Trevlig kväll!

Jag är hemma i lägenheten på snabb-visit. Nu ska jag åka vidare på 3 rätters middag. Gott slut och gott nytt år vänner ♥


hejdå motivation.

Nu har jag åkt klart skidor för den här vintern. Nästan iaf. Uuhhh så hemskt det var idag. Mamma lurade ut mig runt 1 mils spåret... Det var kring -5 grader vilket måste ha sabbat min vallning eller något? Gled fasen inte en cm framåt utan fick staka som en iddi. Sen hade jag inget fäste alls, skavsårsplåstret lossnade efter 3-4 km och till råga på allt blev jag vrålhungrig. INTE ROLIGT! Det var 1 mil i plåga. Min häl är skinnflådd nu och jag är inte speciellt motiverad längre...!

Nu sitter jag och drar mig för att läsa alla ungdomsböcker. Har Madicken, Emil i Lönneberga, Korpens sång (?), Elden (?) och en Maria Gripe bok kvar. Jag har läst alla de böckerna när jag var yngre, men nu borde jag läsa allt igen ändå....

wax on.. wax off!

Efter en värsting till omplåstring av min häl så tog vi oss ut i skidspåret trots allt. Mammas skidor var amazing och nu åkte vi plötsligt i samma fart! Med de förra skidorna var hon säkert 3-4 minuter efter mig, så nog är det skillnad.

Nu sitter jag fullt påklädd och är redo för några km i spåret igen. Fjärde dagen irad vi åker och jag tycker det är hur roligt som helst! Skönt få lite värkande muskler och samtidigt rensa huvudet lite i den friska luften. Något vidare flås tycker jag fortfarande inte att jag får, men det beror väl på den kassa tekniken (eller det utmärkta konditionen, höhö!).

Just ja, igår använde jag det skräckinjagande vaxet. Fy helvete så ont det gör! Jag fattar inte att jag ens gör det alltså.. Det är andra gången jag testar på det, och det gör bara ondare för varje gång. Benen är väl okej eftersom att man domnar bort rätt så snabbt. Men bikinilinjen vill jag inte ens tala om, det enda jag kan tala om är att det BLÖDDE! Ajajajaja....!! Egentligen är jag själv inte så brydd om håriga ben hit eller dit, men samtidigt känner jag mig rätt så fräsch efter att ha duschat, rakat benen och smort in mig i doftande hudlotions. Pojkvännen är om möjligt ännu mindre brydd och jag skulle kunna gå runt som en apa utan att han skulle märka något - så varför plågar man då sig själv med dessa tortyrprodukter? Bra fråga.. Jag antar att det är lite spännande och roligt att göra sig "fin" och testa lite olika grejjer. Kul när man får resultat också!

Nu kallar skogen och skidorna!

hujeda mig!

Anser härmed mig själv som klar med den sämsta rapport jag någonsin knåpat ihop. Nog är det ett under om jag inte kommer att få kompletteringar på detta, men samtidigt orkar jag inte börja om och skriva skiten just nu. Bättre att få konkreta punkter att förändra och därefter gör det, istället för att skriva om hela skiten nu direkt..

Happ, då vare bara 7 böcker kvar att läsa innan Sri Lanka och sen är jag klar (eller.. sen börjar det!) Tror jag ska ta och fördjupa mig lite i Madicken eller Emil i Lönneberga nu. Det känns som en lagom nivå. Lite godis också kanske - höhö. Någon vidare träning blir det inte idag eftersom att jag har ett köttsår på ena hälen (typ). Värre skavsår har jag inte haft på år och dar och hela hälsenan gör ont! Inga skor alls alltså de närmsta dagarna. Fuuuck!

Hejdå.

Påväg

Ibland när man börjar fundera så tappar man nästan bort sig själv. Är det någon fler än jag som tappar verkligheten ibland. När drömmar blir verklighet och verklighet blir drömmar. När man hellre stannar kvar i drömmen än i verkligheten bara för att det var fint. Eller när man vaknar kallsvettig och inte vågar somna om igen!

Jag är proffs på att tappa bort mig. Ibland hamnar jag så lång tid bakåt att jag inte förstår varför man egentligen valde att ta sig därifrån. Ju mer man tänker på det desto närmre känns det och man glömmer de där sämre stunderna som gjorde att man valde bort vissa saker. På ett ögonblick kan jag vara flera år tillbaka och fundera över vissa beslut man tog och resultaten av dessa. Människor man valde bort, och människor som valde bort en själv. Jag undrar hur länge man kommer att ha kvar dessa människor i bakhuvudet och hur länge de kommer att spöka då och då. Det räcker med en viss bil, en film eller ett föremål så kan man plötsligt vara tillbaka på någon plats man lämnade för länge sedan.

Skrämmande hur tydligt man kan minnas vissa ögonblick, platser och till och med dofter. Jag kan känna igen tyget av vissa lakan och ljudet av trappsteg om jag försöker. Samtidigt kan jag inte komma ihåg vissa ansikten och drag hur mycket jag än anstränger mig.

Konstigt. Eller så inte. Jag antar att vissa saker sätter djupare spår än andra. Mycket försvinner nog med tiden, medan annat alltid kommer att finnas kvar någonstans i det undermedvetna. Frågan är vad som är bättre, att vara bakåt - eller framåt i tiden. Jag antar att jag är duktig på båda. 

Det är resan som är målet, right?


Till salu?!??

Idag gott folk har jag köpt min ett par nya träningsskor vilket är behövligt. Bra till mig som dessutom kapade på 500 kr. Bra bra. Mami köpte sig nya längdskidor + pjäxor och jag blev väldigt avis. För allra sista gången nu så efterlyser jag ett par längdskidpjäxor i strl 38-39 märket Salomon eller Atomic. På Teamsportia sa de idag att Salomon och Atomic är gjorda av samma kille och är alltså samma sak men olika namn och att Atomic också funkar på mina Salomonbindningar. Hittar jag inga begagnade pjäxor närmsta veckan ger jag upp och köper sprillans nya. Dyrt, men vafan. Snart är vintern över och jag vill hinna åka på mina skidor!

Alltså, längdpjäxor strl 38-39 Salomon eller Atomic efterlyses. Oki?

Jag funderar över träningsaktiviteten för morgondagen. 27- och sveriges största skavsår på hälen tillåter inga skidor. Knappast löpning heller. Iksu hade varit bra men då måste jag smussla in morsan också. Finns det engångsavgift på Iksu? Någon som vet? Med tanke på antal kg godis/kakor jag äter finns det inga undantag nu fram till Sri Lanka om jag ska våga gå i bikini. Höhö!

Hejdå.

7km!!

..det tar sig! Har nu avverkat 7 km i skidspåret och är sjukt nöjd över mig själv! Termometern visade närmare -15 och det var nog nästan på gränsen. Mina lår är fortfarande knallröda och spränger och kinderna känns lite förlamade. Andningen däremot var det inga problem med. Jag är nog för dålig på att åka för att få något riktigt flås, istället är det musklerna och den ynka teknik man har som blir sämre efter några km. När jag tog av mig pjäxorna hade jag en stor fläck blod på ena hälen också. Satans skavsår..

Jag är iallafall nöjd över mig själv och snart drar vi in till stan. Tro det eller ej, men jag ska köpa vax (igen). Ni som hängt med i bloggen minns väl hur det gick sist, så jag återkommer med det.


shhhhhh

Det bästa med den här sidan är att man kan skriva av sig, och sen inte publicera det. Jag satt just och skrev världens längsta text där jag bara fick prata av mig. Sedan läste jag vad jag skrivit och insåg att det inte var så farligt, och då raderade jag det. Lätt som en plätt blev man lite lättare i själen.

Nedräkningarna ligger för tillfället på
4 dagar
9 dagar
11 dagar


VM nästa

Charlotte Kalla hade inte varit stolt och inte Hellner heller. Min gamla gympalärare från högstadiet hade dock gråtit av stolthet och jag är rätt så nöjd jag med! YEEES! 3,5 km i skidspåret och i did it! Jippi! Jag lixom flög fram i spåret med den sämsta tekniken ever. Två gånger fick jag staven mellan benen och höll på ramla framstupa och fästet i uppförsbackarna var helt värdelös. Detta trots att jag faktiskt vallat lite sån där blå valla innan jag begav mig! Men jag kände mig som Kalla när snoret rann och träden susade förbi på sidorna.. Nästan så var det faktiskt!!

Imorgon vågar jag mig nog på ett extra varv, eller åtminstoned ½ extra varv. Öka långsamt är pojkvännens tips. Jag är sämst på att öka långsamt. Jag kör all in tills jag lessnar och skiter i det helt.

/Carolina aka Kalla Lindberg.

ladda!!

Jag sitter i källaren och laddar. Ladda ladda ladda laddaaaaa!!!! Nu ska jag skriva rapport. Snart ska jag skriva rapport! Fanskapet som ska in 3 januari och som jag skulle skriva klart innan jul är inte riktigt klart, inte ens nästan klart. Typiskt mig. Har jag ingen press på mig gör jag inte ett skit. Jag jobbar bäst med lite press, annars blir jag förslöad! Men nu har jag satt mig vid skrivbordet i "träningsrummet" och ska skriva. Man får gömma sig lite när huset är fullt med familj och kusiner..

Inatt har jag drömt om Aitik hela natten. Jag vill också köra truck! Det känns riktigt roligt! Vi får se mot påsken kanske om man kan jobba lite. Eller mot sommaren.. Efter plugget ska vi ut och åka skidor iallafall. Synd bara att det kommit 1 dm snö inatt och att det fortfarande snöar, men om jag känner skidfantasterna i Obbola är nog spåret redan uppdraget iallafall. Morfar erbjöd att låna ut turskidorna istället för längdskidorna, men jag avstår nog.

Näe, nu ladda ladda ladda ladda! Rappooooort....


Blää

Förresten börjar jag känns nyårs paniken. Gör ni också det? Jag hoppas nästan lite att jag är sjuk på nyår. Är jag sjuk på nyår behöver jag inte ha ångest att jag sitter hemma och gör ingenting, men är jag frisk så får jag bara inte göra det! Tinna jobbar till klockan 00.00 på nyår. Sen är det bara jag och Emma här. Och hennes Matte såklart. Alla andra är borta. Happ. Jag önskar det inte var nyår. JAg vill bara att den här tiden ska gå så att jag får åka till Sri Lanka. Seriöst, vad ska man göra på nyår?! Jag har inte lust med något. Inte för att vi har några direkt alternativ att ha ta ställning till men. Jag och Emma satt på ett fik på stan idag och diskutera de eventuella alternativen, vilka inte var så många. Jag är fortfarande ganska anti att gå ut på nyår. Man ska inte gå ut på nyår! Eller? Jag önskar jag var i Yrttis istället. Förra året var perfekt med ett långt och behagligt jullov i norr. Helt perfekt. Varför är jag inte där?

Hejdå.

mellandagsrea

Ikväll är alla ute och festar känns det som. Men inte jag. Jag har ingen lust och dessutom är nästan alla partypinglor borta. Sen har jag fått insikt i en sak också. Hur kul är det att gå ut med årets karate-fylla och stöta på sina elever på krogen? Hur kul?! Jag skäms fortfarande när jag tänker på glöggkvällen då vi vinglade (kröp..) ut och träffade eleverna från praktiken ute, som jag dessutom hade lektion för på måndagen. Ååååhhh så fruktansvärt hemskt! Det är bara att inse att man är för gammal för krogen. Eller åtminstoned för 18+ krogen. Nu mera måste man ta sitt ansvar och hålla sig till de "äldre" uteställena. Oldie som man är.

Istället har vi varit på släktmiddag för tredje dagen irad. Jag har räknat ut att jag lägger på mig ca 1 kg per dag såhär under jul.. Och jag som hade tränat som ett psyk innan i flera månder och faktiskt kände mig rätt så fit innan detta. Fan. Så imorgon har jag faktiskt lånat mig ett par längdskidor och ska ut och åka. DEN NI! Jag skiter om det så är storm ute, imorgon ska jag ut! Jag har faktiskt träningsvärk i låren från gårdagens styrketräning i källaren, och det är skönt.

Nu har vi varit och hämtat de två yngsta kusinerna (5 och 8 år) som ska sova här. Jag ska packa upp mina fynd från dagens mellandags-rea också. Shoppingen blev dock en besvikelse för jag hittar bara saker till Joel när jag ska shoppa till mig själv. Han blev ett par skor rikare och jag blev en skjorta rikare. Skorna jag hade tänkt köpa till honom i julklapp kostade plötsligt 250 kr på rea. DEN NI! Då var jag bara tvungen och köpa en lite sen julis till min lover.

På återseende.





Julstök!

Smått och gott från igår..

Påväg mot kyrkan..!



En julkula, i brist på annat!



Julstök i köket! Mamma, mormor, farmor, morfar, pappa.



Halva skaran kusiner!



Mat mat mat mat.. morfar, mormor, farmor, moster..


Tusen bitar

Man kan faktiskt tycka om någon så mycket så att det känns som att hjärtat ska spricka! Jag är så bortskämd att jag fattar det nog inte ens själv. Igår fick jag hur många julklappar som helst, och inte vad som helst heller! Jag fick supersöta dessertskålar, te, nattlinne, linne, stavmixer, ljus och ljuslyktor (ljus stöpta av lillebror och lykta av kusin), löparjacka, presentkort på träningsskor, handvärmare, smycken, flecetröja, you name it! Och av Joel fick jag (precis som jag listade ut här om natten!) en backpacker-ryggsäck till vår resa! Sedan försökte han ge mig lite hintar om att jag skulle titta i väskan, vilket jag inte fattae förrän 3 timmar senare, och då hittade jag ännu ett paket med min favorit-parfym och duschcreme som jag suktat efter! ÅH vad jag älskar den killen! Han skämmer bort mig så otroligt mycket att jag borde skämmas! Sen fick jag termostövlar från svärmor och svärfar också! Som sagt, jag är helt otroligt bortskämd..

Igår trippade jag på moln och det gör jag idag också. Har varit ute på 1 timmes powerwalk och var sedan 30 min nere i "gymmet" i källaren. Vi har lite hantlar och viktplattor och boxningssäck så jag passade på att röra lite på kroppen. Jag har en tendens att få lite lätt panik efter några dagar med totalt stillasittande!

Nu ska jag ladda in lite bilder från julafton på datorn. Joel är världsbäst på att komma på presenter till mig! Tänk, en kamera, ryggsäck och favoritparfym på bara 5 dagar! Slå den om ni kan! Jag måste vara snäll nu ett helt år för att bli av med det dåliga samvetet..

-

Vilken tönt jag är. Men jag saknar min favorit. Jul är bra, jag gillar jul. Men jul är ännu bättre om man får ha alla som man tycker om allra mest runt sig. Enligt mina beräkningar så är det precis 14 dagar tills vi ses igen. Kalla mig töntig, för jag är töntig. Men så är det.


Jul i vårt hus..

Jul jul strålande jul. Jag trotsade kylan som egentligen inte var så kylig och gick en promenad med min nya kamera. Mycket snö och fint ljus gör fina bilder. Någonstans tänkte jag lite snabbt att jag kanske skulle skriva på min rapport, men den tanken släppte jag ganska snabbt igen. Efter jul. Efter jul kan jag ta tag i det. Kanske.

Egentligen har jag lite halvtrist. Jag har skottat lite.. donat lite.. och nu då? Man skulle kunna gå ner i källaren och träna lite. Boxa lite på säcken och göra lite armhävningar, situps osv. Om man är hurtig alltså, då skulle man kunna göra det. Jag har lite ångest i magen. Joel glömde julklappar i lägenheten och det känns lite som att det är mitt fel för att jag säkert lagt de på någon lite högre hylla när kusinerna var och invaderade. Allt i lägre höjder blir nämligen ganska mycket petat på om man inte lägger undan det, och nu glömde Joel kvar det här i Umeå bara därför.

Men what to do? Det är iallafall jul i vårt hus.


snabbstäd!

Sådärja. Nu har jag snabbstädat i racer-fart här hemma! Dammtorkat lite (väldigt) snabbt, dammsugat och städat toaletten. Det är väl egentligen det viktigaste tycker jag. Såfort toaletten känns fräsch och det inte ligger damm på tvättstället, dammråttorna är borta från golvet och man inte ser lagret med damm på möblerna när solen ligger på, så gills det som rent! Bästa sättet att städa är alltså att torka och dammsuga lite snabbt, städa toaletten och öppna balkongdörren och vädra ur. Klar!

Nu ska jag bara packa lite kläder och smått och gott samt tömma soporna innan jag drar. Att packa lite smått och gott är dock väldigt svårt när man inte vet hur länge man ska vara borta eller vad man ska göra. Största paniken just nu är att familjen ska fara och åka slalom och att mina slalomgrejjer är i Gällivare! FAAAAAAAAAN!!! Jag har sagt tusen miljoner gånger att jag MÅSTE ta hit skidorna. Och nu vill jag ju ha dom! HOPPAS det kommer vara svinkallt hela julen så att jag inte KAN åka slalom. Imorgon ska jag dock låna mammas skidor och åka runt elljusspåret. Mina egna är nämligen snart i Gällivare för att vallas, eftersom att jag ändå inte har några pjäxor åt dom. Jag vet jag är sämst..

Här är förresten lite bilder från min födelsedag. Från morgon till kväll!


stackars tomtens röv


Ta vara på dagen...

Igår hade jag och my man lilla julafton här hemma. En variant av lilla julafton åtminstoned. Julklappar ska öppnas på julafton tycker vi båda, och thats it, men överräckande av julklappar kan ju ske i förväg! Så vi värmde två olika smaker glögg och hällde upp i termos, tog fram lussekatter, mandariner och tryfflar och sen bänkade vi oss i soffan och såg på Astrid Lindgrens jul-special! Egentligen har vi väl haft julafton här hemma de senaste dagarna. Ja, stämmningen har iallafall varit jul på hög nivå. Sen öppnade vi ett paket som vi fick tillsammans av Tomten (en bok om Sri Lanka!!) innan vi överräckte varandras julklappar. Jag fick världens största paket och jag är så nyfiken att jag håller på att spricka. Igårkväll kunde jag inte ens somna för jag låg bara och tänkte på vad det var i det där paket.. och nu tror jag att jag vet vad det är!

Imorse åkte Joel norrut och jag är fortfarande sittande i soffan. Han ska hämta upp AK och en till tjej i Vännäs eftersom att deras tåg är inställd och halvvägs dit fick han veta att han ska hämta en katt också! Jag kan inte låta bli att skratta när jag tänker på Joels allergi-reaktion hela vägen hem till Yrttis sen! Tydligen började det rinna i näsan på honom redan när han fick veta att det skulle åka med en katt också!

Jaja.. jag tänkte städa toaletten och dammsuga lite här hemma och sen åka till Obbola. Det är alltid skönt att få allt jobbigt bortgjort så att man kan komma hem till en ren och fräsch lägenhet efter jul! Synd att tvättstugan är bokad för annars hade det varit skönt att få bortgjort också.

Nu måste fröken Lindberg ta vara på dagen!

Brrrr

Det går dåligt med bloggen nu. Men det händer lite grejjer ändå! Jag har tagit 2 sprutor på 2 dagar, och jag är still alive! Igår var jag på VC och tog blodprov och urinprov och idag var jag och tog Hepatit A vaccinet. Livrädd vad jag ju såklart, men det gick bra ändå. Armen ömmar en del och näsan rinner som aldrig förr, men nu är det gjort! Jag är redo! Lets go to Sri Lanka!! De sista dagarna har jag läst allt man kan läsa om landet, vad man ska se och inte se, vad man ska äta, göra.. allt! Vi har dessutom varit på Apoteket och köpt Resorb och piller för magen, samt lite annat smått och gott. Jag är så redo man bara kan vara!

Egentligen är jag till och med sugen på att kolla igenom garderoben, vad man ska packa med sig.. Men det får vänta till efter jul! Jag brukar faktiskt vara duktig på att packa lite och i slutändan har jag ofta med mig för lite!

Alla julisar är nu inhandlade och jag är pank. Bankrutt. Julen har slitit hårt på min ekonomi och till våren blir det att ta lån igen.. På tal om vår, jag fick välkomnstbrev och andra viktiga papper till Svenska 1 som jag ska börja läsa då. Det var mindre trevligt att se den 4 sidor långa kurslitteraturen. SHIT VAD BÖCKER! Tur jag är snabb på läsa..

Jag sitter förresten under min nya fleece-filt med mössa och halsduk på och fryser ihjäl för tillfället. Vad hände med värmen Bostaden?

Näe, nu ska jag äta mandarin och se på julkalendern..


Årets glöggfest.

Jag överlevde den årliga glöggfesten iår igen. Dock med nöd och näppe! En vinare och några shots senare talade jag i gåtor och var gladare än gladast, och imorse var jag inte alls gladare än gladast. TUR att det bara är glöggfest en gång om året för idag har varit en ganska så seg dag..! Stort plus att min älskling hade diskat och städat undan ALLT när jag vaknade, stort minus att det är ringar på vårt vita fina vardagsrumsbord som inte går bort.

Ikväll har vi slagit in julklappar och nu är Joel på kalas hos grannen. Jag däremot kämpar fortfarande för överlevnad så jag ligger i soffan. Hoppas han inte är borta allt för länge så att vi hinner se en julfilm innan natten.

Imorgon fyller jag förresten år. Grattis i förskott till mig!


Sri Lanka

Vi har bokat en resa till Sri Lanka, jag och Joel. Jag fattar det inte ens. Vad hände? Men nu ska vi iaf dit.


Dream on.

Som ni säkert såg så blev julkolan hård.. men god! Det blev att dela den med hammare och kökskniv för att sedan slå in den i folie och smörpapper. Fint och gott! Fast jag ska inte ta åt mig äran.. det var som sagt Joel som stod för kolan, i två olika smaker! Med och utan choklad.

Idag gör jag lite grejjer som är nödvändiga men inte så roliga. Jag har skrivit Syfte,  Frågeställningar och Metod till min rapport (Go! Go! Go!) samt mailat lite frågor till min handledare som ska besvaras i em. Inför ikväll har jag dessutom lånat lite kurslitteratur som jag ska plöja igenom. Idag på dagen är jag rädd för att det måste städas lite. Det är stora dammråttor i hörnen som virvlar runt när man springer förbi och det ser inte allt för trevligt ut. Dilemmat är att jag vill ha rent och snyggt till Söndag då släkten ska hit på födelsedagskalas... men på Fredag ska vi ha det årliga glöggkalaset, vilket gör att det garanterat inte kommer att vara lika rent och fint på Lördag ifall man städar nu. Hajjar ni? Det konstiga är att det är Joel som säger att vi ska städa idag. Jag fattar inte vad som har hänt. Antingen har han gjort något väldigt dumt som han försöker fixa genom att helt plötsligt bli en gentleman.. eller så har han helt enkelt gått och blivit en värsting till gentleman!

Jaja. Om 5 dagar blir jag 22 år gammal. Oldie. Fast ändå inte. 22 år.. Jag tycker just att jag var 19! När jag var 19 så flyttade jag hemifrån och började plugga. Bodde i en etta Öst på Stan och festade alldeles för mycket men hade helt vansinnigt roligt. Efter ett år flyttae jag upp till Ålidhem till en tvåa där livet blev lite lugnare men fortfarande lika roligt. Joel flyttade väl i princip in med mig och exakt ett år senare flyttade vi hit till Nydala i en trea. Betydliigt mindre festande och mer fokus på skola och träning. Jag fattar inte hur vi orkade förut alltså.. Man blev aldrig bakfull utan körde bara på värsta racet med skola, träning, kalas och umgicks hela gänget 24/7. Dygnet runt! Världens härligaste människor! Vi har fortfarande lika roligt när vi ses allihopa, skillnaden är bara att vi inte sitter ihop dygnet runt nu mera =)

Rätt coolt ändå, jag bodde på Öst på Stan September-September, sen på Magistervägen September-September och nu bor jag här. Här tänker jag bo längre än ett år. Det känner jag. Här bor jag tills vi köper hus! Drömma kan man ju alltid.. ;)

Förra årets glöggkväll..


Tur man är rutinerad..

dsc01457 (MMS)

Tur man är rutinerad..


Joels Spa!

Hej på dig.
Ikväll har vi bakat choklad-cookies och julkola på Istidsgatan 53. Precis som det ska vara så skötte mannen kolan och tjejen kakorna! Så har det iallafall alltid varit i min familj vill jag minnas.. eller? Kolan står iallafall ute på balkongen för att stelna och mannen är och spelar Korpen-innebandy.

Jag är trött. Dessutom ser jag ännu tröttare ut än vad jag egentligen är. Förra veckan köpte jag en Julstjärna (blomman alltså..) åt Joel, och så fort jag kom hem så kom jag ihåg att jag är allergisk mot Julstjärnor. Jävla skit! Ögonen kliar ihjäl sig och jag är röd och alldeles torr. Det är bara just Julstjärnor jag är allergisk mot också. Konstigt.

Förresten, nog har jag världens bästa kille ändå. Ibland gör han mig tokig då vi diskuterar framtid, jobb och studier (väldigt olika åsikter!), men annars är han underbar. Typ då han kommer och lussar klockan 6.30 på morgonen, tänder ljus och lagar middag och gör mig allmänt glad. Ikväll fick jag tillexempel en gratisbiljett till Joels Spa! Inte dumt!

Nu ska jag ta en dusch och sedan mysa ner mig i soffan. När Joel kommer hem ska vi stycka kolan och slå in i papper. Hoppas vi slipper göra det med skruvmejsel och hammare i år. Kola har ofta en tendens att bli lite hård ;)


Imorse klockan 6.30 kom min pojkvän men vi...

dsc01454 (MMS)

Imorse klockan 6.30 kom min pojkvän men vit skjorta och röda kalsonger med ljus och lussade för mig. Han sjöng och läste dikt och sen satte vi oss i soffan för att se lucia på tv. Mysig morgon, nu blir det lussebulle till frukost.. Glad lucia!


du vet det också.

happiness is only real when shared.


Vi är tjockast i stan jag och min kille. V...

Vi är tjockast i stan jag och min kille. Vi sitter i bilen utanför max och ska äta hamburgare, såhär bara för att! När vi ätit klart åker vi vidare till vännäs och hämtar hanna. Jag känner mig rätt så tjock och äcklig efter allt jag tryckt i mig Ikväll, men men. Blir att träna dubbelt så hårt imorgon och lördag istället! Inte varje dag man äter snabbmat såhär kring midnatt mitt i veckan. Trevlig torsdagkväll, njut av ögonblicken ;)


Torsdag

Dagens.

Vakna, äta gröt, bli nervös inför föreläsningen, hjälpa till i CV skrivande.
Åka till Draggen, göra föreläsningen, lite provhjälp, åka hemåt.
Diskutera taktiker i arbetssökande, vara irriterad, nästan svälta ihjäl.
Baka bröd med BARA fullkornsmjöl och havregryn (knappast lyckat), korvstroganoff och ris.
Ont i huuvdet, vänta på mat, otagga träning.

Det är dagens. Nu svälter jag ihjäl. Hejdå.

summan av kardemumman

Fullt ös - medvetslös.
Vaknade imorse helt jäkla nockad efter en nattsvart natt. Ja, en helt svart sömn alltså. Morgonens insikt; vi måste ha två täcken i sängen trots allt, för annars kommer vi ha ihjäl varandra en natt. Mys i all ära, men när man bara vill sova, och inte sådär mysigt, då vill man nog ha ett eget täcke trots allt. Vi har testat det förr utan resultat men nu har jag bestämt att vi ska testa igen. Jag är som en igel på natten, jag kryper närmre och närmre Joel tills han nästan ramlar ner, så då kliver han över och lägger sig på andra sidan av mig... innan jag trängt ut honom på andra sidan av sängen. Och så håller vi på hela nätterna..

Hur som helst, upp 6.30 imorse. Gröt till frukost (som vanligt..) + En julmust (Joels idé..) och sen till Universum strax efter 7. Sitta och halvsova halva tiden, jobba som ett psyk halva.. Tänk er 300 personer som ska hämta sina jackor, precis samtidigt som 300 andra personer ska hänga in sin jacka, i samma garderob. Att tillägga är att vi var tre som jobbade! Joel hängde in jackor medan jag och Oliver lämnade ut jackor. Inte kul.

Mitt i dagen tog jag hets-paus och körde rally till Dragonskolan där jag höll i en handbollslektion innan jag sedan körde rally tillbaka till Universum igen.

Summan av kardemumman.
Universum 7.30-19.30
Dragonskolan 14.15-16
Hemma 21.25

Fullt ös medvetslös har fått en ny betydelse. Nu ska jag bara pränta in den där jävla föreläsningen jag ska hålla imorgon. 60 minuter föreläsning och jag fattar inte hur jag ens ska kunna tala i 30 minuter. Totalt misslyckat.

Nu vill jag se julkalendern så nu får Joel pallra sig hem.

Killen med kollen

Idag känner jag stressen. Om 10 min måste  vi åka mot jobbet och Joel klev just ur duschen och ska äta innan. Väl där ska tydligen jag introducera jobbarna om hur det funkar (jag har jobbat där en gång innan...) och sen drar det igång. Mitt i dagen ska jag smita iväg till Draggen och hållla EN lektion vilket känns grymt ovärt, och samma sak imorgon. Ju mer jag tänker på det desto jobbigare känns det. För EN lektion lixom.

Jaja, nu måste jag piska Joel lite så han ökar tempot. Killen med kollen ni vet.

högkostnadsgräns..

Hej hej.
Nu är jag hemkommen från 75 min fysträning som gjorde susen. Trött i kroppen och luktar värre än värst. Ganska trött i huvudet också. Imorse vaknade jag klockan 5 av att Joel var borta - igen. Detta händer lite nu och då att jag vaknar av att jag är ensam i sängen. Joel låg i soffan och hade inte sovit sen 03.30 och sedan kunde inte jag heller somna om riktigt innan jag skulle upp på praktiken kring 7. GÄSP.

Joel var med mig på fysträningen ikväll och nu är han kvar för att spela badminton i 2 timmar. Han är inte riktigt klok den mannen! Men jag ska passa på att ta en dusch och plugga lite medan.. Imorgon ska vi båda jobba i garderoben på Universum till 20.00 på kvällen och lika så på Onsdag då vi ska sitta där 07.30-20.00. Lite extra pengar är alltid bra. Jag får dessutom fördelen att smita iväg någon timme mitt på dagen så jag kan hålla i mina lektioner på praktiken. Viktigt viktigt att inte missa värdefull lärar-tid =)

Förresten, var en sväng på Apoteket idag (igen) och fick månadens chock. Jag har kommit upp i högkostnadsgränsen och får nu mera 50% rabatt på mina läkemedel. Sjukt. Jag har alltså lagt så mycket pengar på massa piller det här året att jag kommer över högkostnadsgränsen. Inte undra på att det svidit i plånboken.. Men bra att jag nu mera bara betalar halva priset!

Nu blir det dusch och en banana.

dream it - do it

Snart åker vi buss in mot staden för att äta. Magen kurrar och jag har tjuv-ätit en banan i förväg. Kvällen är efterlängtad och jag ska bara njuta av att vara med han jag älskar mest av allt. Stackars Joel som måste stå ut med mig ibland, för jag är inte alltid så enkel. Temperament som bara den och väldigt stress, trött och hunger- känslig. Fast han är inte heller så enkel allt jämnt för den delen. Impulsiv, oplanerad och aningens tankespridd vissa gånger.

Som Joel alltid säger; äh, det ordnar sig.


Julmarknad

Goddag lördag. Imorse var första gången på väldigt länge som jag drog upp min pojkvän ur sängen. Han åt en apelsinklyfta till frukost och sen var han "mätt", medan jag åt brakfrukost och njöt med tända ljus. Sen promenerade vi till Gammlia där det var julmarknad innan vi for till Joels farbror och drack lite glögg. En mysig dag som ska fortsättas i samma stil.. Ikväll har vi bokat bord på Costas och äta gott och bara må bra. Det känns bra. Idag har Joel trippat på tå runt mig eftersom att jag varit skitless och irriterad på att diska glas, torka öl från golven samt plocka och ha mig. Men han gjorde det bra som kom med på julmarknad och hela kalaset trots att man med enkelhet kunde se att han hellre legat hemma och kräkts..

Nu ska jag in i duschen och fräscha till mig lite. Hejdå.

Friday in love

Ikväll är jag trött. Trött trött trött efter en veckas praktik och träning. Tyck att jag är mesig om ni vill men jag är helt slut. Sovdags borde det vara för flera timmar sedan men istället har jag sympati-varit på krogen och dansat i si sådär 30 minuter. Det handlar om att ställa upp för laget! Men det är väl så, är man själv trött och nykter är det mindre roligt att gå ut med fylla och pigga människor.

Nu väntar jag på att pojkvännen ska ha dykt klart i toaletten (vissa pallar helt enkelt inte trycket ;) och sen ska jag borsta tänderna och sova. SÅ SKÖNT! Imorgon ska klockan inte ringa 06.30 och jag tänker njuta av en bra helg. Sömn och lite lugn och ro är behövligt.

Trevlig helg vänner!

Otursdagen nr 5406

Min otur fortsätter.. men dagen har väl ändå varit okej. Imorse ringde jag tandläkaren för en akuttid vilket jag fick, och det är bra. Tandläkaren fattade inte att jag kunnat gått med den där tråden rakt in i munnen så länge, och det fattar inte jag heller! Sedan upptäckte jag att någon jävel har stulit min NYA cykel, trots att den var låst. Jävla jävla jävla fan. Det är tredje gången jag blir av med min cykel, och den här köpte jag sprillans ny i slutet på September.. och dessutom var den låst med mitt kodlås. Då grät jag faktiskt några tårar, för jag älskade min cykel.. Efterom att jag var så ledsen så bestämde vi oss för att göra 1 kg köttbullar av all älgfärs vi har. Sagt och gjort gjorde vi två plåtar köttbullar och jag fick Sveriges största brännblåsa på fingret. Varför lyfta en plåt utan grytlapp? Halva pekfingret är vätskefyllt nu, bläka! Nu håller jag på att göra kokos-kakor och chokladtryffel med likör i.. MUMS! Det gör mig faktiskt lite gladare. (blev en limpa nu också.. snacka om bak-dille!!)

En bra, men dålig dag. Imorgon är det äntligen helg och då hoppas jag min otur är över. Jag menar, nu har jag ju blivit av med den cykel som jag kämpat med att pumpa luft i i två veckor nu, jag har bränt sönder mina händer och jag har haft 1½ cm ståltråd rakt in i munnen som har trasat sönder min tunga och låtit mig fasta lite väl länge. Vad mer kan hända liksom?

Men man ska väl aldrig säga aldrig..

tandställning forever and ever..

Typiskt. Efter en lång men ändå lyckad dag har vi varit i Obbola och firat min syster och sedan storhandlat på Maxi. Väl hemma gjorde vi lyxfika och satte oss för att avsluta dagen lite mysigt... Så lossnar min tandställning! SKIIIIIT! Har ståltråd innanför tänderna både  uppe och nere som lossnar lite nu och då, vilket inte är roligt. Så nu har jag en ståltråd som står rakt in i munnen vilket gör att jag bara kunde ta en tugga av mitt goda kvällfika och nu inte kan tugga mer innan tandläkaren har limmat fast den igen.. Förut när detta hände så har jag ibland bara knippsat av skiten för att det gör så ont om man inte får tandläkartid förrän dagen efter, men nu mera måste man själv betala för själva retainern om man gör det, vilket är kring 1000 kr, så nu härdar jag hellre ut det över natten.

Jaja, nu slipper jag iallafall morgonmötet på Draggen med gott samvete! Hehe ;)


RSS 2.0