hjärtans fröjd

Idag är jag på fötterna igen! Febern tycks vara borta och jag orkar äntligen leva igen. Kvar är dock en jäkla förkylning och konstant tryck över bröstet. När jag hostar eller tar ett djupt andetag värker det nere kring hjärtat vilket är lite läskigt faktiskt. Jag har nog haft(har) en luftvägsinfektion i de nedre luftvägarna.. har som sagt inte alls haft ont i halsen utan bara nere i lungorna och bröstet. Känner mig fortfarande väldigt matt också, så det blir inte många knop gjorda. Hemska sjukdom som tar all gnista..

Inatt kommer Joel hem igen. Jag hade tänkt hämta honom på tåget, men tåget verkar övergå till buss och han är nog inte här förrän kring 3. Dilemma. Hur reagerar sjukdomen på att kliva upp mitt i natten för att hämta pojkvänner? Känner mig trött redan nu så jag kryper nog till sängs till dess hur som helst. Som sagt är orken väldigt begränsad och jag blir trött bara av att tänka lite för mycket.

Men jag lever, tack och lov.
Godnatt.

tack!

Idag har jag fått flera gulliga sms och samtal från människor som undrar om jag lever ♥. Men jag kan nu meddela, jag lever! Och inte nog med det, jag tror det har vänt! Efter en nap mitt i dagen pga dödlig huvudvärk så tog jag sedan mitt pick och pack till obbola för att bli omhändertagen. Väl här känner jag mig dock inte lika sjuk längre! Hurra! Febern har gått ner och jag är en människa igen!

Tack för alla meddelanden och samtal, det värmer att höra att folk bryr sig ♥! Jag tror nästan det är det som gjort mig friskare idag! Imorgon kanske jag vågar sticka näsan genom dörren och få lite sol på kinderna om det fortsätter åt det här hållet. (jag har aldrig varit bra på att skynda långsamt....)

Nu ska jag dock sova snart igen. Sömn och godis är bästa medlcinen. Det vet jag, eftersom att jag bara sovit och ätit lite godis/vindruvor de sista dagarna!

samma lika

Godmorgon. Igårkväll i princip grät jag mig till sömns klockan 21, och vaknade nu 12 timmar senare. Igårkväll hade jag skyhög feber och mådde katastrofdåligt. Idag har jag också feber, men inte lika hög och mår inte riktigt lika kasst. Usch, det här är inte roligt.

Nu ska jag försöka dricka lite vatten och sen bara ligga kvar och försöka hitta energi.

fortfarande sjukling..

Idag fortsätter uppdrag överlevnad. Hur kan man må så dåligt!? Eftersom att jag var tvungen spenderade jag 1,5 timma i skolan imorse, och sen gick jag hem och sov.. Hela långa dagen har jag legat och varvat sömn med lite serietittande och varit helt knäckt. För en timma sedan kom jag på att jag inte ätit sen frukosten så då blev det lite vafflor till fredagsmiddag. Aptiten är inte på topp, men äta bör man annars dör man! Sedan fortsätter kvällen från soffan. Pillerknaprande och mycket vätska. Så fort jag bli av med febern kommer jag känna mig som en människa igen, men med hög feber så är det bara att gilla läget..

Då vet ni var ni har mig.

godnatt

Nu är jag tillbaka på stadie 1. Överlevnad. Ligger i sängen och är mer död än levande. Hela kroppen är bara trött och gör ont. Jag gick bara raka vägen in i badrummet, tvättade mig och borstade tänderna och sen hämtade jag nässpray, hostmedicin, pencillin, vatten och ett glas Proviva... Nu ska jag lägga mig ner och överleva natten bara.

Jag hoppas min fot fortfarande är levande imorgon (just nu har den en mystisk färg flera cm runt såret, vätskar och gör väldigt ont..). Sen hoppas jag att jag slipper feber och hostan också. Jag är verkligen världens sämsta på att bli sjuk... för jag blir så ynklig.

Godnatt.

bläääääääääääääääääääää

Sagt och gjort. Här sitter jag med en burk full med 50 små dyra satans jävla piller-fan. 10 dagars dunderkur för att döda eventuella resistenta bakterier. 10 dagar. Snordyra piller. 10 dagar snordyra piller som kommer att förstöra min mage. 10 dagar snordyra piller som förstör min ekonomi, min mage och min livsgnista. KOM IGEN NU IMMUNFÖRSVARET!? Någon jävla måtta får det väl vara? Det känns som att jag har haft allt allt allt man kan ha snart? 500 kr gick det här kalaset på.. för ett litet sår på foten. Love it................

Det bästa av allt är att hon sa att pillerna garanterat kommer att förstöra min mage, framförallt från mitten till slutet av kuren. Som att jag inte redan har haft en trasig mage de sista 2 veckorna i Sri Lanka? Lugnt honey, jag är van med trasiga magar kan man väl säga... Synd bara att den precis har hunnit repa sig, så ska man ta sönder den nu igen.

Jaja. Nu är det väl bara att bli glad igen och börja knapra. 2 tabletter 3 gånger om dagen i 10 dagar. Och samtidigt hälla i sig Proviva och annat snällt för magen.. Jag har otur med sjukdomar, Joel har otur med bilar. Joels otur är aningens dyrare, men han tar det bättre. Jag bryter ihop varje gång jag klivet ut från Apoteket..

Ikväll ska jag gå på bio. Och äta godis och vindruvor. Jag unnar mig!

världens sämsta immunförsvar..

Efter vidare övertalning hemifrån och skräckhistorier om oläkta sår så ringde jag trots allt VC imorse. Fick en akuttid på direkten och ska dit med min eländige fot nu på en stund. Mamma tror på pencillinkur och jag vet inte vad jag tror på. Amputera stortån? Lungorna och andningen är fortfarande knäpp men det vet jag inte om jag vågar fråga om. De måste ju tro jag är helt knäpp, eller att jag hittar på alla konstiga bekymmer! Men jag lovar, jag varken orsakar allt konstigt själv eller hittar på. Jag har bara världens sämsta immunförsvar...

Nu blir det lite frukost och sen blir det doktorn. Here we go again!

trasiga lungor..

host host host host host host host - i die! Min bröstkorg går i tusen bitar, det gör så oooooont!! Rosslar och skär. Ajajaj!

Stackars mig. Nu när jag kommit hem från skolan har jag ätit korvmackor och lussebullar. Det får man om det är synd om en. I skolan har vi kollat på lite språkregler. Jag bryter mot alla språkregler. Jag särskriver för det mesta (alltid?) och jag har väligt svåra problem när jag ska skriva sin/sitt eller hans/hennes osv. "Hon sålde sitt hus" är rätt.. men "hon såg det som hennes? sin? plikt att städa varje fredag?" Ingen aning..

Nu ska jag äta mera onyttigt och tycka synd om mina lungor. När SAS har kommit hit med vår förlorade väska (som inte är förlorad längre...) så ska jag försöka få igång Volvon och köra till Obbola och hämta böcker inför nästa vecka. Sen ska jag lägga mig ner och blir frisk - sådeså.

näsblod och en infekterad fot.

Morning..
Såret på min fot är verkligen väldigt infekterat nu.. Vaknade imorse av en varböld igen som jag tömde ur lite försiktigt och tvättade en massa med desinfektion.. Eftersom att jag haft såret så pass länge (sen första dagarna i Sri Lanka.) så är det som ett hål in i foten och det verkar inte alls vara påväg att växa dit någon hud så att det kan läka ihop. Hur länge ska man vänta innan man går till en vårdcentral? Jag känner bara att jag hängt på VC så sjukt ofta på slutet så jag orkar fan inte gå dit!! Men ont gör det.. och foten är alldeles röd, varm och svullen trots detta lilla sår..

Förutom det så hostar jag lungorna ur mig nu också. Sådär så att det verkligen river långt ner! Som tur är så är det fortfarande bara hosta och ont i lungorna + näsblod! Jag hatar nämligen ha ont i halsen och vara tät i näsan så jag är nöjd med denna "lindrigare" variant.

Nu sitter jag och käkar apelsin, fil och flingor, 2 hårdmackor med ost och kaffe. Om ett tag ska jag svida om och promenera till skolan där det väntar några timmars studier. Älskade hostmedicinen får åka med i väskan!

sjuk?

..jag antar att man inte kan komma hem till SWE efter en längre tid i värmen utan att bli sjuk - men det suger ändå. Egentligen kan jag inte riktigt sätta fingret på vad sjukdomen egentligen är, men jag har ont i lungorna/luftrören längre ner (??) och hostar långt ner bröstet. Inte ont i halsen eller övrigt förkyld så, utan det värsta är i bröstet.. det känns tungt att andas! Antagligen början på en jävla förkylning..

Igår handlade jag 2,5 kg apelsiner. Idag äter jag apelsin och spenat och tvingar mig själv att vara fortsatt duktig och inte träna. Istället har jag och Maria suttit hela em på ub och pluggat. Jag hoppas det håller i sig.. förutom sjukan såklart!


om man bara kunde..

Jisses.. Alvedonförbrukningen på Istidsgatan är inte att leka med nu alltså. Sen vi landade har jag haft en sprängane huvudvärk hela tiden! Trots regelbundet knaprande av Alvedon så minskar det inte alls. När jag satte mig upp ur sängen imorse så sprängde det så jag var tvungen att lägga mig igen och sen sätta mig upp långsamt.. Hela tiden gör det ont! Min hjärna håller på att sprängas...?

Idag har jag iallafall hunnit med rätt så mycket redan, bara för att minska stressen inför framtiden. Skrivit ut alla viktiga papper.. läst på alla viktiga datum.. räknat ut att helgen jag ska flyga luftballong i Gällivare ligger risigt till.. Ja, stresssen minskar alltid när man har koll på läget! Helgen jag ska flyga luftballong så har jag obligatoriskt seminarium på fredagen, obligatorisk opponering på måndagen och tenta onsdagen. Jag som drömde om långhelg i norr åtminstoned fre-måndag. Med lite flyt kan jag kanske ta en extrauppgift fredagen och åka norröver redan torsdagkväll eller fredag och sen hem igen söndag.. jag måste spåna vidare lite! Men plugga måste jag nog göra över helgen ändå.. BLÄ.

Efter att redan ha skickat massor med viktiga mail så ska jag nu maila tandläkaren innan jag sätter mig och skriver lite på det jag missade förra veckan. Nu är jag så duktig så jag nästan chockar mig själv alltså........


Om man kunde önska sig bort..


God morgon!

Hej igen!
Nu är vi tillbaka i SWE igen. Eller, igår natt egentligen.. Jag har varit helt död sen vi kom hem och är ganska död nu med faktiskt.. Vi reste i ca 27 timmar och sov ungefär ingenting på hela resan. Igår mådde jag mest bara dåligt och imorse vaknade jag med tuppen av en jätte-infektion på foten. Fick skavsår i Sri Lanka som passade på att bli infekterat när vi kom hem, så imorse hade jag värsta varbölden på foten. Inget annat att göra än att kliva upp innan solen kommit upp och koka en nål och tömma varskiten som spännde i foten. Ajaja..

Vi har nästan 1000 bilder tagna från resan och egentligen hur mycket som helst att berätta om den. GÄSP. Det kommer.. Så småning om. Jag har ingen direkt bloggmotivation just nu. En bra sak är att jag började svenskan igår, en vecka senare än alla andra.. och det verkar chill! Piece of cake! Okej, ingen seger i förskott.... men de känns bra! Jag har nog inget att gruva mig över om jag bara ser till att göra det jag ska i tid och inte får något hängande över mig.

Sen ska jag starta ett rese-konto också. Alla människor som inte reser, ni missar halva poängen med livet! Hela kanske till och med! Jag ääääälskar att resa och se världen! Vi har redan börjat planera nästa resa och vill bara iväg!

Näe, nu blir det svensk frulle! Dock en snäll sådan för magen har inte riktigt anpassat sig till svenska bakterier ännu, trots att jag fortfarande äter Trevis 3 gånger om dagen... God morgon!

='(

Jag är deprimerad. Djupt deprimerad. Ingen hopp om liv typ. Vädret visar regn och åska HELA dagarna HELA våra 2 veckor i Sri Lanka. VAFAAAN!?!??? Jag letar febrilt efter paraply här hemma utan hopp och kollar typ 10 olika vädersidor stup i kvarten.. Min tanke är att om man tar med sig paraply och regnkläder så kommer det INTE att regna, men om man INTE tar med sig det, så kommer det att regna hela semestern. Vad tror ni?!

Idag har vi åkt skidor och bastat i Obbola. Det blev en tur på 1 mil då jag stakade och kämpade som en idiot medan Joel inte alls använda benen utan bara stakade med armarna varvet runt, innan han fortsatte med ett extra varv runt elljusspåret.. Blä.

Nu ska jag fortsätta att vara deppad och ledsen över det lovade vädret. Håll tummarna för oss, snälla?! Det är ju sol jag vill haa..... ='(

Here we go again!



Jisses så fort tiden går så fort man börjar dola med saker.. Jag vet inte vad jag har gjort de sista 2,5 timmarna alltså! Typ packat upp och ner min nessesär 35 gånger för att slutligen bestämma mig och packa ner allt i förslutningsbara plastpåsar.. Prövat alla bikinisar och slutligen bestämt 4 av dom som får följa med.. Skrivit ut "bra att veta" grejjer om de ställen vi ska besöka från Internet.. Tvättat skor (som är i tvättmaskinen ännu..).. Letat lämplig hand och strandväska.. listan är lång och jag tror aldrig jag kommer att känna mig helt klar!! Passen är iallafall kopierade, biljetter, tåglistor och lite info är utskrivet, packningen ligger på soffan och nu orkar jag inte mer ikväll. Joel är och spelar innebandy och jag känner att jag har ont i halsen. Ingen sjuka på G får vi väl hoppas!

 




Förfrusna härligheter.. ajajaja

Idag har jag premiär-åkt mina nya skidor och pjäxor! Jippi! När David ringde imorse sa han att det egentligen var lite kallt, -12,5 visade vår termometer vilket ändå kändes okej tyckte jag! Väl vid spåret visade dock termometern där -16 vilket kändes lite kyligare.. Sagt och gjort begav sig David och Joel iväg runt 1 mil spåret och jag pallrade mig runt 5 km. Jag gled ungefär 0,05 mm (ingenting) och fästet var inge vidare. Bådar inte gott med det dåliga fästet menar Joel eftersom att skidorna kanske inte är direkt exemplariska för mig. Men men, man får väl ge det några gånger.. (nu varnas känsliga läsare!!) väl hemma kände jag mig kall. VÄLDIGT kall! Så kall att jag är rädd att jag har förfrysit mina bröst!!!!!! Knappst bra tecken att bröstvårtorna är typ grå/vita?! Ajajajajaj... en evighet i duschen senare är brösten och låren fortfarnde iskalla och brösten ömma, men jag hoppas att dom överlever.. Sporttopp i ull kanske bör införskaffas? Jag behåller gärna mina bröstvårtor nämligen..

Nu äter jag korvmackor och är nöjd över min träning på sista tiden. Det har blivit några mil i spåret och en hel del styrka också. Jippi! På ett tag ska vi in till stan och köpa det sista inför resan..


Black and white.

Idag har jag fått en hel del gjort! Klev upp kring 7 imorse och sedan dess har 8 maskiner blivit tvättade, lägenheten dammsugad och dammvippad lite och dessutom har jag hunnit ett pass bodypump på Iksu. Angående de 8 maskinerna så beror det på att jag är så fruktansvärt dålig.. Hur lyckas jag ALLTID alltid alltid hälla tvättmedlet i fel fack, så att allt tvättas - fast utan tvättmedel!? Inte kul att upptäcka det efteråt och tvätta om..

Jaja, nu är det värsta och mesta gjort och jag har börjat kolla på kläderna jag vill ta med till utlandet. Typiskt mig att vara i god tid, och typiskt Joel att INTE vara i god tid. Han kom på idag att han visst inte vaccinerat sig (hoppsan?) och började fundera över var han hade sina vaccinationskort osv osv.. Hallååå? Kom inte den tanken typ för 2 veckor sedan då jag var och vaccinerade mig? Näe. Så nu ska han sista-minuten-vaccinera sig imorgon istället. Snacka om att vi är våra totala motsatser ibland alltså!

Nu tänker jag unna mig lite soffhäng efter att jag flygit runt som en stormvind här hemma!

känner du paniken i min kropp?

i am going crazy.




antingen eller..

Idag så började jag min morgon med 2 ägg och en tallrik fil och flingor. Där efter begav jag mig ut i skidspåret. Väldigt härligt med fint före och vackert väder! Egentligen åkte jag väl inte för träningens skull eftersom att jag ska till gymmet ikväll, utan det var mer bara för att röra sig och att det är roligt. Efter ett varv i spåret var jag nöjd och promenerade hem. Hemma mötte jag mammas kompis och vi stod och pratade lite.. hon hade åkt 5 varv i spåret nu på morgonen! Plötsligt kände jag mig itne lika duktig längre.. fattar ni hur långt 5 varv är?!??

Nu har jag iallafall köpt mig ett par nya pjäxor! Äntligen! Pjäxor från Vilhelmina som Joel (inte pojkväns-Joel..) ska ta hem imorgon. JIPPI! HURRAAA! Äntligen äntligen äntligen kan jag åka på mina egna skidor! Jag har dock inga stavar ännu.. men det känns som ett betydligt enklare problem att lösa!

Ett litet oros-moment är dock att jag råkade lägga bud på ännu ett par pjäxor på Tradera, som jag alltså inte vill ha längre. Jävla skit att jag fortfarande leder budgivningen.... Efter att inte ha haft några pjäxor alls i hundra år så har jag nu alltså 2 par! Skit.

Antingen eller kallas det väl?

Såhär snygg är jag i min tränings-outfit. Helt ärligt tycker jag att jag är mycket finare i verkligheten än den här bilden, för det ser så knöligt ut under jackan. Hur som helst älskar jag min nya träningsjacka och den är inte alls så tight och knölig som den ser ut här!



Sånt här tar jag kort på när jag testar inställningarna på min nya kamera!


Compeed 4-ever in my heart.

Jag är i behov av en kalender. När jag inte har kontroll och koll så blir jag stressad och när jag blir stressad får jag ont i magen och huvudet, naglarna delar sig, jag får sprickor i mungiporna, håret blir sprött och jag blir torr i huden. Det kanske låter sjukt, men det är sant! Jag är världens känsligaste människa tror jag.. Och jag har helt glömt att skaffa mig en kalender där jag kan skriva ner allt som behöver skrivas ner, och just nu har jag massor att skriva ner. Inte för att det löser alla schema-problem men.. Hur ska jag kunna flyga luftballong, ha tenta och ha sista-chansen-seminarium samtidigt tillexempel? Då hjälper inte ens en kalender..

Idag har jag iallafall läst ut 2 böcker. Eldens Hemlighet och Korpens Sång. Imorgon ska jag hämta ut de två sista på biblioteket som jag måste läsa innan fredag. Jag läser dygnet runt, men det är en resa till Sri Lanka värt.

Nu ska ni förresten få se hur man på bästa sätt plåstrar sveriges ondaste skavsår. Hemligheten är 1 compeed-plåster och 8 vanliga plåster. Compeed över skavsåret och sedan två lager vanliga plåster runt själva såret för att det inte ska bli tryck över sårytan. Tadaa!






PS

Jag önskar mig en kalender i efterskott.

gunget..

Idag har varit ännu en sån här utfyllnads-dag. På fm så tokplåstrade jag om min fot och jag och mamma begav oss ut i skådspåret några km. Hälen höll och det var skönt att komma ut! Sedan har jag läst ut ännu en ungdomsbok inför kursstarten i Svenska innan mormor och morfar kom för att fika. Man gungas som in i något typ av lugn här hemma trots allt. Jag saknar inte ens Joel längre. Man kommer som in i vardagen och glömmer bort hur det var innan på något sätt!

Ikväll fortsätter lugnet med mera läsning av ungdomsböcker samt lite filmtittande skulle jag tro. En behaglig vardag på något sätt när man är in-gungad. Man behöver som inte bry sig om så mycket annat än vilket tid man ska gå och sova och vilken tid man ska kliva upp igen. Lite läskigt ändå, hur dagarna rullar på. Jag kanske kommer att glömma att sakna pojkvännen och vännerna över huvud taget om några dagar?

Nu serveras det middag, lyx lyx!


hunger..!

Still alive, jag är still alive! Efter en riktigt slö dag i lägenheten körde jag mammas bil till obbola igen och here i am. Jag, bror och mamma har spelat spel och avslutade sedan kvällen med film och enorma mängder popcorn och grillade machmallows. Det konstigaste av allt är att jag ändå är hungrig nu. På mat! Det är bakis-hungern som spelar spratt!

Imorgon drar det hälsosamma livet igång igen, hoppas jag. På något sätt ska jag vill kunna tejpa ihop min häl så jag kan åka skidor, och på måndag flyttar jag hem igen och bosätter mig på Iksu. Min häl är fortfarande helt trasig. Det har inte ens läkt lite utan nu verkar det ha blivit infekterat de där jäkla såret. Ajajaj! Kan inte ha annat än badtofflor för tillfället och det pulserar hela tiden.

Stackars mig! Nu ska jag tröstäta lite mera mackor och sen krypa i säng. Prick nu om en vecka ligger jag på en strand i Sri Lanka och lever livet. Utan skavsår och utan hunger. Åååhh....

Dagen efter

God morgon! Ja, jag har sovit tills nu och det har varit superskönt. Det är dubbelt så härligt bara för att jag är hemma också. Hemma är bäst. Igår var som sagt en bra kväll. Tre rätters middag som var hur god som helst, sen en cykeltur till Nydala som bjöd på flera roliga lekar och utmaningar, dans och skumpa.

Just nu sitter jag och dricker Trocadero och har ont i skallen. 3 kaviarmackor vilar i magen och jag är dödligt sugen på.... chips, godis, popcorn, ååhhhh..!

Näe, nu ska jag riva igenom skåpen för att se vad jag hittar. Kanske ska man ta sig en titt i spegeln också? Om man vågar..

puss

efter en mycket bra nyårsafton sitter jag nu vid köksbordet och tänker att det blev en väldigt bra nyårsafton. Huvudet dunkar redan lite lagom i pulstakt och kroppen känns tung. Däremot känner jag fortfarande stegen i min och Antons nyårsvals och tänker att fasen vilken kväll! Smällare och bra människor tillsammans med god mat och fint humör. I love it! Jag är värdelös på att följa och har en tendens att föra när det gäller dans, men förutom det kan jag inget annat än att le. Tack vänner för en bra kväll! Nu kryper jag i säng medan de andra troligtvis dansar vidare till morgonen gryr. Själv känner jag mig trött, och så länge festen inte är mer än ett hus bort känner jag av sängens dragkraf alldeles för mycket. Godnatt människor. Klockan är 13.15 och Fröken Lindberg slänger in handduken.

Tjing.

RSS 2.0