jag har iofs inte hunnit köra skoter själv ännu, men jisses så roligt det var att åka! Vi drullade runt bland tallarna och granarna i skogen och jag njöt till fullo! Ja, jag glömde iallafall hålla utkik efter den där julgranen som vi var på jakt efter!

Ja, vad mer..? Jag fortsätter att vara väldigt bortskämd och åt älg med karljohan-svamp och bakpotatis till middag och har spenderat kvällen i soffan med virkning och chill. Snacka om hälso-resa. Allt jag gör är att äta, sova, äta, sova...!! Nu är tanken att jag ska plugga.. och tanken är god. Tänk om man gjorde allt man tänkte göra! Mja.. jag är påvääg!

Sängen lockar och på ett tag ska jag krypa ner med ett leende på läpparna. Så länge det inte kommer snö till Umeå så tänker jag aaaaaaaaaaaldrig komma hem! Ja, om det ändå vore så väl. Jag blir nog hemskickad med tåget klockan 15 imorgon. Suck. Hoppas jag får sällskap i sängen där mot morgonkvisten.. jag håller tummarna!

Godnatt alla vänner, jag hoppas Umeå-borna är riktigt kalas i hatten ikväll ;)

godnatt i tomtelandet.

Oj vad tiden springer iväg! Nu är klockan natt och jag har inte somnat ännu. Fick faktiskt lite skolarbete gjort så jag är en duktig flicka! Det känns som att man sover i en bokhylla när man sover här. Ja, man har som huvudet inne bland böckerna nästan! Om några timmar blir det upp till bevis att dela på 90 cm säng också. Maria, är det möjligt!? Jag vill lova att jag är då inte enkel att sova bredvid..

På tal om det! I eftermiddag råkade det bli en liten nap, där jag uppebarligen ordagrant small av. Vi vaknade iallafall ca en timme senare av att det ringde (ja vi skulle bara vila lite medan bastun blev varm..) och då hade jag tydligen öppnat alla ventiler, haha! Låg nämligen (som vanligt) min käre kamrat och när jag vaknade så hade det bokstavligen talat runnit ur min mun, och jag hade gjort en väldigt stor och prydlig pöl min "kuddes" bröst. Ohja! Jag är uuuunderbar att sova med =)

Godnatt nu tomteland!

Jag, bokhyllan och sängen!


jul i mitt hjärta!

GÄSP!

Fröken Lindberg är sömnig ikväll! Just nu sitter jag ute i Yrttivaara och försöker motivera mig själv att plugga lite (det går inte så bra...). Kan börja med att säga att jag överlevde föregående natt. Var smått nervös över att spendera natten ensam ute i stugan. Kolsvart, djupsnö, långt till utedassen, kolsvart, kallt, monster, kolsvart och.. kolsvart. Jag är som sagt lagom mörkrädd och fick verkligen tvinga mig själv att pulsa ut i djupsnön med ficklampa för att kissa på dasset. Jaja, det gick iallafall superbra och jag eldade för att hålla värmen och vågade mig ut till dasset två gånger innan jag somnade. Vaknade dock där kring 5 av att teven startade av sig själv vilket var mindre mysigt. Tur att jag fick sällskap i sängen där efter 6 på morgonen!

Idag har jag köpt 18 års present till syrran, varit och fikat samt strosat lite på stan. Julmys! Det är sååå mycket snö och jag har så mycket julkänsla man bara kan ha! Sen åt vi lite thaimat innan vi tog en bastu för att bli lite ren. Måste säga att det faktiskt inte alls är så svårt som många tror att inte ha rinnande vatten och ingen toalett. Man vänjer sig rätt snabbt..

Ikväll är jag iallafall ännu längre ut i skogen (ja, det är möjligt..!) och spenderar natten i ett riktigt typiskt pojkrum. Tanken är väl att jag ska plugga men egentligen vill jag bara sova på en gång! Jag skäms faktiskt lite grann för att jag är en så dålig gäst.. Stänger in mig och pluggar och är allmänt tråkig..

Jaja, julen är iallafall här och jag trivs som fisken i vattnet! =)

Rör dig som en... telefonsladd!

Sådärja, då var i princip halva dagen gjord. Jag har haft niorna på morgonen och vi har dansat och spelat innebandy. Tacka gudarna att de hade gjort några av mina danser förut, för det är ju skitsvårt att lära ut danser! Det värsta är att jag har ungefär samma planering till sexorn nu.. och ifall niorna klarade det med nöd och näppe, hur svårt kommer det bli för sexorna? Det kanske är jag som är opedagogisk, vad vet jag.. men svåååååååårt är det! Oh Susanna är nog för svårt för de yngre, jag får satsa på Tysk Trojka och rörelse till musik istället..

Jaja, dagen går iallafall bra och jag har redan fått fler vikarie-dagar. Superbra! Skolan kanske blir lite lidande till och från, men det bryr jag mig ärligen inte om just nu. Jag får pengar! =)

-




=(

Idag är verkligen en upp-och-ner-dag. Jag känner mig blek och svullen och finnig och allmänt dåsig. Att det dessutom känns som att man ger och ger och ger och ger utan att få hela tiden gör heller inte saken bättre. Vissa onda cirklar kommer nog aldrig att försvinna, snarare tvärt om. Ja, om det nu inte är jag som gått och blivit ovan..

Jaja, det regnar idag också (NÄHÄ!). Det har ju bara regnat ungefär 1½ vecka i rad nu. Varje dag. Bra straff. Bra straff. Jag är less på regn. Less på människor som tar utan att ge något tillbaka. Less på de som alltid glider på räkmackor. Less på Umeå. Less på hela jävla situationen för tillfället. Så lite som en solig förmiddag skulle kunna göra mig mycket just nu.

En obehaglig distans, en konstig känsla nånstans...
det känns tomt.. eller hur?


heaven.





en ny måndag.

Godmorgon världen.

Inatt gick jag igenom alla danser som jag kan (egentligen inte så många då men..) i mitt huvud, låg och planerade och räknade steg och höll takten och... till 3 någon gång på morgonen! Kan hända att jag är lite stressad över de där danslektionerna kanske? Hehe.. Största problemet just nu är att jag inte har någon musik alls, och den lärare som jag tänkte gulla det av är inte på Iksu. Fuck! Ja, fråga mig inte HUR jag skulle kunna gulla till mig en skiva med tanke på att jag inte direkt är omtyckt, men det var iallafall en tanke..

Nu sitter jag iallafall här en timme innan lektionsstart är inte alls trött, med tanke på de få timmars sömn inatt. Jag gick duktigt upp ur sängen imorse och hoppade in i duschen innan min käre far skjutsade mig hit. Jag skulle gissa att jag sover som ett barn där kring middagstid då min tvätttid börjar.

Jaja, trevlig dag på er!

han är mig upp i dagen!

Calle kommer in till mamma i köket...
Calle: Mamma... Johanna har haft det största rummet i familjen länge nu.. och det är faktiskt orättvist!
Mamma : Mhm.....
Calle: Ja, så nu tycker jag att jag borde få det. För jag tänkte göra om det till en innebandyhall!
 
Han är klok min lillebror! Väldigt klok! Jag är stolt =)


pic.

Tidigare inlägg avslöjar väl ungefär vad jag tyckte om kvällens film.. Varulvar är helt okej vältränade. Näe, jag är egentligen inte sådär besatt av snygga kroppar å bla bla bla. Däremot är det helt omöjligt att inte råka kika in i killarnas omklädningsrum om dörren står öppen, och lika omöjligt är det att inte vilja känna på en varulvs-mage. Inge fel i det, right?!

Plötsligt glömde jag helt vad jag ville med det här inlägget, så jag ger senaste dygnet i bilder istället.


varulv? jatack!

Okej. Killen har inte ett sex-pack. Han har ett åtta-pack! ÅTTA (8) pack!!!!!!!!! Min kära vän upptäckte det efter en scen, och jag kan erkänna att jag troligen satt och flinade varje gång han var utan tröja (vilket var i princip hela filmen). Edward Cullen, släng dig i väggen ;)

Och nej - bilderna talar inte rättvist.


dag 4 (räknat från sprutan!)

- jag kommer ALDRIG få en man. INGEN kommer vilja gifta sig med mig. jag är misslyckad. tanken var att laga lyxig middag till mig själv. jag har en ugnsform med 1 cm tjock bränd... träbit i? måste antagligen bändas bort. nu känns lördagsmiddagen bara ännu mer ensam och misslyckad.

- igår köpte jag snus (inte till mig själv) och behövde inte visa legg. om ca 21 dagar fyller jag 21 år. hur gammal ser jag ut att vara? plötsligt vill jag inget annat än visa legg..

- i veckan ska jag både praktisera och vikariera. det är rytmik och rörelse på schemat vilket betyder att barnen ska dansa. typ. synd att detta är en av mina svagaste punkter i livet. nervös? ja.

- om exakt två veckor minus två dagar kanske jag inte alls får fara på Ikea. suck. suck. suck! stackars mig. jag beehööööver Ikea!

- ikväll ska jag se på Full Moon. jag längtar. jag tänker bli dödligt förälskad i alla snyggingar, sen tänker jag fara hem till min tomma lägenhet och diska innan jag lägger mig i sängen utan någon snygging alls. (visste ni förresten att det finns en Twilight-didlo! nej, jag äger ingen - men visst är det rätt coolt?) (heter filmen Full Moon eller New Moon?! )

- planen var att bli fit. jag håller på bli fet.


-








sunshine.

Godmorgon godmorgon! Jag är inte en gnutta bakis idag! Kvällen var toppen och vi skakade rumpa halva natten på Allstar. Jag har aldrig varit där tidigare, men det var king! Bra musik hela kvällen och lagom stort, perfekt för mig! När klockan närmade sig mycket tog vi omvägen förbi donken innan en låååång promenad hem. Jag hann prata världsproblem där vi skakade hand för att världsproblemen inte skulle nå ut till resten av världen. Smart som jag är hade jag dessutom tagit med gå-vänliga skor till hemvägen, så jag tror det inte tog mer än 40 minuter att gå.

Innan jag stängde mina stora blå ringde jag upp till Norrland för att i en sista ansträngning se till att den människa som skulle upp kring 05.00 inte skulle få sova (bra Carro.) Jag lyckades tydligen dessutom och personen i fråga var vaken från tre och framåt (bra Carro.). Jag har en tendens att hålla andra människor vaken! (bra Carro.)

Nu tänker jag snart gå UT och njuta av solen. Jag ska också ta mig en funderare över många saker mellan himmel och jord. Solen tänker jag iallafall inte gå miste om...!

nattens drottning tills hon blåser omkull..

Peppen finns där. Jag är på G. Inatt tänker jag göra stan farlig. Klackarna i taket. Blicken i skyn. Håll i hatten gott folk! Jag är kvällens drottning tills jag blåser omkull! Jag har spenat och pyttipanna i min mage, jag har stero love i mina öron och jag har en vision om hög musik, goda drinkar och ett jäkla drag. Känner ni pulsen? I do!

Jag tänker dansa hela natten, och jag tänker skita i allt annat.


 


Dag 3.

- fortfarande väldigt ont i armen. sovit dåligt, superpigg mellan klockan 5-6 imorse. funderar på att amputera armen..

- fortfarande regn regn regn. låg uppe 45 minuter inatt och lyssnade på :regn. det har nu regnat sen i söndags. funderar på att försvinna någonstans.

- fortfarande dammigt och sover fortfarande i samma lakan. ganska äckligt egentligen. funderar på att skjuta upp städningen till nästa helg. (det mamma inte vet något om, lider jag inte av..)

- fortfarande inte börjat med rapporten som jag så stolt tänkte börja med i.... tisdags? jag har varit påväg många gånger, så helt förlorad är jag inte. funderar på att skita i hela alltet.

- fortfarande ett hopplöst fall. vad ska det bli av mig? funderar på att flytta ut i buschen, köpa en gård, ha en stor åker och en egen traktor.

ett hjärta av... snö?

I'm back och på lite bättre humör.

Idag har vaccinationsarmen gjort ONT! Riktigt ont! Går i princip inte att röra på den och jag känner mig rätt så handikappad. Har inga fler större symptom förutom huvudvärk och illamående och allmänt sliten. Helt okej, men ändå inte!

Kvällen spenderades först med middag hos farmor och sen en sväng på stadsbiblioteket innan hemfärd. Jag kom hem med 3 böcker att sträckläsa och 5 nya garnnystan. Jag tänker inte isolera mig, men nu har jag iallafall virke ifall det skulle råka bli några hemmakvällar. Det är olikt mig att inte ha någon bok påbörjad och att virka är ju nya drogen. Jag vet iallafall en herre som har fått många nya mössor på senare tid. Av någon anledning passar dom sällan min skalle! Imorgon är det fredag och fest. Jag är (som vanligt) inte alls peppad, men det brukar ju komma efter något glas vin. Imorgon blir det dessvärre inget vin utan lite tax-free dricka om jag inte hinner förbi bolaget. Ja, med sån dricka brukar jag bli festsugen efter ungefär ½ glas av någon anledning.. (på gott och ont).

Jag funderar på att festa varje dag kommande vecka. Det är nämligen rätt så roligt och tiden går undan. Ja, helgerna brukar ju bara försvinna! Borde det då inte fungera på en hel vecka?! Ja, nu kommer det ju inte bli så, men tänk så roligt OM det hade varit så! OM vi hade kört på en hel veckas kalas och bara skitit i all regn och blåst och skolhelvette?! Som sagt, jag är aldrig omöjlig till någonting..

Näe, nu ska jag hoppa i sängen och bläddra lite i min bok. För tillfället känns morgondagens rullstolsåkning långt borta eftersom att armen inte tycks sitta ihop med resten av kroppen. Vi får helt enkelt känna hur det känns i gamm-kroppen när klockan ringer.

Förresten!
- jag har ätit årets första lussekatt (sorry!)
- om exakt 2 veckor (hundra år..) ska jag fara på IKEA!!!!
- nästa vecka är mina päron borta så jag är barnvakt åt mina syskon.
- på söndag så jag tjuv-baka lite julbak.



väldigt många måndagar..

det är svårt att ställa om den där nedräkningen som man har i skallen. när man tror att man börjat närmat sig slutet och sen måste ställa om sig på att det bara är början på slutet! helt plötsligt känns den där måndagen väldigt långt borta och trots att det kanske egentligen inte är så länge, så känns det som en evighet! ni kan inte förstå hur lång en dag kan kännas ibland. väldigt lång..

jag saknar dig.


-


nedräkning..

(jag sitter och väntar på att klockan ska bli 00.00 för då släpps beach-tiderna på Iksu. jag är lite nördig. men jo, nu är jag sugen på att lira boll!!)

my heart.

Här sitter jag och har ont i halsen och dricker te. Jag syr och virkar mössor så fingrarna värker och all disk är gjord. På torsdag ska jag storstäda och köpa mer garn. En tråkig jävla oldie är jag. Och för femte helgen irad känner jag inte alls för någon fest. Kul tjej - not.

Jag funderar över andra och över mig själv. Jag funderar på lektionssyften och ifall jag någonsin har ett syfte med de lektioner jag håller i. Jag funderar över ifall jag över huvud taget har ett syfte över min utbildning? Om jag har något syfte alls med någonting? Just nu kan jag inte komma på något alls jag skulle vilja göra i framtiden (förutom att äga en camping, en gård eller något i den stilen..). Go with the flow funkar, och jag är som sagt inte lika gammal som jag ibland känner mig. Nog har jag tid för många fler misstag än så länge? Synd bara att man har ett trytande tålamod och helst vill bli klar på nolltid med vad man än tar sig an..

Många gånger kan jag komma på mig själv att jag är mer brydd om andras framtida studier än mina egna. Själv trampar jag bara på den stig jag hamnat på, men medan jag nöter framåt är det vad alla andra tänker göra och har för planer som snurrar i mitt huvud, och inte mig själv. Kan det bero på att jag är mer ute efter det goda sällskapet än vad jag får ut av utbildningen? Mycket möjligt. Jag går nämligen världens roligaste utbildning där jag får träna och leka och röra mig hela dagarna, och där kamraterna är underbara. Hur många gånger har jag inte sagt att "att börja plugga är det bästa jag kunnat göra!" Och det här året är fakstist ett av det roligaste jag har varit med om iallafall.

Hur som helst har jag inget syfte alls med mina studier i dagsläget och har inga framtidsplaner alls. Jag väntar på mitt kall och tills vidare läser jag grymt roliga kurser där jag får bestiga berg med turskidor, åka slalom, spela bollsporter, ha gymnastik och mycket mycket mer. Inte dumt va? Allting runt mina studier är väldigt bra nu. Jag har bra människor runt mig och livet känns bra. Jag gillare! Det finns guldklimpar i min vardag som får mig att skina inuti!

Nu ska jag fortsätta fundera. Och dricka te. Och se fram emot många fler fina stunder! ♥






hemma hos mig.

Först låg jag och vred mig i evigheter igår innan jag lyckades somna. Sen drömde jag hela natten om hur jag skulle kunna komma undan min VFU idag (jag menar, visst är jag ganska mycket förkyld ändå.....?). Slutligen vaknade jag innan väckarklockan imorse ungfefär 3 min över 6 och hade inte hjärta att lämna Björn ensam med ungarna. Eller, egentligen var det nog så att jag hörde en röster som sa till mig att jag var en fjant som absolut inte fick stanna hemma. Nu sitter jag iallafall här och har ätit korvmackor till frukost. Bussen går om 20 min så off i go.

-


Nutid.

Nu har jag varit vaken i exakt 3 timmar och 40 minuter, och jag skulle LÄTT kunna gå och lägga mig igen. Det regnar och har varit mörkt och trist hela dagen. Ryktet säger att det dessutom ska hålla i sig ända tills på Onsdag.. jävla skit! Jag är för trött i kroppen för att träna något mer och har inget skolarbete att göra. Tanken slog mig idag att jag skulle kunna ta en simpel summa i betalning för att skriva folks rester, för tro det eller ej - men jag är rätt sugen på att rapportskrivning (vem har slagit mig i huvuvet..!?)

Idag har vi haft smålagsspel i skolan där vi delade upp hallen i tre delar med handboll på en del, fotboll på en och innebandy på en. Sen körde vi (alldeles för långa) spel på varje plan innan vi bytte. 3-4 spelare i varje lag. Sjukt jobbigt, men ändå roligt! 10-12 minuter är ALLDELES för länge för smålagsspel enligt mig, men puls fick man ju iallafall.

Till middag blir det tjockpannkaka eller pyttipanna (igen..) och idag ska fredagens middagsdisk bort. Jag och min käre vän gjorde lax med potatis och hollandaisås vilket passade mig perfekt i smaken! Jag gillare! Jaja, tillbaka till nutid. Imorgon är de VFU igen (suck..) och jag ska hålla i volleyboll och redskaps-brännboll. Ikväll kanske det blir bio beroende på om uhr det gått med disk och med lektionsplanering.

Idag är det måndag. Första dagen på veckan. Bara 4 dagar till helg igen. YES!



I vilken stad bodde Carola i när hon blev känd?

Godmorgon!

Igår blev en lyckad kväll med spel och umgänge med klassen. Runt midnatt blev EN av oss sugen på att fara till NH och dansa, vilket de flesta inte nappade på. Men what to do, vi gjorde en plan att lura den ivrige till en promenad istället för en runda på krogen men det slutade med en kapplöpning istället. Efter en låååååååååång promenad (vissa var tvungen att få springa av sig lite...) så gick vi iallafall hem och sov. Ja just ja, några käkade chili och någon hann raka av sig håret också. Det är lite farligt med vadslagningar och tävlingar, när alla vägrar ge upp.

Imorse var vi uppe tidigt för att fara på hockey. Min plan var att sova kvar, men när täcket blev utdraget till köket så gav jag upp och följde med  äändå. Frukost på Statoil och iskalla fossingar. Fy fasen för ishallen ibland alltså, svinkallt är det! Nu är vi iallafall hemma och lagar köttsoppa. Jag hittade x antal kg möglig (flytande?) potatis i skafferiet så nu är gåtan om mögel-lukten löst!

Tiden går fort när  man har roligt och snart är veckan slut. Igen.

det är vägen, inte målet, som är resan värd..

Lycka är att vakna med ett leende på morgonen, och sen våga känna att man kan njuta fullt ut av den stunden ♥

 

Jag har spelat fossi idag, och trots att vi hade 4 förluster och 1 vinst var det sjukt kul! Kroppen är inte alls speciellt mör, men det kanske beror på att jag gick hem och sov 2 ½ timme efteråt, hehe! Nu har jag packat ner 2 glas vin och en flarra mousserat vin i min väska. Kvällen och natten ska spenderas på annat håll och imorgon ska jag upp och se korpen-hockey. Ibland känner vi oss som fotbollsfruar fast vi inte ser på fotboll och inte är några fruar - vi är bara åt helvette bra supportrar på både innebandy och hockeymatcher! Jag blundar stenhårt för huvudvärken och fortsätter i 120. Vi kanske ses någonstans på vägen?


trött.......

Jag orkar verkligen inte bli sjuk. SUCK!!! Har vaknat nu några mornar irad med halsont och varit alldeles svullen. Idag har jag dessutom ont i huvudet och ser helt uppblåst trött ut i ansiktet. Snälla, låt mig slippa. Anna-Karin sa att det är när man börjar slappna av som man blir sjuk, så jag antar att jag måste fortsätta att stressa och leva på 120 km/h. Bra.. taktik?

Imorgon är det fotbollscup hela dagen och sen känns det i princip som att helgen är slut. Jag är världens sämsta på blogga, men jag har inget att säga.

Peace.

..när jag ska sova


lycka.

God eftermiddag.

Jag har varit lite borta några dagar, men det är för att jag mår så bra! Det har varit full rulle och jag har enbart varit med bra människor. Jag njuter. Tänk att en del människor får en att känna sig så tillfreds och att man kan trivas så bra med att göra ingenting. Ja, fram tills jag vaknade imorse då. Jag har nämligen varit grymt rastlös idag, och jag vet inte varför. Jag vill bort och iväg och jag vill göra något annorlunda! Jag är less på gråa Umeå trots att mina dagar egentligen inte alls är gråa! Har bara fått ett sånt där ryck då jag behöver lite action!

Äh, hur som helst. Jag har en bra känsla i mig och jag är rätt så lycklig. Nu ska jag äta middag sittandes i soffan och se på teve. Jag återkommer, men just nu är det mat som gäller!

-

Ibland måste man sätta sig ner och rannsaka sig själv. I slut och botten, är det värt det? När man har kommit fram till det, måste man också handla därefter. Thats it.

Jag är en jävel på sticka mössor!


-

Jag sitter fast. Men ändå inte alls.


Ett sätt att skydda sin egen rygg..

Är det något jag har otroligt svårt med så är det att känna förtroende för folk. Och känner jag inte förtroende, så blir jag fruktansvärt misstänksam, och då har jag väldigt svårt för att umgås. Jag känner vibbar av knivar i ryggen och vågar inte riktigt vända mig om eftersom att då har jag ingen koll på vad som händer där bakom. Jag antar att det är resultatet när man varit med om det förr. Sen är jag världens sämsta på att spela med och låtsas som ingenting heller. Jag måste bita mig i tungan för att inte säga precis som jag tycker och ibland kan jag nästan fnissa åt mig själv eftersom att jag ibland är så fruktanvsärt dålig på att låtsas! Men det kan kanske också bero på att man inte alltid direkt anstränger sig.. 

Det finns människor som bara får en chans, sen finns det andra som får fler. Frågan är vem som är vem. Jag är långsint. Jag är otroligt misstänksam. Jag förväntar mig en kniv i ryggen om jag en gång fått det. Det kan vara rätt svårt att få mig att smälta för att sen ändra uppfattning om någon om de en gång har missbrukat det.. Ja, det kan nog vara en dålig egenskap att dömma så, men det är också ett sätt att skydda sig själv på. Har någon annan gjort fel, är det sällan jag som kommer krypande efteråt. 

Man kan kanske inte vara så föralltid - eller kan man det?


jag har vin upp till armbågarna men mår bra ändå.

Det har varit en lång dag idag..

Jag började morgonen med 1 ½ timmes konditionslekar, vilket var jäkligt roligt. På något sätt känns det roligare när man har pulsklockor också! Därefter gick jag direkt till gymmet och körde lite styrka, sen lunch innan en timmes vattengympa med pulsklocka även där. Hurtigt! Ja, resten av dagen (kvällen) har jag serverat på en disbutiosion (stavning?). Jäkligt lättförtjänta pengar! Det serverades lax rullad i någon typ av färskost samt ört-potatismos med vitvinssås och grönsaker. Till det dracks det (mest) vitt vin men även rött och öl för de som ville ha det. Till efterrätt var det någon typ av kladdkaka med grädde (inte alls så god..) och kaffe och avec. Ja, sen började spriten att rulla.

Laxen blev rätt torr (vi tillagade den i ugnen och äggklockan stannade efter hälften så vi körde på känsla, och utan termometer), men i övrigt gick kvällen jäkligt bra och smidigt! Jag tror ALDRIG att jag har jobbat utan att förstöra något glas över huvud taget, men det lyckades jag med idag! Ingen blev sådär kalasfull redan under middagen vilket gör det hela mycket mindre pinsamt (men också lite mindre roligt..) och det var heller ingen hyperstressad mamma eller dylikt där. Skönt! Jag trivs bäst med att vara kökschef och den som styr och ställer när det gäller kvällen och jag jobbar.

Nu har jag väldigt ont i fötterna och känner mig rätt slut i huvudet. Hur skönt hade det inte varit att få lite ben- och fotmassage innan sängdags? Eller åtminstonde bli stryken över ryggen tills man slumrar? Måste säga att det kändes lite ensamt att komma hem till en tom lägenhet. Tur att natten är snöig och vacker. Jag hade snöflingor i mitt hår när jag kom in.

Godnatt nu världen.

heartbeats





Ordbajsa en Onsdagkväll.

Inatt sov jag tvärs över min säng med fötterna mot väggen (jag har en sval cementvägg och finns det något bättre än svala fötter när man sover?). Jag älskar min säng. Men saken är den att när man sover ensam i den så är det faktiskt för stor. Förut när jag alltid bäddade för två (fråga mig inte varför, eftesrom att jag sov ensam) så bäddade jag inte ens upp på andra sidan. Antingen så ligger jag alldeles, alldeles längst ut på sängkanten och rör inte övriga sängen, eller så lägger jag mig helt tvärs över, för annars känns sängen verkligen som ett helt hav. Och jag slutade liksom att njuta av sänghavett efter något år..

Som jag och en vän sa. Visst är det lite konstigt, hur fort man vänjer sig med att inte sova ensam, men hur väldigt svårt det är att vänja sig vid att sova ensam sen igen. Jag gillar egen-tid och jag gillar att ha space för mig själv, men när det kommer till sovandet så det som en trygghet bara att höra någon andas när man ska sova. Det behövs inga ord egentligen, utan bara vetenskapen av att det är någon där. Knäppt va? Även fast jag kan vara hur less och irriterad som helst på alla i hela världen så sover jag helst inte ensam.

Jaja, jag sov 12 timmar inatt och är alltså inte så trött nu. Jag har gjort 1 ½ mössa på två dygn och är inte förvånad ifall jag gjort 2 till de närmsta dagarna. Ikväll har varit en bra kväll med många koppar te och gott sällskap. Jag borde börja varva ner nu, för imorgon ska jag livrädda någon.

Godnatt.

sweet dream or a beautiful nightmare



 



Maxi nästa!

Fick just ett brev med ett Visa-kort, ett Iksu-kort och ett godishjärta. Kanske världens bästa kombination. Nu ska här både tränas och handlas mat!


en ny människa.

Godmorgon..

Igår var jag sådär grå och trist och lite halvt deppig så jag satt bara hemma och virkade klart en mössa medan jag såg på travet (ja TRAVET!). Jag trodde att hela klassen var på tentafest, men idag fick jag veta att det blev en rätt så gles skara som löstes upp där kring 23, så jag har inte så stor ångest över det. Efter 12 timmars sömn vaknade jag nämligen imorse och mådde mycket bättre! Sömn är lösningen på allt!

Tentan gick nog vägen trots allt. Jag hade gjort en jätte-chansning och bara fokuserat på en gammal tenta och hoppats på liknande frågor, och tur var väl det! Hade jag satt mig ner och fördjupat mig i en hel pärm med papper som jag har hade jag aldrig klarat det. Ibland är det bra att man gör det lätt för sig = lat.

Ifall jag får mitt Visa-kort med posten idag så ska jag fara till Maxi och handla lite mat innan jag ska träna. I mitt huvud är jag jätteduktig på träna, men när man väl kommer till kritan är jag inte lika duktig. Jag har nämligen lite svårt att lämna soffan vissa gånger. Någon måste dra i mig, för väl där är jag hurtig!

Just ja, idag börjar Hopp och Lek 3 (idott och hälsa 3). Skönt med lite livräddning imorgon. Nu upp och hoppa!

om jag saknar det?





Smal och långhårig..


Jul i vårt hus..

Godmorgon Måndag.

För det första vill jag tacka alla mina fina klasskamrater som köpte jultidningar av lilla Calle-boy så att han äntligen nådde upp till sin premie och får sin älskade Soda Streamer!!! Ja, han är nu i valet och kvalet om det blir en röd eller en svart maskin ;) Ja, det är rätt smart att dra fram jultidningarna efter några öl sådär på lördagskvällen - hehe.

Igårkväll när jag kollade på kylskåpsdörren fick jag se denna:



Jag vet inte riktigt vilket önskemål som var enklast.. "att äta på restaurang i Göteborg i sommar"? Ja, då måste man ju först se till att få med sig pojken till Göteborg. Och snowboard och glasögon till det känns rätt dyrt (dessutom  en snygg snowboard och INTE Scott ;) Enklast måste nog vara en katt eller en sackosäck. Problemet är ju bara att han är allergisk mot (de flesta..) katter. Och... Sims 3, jag är ju faktiskt inte hans farmor.

Ja, snart är det jul...

en underbar helg....!

Okej, här kommer lite mer om senaste dygnet.

Efter lite beach och bubbel tog jag Pärlan till Nydala där vi korkade en flarra vin och spelade en massa gitarr. Ja, jag varken spelade eller sjöng såklart, men jag lyssnade! En alldeles lagom och bra kväll som slutade där kring 02.00 jag och min trötte vän somnade nerklämd i en fotölj. Pga. kramp i hela kroppen vaknade jag dock en stund senare och vi kröp ner på den underbara 2 cm tjocka madrassen å la oss på golvet och sov vidare. Vissa avslutade kvällen med att sätta händerna på piltavlan och låta någon annan kasta pilarna (puckon..) och andra lagade pizza så lägenheten blev rökfylld. En bra kväll med andra ord.

Imorse var det som sagt morgon klockan 07.00 och vi begav oss mot Ishallen för att se korphockey. Vi brudar på läktarn hoppade och skrek för att hålla värmen men det blev dessvärre förlust iallafall. Mitt i allt hoppande och hejjande så gjorde jag en typisk Carro-sak också. Eftersom att Ishallen är kall så hade jag Joels stora jacka på mig. Och i jackfickan la jag mitt nya Visa-kort som jag fick i Fredags (spärrade ju mitt förra, förra helgen..). Ja, sen tog Joel på sig sin jacka och drog hem till Gällivare. Med mitt Visa-kort. BRA CARRO! Ingen större skada skedd, men rätt typsitk mig att vara kort-lös ännu en vecka..

Eftermiddagens inventering gick bra och jag fick dessutom det fantastiska meddelandet av chefen att jag har 9000 kr innestånede att ta ut när jag vill. Japp, julshopping och en weekend närmare jul. Vars drar vi? ;)

Nu ska jag sova. Dödens trött.
Puss!



Söndag, redan?

Jag börjar jobba om 40 minuter och jag förstår ärligt talat inte hur det ska gå till. Hur ska jag orka!? Jag har sovit 4 timmar inatt, liggandes på världens tunnaste bäddmadrass direkt på golvet. För att min höft inte skulle skära in i trägolvet så låg jag största delen av natten med halva kroppen på min sängkamrat. Det var miljoner grader kallt och vi vaknade klocka 06.55. Alltså 5 minuter innan väckarklockan ringde. Jag hade då sovit sen klockan 03.00.

Nu ska jag inventera på jobbet. Jag har under mina snart 3 år som jag jobbat där lyckats (av en ren slump..!) undkomma alla inventeringar! Det har varit fotbollsmatcher och resor och allt möjligt, men idag ska jag alltså dit. Jag har ingen aning om hur länge det kommer att ta, och om jag ens kommer kunna hålla mig vaken, men jag ska dit... Jag försöker fokusera på 200 kr/timmen.

Helgen är slut nu. Påriktigt. Imorgon är sista dagen innan tentan vilket betyder att jag kanske borde börja plugga då (ses vi på omtentan?). Helgen gick fort och den var fantastiskt bra. Nu hoppas jag på sju rekordsnabba dagar så att det blir Söndag igen..

Orkar inte berätta om helgens bravader och morgonen äventyr just nu, det kommer kanske efter jobbet ikväll (om jag inte somnar i butiken...)


lånad tid.

...vill inte att helgen ska ta slut................. fan att det ska gå så fort.

RSS 2.0