äääääntligen helg.

Fortfarande grått och surt ute, men what the fuck. Det var två elever ombytta till min sista lektion idag och jag är nu färdigduschad och klar för att bege mig mot Gurans balle. Frågan är hur somrigt det kommer att vara att sitta ute på ballen idag, vi får kanske nöja oss med soffan inomhus.

Hur som helst, ÄNTLIGEN är det helg. Trevlig valborg alla människor, och glöm inte att sköta er snyggt! Jag har predikat för alla mina klasser idag så nu hoppas jag de tar åt sig av mina visdomsord.

Tjingeling babes.


äääääntligen helg.

Fortfarande grått och surt ute, men what the fuck. Det var två elever ombytta till min sista lektion idag och jag är nu färdigduschad och klar för att bege mig mot Gurans balle. Frågan är hur somrigt det kommer att vara att sitta ute på ballen idag, vi får kanske nöja oss med soffan inomhus.

Hur som helst, ÄNTLIGEN är det helg. Trevlig valborg alla människor, och glöm inte att sköta er snyggt! Jag har predikat för alla mina klasser idag så nu hoppas jag de tar åt sig av mina visdomsord.

Tjingeling babes.


Run for it!

Är det förresten någon som vet en bra löprunda i Umeå som inte har asfalt? I Gammlia vågar jag inte springa pga de där våldtäkterna för några månader sedan, och bort mot Umedalen orkar jag inte ta mig. Igår sprang jag veckans näst sista runda vilket känns otroligt skönt för kroppen. Mina knän är rätt ömma och ovana och benhinnorna likaså. Nu får jag vila ända till Söndag vilket troligen uppskattas av min kropp. Men oj så härligt det är att vara igång! Tror ni mig om jag säger att regelbunden träning verkligen ökar livskvaliten? Jag känner mig både piggare, gladare och friskare. Dessutom går det så väldigt mycket enklare att springa nu än för bara 2 veckor sedan och om man jämför med 3-4 veckor sedan är det som natt och dag. Yey!


soooooooommar

Nu är jag hemma i Obbola på lunch. Jag har ynka två lektioner kvar till helg och jag skulle kunna trolla bort alla ungar så jag slapp! Men icket.. lite volleyboll och lite cirkelträning är det kvar.. Ute regnar det såklart men jag försöker hålla partyhumöret uppe ändå. Jag HOPPAS folk är lika taggade som jag varit hela veckan fram tills prick nu, för annars vet jag att jag kommer bli besviken. Nu ska jag avsluta denna lunch med lite partymusik, ta fram kycklingen ur frysen och snegla lite på mina sommaröl som längtar ut till Emmas balkong.

Ni vet väl att det är sommar nu!???

Bokat och betalt!

I den här stugan ska jag och min favorit spendera vår sommarsemester på Gotland. Huur härligt som helst med en liten veranda med utemöbler mot havet där vi kan äta frukost och gotta oss. Krypa ner i världens mysigaste säng varje kväll och sova som prinsessor (jag iallafall!). Bara tycka om!  Visst kan livet kännas underbart ibland?!???

(inte ens speciellt dyrt i juli månad om ni bokar nu, tips tips tips!)



om jag längtar till jag slutar jobba imorgon?!

                                                       

skrivet 12.06

Hej alla trogna läsare.

Jag sitter på skolan och har skaplig huvudvärk. Om man ska bli idrottslärare så förtjänar man en 10års förbrukning av diverse huvudvärkstabletter samt otroligt bra öronproppar. Jag behöver inte mer än att komma hit så får jag ont i huvudet, har faktiskt bara haft en lektion idag som egentligen inte alls var speciellt högljudd.

Inatt vann jag äntligen min pulsklocka så nu längtar jag till nästa veckas träning! Ska bli väldigt roligt att börja träna med pulsklocka där jag kan registrera varje pass i datorn och förhoppningsvis också se förbättringar! För ett tag sedan fick jag ett samtal från fjällvärlden. De hade drabbats av en knäskada (jag säger ju att det är FARLIGT att köra skoter!!) så de var påväg hem och mot akuten. TUR att jag inte var där kan man ju säga. Jag blir livrädd bara av att se när folk hoppar och ha sig med skotrarna.. Men jag tycker synd om dom. Jag kan säga att jag vet mycket väl hur jävligt det är med trasiga knän och dessutom vet jag hur härligt det är uppe i fjällen.

Nu ska jag börja pallra mig iväg mot Sandviksteatern där jag ska se på en musikal med mina sexor.
Hejs

hoppla.

Idag är jag rätt mör i kroppen. Jag och mamma hittade en perfekt löp-runda igår som bara gick på grus så vi var ute sådär 40-45 minuter kanske. Det gick riktigt lätt att springa och det känns skönt! Det är dock svårt att hitta en lagom balans i träningen just nu.. Jag började alldeles för sent med att träna till ett lopp där jag vill prestera hyffsat, vilket gör att jag under 4 veckor måste träna ganska hårt. Samtidigt har jag känningar i benhinnorna vilket egentligen betyder att man ska ta det lite lugnare. Jag vet dock att det är själva löpningen som är viktig. Det spelar ingen roll hur mycket man cyklar eller går på pass eller vad det kan vara. Självklart är det bra att variera sin träning (vilket jag till en viss del gör). MEN! Det är löpningen man måste träna eftesrom att det är det man måste vänja kroppen vid. Och för att ha en chans att komma i form på 4 veckor så måste man pressa kroppen lite mer än vad man kanske annars hade gjort, ifall man hade haft längre tid på sig. Så är det bara. Med eller utan ömma benhinnor. Inget mer om den saken.

Om 25 minuter går min buss till Holmsund där jag ska vikariera tills på fredag. Nice med lite extra pengar och ett aningens kortare schema. Solen skiner idag igen så det blir nog en lunch utomhus.

På återseende..

angående vädret


regnet det bara öser ner..

Jag vaknade imorse av att regnet smattrade på rutan, inte av att solen sken mig i ögonen. Min favorit är i fjällen och jag är så galet avundsjuk! Fjällen eller plugg och regn här? Fast, om de också har regn så är jag inte lika avundsjuk. Och ärligt talat vet jag inte ens vilket fjäll de är på så jag kan inte ens kolla smhi eller yr om vilket väder de egentligen har. Hehe. Men jag leker att de har strålande sol och så fortsätter jag att vara avundsjuk.......

Polisen och ett jäkla pass.

Jag hade glömt hur fruktansvärt jäkla jobbigt det är att komma i form! Fy fan! Fyyyyyyyyyyy fan! 1,5 timmes fys och mitt i passet trodde jag att jag skulle kräkas. Man blir helt snurrig i huvudet och benen blir gelé och man skulle kunna göra vad som helst för att få sluta. Snälla, gör att formen kommer snart för detta tar kål på mig!! Men det är bara att bita ihop, snart vänder det...

På vägen hem körde jag halvt i dvala och på 70 vägen utanför flyget blir jag jäkligt irriterade för att något pucko ligger och slickar mig i röven! Väldigt irriterad kollar jag i backspegeln och upptäcker att det är POLISEN! Ops! Inte nog med det, polisen fortsätter att slicka min rumpa och köra nära nära halva Obbolavägen innan de stannar och vänder mitt på vägen. Tuuuur att jag körde Lupon eftersom att man då knappt tar sig över 100 km/h. Värre hade det varit om jag kört pappas nyköpa Passat, för då märker man inte speciellt mycket förrän man börjar närma sig 140 km/h, hehe...

Nu ska jag bara dega. Mina muskler gör ont. Lungorna gör ont. Hjärtat gör ont. Jag ska aldrig mer komma ur form, det är alldeles för jobbigt att komma i form igen sen.. Uäck.


carolina + 40

åh, i dont get it! syrran ligger i sängen och sover eftersom att hon är ledig. själv var jag uppe efter 8 imorse för att hinna plugga så mycket som möjligt innan jag bara måste ut i det underbara vädret och få miljoner fler fräknar (om det nu är möjligt att få fler?). ja, alla är vi då olika.. klockan 10 öppnar bibblan och då ska jag hänga på låset och be till gud att min bok har kommit.

förresten, gårdagens pik. jag och min syster kom tillsammans till stugan där min mormor hade en väninna på besök. väninnan som jag inte träffad på kanske miljoner år tittade på min syster och sa;
-Jaha... och här har vi då ditt barnbarn. (Johanna hälsar)
Sen tittar väninnan på mig och säger;
-Och här har vi då hennes mamma, Pia!

HALLÅ!? Min syster är 18 år. Ser jag ut att kunna vara hennes MAMMA?! Kan tillägga att väninnan inte alls är gammal och tokig utan jobbar på peddan på Universitetet. Ser jag ut att vara över 40 bast!?!??? Skjut mig.

Min mamma oc pappa. Snälla, säg inte att likheterna är slående.....


en vårig söndag..

Idag mina sköna bönor har jag smörjt ansiktet med solfaktor för att inte bränna mig. Sen så har jag suttit i solen några timmar, varit en sväng i stugan och hälsat på mormor och morfar samt löst en jäkla massa korsord. För att få lite motion så tog jag en rask långprommis hem från stugan vilket gjorde susen. Orkar inte fara ut och springa idag med eftesrom att det blir Fysgympa på Iksu imorgon..

Nu sitter jag och laddar inför veckan! Ikväll ska jag börja spåna i plugget. Imorogn kommer förhoppningsvis literaturen jag beställt och då blir det plugg måndag och tisdag, och på onsdag börjar jag vikariera till på fredag. På fredag är det ÄNTLIGEN valborg! Som vanligt är det grillparty hos Emma och jag ska dit direkt efter jobbet och sitta på henne balkong och dricka öl och grilla och spela kubb från klockan 15. KING! Mina nya ljusa jeans kommer att bli perfa till en vit skjorta/tunika och mina nya fejk converse. Om jag längtar?! Då är det dessutom bara 1 vecka kvar tills jag får träffa min favorit igen! Om jag längtar?!???

Såhär ser det ut då jag sitter i Obbola och pluggar...



Såhär ser mina två favoriter ut när de spelar spel i min stuga!



Såhär ser det ut när vi dukar för snacks i stugan..



Såhär ser det ut när släkten är samlad för middag i stugan..



Såhär ser det ut när vi badar nattbad i stugan!



;)

När man springer med mamma får man känna sig vältränad. Det är king! Nu dusch och sen ska the grill maaaster fixa käket!


SOL SOL SOL!!

Trots strålande sol har jag inte varit ute många minuter. Och varför då? Jo för att min kära lillebror Calle skulle pronto ha nya skor (det MÅSTE vara NIKE!!!!!) , och för  att köpa det så krävs det en hel familj att hjälpa till!

(Hela familjen står på Team Sportia och hjälper Calle att köpa skor. Hanna Ljungberg jobbar där och kommer med råd och tips....)

Mamma: Nämen! Vad kul att se Hanna Ljungberg på Team Sportia!
Calle: Vaaa?! Vars då!? VAR ÄR HANNA LJUNGBERG! (försöker se över axeln på Hanna...)
Hanna: (fortsätter att förklara vilka skor som passar Calles fot...)
Jag vet inte riktigt hur Hanna Ljungberg ser ut när hon är besvärad.. men hon såg lite besvärad ut. Och Calle har inte full koll på hur alla hans idoler ser ut.. Och mamma har lite svårt att välja sina ord.. Och resten av familjen dog av pinsamhet och gick därifrån.

(Ps, det blev inte Nike, det blev Adidas)

Nu är iallafall hela familjen Lindberg hemma igen. Jag fick den stora äran att köra Passaten och Calle blev inte ens åksjuk. Sen lyckades jag shoppa ett par skor, två par jeans och en mössa. KAP! Allt för 900 kr. KAP! Det är skönt att vara i Obbola. Faktiskt! Det var länge sedan jag sa så men nu är det faktiskt så. Vi ska grilla ikväll och jag ska göra förrätt och bakpotatis med nån röra. Innan det ska jag försöka mig på att springa 6 km lite snabbare och sen blir det chill hela kvällen.

Jag är nöjd, kär och lycklig och jag har mycket att tacka SOLEN för!!

(en vecka kvaar!!!!) --->


Gör en skillnad...

Usch, nu känner jag mig väldigt illa till mods. Sorgsen sådär. Jag vet inte vad för barnvänlig film mamma hittade men den var inte lycklig på något sätt och den slutade med att huvudpersonen tog livet av sig och donerade alla sina organ till utvalda människor. Lämligt nog så träffade jag en i min familj idag som just genomgått en benmärgstransplation vilket gjorde att tankarna snurrade lite fortare. Helt otroligt allt det där.. egentligen. Ta ut benmärg, frysa ner, fylla på igen. Ha NOLL vita blodkroppar i kroppen. Är det inte magiskt? Tur att jag tror på mirakel. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Hela jag är ett mirakel så hur ska jag inte kunna tro på det? Om man ser det vetenskapligt så är det så otroligt att jag inte fattar, men jag är glad att någon kom på det.. Vi har inte så bra odds i min släkt så jag hoppas de kommer på fler mirakel snart......

På tal om allt detta. Anmäl er till donationsregistret. Jag anmälde mig för något år sedan och känner mig väldigt nöjd med detta. Ni väljer själva vad ni vill donera och vad ni vill donera det till... Just do it. Jag tvekar iallafall inte på att ge något till någon som behöver det, den dag när jag inte längre gör det.. och jag hoppas att någon kan ge mig något om jag någonsin skulle behöva det.

Klicka här... https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx


 

Jill och lite popcorn såklart!

Nu är det fredagsmyyyyys!
Jag mamma och brorsan har ätit köttbullar till fredagsmiddag och har sedan cyklat till Ica och köpt snarra och hyrt film. How nice is'nt that! Pappa är i stan och ger Jill Jonson blommor och kramar henne efter att hon haft klart sin konsert men vi andra orkade inte åka dit och lyssna. Hehe..

Imorgon är det äntligen helg och jag har beställt strålande sol. Hoppas tiden går fort nu ett tag för jag börjar känna en aningens tråkiget. Nu är popcornen klara, godisen framme och kaffet kokat. Film nästa och trevlig helg alla glada!

PS! Mitt paket hade inte försvunnit med posten utan är äntligen i födelsedagsbarnets händer. Tur för mig! Jag höll nämligen på att spricka eftersom att jag inte kan ha någon överraskning utan att säga något en längre tid. JAg var ungefär 5 minuter från att avslöja mig själv igår, hehe =P Det är ju sååå spääännnande att ge bort saker!!

PS2! Känn vårkänslorna! Klockan är snart 21.00 och himmlen är alldeles rosa i Obbola. Vår vår vår vår vår och jag kan inte låta bli att få vårkänslor och bli extra kär när det börjar blomma och ha sig!

Puss!!

And i did it!

Halleluja!

Nu är jag hemma igen efter ett hårt träningspass. Ledaren började passet med att säga "Hej igen allihopa! Ingenting nytt idag förutom någon ny låt, så ingenting speciellt alls. Ni har ju allt här inne (pekar på huvudet) så det är bara att vi kör i gång!!". Fine. Vi som aldrig varit med förr då? Sen började hon med värsta aerobicpasset och jag som här världens sämsta koordination höll på att gå åt. Jag räknade åttor högt för att inte tappa bort mig och för att ha en hyffsad chans att hänga med och ledaren bara log lite tröstande åt mina försök att hänga med. Kan tillägga att de flesta andra kunde stegen helt utantill och bytte utan att ledaren ens sa något.. Sen blev det styrka (cirkelträning) och tanterna slog mig med hästlängder. De är starka som oxar ska ni veta! Döm aldrig en tant/medelålders efter deras utseende!!!!!! När det äntligen blev kondition så tänkte jag YES! Nu ska jag dänga skiten ur de där medelålders halvfeta oxarna. ALL IN! Trodde jag ja. Vi hoppade och sparkade och jag hade sån fokus på att hoppa åt rätt håll och sparka med rätt fot att de varvade mig även där.

Jag hade knivar i låren. Ja, mjölksyra som kändes som knivar. Allt skakade och gjorde ont. Men! Alldeles i slutet av de 90 minuterna så blev det löpning! Jogging ena vägen och full fart andra vägen. Det konstiga är att så fort jag fick springa (vilket jag faktiskt vet hur man gör!) kändes det som att jag kunde springa hur länge som helst! Det är konstigt det där...

Nu trycker jag mackor och känner mig lite vimmelkantig efter en bastu efter träningen. Nya tag imorgon...

Godnatt lovers.


give me some PEPP!

Idag fyller Joel år (hurra hurra hurra!!). För någon dag sedan postade jag hans födelsedagspresent och stod i valet och kvalet om jag skulle våga skicka det som vanligt brev eller om jag skulle ta det säkra före det osäkra och skicka som postförskott istället. Jag blev snål och skickade som brev och nu är jag dödligt orolig eftersom att brevet inte kommit fram ännu. Kan det vara så otur att det kom bort BARA för att jag tänkte tanken på att försäkra det med postförskott?! SUCK.

Förutom det har jag idag ätit en mystisk middag. Min frys är (av någon anledning?) fylld med alla möjliga konstiga köttbitar och blodsorter och är vid det här laget så full så att vanlig mat som korv och köttbullar inte ens får plats. Jag tog alltså tag i saken och tänkte äta upp lite av det där köttet så jag plockade fram något som jag tyckte såg ut som  kotletter. Det konstiga är att det gick en ryggrad rakt igenom kotletterna så nu undrar jag egentligen vad för smaskigt jag egentligen åt? Gott var det iallafall!

Nu är det en timme kvar tills jag ska på 1,5 timmes fysträning och jag gruvar mig en aning. Men what to do, man kan inte annat än kräkas! Kräkas höll jag också på att göra av lesshet när jag nyss ringde runt till alla möjliga bibliotek för att få tag i litteratur till min blivande rapport. Jag bara MÅSTE få åtminstoned hälften understökat nästa vecka och det är svårt när en av de obligatoriska litteraturerna är utlånade med minst 3 i kö på. Bra Carro...

Jaja, nu ska jag peppa mig själv. Pepp pepp pepp PEPP PEPP!

tänk att 55 mil ska vara så himla långt borta ='(


Hurtbulle.

Idag ringde min mamma väldigt hurtigt och sa att vi var klara och anmälda till Blodomloppen 1 mil på tidtagning. Jag frågade lite lätt hur mycket hon tränade inför loppet just nu och hon svarade 5 km varannan dag. GAAH!! Panik! Hur mycket tränar jag?! Jag har inte kommit igång förrän nu nån vecka sedan och känner mig gaanska efter, så jag for ut och sprang 35 min nu ikväll. 35 minuter och mina lungor gjorde ont efteråt. INTE BRA!

Mina knän gör ont. Jag har haft alla möjliga problem med mina knän efter en hård fotbollskarriär ;) Trasiga korsband och ledband är väl vad som spökat mest men också annat skit. Läkarna varnade mig efter korsbandsskadan att ifall jag inte slutade med fossin då så skulle jag inte kunna gå i trappor när jag fyllt 30 men det sket jag såklart fan i. Nu har jag dyngont i knäna efter att ha sprungit på asfalt i 3 veckor. Jag antar att jag får skylla mig själv.

Nu tänker jag fika kvällsfika. Jag känner mig trots allt väldigt duktig!



Loppan Lindberg.

Jag läste att Blondinbella bara tvättar håret 2 gånger i veckan, och hon far faktistk väldigt snyggt hår. Jag ger det ett försök och har inte tvättat håret sen i... söndags? Jag känner mig snuskig och äcklig, visst får man fortfarande duscha kroppen? I övrigt, att vara ensam i lägenheten suger. Nu är det skinande rent här och jag gruvar mig redan till nästa gång det ska städas. Jag vantrivs när det är smutsigt men jag hatar att städa så egentligen städar jag helst en gång i veckan. Dålig kombo där. Nu är jag iallafall redo för att plugga (kan inte plugga när jag vet att lägenheten är smutsig..) så det är bara att bita i nästa sura äpple.

Jag och mamma bokade just in oss att springa Blodomloppet den 19 maj så nu har jag verkligen ett mål att träna inför. Imorgon blir det vanlig distans igen och på torsdag har jag bokat fysträning på Iksu. Synd att det är så jobbigt med blodsmak i munnen varje gång såhär i början bara =/ Drömde inatt att ajg spelade fotboll igen och träffade en gammal tränare idag på stan, det är slumpen det. JAG SAKNAR FOTBOLL.

Nu sängen så jag orkar leva loppan imorgon - not.




tre veckors sallad... mums!

Kära blogg.

Idag har jag gjort en 3 veckorssallad som det är tänkt att jag ska mumsa på i 3 veckor. Problemet är att den smakar skit och att man får kramp i käkarna av att tugga innan man ätit 7 tuggor. Det kommer bli 3 svåra veckor. Eller förresten så gjorde jag bara en bakbunke med sallad så det räcker nog bara 1 vecka - det kommer bli en svår vecka. Nu är det då inte så att jag fått för mig att äta BARA sallad. Näe jag är bara för lat för att göra sallad till varje måltid så därför kändes det smart med en sådan mega-skål! Till salladen har jag idag ätit en hemsk variant av chili con carne. Jag hällde i alla bönor jag har i kylskåpet och hade ingen grädde eller cremefraishe vilket resulterade i ett väldigt vattnigt resultat. Kul att det dessutom blev 5 matlådor. SUCK. Men! Man måste passa på att äta nyttigt(=äckligt) när man lever ensam för någon vecka, för jag vet iallafall en person som skulle protestera mot dessa nyttiga(=äckliga) påhitt.

Förutom det så känns det redan som att jag håller på att avrunda den här veckan på praktiken och nästa vecka vikarierar vi hela vecka (PENGAR!!) så det känns skönt. Extraskönt eftersom att jag bara vikarierar onsdag, torsdag, fredag vilket gör denna helg till en långhelg. Avis någon?

Roligare än såhär är jag inte, för nu vill lägenheten bli städad innan kl 21 då jag tänker varva ner för kvällen. Jag lever ett håååååååårt liv!

uppdat från boxfjäll!

Hej bloggen.
Vi är kvar i fjälls och beger oss mot Umeå imorgon. Här har vi fått miljoner fräknar och röd näsa och vi har åkt skoter och fiskat och druckit vin och levt livet. Igår klippte jag håret på min karl och det blev såklart superbra! Lite problematiskt är det att vi inte har något rinnande vatten, men allt  går att lösa på ett eller annat sätt.

Nu är det snart middag och jag längtar inte till imorgon.
Hejs

Life.

Just ja..
Imorgon drar jag till fjällen igen! Tredje gången för i vinter och jag gillare! Jag ser som vanligt till att inte stanna i Umeå allt för många dagar innan jag drar iväg någonstans.. Antar att jag fått smak för det goda livet ;) Hur som helst åker jag direkt efter praktiken imorgon och är hemma kring måndag någongång. Efter måndag kommer jag dock att vara kvar i Umeå fram tills jag "flyttar" norrut för sommaren, vad jag vet än så länge iallafall. Och angående "flytten" - jag försöker att inte tänka på att det bara är 6 veckor kvar.................................

Life is life!

Tråkigare brud får du leta efter.

Hej. Jag har färgat håret nu- men jag gjorde det själv. Vi gick dit, Emma förklarade lugnt och stilla att hon skulle kunna tänka sig att raka halva huvudet men inte bli blond och frisörerna lyste som små ljus och började berätta om mörka baser med rosa, gröna och blåa slingor i.. När de sedan vände sig till mig och undrade vad jag var beredd att göra så var jag i chock och sa att jag skulle kunna tänka mig att färga håret lite mörkare men inget annat, hehe. De var inte intresserade av mig  efter det uttalandet, och jag var inte intresserad av dom heller.

På senare tid har jag levt mitt liv efter teveprogram. Jag har ALDRIG varit en teve/film-människa förut men nu är jag visst det. Förra veckan jobbade min man natt och jag hade ingenting annat i hela världen (förutom att plugga..) att göra så jag levde livet efter teve. De bästa programmen börjar efter 00.00! Nu efter att ha varit på praktik hela dagen (upp 06.30, hemma 17.30) så är man så död att man inte orkar göra annat än att leva efter teveprogrammen. Problemet är nu bara att NÅGON har gjort så att alla mina kanaler är huller om buller!! Jag hittar ingenting när jag ska zappa mellan alla nördiga program! GALEN!!

Ps. Jag önskar mig en tevetidning så jag kan stryka under alla veckans program jag vill se med olika färger på överstrykningspennan. Det är pensionärvarning, men förstå så enkelt det blir att bestämma vad man ska se på då! ;)

Catjing!

Ps 2. Idag for jag ut och sprang direkt efter praktiken innan jag tog bussen hem. Bonus till mig!

Plaza nästa!

Första dagen - check.
Vi har delat upp klasserna mellan oss (5 st klasser var..) samt gjort en planering till perioden (5 veckor). Skönt att man inte kommer som gubben i lådan den här gången utan får ha koll på hela perioden. Skönt också att jag börjar få koll på eleverna nu eftersom att jag varit där ett tag.

Nu ska jag iväg på någon hårmodells-grej. Jag håller tummarna för att jag kommer hem och blivit uttagen till gratis färgning i håret samt produkter för några hundra kronor. HOPPAS! För övrigt har jag suttit på Tradera de sista kvällarna nu och letat efter hårförlängningar. Jag har inget hår kvar. Frisören tog ALLT mitt hår. Jag vill bli långhårig igen och blir deprimerad varje gång jag ser en tjej med långt hår (vilket är i princip alla tjejer...)

Jaja, Plaza nästa! Håll tummarna!

Förresten. Kolla mitt föredetta tjocka hår. BUHUUU!!


praktik - jippie.....

Solen skiner som aldrig förr och jag vill bara vara ute! Men icket. Jag ska på praktik. Jävla praktik. Jag ska ta över lärarens roll i fem veckor men inte få en krona för det. Jag kan liksom inte motivera mig själv när jag vet att deet är så. Speciellt då jag brukar vikariera på exakt samma ställe och göra exakt samma saker och då får betalt.

Värdelöst säger jag. Värdelöst. Tur att solen skiner ändå, för då mår man bra.

Min påsk!


Sooooolen.

Igår klev jag av tåget och hamnade direkt i festen. Det kan bero på att festen var hos mig, hehe. Hem och svida om och sen kom Emma med pojkarna så vi skålade lite vin och snacka om allt och ingenting till klockan FYRA inatt. FYRA!! Tur för mig att jag har ställt om dygnet den här veckan annars hade jag då inte pallat trycket hela natten. Idag har jag en redig huvudvärk men annars mår jag prima.

Nu är ballen ett måste, solen skiiiiiiiiiiiiner!


Nokian Hakka??

Jag har tillbringat denna veckas kvällar med teven på i bakgrunden.. och nu undrar jag. Reklamen Nokian Hakka som visar något om bildäck, är det en reklam som visas i hela Sverige eller är det bara i Gällivare? Har Hakka någonting att göra med Hakkas?! I need to know!!


durururururu - BATMAN!!

Godkväll människor.

Jag sitter i soffan, ser på Batman och läser om Coop-kort. I Gällivare är Ica nada att ha så här är Coop-kortet ett faktum. Det känns hemskt att svika Ica på detta sätt!! Idag har vi varit ute och sprungit igen och mina ljumskar gör riktigt ont! Not vältränad tjej.. Sen for vi till badet och avslutade med väldigt väldigt väldigt lite gym innan det blev palt-middag med mjölk i vinglas där kring 20.00. Mysfredag! Jag börjar trivas allt bättre här i lägenheten och man längtar inte längre till Umeå på samma sätt. Ibland kan jag bli knäpp av tråkighet här när jag inte kommer på någonting att göra och då längtar jag som en tok till Umeå, Iksu, Universitetet, stan och alla människor, men Gällivare har också sin charm. Speciellt när man börjar kunna prata med lite människor också. Min största skräck är alltid att vara ensam!

Nu full fokus på Batmaaaaaaaaaaaaan!


=S

När jag ser sånna här bilder på mig själv blir jag deprimerad.. vad hände?!
 


lotto baby!

Just ja! Glömde skriva att jag har spelat på Lotto idag för 48 kronor (första gången i mitt liv!) så nu hoppas jag att jag vinner!

världens tråkigaste tjej.

Att läsa från den här sidan måste vara det tråkigaste som finns, faktiskt.

Idag har jag studerat några timmar, varit på Vetehatten (jag vill alltid säga vetekatten!!) och fikat och sen blev vi bjuden på restaurang av svärmor och svärfar, inte dåligt! Rena lyxlivet lever jag måste jag säga.. fikar och går på stan på dagarna, tränar och degar i soffan på kvällarna och på natten ligger jag och värmer upp sängen tills min karl jobbat klart sitt nattskift.. sen snurrar det bara på! Ikväll var vi på långprommis i regnet istället för att springa. Jag har pinsam träningsvärk i låren idag och var inte speciellt peppad på springa.. Nu sitter jag här med massor av stearinljus tända runt i vardagsrummet och funderar på alla småsaker jag tänker fixa här till sommaren. Känns lite konstigt att det ska vara mitt hem hela sommaren.. eftesrom att ingenting är mitt! Men jag ska nåla upp gardinerna, fixa lite på väggarna, byta ut några lampskärmar, lägga ut mattor, köpa levande blommor, fixa fotöljer och småbord.. ja då kanske jag kommer kunna känna mig mer som hemma! Man behöver lite eget..

Jaha, vad är det på teve ikväll då? Och varför har jag (åter igen..) ingenting gott att tugga på? Och varför blir jag så förbannat sugen på att äta varje kväll? Jag tror att jag får så tråkigt så det enda roliga jag kan komma på att göra är att äta. Helt ärligt, när man är ensam hemma, finns det något roligare att göra än att äta? Det tror jag knappast!!


Dagens!


duktiga jag!!

Sådärja, åter igen sitter jag här i soffan och trycker i mig. Idag har vi varit i stan, varit och fikat och sen (HÖR OCH HÄPNA!!) var jag och my man ute och sprang! Jag blev piskad upp för backarna och det slutade med att jag fick gå upp för den sista backen för att inte gå in i väggen totalt. Väl hemma var jag inte röd i ansiktet, jag var i princip lila! Vältränad tjej ;) Nu är jag iallafall stolt över mig själv och det känns helt underbart efter dusch, middag och soffläge. Svärmor gjorde dock ett misstag och lämnade en påse påskgodis här som jag nästan har tryckt i mig hela av. Egentligen tycker jag itne ens om påskgodis, men allt går ner när sötsugen blir för stort! Inklusive kaviarmacka, skagenröramacka, juice, läsk, riskakor, apelsin, kaffe... ja, listan är lång och jag har nog tagit en tugga av allt som finns i denna lägenhet! (mums!)

Nu mer soffhäng, hejs!


innan vi ens hade en aning!

Om man ser tillbaka, ganska komiskt ;)



det skrämmer mig.

Jag är proppmätt. Snart kommer det rinna chokladglass ur mina öron. Jag har ingen att ringa och ingen att prata med. Det finns ingenting annat att göra än att glo på teve och fundera. Jag har funderat en hel massa vilket som vanligt skrämmer skiten ur mig.

Det är skrämmande att bli vuxen. Man måste ta massvis med beslut. Man växer ifrån vissa och hittar fram till andra. Man inser att man väljer vilka man vill vara med och de man väljer bort försvinner. Man kommer på sig själv glömma de som är närmast bara för att det ibland känns så självklart, sen kommer man på det och då känns de så fruktansvärt långt borta och man kan inte komma på hur de kunde försvinna så långt bort. Man måste ta ansvar för sina handlingar eftersom att så många andra också påverkas och man måste tänka längre än näsan räcker. Man måste förstå att en dag kommer man vara så vuxen att man måste försörja sig på annat än studiebidrag och lån och för sitt eget bästa bör man tycka om det man gör den dagen. Man måste anstränga sig för att verkligen visa hur mycket man uppskattar de man älskar och man måste se realistiskt på saken och inse att allt kommer inte alltid att vara så bra som det är nu.

För varje dag man kommer närmre allt det där med att bli vuxen, ta beslut, och försörja sig så kommer man närmre den dagen då de som alltid funnits där kommer försvinna. Man vill inte att den dagen ska komma men den kommer att komma. Trots att man känner sig ung och dum många gånger så blir alla runt om äldre och en vacker dag är det inte någon annans släkt man hälsar på när man är på ålderdomhemmet utan sin egen. Det känns långt borta, men tiden går fort. Själv har jag gått runt alldeles för länge utan att våga besöka någon och jag skäms varje gång jag tänker på det. Det är skrämmande. Det är skrämmande att bli vuxen, det är skrämmande att tiden går och det är skrämmande att människor blir sjuka och gamla. Det är skrämmande när man står ensam med att ta beslut och det är skrämmande att varje gång vi väljer en sak så väljer vi bort någonting annat. Det är skrämmande hur människor kommer och går och det är skrämmande hur rädd man kan vara och hur ont det kan göra.

För varje steg vi tar är vi närmare något, men längre ifrån något annat.


Tre sanningar om norrland.

- Folk slåss. Många slåss. Folk slåss inom familjen - med fäljkors och knogjärn!! (visst heter det så?)
- Folk tisslar och tasslar trots att de är partners/gifta, alla vet om det men ingen säger något.
- Folk fyllekör skotrar och kanske till och med bilar - och många tycker det är helt okej så länge man inte kör alldeles för fort, eller är på tok för dyngrak.


Okej, sanning och sanning vet jag inte om jag kan säga. Men jag kan säga att jag har dragit dessa slutsatser och jag tappar verkligen hakan av det. I dont get it! Inte okej någonstans om någon frågar mig.

en bra dag!

Idag my friends har jag och min karl haft såkallad kvalitets-tid! Dagen började med att jag (den perfekta tjejen!) väckte honom med en tallrik nystekta pannkakor till frukost som jag faktiskt lyckades bra galant med! Därefter gick vi ut på promenad som slutade hos hans mormor på ett äldrehem.. Där spenderade vi en timme med kaffe och småprat vilket jag verkligen uppskattade! Hon var så söt och satt mest och skrattade och pratade i gåtor, supergullig! När vi kom hem så lagade vi finmiddag med toast och skagenröra till förrätt och pasta till huvudrätt, gudomligt! Och inte nog med det!! Sen gick vi ut på promenad i solen och njöt av vårvädret. Perfect day!

Nu sitter jag åter igen här i soffan med leverpastejsmackor och funderar på glasspaketet i frysen. Jag förstår inte varför, men jag fick ett litet tips om att fara och springa imorgon på morgonen.. är det en pik? ;) Vi ser väl hur dagsformen är säger jag!

paranoia

Buhu.. ='( All alone i lägenheten i Gällivare hela natten lång och jag är mer sällskapssjuk är någonsin. Jag hungrar efter pussar och kramar och vill helst vara nära nära nära hela tiden. Men istället ligger jag i soffan och har sett Legally Blonde och ätit leverpastejsmackor och 70% mörk choklad. Snart ska jag hoppa i duschen/badet innan jag ska krypa ner i sängen och sova. Det låter faktiskt härligt... och är lite härligt också... men det är lite läskigt att sova ensam när man inte vant sig vid boendet än. Och på tal om det måste jag nog börja vänja mig snart, för det är många nätter på en hel sommar!

På tal om sommar så har det diskuterats boenden hela halva kvällen och jag håller på att bli knäpp. Allt har 10 000 sidor och kanske kan man inte analysera dem alla.. Sen att jag har en tendens att bli lätt hispig (knäpp, paranoid...) gör ju heller inte saker bättre.

Ingen begränsar oss mer än vi själva!



Så ni vet!

Idag mina vänner har jag varit på fisketävling och fått noll fiskar och sen har jag gjort egen korv. 3 magiska special-recept och korvar i mängder fram tills klockan nu. Tips, det tar lång tid att göra korv!!

Nu natten, imorgon pimpeltävling 2 och korvrökning.
Håll till godo!!

Gymnastikens grunder

Av någon anledning hade man ju hoppats att man hade lite mer gymnastik i kroppen. Men jag kan iallafall stå på händer!


finns det egentligen något helt rätt tillfälle?

Åhh vad jag tänker och vrider och vänder. Ibland känns det som att bra saker i livet ofta kommer vid fel tillfälle? Fast på samma gång så brukar de ju då också bli ganska bra ändå. Frågan är hur kul det är att ha en svinbillig assnygg lägenhet på 100 kvm stor nog att fira jul i med hela släkten.. Om risken är stor att man måste sitta där ensam stora delar av tiden? Inte känns det så roligt ifall det slutar med att man sitter där ensam och måste fixa allt som hör en stor lägenhet till? Städning, doning med möbler och inredning, om någonting går sönder.. you name it. När alla andra kompisar dessutom bor på Ålidhem och man själv mitt i centrum. Jag vill dela på mer än bara hyran! Typiskt mig, men jag vill bryta ner allt i molekyler och vrida och vända på allt innan jag vågar ta ett beslut. Lägenheten är perfekt och to die for, men det krävs mer än så.. Dessutom så vet jag vad det innebär att flytta också med tanke på att jag skötte allt sånt i princip själv sist. Men! Jag lärde mig iallafall att köra hästsläp ;)









alla bra människor är konstiga.

Morning sunshines!

Idag är jag lycklig. Trots att jag klev upp 04.40 imorse! Vi började morgonen med att köra över världens största tjäder så det sjöng om det och nu är jag i lägenheten i Gällivare. Jag har det bra som fick komma hit och gosa ner mig med en tidig frukost istället för att köra till jobbet och jobba. Hehe, jag är en lyxhustru! Trots den tidiga morgonen är jag inte alls trött och frågan är då om man verkligen ska sova några timmar egentligen.. fast, vad gör man annars en fredagmorgon klockan 6?

Angående lyckligheten så har jag inget att säga till mitt försvar. Jag är bara snuskigt lycklig eftersom att jag har allt man kan önska sig. Hur härligt är det itne att vakna klockan 04.40 på morgonen och känna sig lycklig? Jag är lite konstig, men som de sa i Alice i Underlandet.. Alla bra människor är konstiga!

Puss!

hmm..

Min karl ringde just och sa att han köpt lingon-schampo till mig.
Jag är lite skeptisk.


-


aprilskämt?

I'm alive.

Igår var inte en bra dag kort och gott men idag är jag tillbaka i spåret igen! Började morgonen med en joggingtur i Yrttis. Trevligt. Jag såg träd. Många träd. Bara! Sen har vi blivit erbjudna once in a lifetime lägenhet också. Typ! Inte riktigt erbjudna men nästan! Jag tror mina päron gör allt för att jag inte ska lämna Umeå för plötsligt ringer pappa och erbjuder oss en drömlägenhet på typ 100 kvm (tror jag) typ mitt i stan för inte alls mycket pengar. Aprilskämt?! Nytt golv, nya väggar, nya fönster, i love my life! Det går liksom inte att sumpa en sådan lägenhet för den är otrolig! Både min moster och hennes fd sambo och barn har bott där och nu bor min farbror där.. Hur underbart vore det inte att komma hem efter sommaren och flytta in där?!??? 3 sovrum, stort vardagsrum, stort kök och balkong med sol hela dagen. Nyp mig i armen någon.

Nu ska jag sätta min och skriva på en rapport och vänta på att min karl ska komma hem.

RSS 2.0