Del 1 - Yran!



Min Guldlock!



..ibland är jag ju bara så sjuuukt snygg! I övrigt rätt.. splittrad bild?! =P



Dyngbakis och kräks-nödig... =/


Puss!

Hej!

Pga. fullbokat schema har jag inte haft en sekund över till blogg alls. Fredagen bestod av brännbollstittande och sedan kalas för fulla muggar. Efter typ 3 timmars sömn var jag jättepigg när jag skulle start-anmäla vårt lag klockan 07.30 på mariehemsängarna. Måste säga att vi var förvånandsvärt bra på spela! 2 vinster av 3 matcher varav förlusten var mot ett topp-lag! Vi var king! Extra beröm till Eric som tog 14 lyror en av matcherna,men även resten av laget eftersom att 98% av oss fortfarande var berusade.. Vårt andra lag gick till och med vidare till slutspel vilket var rätt förvånande! Sen låg vi kvar där på ängarna resten av dagen och brände sönder våra kroppar. Vill lova att det gör ONT idag!

Kvällen spenderades på diverse kalas och avslutaes med brännboll där kring 2-3 på natten på Mariehemsängarna! Måste säga att vi var på topp hela högen och promenaen hem där kring 4 var ganska mysig. Joel plockade blommor från några olika rabatter efter vägen så nu har jag en superfin rabatt utanför mitt fönster! Ja, han råkade få med sig hela rötterna och dessutom en kruka! Jag har det alltså superfint här utanför! Taxichauförren lyfte inte ens på ögonbrynen när vi hoppade in med våra blomsterkrukor, ja det blev taxi tillslut för Björn orkade inte gå =P

Idag har vi legat på stranden och bättrat på brännskadorna. Jag har dessutom både 300 myggbett och svåra allergiska reaktioner från gräset jag låg på igår. Har börjat svälla upp på ena benet nu och det kliar så jag vill DÖ! PAIN! Killarna badade faktiskt idag, men jag avstod. Det var storm och kändes inte så skönt ändå. Men de andra tycks ju bada när och var som helst. Igår avverkade dom dammen på Mariehemsängarna (de dök till och med... fräscht...) och vissa har ju dessutom simmat ryggsimm där i bäcken. Så egentligen var det rätt bra att de badade i Nydalasjön den här gången.

Nu har vi börjat ta avsked från alla över sommaren också. Det känns sorgligt, för jag har lite svårt med sånt där att säga hejdå. Tänk på tisdag, då kommer det bli jättejobbigt... Inte träffa alla på flera månader! Jag vet då en som kommer att fälla nån tår...

Näe, nu ska jag sova. Inte många timmars sömn under denna helg. Men helt underbar har den varit! Trots myggbett och brännskador och tjafs och sömnbrist och evighetspromenader och köld och lite sånt. Måste säga att allt bra väger över!

Puss på alla ni som gör mina dagar!

You make me wanna....

Jag känner mig som värsta Grease-bruden idag.
Vi ses bland bollarna =)



-

17 år i staden där jag växte upp och så, märker du hur fort det går?
och jag var 17 år, ville inte va den som blev kvar..
Jag minns det än idag,
och jag blev en av dom som aldrig kommit hem.

mitt i språnget!

Tjipp!

Jag har spenderat morgonen på Gammlia där vi haft femkamp. Jag var lika magisk som vanligt (hehe). Kastade spjutet 11,5 meter (ja, det ääär svårt!!) jag sprang 60 meter på... 8,40 eller 8,60 tror jag det var! Kula kastade jag faktiskt ganska okej men längdhoppet är inte min grej. Egentigen kan jag nog bara springa, kasta är iallafall INTE min grej! Hur som helst var det roligt!

Nu sitter jag och häller i mig soppa för att få något i magen, sen blir jag upphämtad här så ska jag och en kompis upp till ängarna och se lite burnboll. Synd att solen inte skiner längre, men det gör inte så mkt. Huvudsaken att det skiner sen, och det lär den nog göra!

Nu stress iväg, orkar inte ens duscha nu emellan. Det får bli innan kvällen =) Hejs!


..min bror och jag!

Tentan idag gick som smort! På 1,15 timme var jag klar och det kändes som att jag spikade hela skiten. Skönt! Då tog jag Blixten och brummade in till Obbola där det bjöds på middag. Plötsligt försvann min lillebror, spårlöst. Fanns ingenstans! Efter 30 min kom han tillbaka med ett par bilnycklar i handen, haha, tokiga unge! Han är smått förtjust i Saaben, så han hade bara suttit där i förarsätet hela tiden! Tänk att man kan bli så fäst, i en bil!? Han sa att han hade luktat på doftgranen! Ja, inte tänkte jag speciellt mycket mer på det. Men när jag skulle köra hem sen efter nån timme och gick ut till bilen, då var radion igång och jag tror de flesta knappar var testade också. Sen när jag började köra så blinkade massa bilar till mig, och jag fattaade ingenting.. hängde något under bilen? Var det djur på vägen? Polis? För säkerhets skull stannade jag vid BK innan jag körde ut ur Obbola, och självklaart var typ alla lysen som man kan tända på bilen igång! Tokiga unge är som mig, han gillar knappar och spakar =P

Jag har ont i huvudet nu igen. Det kommer i omgångar, förra helgen var jag också helt klubbad i huvudvärk. Spelar som ingen roll att jag knaprar piller för det vägrar ge sig! Hoppas det går över till i helgen.. Blir en tidig kväll ikväll, för natten mot lördag lär det inte bli speciellt mycket sömn kan jag tro! Jag tror det kommer bli en fin helg. Massor med sol och bra människor.. Jag ska passa på och njuta av varje minut!



Sommar, inuti.

Jahapp, idag är tredje morgonen på rad som jag vaknar där kring 06.00 och inte kan somna om. Egentligen ganska skönt att vakna tidigt och somna tidigt, men ändå. Så klockan 08.30 imorse låg jag på en filt ute i gräset och lapade sol och lyssnade på fåglar. Tänk att jag aldrig tidigare upptäckt vilken underbar baksida jag har!? Både grillplats och solplats och tvätträcke och utemöbler! Nu har jag fått miljoner fräknar och faktiskt en del färg på kinderna, åh vad jag älskar sommaren! Det är nästan så att jag har glömt att jag ska sitta och skriva en tenta om två timmar, hehe. Men vadå, jag har ju sommar. Gissa hur brydd jag är? Alldeles för lite. Det känns som att jag kan allt, hoppas jag kan allt när jag väl sitter där också. Problemet är att jag har en tendens att ha så bråttom när jag skriver mina tentor. Även fast jag kan formulera ett långt och bra svar så ids jag inte! jag får skrivkramp efter 15 minuter och hetsar sen bara igenom frågorna så att jag kan få gå. Bra va?

Nu sitter jag och pratar relationer med en vän och hur det ibland kan kännas att man slänger bort dyrbar tid på vissa människor. Jag vet precis hur det känns faktiskt, för jag har också känt så en gång. Det ska jag se till att inte göra fler gånger! Man ska inte lägga energi på personer som inte ger energi tillbaka. Jag har blivit bättre på sånt, nu är jag bara med människor som jag mår bra av! Det enda positiva med människor som tar mer än de ger, det är att jag nu får ytterligare en ny granne! Tack och bock =)

Nu ska jag göra mig en omelett! Haha, vilket skämt. Jag är ungefär sämst i världen på omeletter, och jag har dessutom bara purjolök, bacon och ägg att ha i den. Kan man ha bacon i omelett!?

Jag är varm inuti!

När det blåser ute..

Jag sitter i min soffa och kan inte riktigt få ro att koncentrera mig på varken studier eller fotbollsmatchen på tv. Egentligen har jag väl ingenting i huvudet, det är bara någonting som kryper i mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv, om jag kanske ska sätta mig i bilen och bara köra. Att köra bil fort och ensam med hög musik i högtalarna har en tendens att göra mig lugn. Precis på samma sätt som vissa sällskap har en lugnande effekt på mig. Det är som att det lägger sig en hand över bröstet på mig då, som får mig att andas djupt ner i lungorna - istället för de där lite kortare andetagen som brukar komma när man har svårt att komma till ro.

Det var faktiskt min mamma som sa till mig, hur stor effekt vissa människor hade på mig. Ibland träffar jag personer som klaffar så bra in på min själ. Jag behöver bara ha dem i min närhet för att känna det där lugnet i mig. Egentligen skulle jag nog kunna spendera en hel dag med att bara se på den personen, gå runt i dens närhet och må bra. Ja, resten släpper som. Konstigt hur vissa människor kan komma att spela så stor roll i ens liv, utan att de egentligen kanske inte alls gör det. Det är bara någon typ av area de har runt sig, som gör att man slappnar av..

Det var också mamma som sa till mig att jag har varit sådär lite speciell enda sen jag var liten. Jag har svårt för förändringar, även ifall de nödvändigtvis inte är negativa. Det är mer själva grejen att vardagen förändras som ibland kan göra mig sådär.. konstig. Jag hatar när jag inte har kontrollen. Jag hatar när jag inte vet vad jag har att vänta och vad som ska hända bakom nästa krök. Jag vet egentligen inte vad det är som får mig att bli sån, för egentligen är det väl ingenting dåligt med förändringar och att inte ha kontroll över allt. Jag vill kunna förbereda mig ifall det ska hända något. Speciellt ifall det är något som är jobbigt och tungt. Då vill jag vara förberedd så det inte kommer som en käftsmäll. Eller något? Ja, jag föredrar nog att veta vad som ska hända.

Det är storm ute. Lite läskigt men ändå mysigt.
Jag vet inte riktigt var jag ska placera tankarna...


Typiskt mig.




Nu har jag lagt in fem sånna här bra klipp på rad. Men jag kan som inte låta bli, för dom är så bra, och dom är så jag, och dom är så himla bra! Alla låtar och klipp nedanför är helt... jätte bra. Så det är värt att höra dom. För dom är som sagt äkta Carro-grejer och jag blir alldeles tårögd varje gång jag ser dom. Ja det är därför jag kan sitta hemma i min soffa och grina!

Känslor..


;)


-


Jag är arg och glad och ledsen och irriterad och... jag får vara det idag!

Ibland är det faktiskt bra att jag har sånna där kopiösa humörsvägningar (ja, just nu har jag faktiskt en anledning till mina humörsvägningar, faktiskt!) Nu är jag nämligen rätt så taggad igen! Jag äter mexicana-soppa och ska sen sätta mig på röda faran (cykeln) och susa upp till UB. Sen ska jag fan i mig sitta där tills jag kan skiten. Eller, jaa... iallafall nån timme! Sen ska jag till Ica och  handla toalettpapper och frukt innan jag far hem och äter purjolök. Om jag inte äter upp den där förbaskade purjolöken så kommer den nämligen att krypa runt inne i mitt kylskåp snart. Min mat har en tendens att ligga där inne tills den börjar leva igen =/

Ikväll funderar jag på att ha en sån där rå-om-mig-kväll (som om jag inte haft det de senaste kvällarna men.. hehe). Jag ska fixa frillan och brynen och naglarna och tårna och benen och... ja allt jag kan komma på. Sen ska jag ta en promenad efter älven mot Maxi och se på solnedgången. För ikväll ska det nämligen bli soligt! Kanske kanske att jag får sällskap i min promenad också, jag vet inte riktigt vad jag vill. Vi ser väl!

Det händer mycket, samtidigt som det inte händer någonting alls!



 


Interaktiv motivation.

Jävulskt motiverad student..





Interaktiv motivation
M=FxV

M = motivation
F = förväntan
V = värdet av framgång

Bildas genom samverkan mellan en person och en situation. Kombinationen av värdet att lösa en uppgift samt förväntan om man kommer att lyckas eller misslyckas. Tidigare erfarenheter ifall man lyckats eller ej spelar alltså stor roll.

Nere i träsket för en stund.

Jag har spenderat de sista två timmarna inne i dimman. I arghetens dimma. Ibland blir jag så arg så jag tappar mig själv totalt! Sådär arg så man kan sparka sönder en dörr eller vad som helst och tillslut när man inte får ut all arghet så början man grina istället, för att man blir så arg. Jag är mästare på sånt där. Blir så frustrerad! Det finns ingenting värre än när någon inte lyssnar eller när ingen tror på det jag säger eller fattar vad jag menar. Då blir jag galen. Och när argheten runnit ut så blir ajg bara ledsen istället. Och då kan jag bli ledsen över ingenting, bara för ledsenhetens skull. Då kan jag börja grina ifall jag ser en påkörd igelkott lika gärna, eller ifall jag ser något fint eller.. vad som helst. Som sagt, vissa knappar på mig är så himla lätt att trycka på. Vissa vet precis hur de ska få mig dyngförbannad.

Tur är det väl att det går över rätt så snabbt. Jag behöver bara ha någon att kräkas ut allt på. Någon att överreagera på. (det gäller att hitta nån som inte dumförklarar mig på en endaste gång, nån som vet hur onormal jag blir ibland, för annars skulle den personen säga upp vänskapen med mig på en sek.. som sagt,  jag är inte normal i dessa stunder..) Eller världens längsta promenad. Sen när det väl har lagt sig, och jag är mig själv igen (typ nu). Så kan jag inte ens förstå varför jag blir så där gnölig ibland. Arg arg arg och helt puckad. Dumma, dumma brud.

Nu är jag iallafall typ glad igen. Jag sitter här med uppknäppta jeans (...de går inte att stänga =/ ) och ska läsa igenom de där satans jävla anteckningarna igen. Sen tänker jag skita i det här för kvällen.


Hedonismens lust-olust-princip




Bara en liten del av det jag tuggat på under dagen. Har fått i mig ett helt paket tuggummi. Ja, det godaste är ju att bara tugga på dom tills den goda smaken försvunnit, och sen ta ett nytt. När jag pluggar så... blir det inte så mycket plugg. Istället så äter jag och sitter och tittar ut genom fönstret. Drömmer mig bort någon helt annan stans. Tänk, att när man blundar så kan man nästan känna doften av den där platsen där man allra helst skulle vilja vara. Min fantasi kan verkligen ta mig hur långt som helst, mina drömmar kan dessutom också krossa mig totalt. Men när jag fastnar med blicken någonstans där ute bland buskarna och dessutom hör fiskmåsarna, då är det hur enkelt som helst att låtsas att man är på en helt annan plats.. Ja då är jag iallafall inte här, jag är någonstans en bit där framme. Och inte är det bara jag som hör fiskmåsarna heller..

You may say I'm a dreamer, but I´m not the only one..

=S

Hej..

Imorse blev jag ordinerad 5 kommande besök hos farbrordoktorn. SUCK. Suck suck suck. Jag som har världens läkarskräck, behöver bara se en doktor eller ett sjukhus för att bli snurrig! Bara att bita i det sura äpplet. Att jag har 2 mindre operationer framför gör heller inte saken bättre. Fy fan, av bara tanken.

Jag har läst några sidor idag. Och tvättat lite. Två nätter för mycket i Skärgården, jag blir tokig. Knäpp knäpp knäpp.
Just prick nu så längtar jag. Ja, jag vet. Jag är verkigen tjejig.

Upp, upp och iväg.

-


-


Panik i mig!

Jag har panik. Skrik och panik! Fröken Lindberg är påväg in i en kris, eller såkallat, en ekonomisk kris. Pengar rullar som aldrig förr, dessvärre inte in utan ut. Jag behöver och vill ha mer än någonsin och i dessa tider behöver man unna sig själv mer för att överleva dagarna. Inte fasen mår jag bra nu av att tänka att när jag är 30 år så kommer jag ha mer pengar ifall jag sparar nu. Ändå så svider det att måsta tömma sparkontot. Och ännu mer svider det när man har jobb och erbjuds att jobba varannan helg, men tackar nej! Men jag menar, hur ska man få ihop allt? Man måste prioritera. Jag prioriterar!

BLÄ!!

Jag vill iväg någonstans. NU! Eller.. snart iallafall. Bort från Umeå för en stund. Miljöombyte. Ja, lite mer miljöombyte än att bo i Obbola två nätter. Jag skulle kunna sova i tält, eller under bar himmel. Sitta på en brygga, promenera i skogen. Sova på en tältsäng. Sova på hotell. Sova skavfötters. Ligga på en strand. Gå i en ny stad. Hitta en annan gata. Leta någons väg. Se ett annat hus. Doppa tån i vattnet. Få myggbett, ligga i gräset och se himlen från ett annat perspektiv. Bara... dra iväg någonstans. Någonstans där man inte brukar vara. Ibland blir vardagen bara så.. grå! Eller.. kanske inte grå, men man känner suget efter någonting annorlunda för en stund. Så man kan komma tillbaka och se allt med andra ögon sen. Typ?

Jag längtar tills jag får sommarlov. Då tänker jag skapa mig själv lite äventyr. Jag menar, allt blir ju vad man gör det till! Det är nedräkning nu, och den här gången till något bra, inte till något dåligt. Det känns så mycket bättre att räkna ner till något bra, även ifall det kanske häner ihop med det dåliga. Jag menar, vem är bättre än mig på att tala i gåtor? ;)

Nu ska jag snart äta köttbullar. Fast jag åt två mackor för 15 minuter sedan. Blir man tjock om man har 25 minuter mellan varje måltid? Hehe.. Tur att jag ska börja motionera... snart!

Hejs!

En fet plugghäst (nästan..!)

Heluu..

Imorse vaknade jag av värsta mardrömmen, kunde knappt andas! Jag hatar drömmar som är sådär verkliga, och som faktiskt kan ha inträffat.. Huvva! Klev iallafall upp och tog bilen direkt till biblioteket och lånde Gruppsykologi boken. Underbara läsning! Sen har jag studerat hela dagen! BRA CARRO! Har läst ungefär 5 sidor i boken och konstaterat att det är värdelös läsning så boken åker tillbaka till bibblan. Resten av böckerna har jag efter många om och men avgjort att jag inte behöver. Ifall de klart och tydligt står att tentan baseras på föreläsningarna, varför då betala multum och köpa böckerna? Knappast. Jag lever hellre lite farligt på gränsen och pluggar åhörarkopior istället. Rätt korkat va?

Har även försökt att ta mig an min kostregistrering. Vilket skämt! Är det jag som är osmart eller är det svårt!? Trots att jag fuskar hela skiten med att använda mitt Dietist-program på datorn så är det ju skitsvårt att räkna ut allt. Eller så är det bara jag som är alldeles för lat. Jag röstar på att göra min kostregistrering tillsammans med någon annan! Briljant idé!

Fick idag ett erbjudande om att jobba i baren 4/6 också! För det första är det skitkul att jobba i baren och servera fulla människor alkohol, och för det andra får man money money money! King! Jag är nöjd =)

Något mer är det inte på gång för tillfället. Jag pluggar och äter. Pluggar för lite, äter för mycket. Ja, man fick en liten aha-upplevelse av den här kostregistreringen.. Tjockis-Carro. Stannar nog ute i Skärgården en natt till också.. Imorgon ska jag nämligen till tandläkaren och plågas.

Hejs.

min sol!

Igår var vi i stan på Kulturnatta! Hade vi varit sisådär 15-17 år hade det kanske varit roligare, men jag är ändå glad att vi for. Musiken sög, folket var unga, människorna många och sen var det inte så mycket mer. Vi började kvällen med något glas uppe på Nydalahöjd och cyklade sedan ner på stan. Det var lite roligt att det var så tråkigt. Vi gick ner på Kajen och såg på fjortisarna, jag kissade i en gran vid vägen, träffade familjen på Starz och sen cyklade vi hem igen kring midnatt då de andra gick ut på korgen. Jag kan dock inte säga att det på något sätt har stört mig att jag legat i sängen vid den tidpunkt då alla andra gått ut på krogen den här helgen, för min helg har nog varit mycket bättre än alla andras iallafall!

Idag har jag ont i tänderna från allt godis (tex godisremmarna från igår...), jag har spelat tennis och jag har sett min bror förlorat med 14-1 i fotboll. En härlig dag med andra ord! Ännu härligare kommer den att bli med grillat till middag och sen en lååååång kvällsprommis, kommer garanterat ta närmare 2 timmar. Det är vackert i Obbolaby idag, solen skiner och gräset är grönt. Sen har mamma sått både sallad, squasch, morötter, rädisor och massor av mer gott. Nu är det sommar..

Jag har hämtat ut mitt schema för sommaren också. Ja, vad ska man säga? På 4 veckor jobbar jag 3 helgen, men bara på tider då jag inte får ut någon OB. Sen jobbar jag nästan varje dag, men i stort sett bara 3-4-5 timmars pass. Hur onödigt är det inte att jobba 3 timmar på en dag!? Jag fattar inte.. Positivt är väl att jag kommer bli brun, att jag hinner fara på alla festivaler om jag så vill, att jag ska utomlands minst 2 gånger och att.... jag inte kommer få några pengar?

Första turen till utlandet drar jag den 24 Juni och andra gången i slutet på Augusti. Där emellan tänkte jag fara på lite besök, följa med någon på festival (?) och sen bara steka. Den du! Fast närmast just nu är att fixa den här sista tentan, fara och hälsa på (minisemseter!) och sen dra utomlands. Nästa period tar vi från 1 Juli.

Puss!

Love huuuuurts..!

Jag är ganska rolig! Igår råkade någon höra mitt vackra hmmm-ande (jag hmm-ade "looove huuurts"..) och det har jag nu fått höra rätt många gånger. Ja, jag vet att jag har en vacker stämma. Saken är den att nu när jag sitter här för mig själv så kan jag inte låta bli att skratta högt åt mig själv när jag hmm-ar. Så jag har hittills ännu inte kunnat hmm-a klart ens hela refrängen utan att jag börjar skratta åt mig själv!

Tur att så lite roar så små! =)

Dösnack!

Jag ligger i min soffa och får nackspärr och ser på "Sjukhuset". Jag bara älskar sådana program! Alla dokumentärer och sjukhusprogram och djurprogram som "Veterenärerna", de är hur bra som helst! Egentligen borde jag väl hoppa in i duschen och kanske klä mig, men jag orkar inte. Jag som skulle tvätta upptäckte att jag inte hade något tvättmedel hemma, vilket då gör att jag inte har några kläder till ikväll. Suck!

De andra är nu på ängarna och spelar brännboll, men jag orkar verligen inte flänga runt något mer! Känns som att jag far mellan Ö.Norrlandsgatan, Istidsgatan, Mariehemsängarna ungefär tusen gånger per dag! Så nu får det vara nog! Men jag har faktiskt spenderat mer tid hemma i min lägenhet den här veckan än vad jag gjort på väldigt länge. Förut var jag ju bara här och vände i farten. Typ åt, duschade, borstade tänderna och byttte kläder på samma gång. I veckan har jag ätit middag här några gånger.. Och jag har sovit här de flesta nätter, och jag har till och med städat så det ser lite hemtrevligt ut. Igårkväll innan det blev läggdags så var jag dock tvungen att diska, för det luktade surströmming här inne! Helt jävla otroligt så dåligt det luktade, och inte är det borta än heller. Jag ska köpa sånt där frätande och hälla ner ialla avlopp här inne, för det ligger typ döda råttor i alla mina avlopp.

Näe, jag är bloggtorka nu. Vissa saker passa inte att skriva i bloggen, och ibland finns det inte så mycket att skriva över huvud taget. Imorgon börjar allvaret igen med plugg inför den sista tentan på torsdag. Ja.. sen är det väl sommar påriktigt. På gott och ont. Alla far hem och det är många som jag kommer att sakna, vissa mer än andra. Det känns tråkigt, men sommaren kommer att gå fort. Jag kommer vara schteeeeek när allt början igen i September. Först bara ligga och sola hela Juni, sen fara utomlands en vecka, sen jobba en månad och sen steka igen innan jag avslutar allt med en till vecka i utlandet!

Nu in i duschen, på ett tag iaf.
Puss!

Pics.



Jordgubbe-kväll!



Jag älskar skogen!



Joel gillar det där med höjder.. Alltid!



Vi for till Holmsund så Emma kunde lära oss göra volter både framåt och bakåt.
Men hon glömde varna oss om att vi inte skulle kunna vrida huvudet de
kommande två dagarna... Pain!



Jag tittade på fåren och lammen medan killarna
spelae freesbee-golf!



Fredagsmiddagen i solen =)



Finmiddag!

Morgonprommis i regnet!

Godmorgon!

Imorse var det nära att det blev morgon klockan 06.20! Ja, jag var väl inte speciellt sugen på att vakna då, men vissa andra tyckte att det var underbart väder ute och att man inte skulle sova bort dagen. Tjena! Jag fick iallafall min vilja igenom och morgon blev det någon timma senare. Nu sitter jag här och är dyngsur! Det droppar om mig! En underbar morgon för en morgonpromenad efter älven! Ja, fram tills himlen öppnade sig ungefär 8 minuter innan vi var hemma igen. Nu snackar vi skyfall och åska! Men promenaden innan regnet var härlig eftersom att det var varmt och härligt och sen var det massor av tjohej inne istan eftersom att det är kulturnatta på G. Jag som till och med slapp göra mina morgonmackor själv är supernöjd över min första del av dagen. Sen är det rätt bra om det rengar nu nån timme, för då kan det vara uppehåll ikväll när jag ska gå på Kulturnatta och titta på människor och ha det bra!

Så, vad ska man göra nu? Kanske slänga in en tvätt i maskinen, så jag slipper ha så osköna trosor på mig (tro mig, jag har trostbrist!!). Eller kanske diska den sista disken? Eller.. plugga?!!? Näe. Då har det gått för långt. Jag ska kolla om tvättmaskinen är ledig.

Puss!

tick tack..

Godmorgon!

Inatt, liksom igår natt, har jag sovit som en stock! En sån där kolsvart sömn då man inte ens vaknar en gång! Lite läskigt med tanke på att klockan var 11 när jag vaknade! Rätt mysigt iofs att bara ligga och dra sig, inte känna stressen över att det är sol ute eller att man borde gå upp och göra någonting. Lat som jag är ligger jag fortfarande kvar, trots att jag ska vara uppe på Gammlia om 30 min! Galet.. Syster är här på 15 min så då måste jag vara uppe iallafall. Det är som så mysigt i Umeå dessa dagar, jag vill inte att de ska ta slut.

Tänk om man kunde spara vissa saker i en liten låda och plocka fram det när man ville ha det, tänk så praktiskt! Det är nedräkning nu och jag gillar det inte. Man får försöka ta livet med en klackspark, man överlever det ju  ändå inte. Men man jobbar ändå varje dag för att skjuta upp just den dagen. Yesbox. Hur som helst så är vissa stunder så  mycket bättre än andra! Nu ska jag upp till Gammlia och gå på museum, hur vuxet är inte det!?

..vad vore jag utan dina andetag?

Skin med mig!

För tillfället är det alldeles kaos i mig. Jag blir åksjuk av allt som snurrar och har sig i mig, snart vet jag inte ens vad som är upp och vad som är ner. Hur kan det vara så bra, fast det är så dåligt, och fast det egentligen är bra - ja, fast det är dåligt då. Och varför? Varför varför varför? Jag har så många miljoner frågor, men det finns så få svar. Och de få svar jag får, de är jag sällan nöjd med. Frågan är då vad man föredrar bäst - ett svar man inte vill höra, eller inget svar alls?

Jag får ont i skallen av det här. Dödens huvudvärk har jag.
Så nu ska jag duscha och sen tänker jag ta på mig kläder som sitter löst. Inget hårt i midjan, inga skärp eller kanter och inget sånt. En stor tunika med mjuka strumpbyxor under skulle vara så skönt. Jag vill känna mig fri - som en fågel.

Vill du flyga iväg en bit med mig, min vän?
Jag lovar att inte släppa din hand för en sekund..

Lev för dagen! =)

utan dina andetag..


Midsommar = :'(

Hej alla.

Mina bröd blev osmakliga och torra. Bättre lycka till mig nästa gång! De smakar ungefär ingenting, så nästa sats blir med mer salt och dessutom massa frön. Kanske redan imorgon!? Sen tog jag en prommis till Mariehemsängarna där killarna spelade fresbegolf så jag gick med dom tills vi tog bilen till min farmor för att hämta hem en cykel till mig. Gulle-farmor lånar ut sin mammas cykel så att jag kan ta mig fram här på gatorna, puss på henne för det!

Ja, sen pumpade vu cykeln och hade oss tills vi hamnade här i soffan. Legat och tittat lite fotboll och jag har varit super-deppig inför min sommar. Finns det ingen där ute som vill vara med mig i sommar? Festival? Stranden? Vad som helst!? Inte ens midsommar ser ljust ut! =( Depp. Jag vill hälsa på någon, vill ingen ha besök?

Just nu är killarna nere i källaren och bastar. Jag bangade då det inte kändes helt bekvämt att basta naken med 3 killar. Ja inte för att jag är den som är den men.. =P Såg dessutom just att min msn loggade in, så man kan ju undra vem det är som använder sig av min msn!? Min dator hemma är nämligen avstängd.. och jag är ju här. Hmm?

Näe, nu ska jag kolla igenom deras kylskåp igen, och precis nu när jag skrev det så kom jag på att jag har en fil här sen i söndags! Ja vi hade heldag på ängarna och sen film här så då handlade jag en fil, nog måste jag väl få sno tillbaka den nu. Snyltare som jag är...

Godnatt nu vänner.

Några bullar i ugnen.

Hej människor!

Igårkväll var jag duktig och hälften städade min lägenhet. Med hälften menar jag att jag gjorde allt utom att torka golven. BRA JOBBAT! Sen blev jag så less så jag följde med Eric och Joel in till stan och tog en fika. Härligt att sitta av lite tid och bara vara. De skulle gå och se på bio (andra dagen i rad) och den här gången skulle de se på Män som hatar Kvinnor. Jag har ju redan sett den en gång, men kunde ändå inte låta bli att följa med då det bara kostade 50 kr och det var ju sååå bra. Sagt och gjort blev det bio även för mig, andra dagen irad! Hemma hos mig var det fest igår, och då menar jag fetferra. Det dunkades och skreks och jisses anåda, ja att sova här skulle alltså inte vara en så bra idé.

Imorse började vi dagen med 3 timmars friidrott på I20. Vi kastade spjut och diskus och kula och jag var ungefär jättedålig. Jag längtar tills vi ska göra något som jag är bra på! Jag kan inte simma, kan inte gymnastisera (trampett, volter osv) och jag kan inte kasta spjut, kula eller diskus. När man till och med ramlar på gruset när man gör snurren innan man kastar iväg diskusen är man VERKLIGEN dålig. Jag suger. Och jag har inte riktigt tålamodet att träna och bli bättre.. Fast imorgon ska vi faktiskt följa med Emma och låta henne passa oss när vi gör volter osv på trampetterna. Ja vi MÅSTE ju lära oss. Ska nämligen ha en praktisk examination om nån vecka..

Idag efter skolan har jag torkat golven och dammsugit och dessutom bakat en sats med bröd! Kan säga att jag ändrade ungefär hela receptet eftersom att jag aldrig har alla ingredienser (jag är som mamma, hon brukar baka kardemumma-kaka utan kardemumma!) och nu sitter jag och väntar på att de ska bli klar i ugnen. Gott luktar det iallafall! Sen ska jag iväg och förhoppningsvis fixa mig en cykel.

Oj, nu blev jag orolig för bröden i ugnen, tvärt slut blev det, så HEJS!

Kolla in grejen!!

..visst glömmer ni inte det här (se nedan)! Kolla in muschen, kolla in killen, och skänk en slant när ni gjort det. Väääärsta coola grejen! Shit.. såhär duktig var det länge sedan jag var, men de 50 kr satt som smäck!

Klicka häääääär nedan!
http://www.cancerfonden.se/sv/Mustaschkampen/Kampa/Insamlingar/?collection=1113


Vissa borde inte få finnas!!!

Idag smet jag tidigare från skolan då mitt huvud gjorde galet ont. Garanterat en blandning av vätskebrist och 14560 kullerbyttor. När jag kom ut från Iksu så gjorde jag den underbara upptäckte att någon jävla fans psyk idiot har stulit min cykel. YEEES! Vilken lycka. Underbart. Toppen. Great! Först trodde jag att jag var knäpp och letade överallt, men näe. Min cykel var borta. Men tunga steg började jag gå hemåt, stannade på Ica för att handla lite mat (ja mer än lite kan man ju inte ta utan varken cykel eller bil...) och nu är jag hemma. Jag är ledsen. Och less. Jävla tjuvar.

Bara för att muntra upp mig själv (not) så ska jag städa min lägenhet nu innan middagen. Till och med torka golven. Om inte annat ska man väl få trösta sig själv med att sova rent inatt! Jag hatar cykeltjuvar. Jag behöver uppmuntran ifall någon känner för att muntra upp mig!

Fjärilar som är blåa - som havet.

För hur mycket man än försöker stöta det ifrån sig så kan man som inte rå för när någonting där inne får för sig att göra ett sånt där spratt. Man kan som inte hjälpa det, oavsett vad allt annat säger. Rätt så skrämmande det med faktiskt, att även fast man nästan lurar sig själv vissa gånger, så finns det ju kvar. Ibland är jag så bra på sånt, att lura sig själv. Tro på sina egna små lögner. Kan vara rätt smärtfritt ibland också faktiskt. Hur som helst så kan man inte döda alla fjärilar, så är det bara. Och inte heller kan man hjälpa att man tycker att de är så vackra att se på. Rätt vad det är så kommer man på sig själv att man kanske gillar dom trots allt, de där fjärilarna. Speciellt de blåa. Ja man riktigt njuter av att de flyger runt där och gör dagen så fin. Men ja, det är skrämmande. Det är det. Det ska det nog vara. Fjärilar är livsfarliga. Det vet väl alla?!

Nu ska jag sova och hoppas att solen skiner imorgon.
Hitills har jag faktiskt bara sett en nässelfjäril, men det är nog bara för att jag inte letat tillräckligt noga. Imorgon ska jag hålla ögonen öppna efter fjärilar. Sen ska jag se om den är lika vacker som de där blåa? Jag längtar till Obbola.


Vi lever på en skör tråd, mina vänner.

Hej människor!

Tid att blogga har inte funnits så jag varit ute och levt det riktiga livet istället. Det utanför skärmen alltså! På dagtid har jag legat på en filt i gräset och pillat med tårna och tittat på himlen och haft sommar i kropp och själ, och på natten har jag gått långa promenader hem medan jag sett solen gått upp. Det är vad jag har gjort.

Vädret har varit underbart dessa dagar och jag har fått fräknar medan andra har blivit röda. Vi har spelat brännboll och ätit glass och umgåtts medan vi smidit planer inför kvällarna. På kvällarna har vi ätit gott, druckit gott, dansat tills fötterna gjort ont och dessutom haft det riktigt trevligt! Kväll har det inte blivit förrän det nästan varit morgon igen och promenaderna genom parken har inte alls varit kolsvarta och hemska - istället var de riktigt somriga. Jag har fått flera försmaker på sommaren vilket känts bra eftersom att jag kanske inte för det när det väl är sommar påriktigt.

Mina klasskamater har fått mig att tro att jag fått löss eller djur i min säng och att det är därför jag är prickig och hålller på att klia sönder mig. Ja, egentligen förvånar det mig inte alls då jag bor i ett  råtthål, så jag ska byta mina lakan (IGEN!) och försöka göra hela stället alldeles glänsande rent. Nångång iallafall, för just nu orkar jag inte. Just nu ska jag försöka laga mig en middag eftersom att magen skriker. Jag lämnade frysen öppten sen halv 9 imorse så min frys var smält, och mitt kylskåp är tomt, så det är faktiskt lite tråkigt.

Förutom allt det så är det bra. Men det är skrämmande när man upptäcker hur skör och lätt man är att ta sönder när man börjar tänka efter. Eller ja, hur vi allihopen lever på en tunn tunn tråd, för det gör vi faktiskt. Jag ska börja uppskatta alla ögonblick och stunder mer mer mer mer! För av någåon anledning så fattar man inte hur bra man faktiskt har det förrän man mister det. Så är det.

Nu ska jag koka mina mackisar.
Peace.

-

..allt dom bygger upp, ska vi meja ner!

de är bara bita ihop så de knastrar och le tills mungiporna blöder!

En bra deal är en bra deal!

Imorse 25 min innan min tenta skulle skrivas upptäckte jag att låset till min cykel var kaputt! Nyckeln gick in, det gick att vrida - men låset öppnades inte. Hyper-Carro fick panik rätt snabbt och slet som en galning i låset medan hon ringde till alla möjliga. Jag började till och med tvivla på mig själv, var det verkligen min cykel? Har jag rätt nyckel? Är jag dum i huvudet? Tillslut fanns ingen annan utväg än att ringa och väcka Emma som hatade mig direkt hon lyfte luren "VARFÖR RINGER DU MIG NU JAG SOOOOOVEEEEEEEEEEEEEER!!". Hehe, hon är så söt min vän. Hon hoppade in i bilen med pyjamasen på och körde mig till skolan. Min vän är en bra vän =)

Tentan gick ungefär inte alls speciellt bra, fast man vet ju aldrig. Jag var först på att gå ut ur lokalen och var klar efter 30 min. Satt kvar kanske  ytterligare 15 min bara för att det inte skulle se så dumt ut. Värsta tajmingen så ringde min tränare (ex-tränare?) mig så fort jag startade telefonen utanför och sa då till mig att tentan kanske gick bra fast jag tycker det gick dåligt. Jag har bara för höga krav på mig själv, och hade det varit någon annan som skrev samma sak så hade de kanske varit supernöjda över sig själva. Hmm.. säger jag. Nog för att jag ofta har alldeles för höga krav på mig själv, men den här gången gick det nog dåligt påriktigt. Eller?

Hur som helst så gjorde vi ett deal iallafall. Han kom och hämtade mig på skolan med bilen, körde och hämtade en sån där super-såg och sen körde vi hem till mig och sågade sönder låset på cykel-fan. Och i utbyte så har jag lovat att skriva på lite papper till honom. Bara för att. Inga krav och inte förväntningar, bara en kråka på ett papper. Känns rätt okej faktiskt eftersom att jag nu kan cykla hela helgen! =)

Nu ska jag dricka ett stort glas vatten och cykla till ängarna och leva lite jävel!
Love!

Varje ögonblick räknas.

Godkväll människor.

Ikväll har jag ätit så min mage är XXL och jag har sett alla avsnitt av Greys och jag har inte pluggat allt för många minuter. Man prioriterar sina val =) Kan faktiskt ärligen säga att jag inte har någon ångest trots allt och att jag längtar tills imorgon efter jag skrivit klart den där skiten. Inte en chans att jag sitter i 4 timmar och knåpar och skriver, så när jag är klar ska jag susa ner till staden, lämna igen  min Rödluvan-klänning och sen fara till Mariehemsängarna och njuta av livet.

Ibland får man sånna där moments då man bara tänker att "just precis nu är livet så bra." Idag när jag låg på rygg i gräset och tittade på en knallblå himmel, lyssnade på några fiskmåsar och kände doften av sånt där som är så bra då kändes livet verkligen bra. Jag fick en sommardag trots att det bara är vår och faktiskt två veckor kvar till sommen, och jag ville inte riktigt släppa ögonblicket! Det kändes bara så.. bra! Man lever så ofta i tider som bara är lånade och man vet ju egentligen att man tids nog måste lämna tillbaka allt. Allt som är bra kommer ju att försvinna, så är det. Men istället för att sluta leva på den där lånade tiden och bara vara så måste man se til att skjuta upp den där dagen då allt försvinner så länge som möjligt. För oavsett när den dagen kommer, så kommer vägen dit ha varit värt det! Hur man än vrider på det så är det vägen dit, inte punkten längst där borta som man kommer att uppskatta mest. Jag lever mer än gärna på lånad tid, för jag älskar den där känslan då allt man kan säga är att "just precis nu är livet så bra". Det är helt enkelt värt det.

Nu ska jag sova och drömma om fiskmåsar och tentor och bröllop (Greys!) och filtar och kuddar framför en brasa och stjärnklara nätter och miniräknare och människor som gör mig alldeles varm inuti. Jag ska drömma om alla moments och ögonblick och stunder och allt sånt där man vill spara i en liten ask och ta fram då och då.

Varje ögonblick räknas.


Tentaplugg som man får fräknar av.


Tråk.

Igår var det bartömning. Jag tömde en ganska stor del av baren på egen hand och det satt som smäck kan man väl säga. Idag har vi legat vid dammen och nästan pluggat lite iallafall. Det var sommar och vi pillade med tårna i gräset och läste lite gamla tentor och jag kommer nog ihåg hälften iallafall. Jag måste iallafall säga att det var det härligaste tentaplugget jag någonsin haft!

Nu äter jag pytt i panna och dricker mjölk och ser fram emot några avsnitt av Greys. Ja visst borde jag plugga och lära mig allt vettigt inför tentan imorgon. Ja det borde jag verkligen. Synd att jag inte gör det.

På återseende.

Plugg, öl eller kärlek?

Tre saker i mitt liv, på en endaste kväll!

1. Jag har tenta på Fredag och borde faktiskt egentligen satsa på plugget nu. Men seriöst, vem orkar bry sig om Citronsyacykeln, Glykolysen och hur kroppen egetnligen absorberar fetter? Seriöst?! Ja, jag vet att jag borde bry mig.

2. Ikväll kostar ölen 13 kr styck ute på krogen. Och jag har alla anledningar i världen att inte fara dit. Kommer jag att fara dit? Antagligen. Faktiskt så är man bara student och ung en gång, och då måste man passa att leva som det kommer. Ja, så känns det. Och inte behöver jag påminna mig själv att det är fest fredag och lördag också va? Näeee..

3. Hela TRE nya avsnitt finns nu att se från Greys Anatomy! YEEEEY!!!! Nu snackar vi lyckorus till maximum! Så hur skönt vore det inte att skita i både öl och tenta och ligga inne och se på Mc Dreamy och vara dyngkär istället? ....................så underbart!!

Det här är dilemma. Plugg, öl eller kärlek. Ojojojoj...

-

Jag läser gamla inlägg, - flash back!

http://carolinalindbergs.blogg.se/2008/december/tillbakablick.html#comment

Jag - i ett nötskal.

Ja, livet som det rullar dårå. Idag har jag faktiskt fått förvånadsvärt mycket bra saker gjort! Vi är klar med vår film i skolan, planerat klart vår lektion, jag har legat på Iksu (ensam!) och läst i 3 timmar och jag har nu dessutom gjort mat som blir minst en matlåda. Bra jobbat girl! Just nu är jag däremot mindre duktig, liggandes på soffan och nyser näsan av mig.

Det har nästan blivit kväll och jag funderar fortfarande påvad jag ska göra av kvällen. Fara till Obbola och säga hej till familyn? Fara iväg och hälsa på någonstans man inte hälsat på på 100 år? Fara och träna? Upp till skolan och plugga? Försöka plugga hemma? Ge fan i att plugga och göra något helt annat? Näe, iväg ska jag nog. Någonstans. Jag velar bara, som vanligt, som alltid, som med allt. Jag är garanterat sämst i hela världen på att ta beslut! Ju större, desto svårare. Men mindre, ibland ännu svårare! 

Jag får alltid sån ångest så fort det handlar om min framtid och allt eller inget. Och då menar jag verkligen till minsta lilla detalj! Ska jag fara någonstans över helgen eller inte? Flytta eller inte? Planerna för en kväll, eller inte? Ju mer man tänker, desto mer avgörande blir det ju! Men oftast så är det rätt skönt när man väl tagit beslutet, hur valet än blev. Men det är så typiskt mig sånt där! Det är därför jag brukar få höra att man inte ska må dåligt över saker som man inte kan påverka, för jag har en tendens att både må dåligt, och vilja påverka det mesta. Jag menar, allt KAN förändras! Senast förra veckan fick jag höra att jag måste lära mig att människor inte förändras, att ingenting förändras. Då blev jag arg, för människor förändras, allt kan förändras! Så är det! Klart man kan påverka och förändra, det måste man tro för att inte bli helt knäpp i bollen. Annars kan jag ju ligga här resten av livet och bara hoppas på att någon hittar mig här en dag?

Jag tänker iallafall fortsätta att påverka och förändra för att få det jag vill ha. För det är det som jag tror på. Slit jävel om du vill ha något, då kan du sen aldrig klandra dig själv ifall du inte fick det. Sen kommer jag garanterat att fortsätta att vrida och vända på varje beslut resten av mitt liv också, men det är ju jag. Jag är sån. Jag läser sms som jag själv skrivit typ 5 gånger ibland också. Och tvingar mig själv att vänta i 25 min innan jag ringer ett samtal, men ringer ändå efter 5 min för jag orkar inte vänta längre. Och jag genar alltid så fort jag får möjlighet när jag är ute och springer, fast jag bestämt mgi för att jag inte ska. Och jag äter massor av onyttigt. Och jag sover aldrig i tid, fast jag ska sova klockan 22. Och ifall jag raderar nummer från min egen telefon så letar jag oftast upp dom igen på hitta.se. Sån är jag. Men jag menar, nog måste det väl finnas något positivt med det också? Jag hoppas det.

Livet som det rullar.

Jag har en förkärlek till Tussilago. De får mig att tänka
på mina solstrålar, och lite annat. Min Tussi-tussilago.



Ibland på kvällarna kan jag sitta och dingla med benen ner mot älven, och
varje gång så tänker jag att "tänk om jag tappar skon ner i vattnet". Nästa
gång kanske jag gör det också. Såhär brukar det iallafall se ut..



Och när jag myser sådär lite i min ensamhet så brukar det se ut såhär.



En kväll gick vi och skulle ta ut pengar, då var himlen alldeles rosa.



Och en natt var jag knall-arg! Sådär rosenrasande. Fast egentrligen så har
jag ingen aning om varför jag var så arg, men jag var verkligen ARG. Sen mitt
i all arghet så stannade jag upp och tog ett kort på himlen. Hur typiskt mig
är inte det? Sen slutade jag vara arg.. tror jag?



Det där är mina vänner, de ser lite tokiga ut ibland - men jag tycker om dom ändå!



..ibland tycker jag att dom är lite väl hårda mot varandra!



En dag när vi satt på Mariehemsängarna så bestämde sig ett par (som inte
var med oss!) för att.. ta på varandra. Väldigt mycket! Vi blev nästan alldeles
generade. Den svarta pricken på gräset är iallafall de snuskiga människorna.


=)

Jag lever, jag orkar bara inte skriva ett ooooooord! Jag har varit i skolan och jag har varit på kalas och jag har varit på punch out och jag har pluggat lite (nästan iaf). Jag är dödens trött och vill bara sova. Sen varför jag istället är vaken det vette gudarna. Men jag är iaf glad nu igen, det är skönt!


Tema - S


Irri!!

Idag har jag och mina vänner varit på Mariehemsängarna för en självdö-dag. Jag rörde mig så mycket som mellan sittande och liggande ställning på hela dagen eftersom att jag är en sliten själ. Men trevligt har jag iallafall haft! Jag fick höra historien om min käre klasskamrat som åkte permobil hem från krogen igår, och som sen också fick skjuts med permobilen hem från efterfesten, vilket var en grymt rolig historia! Sen fick jag höra om efterfesten som pågick till klockan 6 imorse och om parningslekarna på dansgolvet. Jisses vilken kväll alltså!

Sen jag kom hem i eftermiddag har jag rört mig om möjligt ännu mindre än på hela dagen. I högtalarna har jag haft musik och i sms-tummen har jag smått kramp. Men i like it! Nu håller jag på bli knäpp eftersom att jag försöker komma på namnet på en låt som jag varken kan melodin eller texten på, och heller varken artistnamnet eller titeln. Jag vet bara att vi lyssnade på den en hel sommar för kanske 4-5 år sedan. Hur irriterande är inte det?!

Nu är jag så upphakad på det så jag kan inte skriva en rad till
förrän jag kommer på namnet på låten. Hejdå.


Ding dong..

Förresten, imorse när jag låg här så hörde jag kyrkklockorna! Då köndes det som att jag var hemma i Obbola. Där borjag typ 200m från kyrkan och hör klockorna och gräsklippare varje morgon. Så imorse klockan 11 så låg jag här och log och lyssnade på kyrkklockorna och tänkte att nu är det bara en timme kvar till gudstjänsten. Nu är det bara 4 minuter kvar, så jag ska anstränga mina öron så jag hör när de ringer igen!

Söndagmorgon, inte som den brukar!

Jag vaknade med full utstyrsel i morse. Det var lite jobbigt att få av sig klönningen med alla miljoner säkerhetsnålar som dessutom var tejpade, så jag slet sönder klänningen istället. Som jag hyrt. Smart Carro. Jag blev bara så less!!

Nu ligger jag här och är supersugen. Verkligen supersugen! Hade jag inte haft sån ångest över alla pengar som försvann igår (sittningsavgift, utklädnad, taxi bla bla bla) så hade jag köpt huuur mkt godis som helst. Men jag tror jag ska köpa hur mkt godis som helst ändå. För jag är supersugen! Ja det är ju enklast med godis, för det är ju bara att köpa.

Mina ben gör ont. Mina fötter gör ont.
Jag ska gömma mig bakom mina solglasögon och aldrig titta fram!
Cool utan sol.

-

Mot stjärnorna.. och ännu högre, ska ni med?
Om så önskar, vi ses där uppe!


I bring the fire..

Nu har jag varit på långprommis och köpt säkerhetsnålar och balsam och hudkräm och hårgrejjer och jag är tagggggg!! Kände mig som värsta fria fågeln när jag gick där efter älven. Tanken slog mig att jag kunde göra exakt precis vad som helst! I princip så finns det ingenting som binder mig till någonting och egentligen inte heller något eller någon som skulle sakna mig om jag bara drog. Ännu mer lockad blev jag när jag hamnade mitt i en typ utlottning av flygbiljetter ut i hela världen! Det var som värsta tecknet att det helt plötsligt stod SPEED BOOKNING mitt framför ögonen på mig så kunde man fara typ imorgon för inga pengar alls. Folk var som tokiga i kön. Själv log jag bara lite för mig själv och gick vidare - en annan dag kanske.

Det var nog mest sjävla känslan att jag KUNDE fara ifall jag kände för det. Att det inte fanns något som kunde stoppa mig. Och att jag är vuxen och kan göra som jag vill, för det påverkar bara mig! Lite läskigt är det väl på samma sätt att jag skulle kunna få en hjärtinfarkt här inne i min lägenhet och ligga död i säkert över en vecka innan nån skulle hitta mig, men det är väl en annan femma..

Because when I arrive, I bring the fire.
Make you come alive, I can take you higher.
What this is? Forgot? I must now remind you...

Tusen tankar.

Inatt har jag varit jätte orolig och nervös! Jag har vaknat tusen gånger av att det sådär svider i magen av nervöshet och har dessutom snurrat in mig flera varv i mina lakan. När klockan äntligen blivit 08.00 så kändes det som en lättnad, yes- natten är över! Men är man utvilad? Knappast! Det är som att jag vet precis vad jag har att vänta men ändå så försöker man intala sig själv att det bara är inbillning och att jag är paranoid. Men som sagt, jag litar inte ens på mig själv nu mera, och ännu mindre på någon annan.

Så, vad ska man göra av dagen idag? Jag måste ut. Ut ut ut ut.. få ut all den där negativa energin som har gnusslats in i mig inatt. Mitt i all oro och nervöshet hann jag drömma att både jag och en vän blev väldigt svårt skadad då ett djur (mega stor hjort eller något) klev rakt igenom våra magar och lår och allt... Snacka om mardröm. Man kan väl säga att jag har något som skaver i bakhuvudet!

Näe. Nu ska jag blunda för min disk och fara ut - regn eller inte, jag behöver ny  luft i mina lungor! Hoppas kvällen blir bra. Och hoppas att jag inte blir sådär knäpp. Ikväll ska jag iaf vara rutinerad, jag ska ta med mig mjukisbyxor och gympaskor, för promenaden hem har en tendens att vara vääääääääääldigt lång vissa kvällar.

en sommarnatt på bryggan..

Nu är jag dansförälskad och hemma. När man är dansförälskad är man en blandning av hyperkåt och förälskad, och så blir man när man dansar - det har jag lärt mig idag. Ikväll har jag då alltså varit på logdans på Folkets Hus på Ersboda. Jag har dansat bugg och Foxtrot med både äckliga och heta människor! Jag har flygit som Grease-tjejen på dansgolvet med klänningen som en krans runt mig och jag har klivit alla pojkarna på fötterna! Jag funderar på att gifta mig med en kille som kan dansa, för då kan han föra mig sådär varje helg..

Vill lova att jag var rätt så skeptisk innan vi for, speciellt när jag fick höra alla regler. Man får inte tacka nej till en dans, man måste dansa två låtar med varje partner och det är alltid två bugg och två foxtrot efter varandra. Sen lyser det på väggen när det är damernas eller herrarnas tur att bjuda upp. Läskigt! Jag bjöd bara upp Joel några gånger - någon annan vågade jag inte bjuda upp. Efter halva kvällen var jag lyrisk över mina danser och jag kände mig verkligen som hon i Dirty Dancing! Dessvärre så avslutades kvällen med två äckel. Ett slisk på 50 bast som först dansade tryckare med mig på båda bugglåtarna, sen tog mig på röven mellan låtarna och sen dessutom sa att vi skulle dansa kommande foxtrotlåtar ihop också. Och jag kunde inte säga nej!!! Fatta 4 låtar med snusket som tog varje chans i världen att äckla sig! Efter låtarna tog slut så flydde jag ut mot garderoben och ställlde mig vid ett bord - och självklart kom Äcklets vän då och bjöd upp mig han med! I die! Då bröt jag mot reglerna och ljög att jag var tvungen att gå efter bara en låt - sen drog vi hem. Äckel äckel äckel...

Nu antar jag att jag ska sova. Fast jag är danskåt och dansförälskad. Ja, inte i äcklena såklart men.. De känns ju alltid lite ensamt att krypa ner i sin ensamhet här på Ö. Norrlandsgatan. Jag tror jag ska äta hårdbröd i sängen först, bara för att jag kan och att det inte finns någon här som kan klaga på smulorna.

Godnatt vänner - vi ses någonstans någongång.
Kanske en sommarnatt på bryggan. Under stjärnorna med rätt
sällskap dansar man nog som bäst.



..vilken uuuuunderbar dag!

Idag har det verkligen krävts ansträngning för att vara sådär på topp som jag bestämde mig imorse för att vara! Jag tror att det är när man väl bestämt sig för något sånt, som ödet bestämmer sig för att jävlas. Men, hitills har det inte knäckt mig totalt!

1. Våran film misslyckades totalt med redigering osv, och jag som farit till skolan 3 timmar tidigare än första lektionen började.. Fan!

2. Jag kollar mig i spegeln och upptäcker att jag tappat ett av mina fina örhängen - borta.

3. Kopiatorn slukar mitt kopieringskort med 92 st kopior på, kaos utbryter! - DÖÖÖÖ!!!

4. Panik, VAD SKA JAG VARA PÅ MASKERADEN MED S-TEMA IMORGON!?!!! Står i en provhytt i 60 minuter och skapar en rätt så tryckt stämmning på affären (det fanns bara en provhytt)..

5. Går åtminstonde lite halvt nöjd till Bolaget för att köpa vin, när jag ska betala så står det bara "medges ej".  Bolaget är ungefär översmockat och ALLA glor på mig. Jag dör av pinsamhet och lämnar Bolaget med min alkohol liggandes kvar på bandet, alla kollar på mig och tänker "aha, hon försökte köpa med falsklegg" el. liknande. Jag dör ännu mer av pinsamhet. Och har dessutom inget vin.

6. Försöker ta ut pengar på automat, går inte. Happ.. Jag är pank.

7. Kommer hem, upptäcker att min internetdosa är spårlöst försvunnen och jag har enbart 20 kr i kontanter. Hur ska jag överleva helgen!?! Ringer pappa och ber honom föra över några hundra till mitt konto att leva på tills på måndag. Så, någon som känner suget att betala igen de pengar som jag lagt ut till diverse saker? För jag lever på existens minimum i helgen...

8. Duschar i (tidvis) iskallt vatten, då till och med varmvattnen försvinner här ibland, och upptäcker att både balsam och ansiktskrämen är slut..

Suck. Tro mig, mitt humör har blivit prövat idag! MEN JAG ÄR FORTFARANDE GLAD! Kanske inte överpeppad och supersugen, men iallafall på fötterna! Fortsätter dagen som det gjort hitills kommer jag nog bryta ihop under kvällen, men jag tänker fortsätta kämpa! MAN ÄR SIN EGEN LYCKAS SMED!

Med solen i ögonen..

Idag är det sol ute, alltså en perfekt dag att glömma alla sina bekymmer och besvär! På med glajjerna och stråla ikapp med solen. Vi är vår egen lyckas smed, och man måste höja blicken, sikta mot stjärnorna och sen kanske nöja sig med trädtopparna.

Vi ses därframme!

-


I gotta get my body moving, shake the stress away..

Hur långt kan vi flyga, raring?

...den här låten ger så himla många minnen. Jag tänker på den där natten då vi satt på en säng mitt i köket och var fulla. Jag och två klasskamrater hade efter många om och men tagit oss hem med en taxi efter ett  av många kalas. Han som bodde där somnade direkt där på sängen, mitt i köket. Vi andra två satt kvar till morgonkvisten och pratade om livets konstigheter, upp och ner, och beklagade oss över hur jävligt det kan vara vissa stunder, och hur jävla ont det kan göra också. Eftersom att jag tänker på just det när jag hör den här låten är för att vi spelade den ungefär 500 gånger. Det roliga var att vi var så långt inne i dimman så han fick hålla för ena ögat för att kunna se strängarna på gitarren och ackorden blev nog inte riktigt så som det kanske skulle vara.. Men det var fint ändå. Livet var rätt bra då, trots allt.

Hur som helst så var det en lång och bra natt där på sängen mitt i köket. Jag tror inte vi kom fram till något mer än att man måste tro på ödet, men att man själv också måste våga påverka ödet! Glider man igenom hela skiten och bara väntar på något som ska kännas perfekt så kommer man att bli besviken. Det är nämligen vi själva som måste skapa det där perfekta. Vi är vår egen lyckas smed och man kommer nog att ångra sig när man upptäcker att det kanske var den där chansen man skulle ha vågat ta. Tro mig, vi kom nog fram till miljoner fler olika saker också, men de minns jag faktiskt inte. Jag vaknade iallafall morgonen därpå med mjukisbyxor och en alldeles för stor grå kofta, liggandes som en puppa i ett täcke. De andra två hade sovit kvar där på sängen, mitt i köket. Det var nog många bra ord som sas den natten, det tror jag.

Jag har miljoner ord inuti mig just nu. Tusen miljoner. Och jag har dessutom massor med dumheter på gång också. Det är när man är som svagast som det lockar mest. Och huvudet säger en sak, men allt inuti säger någonting annat. Själv säger jag ingenting.

Det handlar om att testa vingarna lite, se hur långt man kan flyga.


LÅTEN


-


-

...det jag pratat så länge om.




=(

Nu håller jag på med dumheter igen. Jag är så duktig på att smyga så att jag märker det knappt själv! Det blir så när jag velar och virrar och har mig, finns det någon mer lättpåverkad än jag?! Jag vet ju egentligen att det inte är bra, men ändå så draaas man liksom åt det håll som någon drar åt. Inte konstigt egentligen, med tanke på att det är det enda hållet som det dras ifrån, och varför skulle man glida åt det håll man blir puttad från? Allt jag kan säga är att - jag vet. För jag vet ju! Jag vet ju precis! Dumma dumma dumma dumma brud.

Jag är... arg, less deppad. Depp depp depp. Tusen gånger depp. Jag är irriterad på minsta lilla och till och med hatisk. Riktigt jäkla svart hat! Det liksom vibrerar hela tiden och till slut går det troligen ut över helt fel person, som vanligt. Kan man vara vårdeppig? Isåfall är jag garanterat det. Vårarg. Vårless. Just nu mest vårhatisk och vårarg och vårdepp. Sådär så man skulle vilja klippa till någon på direkten! Skrika och slåss och åååååååh!

Det kanske är vädret. Jag har faktiskt en tendens att bli nere när vädret är dåligt. Sen när det är miljoner saker till utöver vädret så är det väl kanske inte så konstig att man blir såhär. Lite sol skulle göra mitt liv enklare för stunden. Ge mig energi! Ge mig ork! Ge mig motivation! Ge mig lite lust att göra nånting iallafall! Ge mig hopp! För just nu har jag ingen energi, ingen ork, ingen motivation och absolut inget hopp alls.

=(

En prinsessas dagbok..

Hey.

Igår var jag på Body Balance och försökte sträcka på mina muskler. Jisses vad man inte är smidig alltså! Efter 20 min började jag titta på klockan vilket kanske betyder att det inte är min grej. Däremot så är jag redan sugen på att testa något nytt! Efter Body Balancen spelade vi lite Squasch vilket var sviiinkul och det vill jag verkligen göra igen!! Jag älskar verkligen sånna där aktiviteter men ibland känns det verkligen som man förstör för alla andra när man är ungefär lika bra som en 9 åring!  Om vi säger såhär, jag fattar varför ingen vill ha mig på sitt lag i beachen eller dansa med mig på danslektionerna, för jag är en katastrof. Tacka gudarna att man inte behöver simma i par, eller gymnastisera i par...

På fredag ska vi fara och dansa logdans, och jag ser redan nu framför mig hur man sitter på en stol på sidan och ser lite obrydd ut. Vaddå flaschback från mellanstadiet när man bad böner att den snyggaste killen skulle bjuda upp när det äntligen blev Snöbollen, trots att man egentligen visste att det aldrig skulle hända. I know, jag är en fjomp men vem vågar egentigen bjuda upp den man allra helst vill dansa med?! Jag vågade det inte när jag gick i låg och mellanstadiet, och jag gör det nog inte nu heller..

Jag tror jag måste bjuda hem Molgan hit hem så vi får träna. På Salsa och Bugg iallafall. Och kanske på volleyboll och squasch och gymnastik och simmning också. Varför fick jag inga sånna talanger? Men, kanske är det på fredag - 10 år senare, som jag gör revanch och får sista dansen med snyggaste killen på stället. "Discot blir min chans!!!" (för er som sett Sanning och Konsekvens). Jag menar, någongång måste väl jag få den sista dansen! Jag tycker det.

Jaja. Idag har jag i omgångar funderat över i vilken matlåda jag la min middag i igår. Idag när jag skulle laga min mat upptäckte jag att jag inte la den i någon matlåda. Den låg kvar i kastrullen. Hela natten, hela dagen. Bra Carro. Smått splittrad tjej. Undra vad för knäppt jag gör nästa gång? Eldar upp hela huset?

Jag har pirr i mig.

!!

Konstiga saker jag gör;

- Låser i princip alltid ytterdörren när jag kommer in, fast jag vet att jag ska ut snart igen.
- Sminkar av mig och tar av mig byxorna direkt efter skolan!
- Fast ytterdörren är låst och jag är ensam så låser jag nästan alltid också toalettdörren!
- Kan ibland gå runt halvnaken här hemma - till och med när jag lagar mat!
- Somnar nu mera, mest hela tiden - utom när jag SKA sova!
- Kan inte hoppa, utan att göra ett sånt där tjejigt ljud samtidigt eller efter. Fjortis!!
- Jag kan bli galet svartsjuk, men aldrig när jag borde vara det!

sometimes i wondering..


Blääääääääääääääääää

Typ så känns det. Gräv ner mig och gräv djuuuuuuupt.




Gråa dagar och långa nätter.

Nu har det lilla puckot kommit hem efter en dag i skolan.

Puckot lider möjligen av någon brist. Järnbrist var det någon som sa. Antalet timmars sömn spelar nämligen ingen roll, puckot somnar ändå. Hela tiden. Eller så kanske det bara är inbillning att puckot sover på nätterna, hon kanske gör någonting annat. Puckot tror inte att det är järnbrist som hon lider av, det är en annan brist. Puckot vet precis vad det är som saknas. Hon vet precis vad som behövs för att dagarna ska bli mindre tröttsamma och gråa. Det värsta är när man kan sätta fingret på det.

Hur ska Puckot spendera kvällen och alla andra dagar och kvällar? Av någon anledning så finns det ingen motivation för att läsa de där 200 000 sidorna och absolut inte heller att lära sig något. Puckot behöver aktivitet för att inte bli knäppare. För nog är det väl bevisat, att understimulering gör en definitivt knäppare. Puckot är ett levande exempel.

Så, vilket ände början man med? Just nu finns det nämligen fyra. Fyra jävliga ändar som borde knytas och brännas så de inte delar på sig och bli tredubbelt så många, hemska tanke!!! Puckot känner bara inte för att börja rota och dra. Slita och nypa i kinderna. Nog för att något av de andra alternativen inte heller känns speciellt lockande. Puckot ser det som ett smått handikapp att vara just ett Pucko. Happy faaaaace.....

Give me a call för det ekar redan nere på Ö. Norrlandsgatan. Jag skulle behöva en granne som bjuder på te och en kvällsprommis. För jag tror det är svårt att hitta någon annan stans.. Gråa dagar och långa nätter, ge mig något meeer!!

Ps. Vem har sett mina solglajjer - ifall de blir bättre tider?

-

Nu blev det sådär dumt ingen. Dumma dumma dumma brud.
Happy face Carro, happy face. Det liksom svider.

Valle på ballen!

Jag visar Emma hur man dansar Salsa!



Sen spöade jag skiten ur henne i kubb!



Snygga moves, synd bara att hon inte träffade mina kubbar ;)



Flickor små så tyst på tå.



STEK!


Söndagsmiddag med familyn.

Nu har jag läst artiklarna inför imorgon. Jag somnade 3 gånger, sammanlagtg 45 minuter. Jag läste ungefär var fjärde mening i båda artiklarna men känner att det faktiskt inte spelar någon roll. Ibland råkade jag nog läsa var fjärde sida också. Hehe. Men whatever.

I veckan har jag mega-mycket ledighet så då ska jag steka och spela brännboll och träna och gå på kvällspromenad. Om jag nu lyckas få någon på en kvällsprommis. Det är så mycket som jag vill hinna göra! Men först ska jag dammsuga och fixa min lägenhet, och ställa fram de typ 20 ljuslyktor som jag fått av min moster. Jag älskar ljus så nu ska jag ha lyktor överallt! Det som är bra med att hjälpa någon att flytta, är att man får massor med saker! Någon som vill ha en säng förresten?

Nu ska jag på middag!

Tussilago!

Goddag Söndag.

Idag har jag varit hos min moster och flyttat hela långa dagen! Vi har burit mängder med lådor och möbler så fingrarna blöder! Det värsta är nog trapporna. Jag kan lova att jag hade en puls på närmare 200 och mjölksyra i benen. Vansinne! Blev alldeles nyss hemskjutsad för att jag ska hinna plugga lite idag. Jag som inte ens har kollat upp vad jag bör läsa, har nu ca 2 timmar på mig att ta reda på det och sen läsa det. Lycka till, till mig.

Igårkväll var jag sliten som få och var chaufför istället för i dimman. När klockan närmade sig utgång körde vi ut folket i två bilar mot staden och sen for vi ut i skogen och hämtade min lillasyster som var på villovägar. Mitt ute i ingenstans stod hon i mörkret och jag hade garanterat inte vågad ens köra bil där ensam. När man äntligen fick krypa under täcket var jag tröttare än tröttast! När klockan ringde imorse alldeles för tidigt så var jag smått zombie och jag minns knappt att jag varit vaken! Ännu mer zombie var jag när mamma ringde strax efter klockan 9 och undrade var jag stod någonstans, eftresom att hon var med bilen utanför min lägenhet och väntade. FUCK. Jag som till och med hade drömt om en magisk frukost fick trycka en macka i bilen istället..

Ja, vad ska man säga. Livet glider för tillfället rätt bra trots att jag faktiskt har ångest inför sommaren. Jag känner stressen över att folket far och jag är kvar. Jag känner stressen över.. ja. Eller näe. Man måste ta dagen som den kommer. Inte oroa sig över saker som man inte kan påverka, så är det ju. Annars blir man knäpp! Man får leva för stunderna och ögonblicken som är nu. Men jag kan itne låta bli att oroa mig över jobb och resor och umgänge och skola och det mesta faktiskt. Jag är en fjomp som lika gärna kan gå runt och oroa mig över vädret!

Näe. Nu MÅSTE jag läsa det här, annars kommer det bli trubbel.
Dubbel trubbel. Ungefär lika mycket trubbel som när jag insåg att
min cykel står olåst uppe på Nydalahöjd.

Men jag är go och glad och idag såg jag en hel äng av de vackraste tussilago. Tussilago gör mig glad, för de är som små solstrålar. Och det är solstrålarna i mitt liv som gör vardagen så bra. Alla de som skiner så jag blir rosig om kinderna och blir varm i kroppen. Sen finns det en tussilago som faktiskt skiner starkare än alla andra. Ja, jag gillar mina tussilago! =)

Gäsp

Jag är verkligen dödens jäkla död!

Jag sitter fortfaranade i min soffa med gårdagens kläder och har just hoppat ur sminket. Försökte trycka lite kroppkakor till lunch men misslyckades efter halva vägen och somnade istället. Jag är så trött!! Efter 2 timmar vaknade jag och värmde upp samma tallrik igen. Det smakar apa. Jag ska nog köpa godis istället. Och körsbärstomater! =)

Om jag nu någonsin kommer orka ställa mig upp från denna soffa. Min kropp bara hänger, det finns ingen energi! Kan inte någon bara komma hit och krama mig och ligga här och se en film istället. Det låter sååå mycket mysigare än att måste ställa sig upp och duscha och sen ta på sig nya kläder. Jag kan sträcka mig till att ta en kvällsprommis, för sånt är också mysigt. Jag tror jag ska försöka ragga till mig en kvällsprmenad i veckan. Det är något jag saknar en massa!

Skärpning ni Calorina, in i duschen!

Valborg.



Jag vet, bloggen har varit smått lidande ett tag nu!

Tiden har helt enkelt inte funnits för något internetsittande! I torsdags så var vi på iksu och dansade Salsa och Foxtrot i nån timme, sen körde vi lite beach innan det begav sig iväg mot Mariehem. Vi grillade gott på grillar som hade alldeles för lite kol, sen for vi till brasan innan vi återvände till Mariehem för att sedan gå hem och sova rätt så tidigt.

Valborgsbrasan på Universitetet var en besvikelse då det mest var glöd och dessutom avspärrat med snöre. På valborg SKA man ju stå så nära att ögonbrynen brinner upp och sedan ska man kramas också! Jag fick iofs kramas lite så tur var väl det..! Eftersom att vi har lärt oss dansa nu de senaste veckorna så blev det määäängder med bugg och salsa under kvällen. Vi snurrade och hade oss som aldrig förr så när klockan passerade ett så blev det läggdags. Fötterna var nog rätt nöjda över det!

Igår vaknade vi alltså rätt tidigt och packade picknickväskan på direkten och gick ner till Mariehemsängarna! Där spelade vi brännboll och kubb och stod på händer och gjorde bakåtvolter. Ja, jag jobbar fortfarande på mitt handstående och mina hjulningar, men killarna har faktiskt fått in riktigt tjusiga volter nu. Måste säga att det är en underbar utbildning man går trots allt! Ja så vi blev kvar ute på ängarna hela dagen och bara njöt av solen! Har träningsvärk i armen idag från brännbollen och dessutom rätt solbränd. Klockan var nog efter 18 innan vi tog oss upp till Emma för att äta en gemensam middag. Man kan alltså säga att vi har suttit ihop hela högen ända sen i torsdags eftermiddag! Det är härliga människor jag får umgås med!

På kvällen satt vi ute på ballkongen och pimplade vin och pratade skit, innan vi for till E-Puben en kortkort stund före hemgången. Nu sitter jag här i min soffa med en tallrik kroppkakor bredvid mig. Som vanligt har tiden bara rusat iväg och jag har knappt fattat att det är dag ute. Vad som händer ikväll vet jag inte. Vad som händer över huvud taget är ju svårt att veta. Man får spela där bollen ligger helt enkelt.

Joel måste alltid kolla var gränsen går och utmana ödet lite.



Manlig kärlek på Mariehemsängarna



Japp, killen käkar myror. Han "gillar att det smakar syrligt"


RSS 2.0