INTE!

Jag är så sjukt jävla positiv alltså! Efter ett mördarpass på Iksu åt och Tinna lunch och pratade lite goja innan hon körde mig till Draggen. Där hade jag och AK redskaps-fia-med-knuff + trampett med eleverna. Jag höll seriöst på att bryta underarmen när jag skulle passa och en kille fick in ett karateslag rakt över min underarm, men det blev nog bara en lårkaka i muskeln på underarmen. Ont som fasen. Sen satt vi till klockan 17 på arbetslagsmöte och försökte dölja gäspningar innan det var dags att åka hem. Tyvärr fungerade inte vår buss, vi fick byta buss och var inte hemma förrän.. ett tag sen. Då började jag laga mat (som inte är klar än!!!) och försökte startade teven. TYVÄRR så har någon jävel kapat en kabel så Nydala har ingen tv på 12 timmar. SORRY!

Så här sitter jag. Vrål hungrig eftersom att jag inte ätit ett endaste dugg sen klockan 12 idag... Less för att teven inte fungerar.. Och lite nervös på det. Morgondagen startar med en klass där 98% är rullstolsbundna/permobil, 2% kan gå och 40% av någon typ av.. diagnos? Snacka om en utmanande lektion.. Därefter en min 60 min föreläsning och direkt därefter ska min handledare komma och bedöma mig då jag föreläser samt håller i en praktisk lektion (som jag ännu inte vet vad jag ska prata om eller vad jag ska göra sedan).

Jag är så sjukt jävla positiv.

solen

Godmorgon. Jag klev upp strax efter åtta och har hunnit med både frukost och lite förberedelser för dagen. På ett tag ska jag iväg och träna Bodypump med Tinna och sen ska vi luncha ihop. Gosch vad jag saknar den bruden ibland alltså! Sen tar jag bussen till skolan och har lite redsapsgymnastik med ungarna..

Idag är det fint i vår lägenhet. Det är inte så ofta man är här hemma medan det fortfarande är ljust ute.. Åh vad jag älskar solen..


Fysträning

Fysträningen var tung idag. Tyngre än vanligt! Kroppen kändes trött och jag hade cement i benen... Dessutom känns min rygg fortfarande svag. Den gör oftast inte ont, om jag inte suttit länge eller så.. Men den blir fort trött och känns väldigt svag. Det blir nya tag inför morgondagens bodypump nu istället.

Nu har jag druckit en kopp te med 3 hårdmackor med ost.. Bläddrat lite i min spänst-snabbhets föreläsning inför onsdagen samt kollat lite lätt på doping-papperna inför framtiden. Ja, jag tänkte inte dopa mig, men tala om det!

Imorgon kommer Joel, hoppas jag. Tur man är duktig på att reda sig själv trots allt!

En knäpp dag.

Vaknade, skulle cykla till skolan men stannade vid Universum för att pumpa däcken. Resultat : tömmer däcken på luft, IGEN. Rulla cykeln mot Ålidhem och testar pumpa där. Däcken töms ytterligare. Lämna cykeljäveln och hoppar in i buss mot Draggen. Suck. Hem efter en lagom lång dag. Fundera. Mina däck är nog som bildäck! Fixa ny ventil att skruva fast, lyckas fylla däcken med luft (JIPPI!)!

Cyklar hem, sätta sig i soffan.... lägga sig i soffan... SOMNA i soffan! Vakna 1½ TIMME SENARE!! What is happening? Brandbilar och ambulanser och poliser utanför som blinkar i hela mitt vardagsrum. Fire in Nydala! Godmorgon fröken Lindberg. Ja, inte mitt hus då som tur är, men rakt över gatan.

Paniklaga mat, panik-trycka i sig maten... Ladda inför 75 minuter Fysgympa. Shit, vilket liv man lever alltså! Det här är action på hög nivå.

Nu måste jag nog äta lite russin så jag får mig en sockerkick!


-

Efter en mugg glögg och en lussebulle kan jag inte låta bli att drömma mig bort mot sol, värme och långa stränder. Jag vill, jag ska.


just ja!

gällivare


Första advent.

Hej alla människor. Idag har jag inte köpt några pjäxor eller stavar. Jag har inte heller tränat eller lagat mat och har har inte fördjupat mig speciellt djupt i den rapport som ska skrivas inom en framtid (nu). Istället har jag sytt upp de nya gardinerna, varit på Snömässan (eller vad det hette..?), satt upp julstjärnan och gjort klart min powerpoint inför onsdagens föreläsning. Igårkväll så målade jag och mamma trappan och spaljen (mamma målade hela dagen och jag målade några timmar på kvällen) och sen såg vi Blades of Glory och skrattade tills vi dog. Helt klart den bästa film som någonsin gjorts! I fredags var jag och såg Harry P och inatt sov jag ingenting eftersom att jag hae huvudet fullt med massor av tankar om framtiden..

Nu då? Jag är iallafall medveten om vad rapporten jag ska skriva handlar om och jag har mailat lite tider då min lärare kan komma och se mig hålla lektion för barnen. Det här praktiken är rolig, och jag menar det. Jag ska nog bli lärare ändå, fast till äldre barn. Barnupfostran är inte min grej, men idrott är min grej!

Jag längtar lite tills jag blir stor, fast ändå inte. Jag längtar tills jag har ett fast jobb, barn och lite sånt. Då har man ju lixom det man har och slipper gå runt och oroa sig över resten. Jag trivs nu också, men det finns fortfarande så mycket som man inte vet någonting om, och det kan få mig att ligga sömnlös på nätterna!

Eftersom att det är första advent så tänkte jag öppna en av Joels 5 glöggflaskor och ta mig en mugg tillsammans med en lussebulle. Jag kan inte råför att det känns lite sorgligt såhär på första advent och allt, men det kan inte hjälpas. Inte en endaste kotte har jag lyckats locka hit!

Skål gott folk, imorgon är det måndag!'

(och klaga inte på att gardinstången är böjd neråt på mitten, för jag har nästan ramlat ut genom fönstret när jag balanserat och försökt sätta  plugg och skruv för att få den rak.. men jag kan inte!)


-


Nu sover vi va?

Nu är första gången jag sitter idag, känns det som. Imorse åkte jag till prakiken, kom hem, slängde i mig middag, åkte och träna (bästa och hårdaste träningspasset någonsin tror jag! Heeelt död efteråt!), hem och städa lägenheten, rota efter tomtar i förrådet, duscha, göra lektionsplanering samt förbereda teorilektion att ha innan. Nu är jag klar. NU är jag klar! Helt död är jag. Orkar inte ens starta teven.. Imorgon ska jag upp före 7 igen. Helt död..

Bloggen har för övrigt varit nere ett tag. Jag har inte orkat, eller haft lust. Jag har gjort saken jag borde göra istället. Tränat, varit på praktik, lagat mat, sagt saker jag borde säga, göra saker jag borde göra.. ja, ni vet sånt. Real life. Dessutom var jag inte riktigt i form i början av veckan. Inte på humör och inte alls på topp. Nu är jag mer på topp igen. Allt som krävs är en liten överdos av träning - så löser sig det mesta!

Mina lungor gör fortfarande ont från träningen och jag får senadrag i lillfingret hela tiden. Knäppt! 5 minuter innan hemgång bad min handleare mig att hålla lite teori på första lektionen imorgon, vilket sabbade hela min planering. Nu är jag lite nervös inför att prata om sånt jag inte riktigt själv kan, samt hur jag ska få tiden att räcka till för allt annat.

I helgen ska jag göra ingenting. Ingenting! Förutom att förebereda mig iinför den där 60 min långa föreläsningen till nästa vecka. Varför ska det vara så nervöst att föreläsa? Jag vet ju att jag kan, egentligen.

Nu sover vi va? Godnatt.

Första dagen.

Sådärja, ny dag med nya möjligheter! Idag är både ångesten och bakfyllan så gott som borta och jag kan ta tag i den nya veckan. Imorse satte jag mig på cykeln mot Dragonskolan sisådär kring halv 8 på morgonen. Det var nästan -15 grader och tog ca 30 minuter. Inte världens härligaste start på dagen kanske, men man vaknade iallafall. Praktiken känns trots allt helt okej med lagom många lektioner och bra handledare. Synd bara att det känns väldigt långt att cykla i kylan på mornarna...

Nu då? Nu blir det vila innan jag ska försöka mig på Iksu. Min rygg är fortfarande ett problem och av ren snålhet/lathet så tänker jag att det går nog över av sig själv, istället för att jag ska gå till en Naprapat eller så. Planen är att försöka träna i veckan, och fungerar det inte så antar jag att jag måste fara till någon som kan knäcka mig. Kosta vad det kosta vill..

Mitt liv är alldeles för tråkigt för att skriva något om just nu, så jag återkommer.

Snyft

Efter en bra helg är jag hemma i Umeå igen. Värsta baksmällan på år och dagar och ångest till tusen. Normal bakis-ångest antar jag. Brist på mat, sömn och vätska på det gör att jag bara har velat gråta hela dagen. Världens gråtmildaste tjej! Lägenheten är tom och tyst. Jag längtar tillbaka till Gällivare och skulle kunna stanna där en vecka till iallafall. Här är det bara praktik och sånt jävligt. Jag hatar praktik.

Nu ska jag fika och sen gå och sova. Känner mig som världens ensammaste människa.

Tack alla människor som gjorde helgen bra, trots att det kanske inte var perfekt ;) 

Framme i gällivare! Och vilket väder... Nu...

dsc01422 (MMS)

Framme i gällivare! Och vilket väder... Nu ska jag bara driva 2 timmar till Joel slutar jobba. En kaffe och några kapitel i min bok känns lämpligt!


Jag har åkt tåg i inte ens 30 minuter och ...

100media_imag000 (MMS)

Jag har åkt tåg i inte ens 30 minuter och min rygg gör så ont.. Enda sättet att sitta på är spikrak i ryggen med båda fötterna i golvet, vilket inte alls är så skönt för resten av kroppen.. 6 timmar kvar!! Jag kommer måsta börja gå i mittgången snart, suck. I övrigt längtar jag grymt mycket till gällivare för en liten semester, det här kommer bli en grym helg! Imorgon kommer resten av gänget från umeå och då ska jag stå på tågstationen och ta emot dom.. Bilden på Joel tog jag förresten bara för att man måste ha en bild när man skickar från telefonen..och han är ju så fin att se på :)


Typ nu.



Ganska precis såhär har jag legat nu i 4 dagar, och har ändå ännu ondare nu..



Såhär misslyckas man med lussekatter, och lyckas med kakor!



"Älskling, är det den här sladden jag ska packa med mig..?"




Imorgon klockan 06.09 tar jag bussen till tåget och tåget till Gällivare. Hur faen jag ska kunna sitta på en stol i 6 timmar på tåget har jag ingen aning om, men jag har bunkrat upp med massor av smärtstillande till min stackars rygg. Ikväll har jag packat, legat i badet och bara försökt kurera ryggen - helt utan resultat. Finns det någon i Gällivare som kan knäcka mig, snälla?!

Godnatt.

jag längtar

Idag är jag flitig, fast jag är handikappad. Eftersom att planen var att ta med mitt nya spel till Gällivare var jag helt enkelt tvungen att ta en promenad till posten idag. Ju längre jag gick desto bättre kändes ryggen, och ju fortare man gick desto bättre kändes det! Paketet hade inte kommit så jag gick hem. Eftersom att det är mjöl och socker hela golvet här hemma från all bakning så dammsugade jag (lättare sagt än gjort med en gurka i rumpan...) och nu håller jag på att (pinsamt) baka. IGEN! Jag har inget liv! Det enda som känns roligt i dagsläget är att träna och att baka, och eftersom att jag inte får träna så bakar jag. Jag bakar allt man kan baka! ALLT! De sista dagarna har jag bakat bröd, kladdkaka, 2 omgångar lussekatter och nu håller jag på med havreflarn och kolakakor.

Jag skämtar inte. Jag börjar bli en oldie. Och jag tycker det är superroligt! Det är jätteroligt att baka och fixa och dona och jag skulle kunna hålla på varenda dag. Jag och Joel ska öppna ett fik någon gång, någon stans. Det ska finnas en öppenspis och stora fönster där man kan se ut över skog? vatten? natur iallafall! Mysigt ska det vara, och jag ska baka hela dagarna! Joel ska bara stå där och se snygg ut och lägga lite ved på elden.. åhhh så jag längtar =)


härliga tider

Det smäller och har sig i min rygg, men jag vill att det ska smälla ännu mer! Jag skulle vilja stoppa in en hand genom magen och lixom trycka ut ryggraden från magens håll. Det känns som att den är för krökt och måste rätas ut! Sen känns det också som att jag har en gurka i rumpan, typ. Fattar ni så oskönt det är att sitta på en stol med en gurka i rumpan?! Vet inte hur man ska förklara, men det gör så ont i ryggen att de går ner i rumpan och lixom... ja, som en gurka.

Några gånger har jag försökt ligga på golvet och vrida och vända mig för att knäcka till ryggen, och ja, det knäcker, men jag vill att det ska knäcka mer! Det ska liksom bara braka till så att jag blir bra igen! Igårkväll var jag som bortdomnad och hade myror i hela benen, idag känner jag mer mig bara stel.

Det är inte lätt att vara människa alltså! Nu måste jag hämta ett paket på posten, så en promenad får det blir. Jag överlever nog.

=/

det brast. ryggen alltså. ont ont ont igen. blä.

må det bära eller brista gott folk..

Sådärja! Nu har jag och Maria bakat lussekatter, och resultatet är lyckat! 5 stora påsar bullar i frysen och nu kan julen komma. Igår låg degen som en platt gegga i botten av bunken, idag svällde den nästan över kanten, yehooo!

Nu ska jag trycka i mig lax och stuvad spenat och en massa grönsaker och sen ska jag fara och träna. Må det bära eller brista, men jag orkar inte sitta hemma en kväll till.. Ryggen gör mer ont nu efter att ha stått upp och bakat en hel dag, men samtidigt kan det nog vara bra att röra lite på sig. Jag googlade lite imorse och där stod det att motion är bästa knepet mot ryggskott - det gör inget att det gör lite ont! Svanken gör fortfarande ganska mycket ont och det lixom spänner enda ner i rumpan.. däremot så gör det mindre ont bara jag promenerar och rör på mig. Sitta är helt klart värst, och att stå rakt... och att ligga, haha. Absout skönast är det att promenera och röra sig hela tiden...

Antingen kommer en timmes lugn träning göra susen, eller så resulterar det i att jag ligger hemma i sängen imorgon som är enda praktikdagen i veckan. Den som lever får se ;)

hej ögonbryn

Här sitter jag och äter gröt och ser inte klok ut. Det blev en sen frukost eftersom att jag kom på tusen saker att göra innan.. Gå på Ica, tvätta, plocka undan, tömma sopor, you name it. Men nu äter jag gröt och inväntar flickor små så tyst på tå. Vi ska baka lussebullar (igen) och jag har lite ångest. FY FAN VAD DET GÅR PENGAR NU! Två paket saffran kostar 50 kr. Det är som ett jäkla rån. Och jag har fasen inga pengar. Jag måste börja ta lån igen, för det här går verkligen inte. Pank som en pannkaka är jag snart..

Och att jag inte ser klok ut, det beror på mina vackra ögonbryn. Jag brukar färga fransar och bryn lite nu och då här hemma eftserom att man då slipper använda mascara och det är snyggt med lite markerade ögonbryn. Men det är inte snyggt när det ser ut som att man målat ögonbrynen med svart spritpenna, vilket det ser ut som nu. Råkade glömma färgen i lite länge.

Se och njut gott folk. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen? (fransarna är jag dock nöjd med, men det ser man inte eftersom att man bara ser ögonbryn ögonbryn ögonbryn ögonbryn..)


jäkla rygg..

Godmorgon. Idag är min rygg sämre än igår och jag börjar oroa mig för om jag måste ta mig till någon rygg-doktor. Jag har varken råd eller lust att göra det och vill bara att det här ska gå över någon gång.. Typiskt och hoppas det blir bättre under dagen.

Nu ska jag ta en prommis till Ica och handla inför andra satsen lussebullar. Håll tummarna!

-

jag slängde just 3 plåtar lussebullar i soporna... och nu funderar jag påa tt gå till Ica och köpa mer ingredienser för att lyckas påriktigt istället. vad ska man annars göra ikväll?


fröken flodhäst

Ryggontet börjar sakta men säkert övergå till mensvärk, och jag klagar faktiskt inte alls! En promenad till Ica gjorde susen och det är faktiskt skönare att gå än att stå stilla för mina stackars ryggmuskler. Bara för att kolla så la jag mig i sängen och försökte lyfta rumpan och benen upp i luften, ni vet så hela höfterna och rumpan lyfter... Sjukt, men det går inte! Mina ryggmuskler är helt plötsligt obefintliga. Läskigt.

På Ica har jag inhandlat det som behövs till lussebullar, och snart ska jag faktiskt baka. Joel har egentlien förbjudit mig, men jag tänker inte äta av dom utan de åker direkt i frysen → Däremot så vet jag att han kommer att älska mig när han kommer hit och har frysen full av lussekatter, så då klagar han nog inte.

Nu drar jag igång bullbaket. Det tar nog ett tag med tanke på att man inte är direkt snabb i svängarna.

Here we go!

Istället för att vara på praktik så ligger jag i sängen på spikmattan. Spikmattan fördelar smärtan över hela ryggen istället för att den ska vara så koncentrerad i svanken. Idag känns ändå bättre än igår. Om jag hjälpte till med armarna kunnde jag sätta mig upp i sängen och slapp rulla ur den, och jag kan faktiskt röra mig hyffsat. Jag tror det kan göra susen men en långsam med uppmjukande promenad idag! Få igång lite blodcirkulation och mjuka upp hela kroppen. FY FAN VAD GAMMAL MAN ÄR NU!

Inte ens 22 år fylla (21 år och 11 månader..) så har jag fått mitt första ryggskott. Kul. Men bra att det börjar kännas bättre redan! Det började ju komma smygandes lördag em, lördagkväll gjorde det väldigt ont, söndag var det olidligt och idag, måndag, är det redan lite bättre. Imorgon kanske det blir fysgympa igen! Typiskt mig, det första jag tänker på att det är så surt att missa träning nu när man verkligen är igång!

Jaja, godmorgon solstrålar. Here we go again!


Vilket skämt..

Joel fick knappt upp ytterdörren imorse pga detta. Jag fattar ingenting! I ena hörnet står en av vägskyltarna kvar också, som någon ställde dit för några veckor sedan... Whaaat??!??



gråter..

Idag bara gråter jag. Vaknade imorse med vad jag nu vet är mitt livs första ryggskott. KUL!? Fick rulla ur sängen imorse.. kan inte sitta upp, kan inte ligga på rygg, kan bara stå eller ligga på sidan. Smärta smärta smärta! Jag mste verkligen bli straffad för någonting med tanke på allt jag verkar drabbas av....

Så nu gråter jag för att jag har ont, för att det är tråkigt att bara ligga här, för att jag troligen missar första praktikdagen imorgon och att jag redan saknar Joel så det gör ont. Allt bara suger just nu!!!

Det hugger i ryggen samtidigt som det värker och gör ont precis hela tiden, det strålar ända ner till knävecken och låren domnar precis som rumpan. Såhär känns det nog att föda barn, det liksom spänner i hela bäckenet,ryggen,rumpan. Som ett konstant tryck.

Idag får jag gråta känns det som..

.........

Suck. Killarna har stått stilla på E4an i två timmar.. och det är 5-6 mil bilkö åt båda håll. VILKET SKÄMT! Vad gör jag medan? Jo, jag bakade en kladdkaka med mörkchoklad och mint och.. sippar rödtjut. Synd bara att enda flaskan hemma är en av de 4 vi fick av pappa, och de är inget å hänga i julgranen.. Men vad gör man inte för att döva hungern ;)



världens gulligaste kille

Idag är jag världens bästa flickvän (om man får säga det själv...!). Till middag blir det potatisgratäng med hel ugnsbakat fläskfilé och grekisk sallad. Ljus är tända, lägenheten är fin och fredagsmusiken rullar.. och imorgon blir det nybakt bröd till frukost. Hur bra är jag inte? Lycko Magnus som också får uppleva hur bra jag är ;)



Jag var nyss ner i trapphuset och hämtade ett par skidor. Joel har köpt ett par längdskidor i present till mig, så nu måste jag alltså börja åka. Jag har väl någon gång råkat nämna att skidor är kul.. och bra träning, sen vips är man skidägare! Tänk om han kunde nappa lika bra när jag hittar en hudlotion jag tycker luktar gott, eller liknande.. men det är lite svårare. Tro mig, jag har försökt! Men jag älskar honom ändå, för han är världens gulligaste kille! ♥

Killarna har fastnat någonstans på E4an där det ligger en lastbil i diket, och jag bara hoppas att de kommer snart. Gratäningen har varit klar att ställa i ugnen sen en timma tillbaka och fläskfilen har jag redan brynt.. hoppas det inte blir dåligt av att bara ligga?!

Trevlig helg nu gott folk! Jag tror jag tar mig ett glas rött och lägger fötterna i högläge. De är fortfarande onda och svullna efter att ha jobbat hela dagen igår med dåliga skor.



..och brödet såklart!


brödbak!

Jag fick inte med mig någon på Boypumpen som börjar om precis 1 minut, så jag sket i det.. Istället hoppas jag på att få sällskap till morgondagens pass! KOM IGEN NU! Det är inte lika roligt att gå ensam =(..

För att göra lite nytta så håller jag istället på att baka bröd. Perfekt då ekonomin tryter och man inte har något mjukt bröd hemma.. Jag brukar baka två olika varianter. Antingen med grahamsmjöl, havregryn, sirap, bikarbonat osv som inte behöver jäsa, eller som idag med jäst, mjöl, havregryn, mjölk osv.. Idag blir det runda små bullar som fryses in direkt så tar man fram så många som man ska äta. Enkelt så har man alltid färskt bröd hemma!

När brödet är färdigt ska jag ner på stan och kika lite. Egentligen behöver jag ingenting, men jag suktar efter en läslampa vid soffan i vardagsrummet eftersom att det är så mörkt nu mera.. och lite smycken och en ny mascara till mig själv. Mamma säger att jag måste sluta köpa allt jag behöver/vill ha för att de ska kunna ge mig någor när jag fyller år. Men jag kan inte låta bli!

Nu ska jag fortsätta dricka citronvatten och börja baka ut brödet som är på jäsning. Här hemma har vi alltid en karaff med citronvatten på köksbordet bara så att man ska komma ihåg att dricka! Man dricker alltid för lite vatten tror jag..


Just nu.

Tja.
Igår var jag och jobbade på UmeåGalan. Stod i garderoben och tog in några miljoner jackor, typ. Rätt så roligt faktiskt att se lite a och b kändisar! Sverker, Lena Ph's man, nån kläddesigner, några politiker.. ja, lite sånt. Efter jobbet var avklarat kring fem kom jag hem till ett dukat middagsbord, åt, och drog iväg för lite beach på stranden. En lång dag med andra ord!

Idag är Joel i Sundsvall för att hämta en sprillans ny BMW. Ska bli kul att se hur en sån ser ut! Det är Magnus som är den lycklige ägaren och han ska stanna här hos oss över helgen sen.

Det är typ vad som händer för tillfället.

ingen vila ingen ro.

Hujedamig, ingen vila ingen ro. Jag hoppade på cykeln och cyklade/skumpade till Ica för att handla och panta burkar. Handlingen blev lite mindre än tänkt eftersom att det var 1 dm snö på backen som plogbilen missat. Inte exemplariskt att cykla i kan man väl säga! Efter att ha tagit sig hem med kassen i behåll i snöstorm så bytte jag bara om och for till Iksu. Lite cykel och sen 30 min core. Så var det med den vilodagen!

Nu är jag stressad! Maten står i ugnen och väntar på att bli klar, och jag är redan sen till Simon. Fan fan fan fan.

den stora städdagen.. =S

Inatt sov vi som sagt i gästrummet, och ja, jag sov faktiskt bättre. Vaknade kring 7 men innan dess sov jag hela natten.

Idag känns som är trist dag. Vi började morgonen med att städa vilket inte var något hit. J skulle dammtorka och eftersom att det gick ungefär 10 gånger så fort som det brukar gå för mig så gick jag lite efter och torkade det han "missat". För jag vet ju, hade jag påpekat det hade han blivit sur, och när jag gick efter och torkade.. blev han också det. Jag tycker att när man dammtorkar så dammtorkar man allt, och man plockar också upp grejjer istället för att torka runt dom. Annars är det ju fortfarande stökigt?

Skulle gissa att detta också är en typisk kill-tjej-grej. Killar ser det lixom inte på samma sätt. Nu är det iallafall städat. Egentligen gillar jag lite att städa, bara för att det blir så fint sen. Joel är bäst på att diska och dammsuga, men resten är han helt enkelt skitkass på! Egentligen ganska bra, eftersom att jag hatar att diska och dammsuga, men resten känns itne lika jobbigt. I framtiden får han nog fortsätta och dammsuga och diska, så dammtorkar jag. Ett enkelt sätt att undvika konflikter!

Nu funderar jag påa tt träna.. eller ha vilodag? Ingenting känns speciellt roligt. Drygt att åka till Iksu och drygt att träna när hela kroppen gör ont. Men samtidigt drygt att sitta här hemma också och rulla tummarna. Ikväll ska jag iallafall till Simon och hälsa på! Han har kommit hem från en tids resande och det ska bli riktigt roligt att träffas!

Jaja, sköt om er i snöstormen.

I hopp om bättre nattsömn sover vi i gästr...

dsc01364 (MMS)

I hopp om bättre nattsömn sover vi i gästrummet inatt. Kanske vaknar man då upp utan bekymmer och besvär klockan 9 imorgon? Jag hoppas verkligen det, trots att jag ligger på rygg :) ! Miljöombyte kanske gör susen... Godnatt!


kom igen.

Jag läste just en sån där kändis-blogg som jag bara måste hålla med. Träning handlar om diciplin och prioritering. När man väl kommit igång och fått in det som en rutin i vardagen så blir det betydligt enklare, men till en början handlar det om prioritering och diciplin. En timma om dagen kan man lägga på träning. Resten handlar om lathet och slöhet. Man KAN! Just nu är jag inne i värsta flowet. Okej, jag har i princip noll skola eller jobb, men ändå. En timme om dagen (förutom vilodagar..) är inplanerad som något självklart och sen får resten av dagen planeras runt det. Träning är roligt! Just nu känns det skitkul just eftersom att jag ser resultat! Jag har närmare dubblat vikterna på överkroppen och flåset är också betydligt bättre, på bara några månader!

Dessutom så mår man så mycket bättre av att röra sig. Jag är en sån människa som alltid blir deppad och nere av en period med lite rörelse. Min kropp behöver ta ut sig och röra sig för att må bra, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Finns det något härligare att träna tills man nästan kräks ifall man är riktigt arg eller ledsen på något? Knappast.. Men då är jag också uppväxt med många hårda timmar av fyspass i veckan. Fotbollen satte sina spår så att säga och jag har alltid hat-älskat dessa fyspass tills det smakat blod i munnen.

Nu ska jag iväg på ett bodypumppass och sen duscha och njuta av köttsoppa av älg.

Diciplin, prioritering, motivation. Det två första ger det tredje!

idag ler jag.

Åhhh! Jag längtar till Världscupen i Gällivare! Jag längtar till jul! Till min födelsedag! Jag har julkänsla och vinterkänsla i hela kroppen! Nu har jag fått min fina världscup-mössa och jag älskar den. Varm, skön, snygg. Okej att man får lite elektriskt hår, men det kan jag ta!



Vi började iallafall dagen med en promenad PÅ sjön! Det var hur många som helst som åkte skridskor och långfärdsskridskor på sjön vilket gjorde att J höll på få spader. Sällan har jag sett en människa med så mycket ångest i kroppen! Han har både sina långfärdsskridskor och vanliga skridskor i Gällivare, och ifall jag inte hade övertalat honom hade han åkt ner till stan på direkten och köpt nya skridskor. Han hade lixom panik i hela kroppen efter att få åka på sjön, så det slutade med att vi promenerade en timma över isen. Det var riktigt riktigt mäktigt! Isen var inte mer än 2-3 cm tjock kanske och man såg botten glasklart under isen. Fränt!



Nu står det iallafall en köttsoppa på spisen som ska få koka fram tills middagen. En bra dag för köttsoppe-middag tycker vi. J är och tränar och jag vaktar soppan så länge. Sen byter vi av varandra och han vaktar soppan medan jag åker iväg på en träningspass. Vi jobbar bra ihop jag och min man! Tills vidare bjuder jag iallafall på lite bilder från helgen och från vårt hem.

En kväll höll jag på frysa ihjäl så jag satt bänkad framför kaminen.



Morgon i Obbola. Solen lyser så fint in i "matsalen" på fm...



Promenad med mamma.



Vårt fina loppisbord som gav mig en extra slant i kassan!



Mitt loppisfynd! 20 kronor och jag älskar den!



Frida börjar göra sig hemmastadd i vardagsrummet och jag vägrar
ställa henne i förrådet.



Igår blev jag pysselsugen och gjorde två ljuslyktor. Allt som behövs är
en glasburk man tvättar bort etiketten från och lite ståltråd!


ännu mera gäsp...

Nu är min favvo hemma igen! Efter 80 min fysgympa promenerade jag och Frida hemåt med tunga steg (mina var iallafall tunga..). Hemma vid porten hoppade jag på cykeln och cyklade till Ica för att köpa kvällsfika/frukost och just när jag klivit ur duschen hemma igen kom J hem. Skönt när det blir ordning och reda i torpet! Ja, nog för att det blir lite mer oreda när han är här, men ändå. Jag sov i princip ingenting inatt känns det som eftersom att jag nu mera inte ens kan ligga på mage eftersom att det känns som att jag fått sillisar. Ja, vilket skämt, jag vet. Jag gissar att det är resultatet av en för dålig sporttopp (trots att den är ny!) och för mycket spring och hopp, men jag vet inte. Sen imorse klockan 07.30 klev Joel upp och började koka kaffe och ha sig. Jag som är arg som ett bi på morgonen la kudden över huvudet och ville bara sova eftesrom att jag varit vaken halva natten. När klockan är 07.30 ligger man inte sängen och drar sig, då SKA man sova! Är klockan efter 9 och man ligger i sängen, då handlar det om att dra sig. Tycker jag iallafall!

En gröttallrik och lite kaffe senare är jag iallafall nu på fötterna. Låt dagen börja!


Det här är Frida.



Det här är Frida. Frida är min allra första häst.. och kärlek. Tack vare henne så lärde jag min rykta exemplariskt, jag lärde mig sitta upp, fästa martingal och gummiband samt att rida lätt. Frida är bra! Jag har ryktat henne tills hennes svans lossnade (!!), jag övade att sitta upp ordentligt med ena foten i stigbygeln tills hon blev helt sned (pappa fick hålla emot på andra sidan ibland så hon inte tippade), jag hade alla möjliga utrustningar till henne som martingal, gummiband, sporrar, vojlock, you name it. Men ni ska veta hur irriterande det var att jag inte kunde kratsa hovarna på henne.. och att tränslet är fastlimmat i hennes ansikte! Och att stigbyglarna gick sönder när jag övade på att rida lätt! Nu är dessutom sadeln borta också.. Hur som helst, så är det här Frida. Och eftersom att mamma håller på att riva ut hela förrådet hemma och slänger allt i hennes väg (nästan) så bor Frida hemma hos oss nu mera. Det känns bra!

Nu är jag hemma i lägenheten, för första gngen på länge. Det behöver städas och blommorna bara hänger. Jag sprang runt som en tok där ett tag och vattnade blommorna, klippte bort hängande blad, ställde undan torkstället.. bara flängde. Men sen kom jag på det. Joel kommer i veckan. Han får plocka undan sina egna kläder och sen låter jag honom städa lite. Människan har garanterat inte städat en toalett på flera år! Inte då här hemma, eller i min förre lägenhet, och inte heller i den lägenhet vi bodde i under sommaren. Så nu sitter jag här i soffan istället. Joel ska få städa när han kommer. Det känns bra det med! Smekmånaden är över ;)

Puss ;)

Vad gör man?

Nu sitter jag på skolan och inväntar kursintroduktion. Hade tänkt plugga lite nu innan eftesrom att jag ligger efter med en uppgift, men tiden rann lixom iväg. Funderar på att prioritera (väldigt dåligt?) och skippa föreläsningen efter istället och skriva uppgiften då. Egentligen rätt så simpelt, två sidor text bara. Men jag har skjutit upp det hela tiden just bara för att det känns som att de går så pass fort när man väl sätter sig..

Imorse körde mamma hem mig innan hon åkte till jobbet. Då packade jag bara om mina väskor och drog på mig täckbyxorna innan jag cyklade  ner till NUS. Gäsp. Jag är redan hungrig på lunch trots att det egentligen fortfarande är morgon, men frukosten är faktiskt några timmar borta nu.

Rätt trist uppdatering. Rätt trist liv. Men vad gör man?

kort uppdat.

Spenderar helgen i Obbola by. Idag har jag och mami stått på loppis och dragit in närmare 1000 kr. DEN NI! Jeehooo! Jag skulle kunna stå på loppis varje helg och sälja hela vårt förråd! Hehe.

I övrigt har jag en fortsatt mystisk åkomma. I dont get it. Min kropp har något fel och jag hoppas på ett slut snart. Suck. Snart kastar jag yxan i sjön.

Trevlig Söndag.


jag luktar dött.

Nu ska jag berätta för er.
Imorse när jag vaknade (07.30) så hade jag ont ont ont, så jag klev upp och tog mig lite piller, tittade lite på snön (det snöade) och ja.. gick runt lite planlöst här hemma. Sen somnade jag om och vaknade kring 10. Idag smakar det lik i min mun. Ruttet kött, dött djur, lik. Fräscht? När jag vaknade imorse så blödde det inte (därav liklukten???) och smakade och luktade för hemskt i min mun. Nu har det börjat blöda igen, men inte lika mycket. Liklukten verkar jag dock inte kunna bli av med. Än så länge har jag inte sett hålet där tanden varit, inte ens varit där och nuddat med tungan har jag! Jag vågar inte! Men nu börjar jag bli lite nyfiken hur det känns där bak..

Ganska bra att J inte är här. Han hade dött av min andeträkt. Okej att man sällan har trevlig morgonandedräkt, men det här är ord och inga visor. Ändå har jag borstat hela munnen, tungan, kinderna, allt. Fyy faaen.


jag överlever nog trots allt..

Det börjar ta sig det här med. Jag har knarkat piller, tagit en dusch, försökt borsta tänderna, ätit en youghurt, ½ burk keso och två portioner med nyponsoppa, skorpor och glass. Det tar sig det här med..

Jag har legat här i soffan precis hela dagen. Första timmarna av dagen minns jag inte ens. Kollade igenom min sms och samtalslista för ett tag sen och insåg att jag inte alls minns vad jag skrivit eller sagt till folk, och sjävla tandläkarbesöket blir bara mer och mer luddigt. Ganska skönt att förtränga faktiskt.

Nu när man börjar kvickna till och inte har lika olidligt ont längre så känns det lite ensamt istället. Jag saknar min Joel. Veckan har dock gått otroligt fort och snart kommer han hem igen!

Nu är det Biggest Looser på schemat, sen vill jag bara sova bort den här dagen.

bland den värsta smärtan ever..

Jag sitter hemma i soffan och gråter. Fy fan vad ont jag har.. så sjukt ont jag har!!!! Att ta bort fanskapet gick trots allt okej och jag var rätt så borta måste jag säga. Ungefär som att ha druckit en flaska vin, så var jag. Sen kom jag hem, kände mig lagom rultig men hade inte ont, somnade, vaknade en timme senare. AAAAJJJ!!! Bedövningen är släppt.. Det blöder och blöder och blöder och verkar inte vilja sluta blöda än trots att det runnit nu i 4,5 timmar. Men det värsta är hur sjukt jävla ont det gör. Det känns som att de karvat in i själva skallbenet på mig. SOm att tanden suttit i sjävla käkbenet för det gör så ont.. Ska försöka få i mig någon tugga youghurt, men det är inte så enkelt när jag i princip inte kan öppna munnen. Och känns inte så fräscht heller när det bara smakar blod.


Aldrig aldrig aldrig aldrig mer...


YOU CAN DO THIS!!

Jag börjar faktiskt må bättre! Yes! Förhoppningsvis slipper jag VC i veckan och kan njuta av att vara frisk förutom några stygn längst in i munnen framöver. Emma har varit här och vi fick skratta och prata lite tjejsnack vilket gjorde susen. Dessutom så har jag laddat lite (fysiskt iaf!) inför morgondagen. Två portioner glass, massor av mackor och ägg och sen lite frukt på det. Nu ska jag väl klara mig utan mat ett tag framöver =)

Okej, ladda ladda ladda ladda nu! Och hoppas att jag får hålla mig frisk i övrigt!


(bara för att den här bilden gör mig så glad!)


en sämst dag.

Vilken konstig dag det varit idag.. Jag tog en långprommis mitt på dagen och tänkte avrunda den med att köpa mjöl och jäst på Ica för att sen gå hem och baka bullar. Men så blev det inte utan istället blev jag tvungen att trava hem för att ringa nödvändiga samtal. Istället la jag mig i badet för att kunna slappna av i kroppen lite.. läste en bok och rensade tankarna lite. Sen har jag inte gjort ett skit mer idag. Bullarna blev som bortglömda för ikväll kommer Emma förbi en stund istället. Jag borde väl egentligen äta så mycket som möjligt ikväll eftersom att imorgon ska jag fasta åtminstoned halva dagen. JAG ÄR SÅ NERVÖS ALLTSÅ! Får inte ens dricka vatten innan jag kommer dit, så det blir verkligen på fastande mage. Jag hoppas verkligen att jag inte dör av nervöshet, så ni får hålla tummarna för mig. Som tur är har pappa lovat att komma och hämta mig när de är klar och köra hem mig, sen får vi väl se. Allt beror väl på hur pigg man är och hur ont man har..

Nu tar jag mig en kopp kaffe. Med glass.

tråk

Vaad ska jag göra idag? Idag känns som en sån här tråkig och värdelös dag. Jag skulle kunna skriva den där uppgiften jag är en vecka sen med.. men jag har ingen lust. Jag skulle kunna gå ut och gå.. men jag har ingen lust. Jag skulle kunna göra vad som helst.. men jag har verkligen ingen lust. Imorgon 07.30 ryker tanden, det sitter jag och tänker på. Och jag var just inne på mina vårdkontakter och skickade ett meddelande till vårdcentralen, bara utifall att liksom.

Vad ska jag göra...

jag är full av skit.

Skit skit skit skit skit skit.. Ännu en gång börjar mitt dåliga immunförsvar göra sig påmind. Jag har aft miljoner infektioner och inflammationer i kroppen sista året och känner att jag börjar bli less nu. Det har varit besök på vårdcentralen ibland varje månad och jag har lagt ut massvis med pengar på läkemedel. Hur många olika grejjer kan man egentligen samla på sig?? Men det är inte det värsta. Det värsta är hur jävla mycket man måste lida av det, och så mycket det tär på det vardagliga livet. Okej, man ska inte kasta yxan i sjön, eller vad Joel nuu sa.. för än så länge så känner jag det lixom bara på mig. Men ändå. Jag är bara så rädd att det ska bli något igen. Det räcker liksom med 14 förkylningar, sprucken trumhinna och en jävla tand som aldrig blir bra (och som faktiskt ska bort på torsdag..) under de sista två månaderna. Det räcker gott och väl. Jag behöver inte ännu mer.

Näe, nu kan jag inte tänka på något annat ikväll, så jag går och lägger mig.
Godnatt :'(

Dagen med D!

Idag har jag skrivit min första Harry Potter bok. Typ. Tentan var lång och man skulle skriva typ en hel novell till varje av de fem frågorna. FÖR HAND! Fattar ni hur fruktansvärt jobbigt det är att sitta 4,5 timmar och skriva konstant, med blyertspenna och papper! Man kan liksom inte gå tillbaka om man kommer på någonting.. allt tar hur lång tid som helst och armen får kramp. Jag som dessutom hade hoppats på att bli klar på ett kick fick tänka om rätt så fort. De första två frågorna skrev jag 7 sidor per fråga. SJU SIDOR! De resterande 3 frågorna rundade jag av med typ 3-4 sidor per fråga. Inte klokt.

Mitt i tentan fick jag dessutom nervryck i ögat. Ni vet när en nerv i ögonlocket plötsligt börjar darra, och sen slutar det aldrig. Det har darrat nu i 2 timmar och jag håller redan på astt bli tokig. Typiskt stressymptom på mig. En gång för några år sedan så ryckte mitt öga konstant i över en månad och det var inte roligt. När jag skulle sova fick jag sova med tryck över ögat för att jag skulle glömma rycket för en sekund och kunna somna. Jag hoppas detta ger med sig snart...

Nu äter jag lite keso och macka till mellis medan jag laddar inför kvällen. Först blir det 75 minuter Fysgympa på Iksu (som är äckligt jobbigt..) och sen blir det tentafest med klassen.. Eller ja, gamla klassen iallafall. Planen var till en början att jag skulle vara nykter, men nu funderar jag på att unna mig ett glas vin ändå. Jag menar, man är ju faktiskt bara ung en gång! ;)

Här är förresten dagens två första offer. Efter att ha suttit i soffan typ en minut tog de djävlarna sats mot min näsa, men jag hann döda dom. Synd bara att de finns miljoner fler. What to dooo?!?


Dagen innan dagen med D..

IDag har varit en lång men ändå bra dag. När tvätten efter många om och med var klar (hann dock aldrig bli torr som vanligt..) så begav jag mig till UB för att plugga med the gang. Något effektivt plugg blev det som vanligt inte, men lite prat iallafall. Sen blev det en timmes bodypump innan den riktiga stressen började. Till posten, hämta skorna (YEEEY!!), handla mat, tömma posten i gamla lägenhet, hem och släppa in Eric och Maria som varit här på besök! Sen fick de se på när jag åt middag innan vi kollade Biggest Looser och drack kaffe.

Nu är jag trött. TRÖTT. Men nervig inför morgondagen. Känner mig inte redo för en tenta, samtidigt som jag tvivlar på att jag någonsin skulle kunna bli redo för en tenta som denna? Jag har kikat på litteraturen, tjuv-skrivit in lite fuskgrejjer på några sidor och sen bara... ignorerat att tentan är imorgon.

Äh, nu ska jag sova. Må det bära eller brista gott folk! En sak är iallafall säkert, och det är att jag INTE kommer att sitta och skriva de 6 timmar vi har på oss imorgon! Hah, vilket skämt!

Dö!!

Jag blir galen. Galen galen galen galen! I 3 timmar har jag nu suttit vaken och dödat blomflugor. I hate them! Trots att jag lyckats göra rätt så bra flugdödare med sirap, diskmedel och vatten som har dödat massvis av dom, så finns det miljoner fler! Till och med när man sover tar de sats och flyger rakt in i näsan på en! Helt utan att överdriva har jag lyckats döda kring 10 flugor nu på morgonen, och då har jag missat hur många som helst. De liksom tar sats och attackerar när man sitter i soffan! Hur ska man göra? Jag har redan testat med tändstickor i jorden på blommorna.. har hört att det är bra med lössnus i jorden med? För tillfället har jag tryckt ner en hel ask med tändstickor rund i våra blomkrukor, men det verkar ju inte direkt hjälpa. Vi har det inte lätt med ohyran här hemma! Och nej, det är inte bananflugor, det är äkta blomflugor!!

Imorse gick jag upp klockan 07.00 för att tvätta. Första två tvättarna tvättade jag utan tvättmedel, så det blev ju inte så bra.. Jag tänkte spara tid, men sparade inte alls någon tid eftersom att jag fick tvätta om allt. Jävla skit. Jävla skit dag. Imorgon har vi tentan också, som jag sammanlagt har studerat 2 timmar inför. Heja mig! Men what to do? Jag har ju redan läst skiten..

Jaja, när tvätten är klar (om den någonsin blir klar...) drar jag till UB och studerar lite (lite!) innan det blir bodypump klockan 16. Nu håller jag på att få frispel helt och hållet. Blomflugor är TUSEN gånger värre än myggor, och jag HATAR myggor. Överallt är dom! Överallt! Kokar man gröt är de i kastrullen, dricker man vatten flyter de runt i glaset, gäspar dom tar de sats in i munnen.. DÖ DÖ DÖ DÖ DÖ!

Idag ska jag fan i mig köpa snus. Alla meddel är tillåtna för att döda de små jävlarna.

RSS 2.0