Godnatt

Nu är jag nyduschad och klar. Och trött. Tröttare än tröttast, så inatt hoppas jag på ordentlig sömn. Lägenheten är ren. Jag är ren. Allt är rent. Imorgon har jag föreläsning 10-12, sen är det bara skidor på schemat. Först skidor på teve, sen ska jag själv åka skidor och sen ska jag köpa de där listerna till köket som inte blev av idag. På tal om köket så har jag skruvat i skruvarna idag och ställt tillbaka alla grejjer igen. Två skruvar gick inte i då pluggen bara snurrar med när man skruvar. Dessutom har sladdarna i taket lossnat trots att jag försökt trycka fast dom 10000000000 gånger. Så nu MÅSTE Joel komma hem och fixa sladdjävlarna som hänger fram taket enda ner i golvet samt laga skruv-plugg problemet. Självständig är jag, men sådana problem lämnar jag gärna över..

Träningsschemat är lixom förra veckan varannan dag skidor och varannan dag styrka. 5 dagar träning och 2 dagar vila. Jag tror på upplägget! Jeho. Nu en till portion glass (chokladglass!!!!) och lite mackor. Mums. Det finns ingenting godare än kvällsfika och frukost. Då finns det inget stopp!

andningspaus.

Nu är jag halvvägs och lite mer. Jag har fått en del gjort faktiskt. Hämtat mängder med litteratur, lämnat igen nyckeln till min lägenhet, ringt och fått sommarjobbet spikat (?), haft seminarium, gått på bodypump och ätit middag. Nu ska jag ta tag i städningen här hemma innan jag ska läsa Iliaden och Odyssen. Hurraaa!

Även fast det är jobbigt så lägger jag själv upp mina scheman såhär. Jag har alltid älskat att ha fullt upp till bristningsgränsen och väljer faktiskt själv att plugga, träna och städa som jag gör. Egentligen hade jag inte behövt träna 5 gånger i veckan, städa 1 gång iveckan (ibland varannan..) och plugga såpass att jag hänger med varje gång. Jag hade kunna välja att göra schemat betydligt glesa om jag velat. Men jag gillar när det händer grejjer och trivs trots allt bra med en sådan vardag. Hellre en dag som denna än en dag liggandes i soffan.

Sådeså.

v.9

Huvva, sover så otroligt dåligt. Klev iallafall upp 7 imorse och grattade pappsen. Sen la jag mig i sängen igen och snurrade och funderade. Tankar blir så otroligt konstiga när man sover dåligt.

Snart ska jag iväg och byta mina böcker (måste bara vänta till biblioteket öppnar), och sen kan dagen börja. Om jag är taggad? Näe. Huvudvärk och en konstig känsla i magen.

Godmorgon!

-

Precis sådär känner jag mig. Och då menar jag till utseendet också.


Typiskt..

Ikväll är jag seg men har panik i kroppen. Idag har jag gjort ingenting. Ingenting. Ja jag har donat i min gamla lägenhet och ätit en jäkla massa fika och mat, men ingenting. Jag behöver röra på mig..

Imorgon blir det dock massor med rörelse, jag fattar inte hur jag ska hinna med min dag. Hämta böcker, gå i skola, lämna in nycklar, köpa köksgrejjer som ska skruvas upp, träna, skruva upp grejjerna samt städa lägenheten. Listan är lång.

Min pojkvän har förresten försvunnit någonstans i Oslo. Jag talade med honom igår, men sen har det varit tyst. Vi får hoppas han kommer hem på Onsdag iallafall. Men det är lite läskigt att inte veta. Batteriet på mobiltelefonen är nog dött och lär nog förbli det tills han är hemma igen. Typiskt.

gäsp.

Idag har jag hunnit med Team Sportia, Maxi samt två vänder fram och tillbaka mellan Obbola och stan. Nu pimplas det vin, lagas chokladkaka och laddas inför Wallander. Jag är redan helt otroligt trött och skulle kunna somna. Men pappsen behöver ju en chokladkaka till sitt kalas imorgon, och Wallander är ju ett säkert kort.

Imorgon blir det en behövlig vilodag för all typ av aktivitet och istället massor med tårta. Ja, förutom att jag ska ta en sista titt i min lägenhet innan jag lämnar in nycklarna på måndag. Scary. Nu är jag alltså sambo påriktigt! Från och med måndag har jag inte längre en egen lägenhet. Då bor jag rent teoretiskt i Joels lägenhet!

Nu är det lördagsmys.


morgonträning

Imorse klev jag upp klockan 8 och åt gröt och ägg till frukost. Helt otroligt att jag vaknade av mig själv så tidigt trots att pojkvännen inte ens är hemma. En lång och härlig helgfrukost med morgontidningen. Sen försökte jag minnas vad Joel sa om vallan när graderna är 0- -2 grader. Viiilken valla? Stod och valde mellan 0- -2 och -1-2 och bestämde mig för den förstnämnda. Sen avverkade jag och Anna-Karin 6,4 km i spåret vilket jag är nöjd med. Som väntat var det inte så bra fäste men desto bättre glid. Åkte en ny runda jag inte åkt förut där det var säkert 1,5-2 km konstant uppförsbacke. Fy fan. Nu snackar vi blodsmak och mjölksyra.

Nu är det iallafall skidor på teve och jag laddar med kaffe och mackor i en andra frukost. Vad dagen mer har att erbjuda återstår att se..


livets orättvisa..

Megatrevlig kväll. Sushi till middag och sedan äckligt mycket godis. Kollade lite pippande på Big Brother och jag erkänner att jag är fast. Har aldrig förr i mitt liv sett det programmet och nu sitter jag här och gömmer mig bakom en kudde av pinsamhet medan de guppar under täcket på teve. Heelt fascinerad!

Förutom det suger det att inte jag också är i Oslo. Fy faaaan alltså!! De dricker öl och sjunger med norrmän och verkar har det äckligt bra  - utan mig. JAg ska nog inte prata med Joel mer förrän han kommer hem. Förstår inte att de kan ha så roligt fast inte jag är där? Skämt å sido, jag är avundsjuk som få.

Nu ska jag sova. Imorgon kl 9 ska jag upp och åka skidor innan det börjar skidor på tv. Alltid nåt!

Jag skulle öppna sovsäcken. Joel skulle lysa men tog istället 15 kort som såg ut såhär. Trosorna bjuder jag på, för alla har väl för gudarna sett ett par trosor förut. Bilden gör mig glad, därför passar den ikväll.


det duger!

Eftesrom att min blogg sett lika dan ut hur länge som helst, så har jag nu gjort om. Då att jag inte är en snygg modell så blev det ingen bild på mig, och eftersom att jag varken kan meka med bilder eller ladda upp dom på hemsidan så blev det såhär. Det duger tycker jag. Det duger för mig.

Nu blir det lite fredagsfix innan jag ska på sushimiddag. Jag vet inte varför men jag har som ingen lust till någonting. Det blir en tidig kväll med förhoppningar på en lång natts sömn. Gäsp. Vad hände med energin och lusten? Just nu saknar jag bara Joel.


Färdigmålat!

Äntligen är grovjobbet gjort! Nu har jag målat det femte och förhoppningsvis sista varvet i köket. Halleluja! Innan sista varvet satte vi tillbaka listen enbart med pluggarna bara för att se hur det blev och för att ev. bättra på färgen runt pluggarna. I hålen ska det alltså in silvriga skruvar. Förutom det ska det upp en magnetlist där man sätter fast knivar samt några söta små krokar för grytlappar och liknande. Jag är supernöjd! ca 3 dm runt kaklet  har det förut varit brunt trä fullt med gammalt klister och bubblor med färgförändringar från vattenkokare eller liknande. Vi började prata om att måla om redan när vi flyttade in, men det stannade liksom där. Sen pang bom bestämde sig Joel för att ta tag i målningen (och slipningen och tvättningen..) för någon dag sedan och vi är supernöjda!



Som vanligt är det så dåliga bilder från min telefon.. Men fint är det ändå! Ni kan ju blunda lite för diskstället mitt på diskbänken, den icke existerande elkåpan samt att inget är tillbaka skruvat. Fokusera istället på den viiiiita färgen!

När det ändå är mobilbilder på G passar jag på att slänga upp de andra som jag hade där.

Såhär fin var jag igår när jag skulle åka skidor. Vi höll på att skratta ihjäl oss över hur jag såg ut, men vad gör man inte för att slippa en förfrusen haka?!??



Såhär fint har vårt vardagsrum sett ut. Det ser nästan likadant ut nu med förutom att sladden sitter i taket  samt att alla lampor vi har i hela lägenheten har tillkommit på vita bänken. Målning kräver ljus!



Såhär såg det ut inuti vår luftballong!



Efter några timmars försening såg tåget ut såhär när det kom.
Det hade nog varit lite kallt..



Det kanske inte syns, men det är min mage! För några veckor sedan
gick jag runt med detta vackra mönster på magen..



Och den här pussen skickade jag igårkväll!


Fredag

Igår hann jag inte skriva ett jota. Dagen var smockad. Den började väl egentligen kring 6 på morgonen då Joel fick jobb - Hurraaa! Jag var nästan rädd att han skulle hänga sig i en sladd eller något där ett tag. Sen har vi målat, satt upp panelen igen, åkt skidor... och sen åkte Joel till Norge!

Om vi börjar med skidorna och mina nya stavar så har jag gjort mitt person bästa! Jag flög fram med blod i munnen i 5 km på rekordtid! Kul och bra! Sen bestämde sig Joel för att fira sitt nya jobb med att spontant resa till Oslo och VM. Jag hade lätt gjort det jag med om jag varit i den situationen så jag ska inte säga något. Men hur kul är det att sitta var hemma och plugga svenska grammatik medan pojkvännen lever rövare i Oslo? Inte så kul. Jag skjutsade honom till mötesplatsen inatt kring midnatt och de har inte kommit fram ännu. De kör bil med släp och det går visst inte så fort..

Idag har jag varit i skolan och övat på att sätta in meningar i satsscheman (precis lika roligt som det låter..) och nu äter jag lunch innan jag ska måla sista varvet i vårt kök. Man måste passa på när det är dagsljus för att se ordentligt! Egentligen skulle jag vilja gå och lägga mig och sova en stund, men då är ju den här dagen förstörd. Det får bli målning och städning istället.

Så kul var det med det, på återseende.

Sladden hänger från taket och på torkställ...

dsc00033 (MMS)

Sladden hänger från taket och på torkstället ligger lister som är målade ett första varv. Renoveringskaos!


Några favoriter

Sommar i stugan..



Calle i skidhjälmen



Mormor, kusin, moster och jag. (älska bikinitrosorna..)



Bror



Brian, ponnyn i mitt liv!



Ja, fråga mig inte om den här tiden i mitt liv..



Syster redo för slalom!



Ungefär såhär såg väl Calles uppväxt ut..



Brolin. Han var som en hund och kom när man visslade på honom =)



Brian i Obbola igen.



Söt bror




vårt liv

Vi lever varje dag i ett kaos. Många gånger ett bra kaos, men ändå ett kaos.
Igår när vi skulle boka tvätttid upptäckte vi att tvättnyckeln var försvunnen. När vi gick ner i tvättstugan för att se om nyckeln blivit kvarglömd där hittade vi en bunt kläder som legat där sen innan vi åkte till Sri Lanka. Pinsamt! (och inte hade vi märkt att vi saknade en bunt kläder heller..). Idag åkte vi till Obbola för att valla skidor, hämta böcker och ta en tur i spåret. Efter vallningen var båda två rätt less men åka skulle vi ju göra. Vi började åka i spåret och efter en bit blev jag arg för jag tyckte Joel lurat mig att ta fel stavar att åka med. För korta!!! Tjurig som jag är vände jag där i spåret och åkte tillbaka, tog bilen hem och bytte stavar innan jag återvände till spåret. Onödig tjurighet. Sen påbörjade vi milspåret en gång till. Efter någon km så bröt jag ihop igen eftersom att jag hade noll fäste. Då bytte vi skidor för att se om felet var i mig eller i vallningen. Det var vallningen och vi stannade och vallade lite extra direkt i spåret. Sen hade jag inget annat val än att åka. FY FAN vad jobbigt det var. Extra motiverad blev man också när Joel körde intervaller fram och tillbaka i spåret framför mig för att inte frysa. Då känner man sig jävligt snabb......

Sen dess har jag legat i soffan helt utslagen. Skidorna tog all energi. Aldrig mer längdskidor... JAg vaknade för ett tag sen av att det borrades i köket. Joel skruvar ner panelen (en väldigt bred sådan..) kring kaklet i köket som han ska måla vit. Ja, nu är allt nerskruvat och det ser ut som hej kom och hjälp mig - medan Joel är och spelar innebandy. Jag kan inte låta bli att bli lite orolig när han förklarar sitt upplägg "göra lite varje dag". Det känns som att köket kommer att vara nerskruvat ganska länge då han ska slipa imorgon.. kanske måla dagen efter det... måla ett till varv lite senare.. skruva upp lite senare.. Ja, ni fattar grejjen. JAg hoppas det inte hinner komma en jobbvecka där emellan också!

Ja, förutom det. Vi har köpt en strykbräda och ett par slalomstavar för 63 kr sammanlagt idag. Det kallar jag kap. Nu ska jag plugga. Köket tänker jag nog inte använda den närmsta veckan iallafall. Men jag är glad att jag har en händig man! Puss på honom för det!♥

Energi

Walla, im alive.
Lördagen var otroligt trevlig fram tills nattetimmarna. Efter en lång promenad, frusna fingrar och ben som värker pga höga klackar så var vi äntligen hemma i sängen. Jag och Maria slumrade gott några timmar där på morgonkvisten innan det blev söndag! Igår var vi på innebandy och jag såg min lover briljera som målvakt! Hade han varit mitt barn så hade mamma-hjärtat värkt av stolthet. Men nu är han inte mitt barn så jag tyckte mest bara att han var duktig. Sen åkte vi hem och åt bakadpotatis innan vi somnade båda två i soffan. Slagna hjältar med för lite sömn.

Imorse sov vi igen våra timmar innan Danne kom över på morgonkaffe - mysigt! Sen skrev jag ut alla mina pluggpapper och gjorde beställningar till biblioteket på alla böcker inför den nya kursen. Idag påbörjar vi andra delen av kursen och jag är nästan lite taggad. Det är skönt när man har koll på läget gällande litteratur och papper.

Kort och gott. Nu ska jag fräscha till mig lite (tro mig, ser mer död än levande ut..) sen ska jag promenera till skolan. I em tänkte jag mig lite försiktig träning. Har inte känt av njurarna på ett tag nu och känner mig allmänt frisk, så jag orkar inte vara stilla mer. Det är nog bara bra att känna sig för och röra lite på sig. Annars kommer min rumpa bli platt och jag växa fast i soffan. Hemska tanke!

Nu ska energin bubbla!

Trasiga njurar..

Mina njurar. Ajajaj! Fattar inte vad problemet är, men det moler och gör ont i mina njurar och jag känner mig fortfarande kissnödig lite nu och då (fast jag inte borde). Idag är sista pencillindagen och jag borde vara frisk. Hade det inte varit för smärtan i njurarna hade jag nog ansett mig själv som frisk, men nu börjar man ju att oroa sig.

Skjuter  nog upp oron ett tag till iallafall och dricker lite vin ikväll. Vin + njurproblem har väl ingen dött av? I värsta fall har väl urinvägsinfektionen gått upp i njurarna, men det problemet tar jag isåfall imorgon.

Nu en nap, sen duschen innan det bär av. Vi åt förresten Subway till middag, tummen upp!

good girl

Ibland chockar jag mig själv och blir såhär galet duktig! Vips så är disken diskad, saker underplockade, ALLT PLUGG INSKICKAT och jag är fanimig bäst. Jag satte mig och tok-skrev 2 ½ sida till restuppgiften och kollade igenom min essä en sista gång innan jag skickade in den. Bra jobbat fröken Lindberg! Nu kan jag med gott samvete baka kladdkaka (med after eight i) och sedan ta helg.

Btw. Idag är första gången jag klippt mig och frisören har plattat mitt hår. Jag har nog förresten aldrig ens plattat mitt hår helt. Det känns lite konstigt, men ganska ordningssamt tycker Joel!




Friday in love

Hejje. Det blev ingen boxning för mig igår då njurarna och illamående sa ifrån. Jag har fortfarande värk i njurarna och magen till och från och kan börja må jättedåligt helt plötsligt. Drygt! Och ändå är det bara 2 dagar kvar av pencillinkuren..

Imorse var jag och klippte mig och handlade lite basplagg. Därefter åt vi sushi till lunch innan jag åkte hem och la mig i badkaret. Idag är en sköta-om-fredag och jag unnar mig själv lite lyx. Joel är på EPP som jag dissade och istället ska jag (kanske) skriva mitt arbete men ialalfall baka en kladdkaka tills ikväll! Det där arbetet har jag ju pratat om hela veckan, men jag har fortfarande inte ens börjat. Ska jag vara ärlig så känns det roligare att baka kladdkaka än att skriva i em också. Jag har aldrig sagt att jag har bra självdiciplin! Nu blir det en låda lasagne och sen ska blommarna vattnas.

Jag vet att ni älskar mitt händelserika liv!

honey



Vad är grejjen med -20? Okej +- några grader men ändå för kallt för att överleva. Vad är grejjen? Jag planerar att åka slalom i helgen och sen planerar jag att springa runt sjön och gå långpromenader. Good luck chuck med mina planer.

Den tänkta restuppgiften jag skulle sätta mig och skriva gick åt fanders. Istället har jag kollat runt på massor med bloggar och sidor samt.. gjort ingenting. Jag blev supertrött och kanske skulle lägga mig och blunda 10 minuter. Risken är väl dock att man inte tar sig upp då igen.

Om 30 min ska vi till farmor och hälsa på. Därefter blir det träning. Hujja vad jobbigt, jag gruvar mig redan för träningen. Jag lovar, boxning är bland det hårdaste i konditionsväg! Om det är okej eller inte när man äter pencillin vet jag fortfarande inte, men jag chansar och litar på vad kroppen säger istället.

Nu en nap.

HELG!

Nu är det heeeeeelg!!
Inatt har vi sovit lite hipp som happ då Joel haft nackspärr och jag inte kan sova med en mask i sängen. Strax efter 7 klev jag upp och läste VK åt gröt och drack kaffe. Älskar att ha VK på morgonen! 20 dagar för 20 kr ;)
Sen gick jag till skolan och gjorde bort sista resten för AUO 2. Nästa vecka kommer mitt betyg in och nu ska jag sätta mig och skriva sista resten till Svenska 1. Jag är sjukt nöjd att jag fixat allt trots resan till Sri Lanka och helgen i Gällivare. Det kändes lite svårt där ett tag, men efter tentan igår och seminariet idag så kan jag pusta ut. Det gick!!

Ikväll ska jag boxas med Tinna och imorgon blir en härlig dag med lunch på stan och sedan fredagsmys. Fy fasen vad härligt!

Puss på min fina pojkvän, och alla andra också för den delen!

helgen som varit

Nu är vi hemma i Umeå igen. Jag känner knappt igen mig. Joel har blivit brat (hihi, älskar att retas) och lägenheten är städad! En smärre förvåning fick jag när min käre karl kom och hämtade mig nyrakad och samma frisyr som EMD! Ja ni vet, alla i gruppen har samma frilla! Efter chocken lagt sig tycker jag han är riktigt snygg faktiskt. JNF kallar vi honom här hemma. Joel Nylander Fredriksson ;)

(typ såhär alltså)



Helgen har varit toppen trots att jag dragit på mig urinvängsinfektion. Not funny! Sprang på toa (dasset) halva natten klädd i bara trosor och tshirt medan det var -25 grader ute. Joel var full och sov, jag ville dö. På morgonen höll mina njurar på att gå sönder och jag kissade blod - AJ. Efter ett akutenbesök så mår jag idag helt OK förutom att njurarna och magen gör lite ont, annars okej.

Ballongturen var oslagbar! Fy fasen vad häftigt det var! På marken var det närmare 30 - men högre upp var det riktigt behagligt i luften och utsikten var fantastiskt. Jag hade gärna åkt en gång till! Lite nervös blev man dock vid landningen när jag tycker vi var lite väl nära elledningarna som hade kunnat göra oss till stekt bacon.

Ja, det var kort och gott om helgen. Nu ska jag skura golven och sen ta en snabb koll på plugget. Imorgon är det tenta och jag har ingen aning om jag här förberedd eller inte. Känner iallafall inte för att plugga något mer nu så det får vara. Istället avslutar jag med några godbitar från helgen!


Världens mest romantiska middag dagen till...

dsc00031 (MMS)

Världens mest romantiska middag dagen till ära!


Utsikten från vår ballong..

dsc00029 (MMS)

Utsikten från vår ballong..


Dagens sanning. Det tar längre tid att åka...

dsc00019 (MMS)

Dagens sanning. Det tar längre tid att åka från umeå till gällivare än vad det tar att åka från sverige till sri lanka. Frågan är bara var man hellst åker..


Jag har ingen flyt.. Efter 4 timmar på sta...

dsc00024 (MMS)

Jag har ingen flyt.. Efter 4 timmar på stationen i umeå kom vi äntligen iväg. Dessvärre måste vi åka buss från boden och beräknad ankomst blir då mer än 5 timmar senare än planerat. Tur att sj bjöd på pizza youghurt och kaffe i morse, men magen är nästan hungrig redan igen. Mitt enda sällskap är studieböckerna i väskan, men de ligger kvar än så länge. Huvva! Ja förutom de tre stora älgar som just sprang längst med tåget vilket var ganska häftigt. Jag sitter och är lite nostalgisk. för många år sedan var livet väldigt annars och just idag var visst ett sådant datum. Jaja, jag har många timmar till att sitta och fundera över allt och inget. 12 timmars resande mellan umeå och gällivare är underbart. Just ja, angående bilden. Det är vårt liv i ett nötskal bara ;)


hejs!

GÄSP!
Jag somnade kring midnatt igår.. Vaknade klocka 2 och gick upp på toaletten, somnade om och vaknade sen klockan 4 igen. Godmorgon! Jag vet inte om det är resfeber eller vad det är, men sova kunde jag alltså inte. Drömde lite halvt att Maria och Eric skulle med upp till norr och jag försökte förklara att det är -28 grader där nu så de måste ha varma kläder! Eric däremot tyckte att det räckte med en dunjacka och en tröja under så han packade inget mer. Jag känner fortfarande frustationen när jag försöker övertala dom att det är KAALLT och att de måste ha mer kläder än så på sig! Haha..

Klockan 5 imorse satt jag och åt gröt. Tidig frukost kallas det, och nu ska jag snart promenera iväg mot bussen. Väl i Gällivare så blir det nog lite plugg på något café innan jag åker till Joels jobb. Egentligen är det bra för att jag borde plugga. Men samtidigt hoppas jag lite att tåget blir sent så jag inte hinner plugga något innan jag ska möta upp honom.

Men nu bär det iväg! Ring mig ;)

färdig

Sådärja. Nu räknar jag dagen som slut och veckans to do blev iallafall halvklar. Plugget kom i första hand men jag är ändå inte helt med i leken, blir nog några timmar till. Ikväll har jag bakat 4 limpor och fyllt frysen med gott bröd (½ limpa ligger redan i magen och den andra halvan får åka med på tåget). Lägenheten är absolut inte alls städad och har nog aldrig varit så äcklig sen vi flyttade in hit. Dammråttorna är oräkneliga!! Men jag har hunnit träna 3 pass och gjort en massa matlådor.

Nu är jag proppmätt efter många mackor med smör och marmelad. Jag har duschat och dragit fram den mesta av packningen. Imorgon går bussen 05.30 (!!!!) och jag tänkte unna mig en stund framför teven nu innan jag somnar. Första gången jag gör ingenting på hela dagen, och klockan är snart tio. Inte undra på att man är trött.



Godnatt.

välkommen hem honey!



bakom kulisserna

När Joel är borta lever jag för det mesta i fullkomligt kaos. Innan han kommer hem igen brukar jag fixa till sådär lagom fint som resulterar i dåligt samvete hos honom, eftersom att han lider av slarv-syndromet. Jag tycker det fungerar ganska så bra med den metoden och han verkar faktiskt tro att jag är lika pedantisk när jag är ensam hemma som när han är här. Här får ni iallafall beviset på att så inte är fallet.

(vi börjar med det o-stökiga bara för att det är finare så..)



Men såhär ser det ut egentligen! ;)


morning

Havregrynsgröt med svärmors goda lingonsylt är i magen. Mums! Men morgonen är en plåga. Att stiga upp innan klockan 9 är jobbigt. Att stiga upp innan klockan 8 är fruktansvärt. Jag är verkligen ingen morgonmänniska. Såhär i efterhand kan jag inte förstå att jag klarade att gå upp före 5 på morgonen när jag jobbade i somras. Då var jag iofs en häxa hela dagen också, men ändå..

Nu ska jag promenera till skolan med min tunga väska. Datorn är med och innan de där 30 min det tar att promenera till skolan ska jag väl ha vaknat till liv

Morning.

(dagens hopp.)


-



För att han är fin bara.

slutet är nära..

Efter lasagne och spenat i matlåda somnade jag visst, med tanke på att jag vaknade med böckerna i knäet. Hur länge jag sov? Ingen aning men jag fick då inget läst. Istället stapplade jag iväg på spinning 55 min som faktiskt inte var lika vidrigt som det brukar. Jag springer fortfarande hellre 2 mil än att cykla i 55 minuter.. men jag blev iaf inte självmordsbenägen den här gången. Spinning är inte min grej!

När jag kom hem dränkte jag mig själv i böckerna jag skulle läsa då jag istället somnade och nu slänger jag in handduken. Fy faasen vad trött! Jag tröstar mig med att när jag plågar mig såhär nu, så ger jag mig själv en betydligt härligare helg i Gällivare sen! Det känns inte kul att måsta ha tentaplugg hängande över sig där, så jag tar hellre smällen nu..

Imorgon ringer klockan tidigt. Senast kl 9 ska jag vara i skolan, pigg och motiverad på studier. Kaffetermosen ska med. Sen, efter kl 14.30 så tar jag helg.

Godnatt.

Streptokocker A

Nu är jag hemma från skolan. Även fast ämnet inte alls är svårt, så känner jag mig helt yr i huvudet. Vi läser helt ohyggligt mycket litteratur och framförallt äldre litteratur. Därefter ska vi utifrån några termer ange vad för berättartyp böckerna har och massa mer.. Och jag har alltid fel. Jag har alltid alltid alltid fel. I slutändan har författaren alltid "gått så långt in i huvudpersonen att den blivit huvudpersonen", och på så sätt blir berättarformen aldrig så som jag tror. Och thats it.

Fick svar från min bakterieodling från skavsåret på foten idag också. Streptokocker A hade jag i mitt Sri Lanka sår. De skrev också att om såret mot förmodan har läkt nu, så ska jag kontakta dom igen. Jag antar att de menar att jag ska kontakta dom om såret inte har läkt..

Nu ska jag krypa ner i soffan med en matlåda lasagne och läsa lite litteratur. Dessvärre ingen skönlitteratur idag utan ren fakta. Sen väntar 55 min spinning. Fy fan vad roligt liv man har.


beach 2011

Gomorron! Inatt vaknade jag livrädd med ett ryck. Vad är grejjen med att lämna Bil och Bostad tidningen efter 3 på natten??? Jag kommer aldrig vänja vid det här med brevinkast... Nu är gröten svald och Provivan i magen. Min mage är fortfarande inte helt okej sen antibiotikan, så Proviva eller hälsofil har varit ett måste på sista tiden.

Snart ska jag möta upp Mary på skolan och sen blir det studier och 55 minuter spinning efter middagen. Fy faen, men vad gör man inte för beach -11.


suck..

Jag lyssnar på litteratur från 1900 på talbok samtidigt som jag pysslar med allt miljoner annat som måste göras, samtidigt som jag försöker få ihop allt som jag faktiskt vill göra. Det går dåligt för mig. Det spelar som ingen roll att man anstränger sig till tusen och lyssnar på en talbok, samtidigt som man försöker plugga in från en annan bok, samtidigt som man försöker tillaga riktiga måltider, röra på sig fysikst och ta hand om lägenheten, och kanske någon gång hinna umgås bara också. Det går bara skitdåligt för mig. Tänk om man bara kunde göra allt man ville göra. Åka var man ville och bara hänga på. Inte oroa sig över pengar, studier, bla bla bla.

Nu känner jag mig trött efter en sömnlös natt och en lång dag. Jag har lyssnat på talboken i snart 6 timmar samtidigt som jag tentapluggat in termer, samtidigt som jag lagat mat och diskat. Där emellan har jag hunnit gå och handla och varit och träna också. Inatt behöver jag sova för att få energi till morgondagen. Jag har för tillfället ett ägg på spisen som jag ska mätta min hungriga mage med innan jag går och lägger mig. Kanske en timme till med ljudboken också..

Ikväll är jag bara nere och trött. Suck..


dagens to do

Jag känner smärta i varje muskel i hela kroppen. Låren är värst, sen kommer bröst och axlar. Armhävningsstegen är inte att leka med. Börja med 10,9,8 osv ner till 1, sen gör man stegen upp igen tills man gjort 10. Ruskigt bra, ruskigt jobbigt.

Inatt somnade jag efter 3 någongång efter att ha brottats med hjärnspöken halva natten. Idag har jag en lång to do- lista.

- Handla lite smått (mindre roligt när man varken har bil eller cykel utan måste packa ryggsäcken..)
- Baka bröd
- Dammsuga och städa toan
- Plugga en massa
- Gå på fysträningen (överlever jag verkligen det...?)

Igår hade jag Joel-abstinens. Idag har jag fjällen-abstinens.

Morning!


suprise!

Tjejen med kollen.. Gissa vem som är ledig fram till Onsdag? Och alltså har fram till onsdag på sig att läsa de där 700 sidorna?
Suprise!
Jag är inte direkt megabra på att läsa schemat utan jag kollade bara vilka seminarium det var och inte exakt vilka datum de var på. Onsdag Torsdag Fredag är alltså mina seminarium. Halleluja! Idag har vi ändå suttit på UB hela dagen och pluggat innan vi gick till Iksu.

Iksu var en upplevelse. Jag har inte tränat på mer än en månad och dessutom varit sjuk.. På uppvärmningen fick jag kramp i båda låren som gjorde sig påmind resten av passet så fort jag böjde på benen. Fantastiskt! Därefter så skakade jag dessutom i både lår och armar passet igenom. Vägen tillbaka till mittt esse känns lång..

Nu är det tomat med rödlök till förrätt och sen väntar kycklingfilé med ris. 2 kg kyckling bli fantastiskt många matlådor. Mums!




jag är vaken....

Morning morning.. jag tog mig inte igenom mer än 100 sidor av de 700 igår eftersom att jag somnade heeela tiden. Huvva för att läsa när ögonen bara går i kors! Nu hinkar jag kaffe och äter havrepuffar och hårdmacka med philadelphia och skinka. Dags att vakna till liv! Träningskläderna är på och jag ska promenera till skolan såfort kaffet är i magen. Där blir det en massa plugg fram till klockan 15 då Iksu väntar på mig. Jag gissar på en vidrig träningsvärk imorgon!

Godmorgon!

bra planering kallas det..

Upptäckte just att jag visst ska läsa 700 sidor tills imorgon. + 2 kapitel från en bok jag inte ens har. Vafaaaaaaaaan. 700 sidor till imorgon klockan 11 är inte ens möjligt.. Hur är det med planeringen egentligen fröken Lindberg? Jag har just suttit och skrivit restuppgiften från Sri Lanka resan och känner mig inte jättepeppad på att begrava mig i de här böckerna. Det bästa av allt är att böckerna är skrivna 1935 och 1936. Underbar läsning.

Ni vet var ni hittar mig de närmsta timmarna alltså..


Mys

Idag mår jag som jag förtjänar - alltså ganska bra! Halsade ju i mig vatten och vräkte fil och havrepuffar inatt, så morgonen var rätt så behgaglig. Jag sitter dock fortfarande i soffan med morgonrock och lite huvudvärk och jag är inte alls så sugen på att klä på mig och kliva upp. Gäsp.

Idag blir en lat dag med möjligen lite studier mot kvällen om jag inte skjuter upp det till morgondagen. Imorgon börjar nya livet också. Då bedömer jag mig själv som frisk och tänker ta tag i träningen igen, samtidigt som det blir superduper plugg. På fredag åker jag upp till Gällivare (äntligen!) och onsdagen därpå har jag tenta. Målet är att slippa plugga under nästa helg..

Nu ska jag gosa ner mig under filten igen. Mys!

puss!!

jisses. Vilken bra utekväll! Efter en halv-lam förfest med spel och drinksr begav vi oss ut på krogen och wey vad roligt!! Jag och Joel dansade nonstop hela kvällen och resten av folket kom och gick! Grymt bra musik och en riktigt toppenkväll på dansgolvet. Nu gör fossingarna lite ont och jag äter fil med flingor och saknar min älskling som är i Kiruna. Han tycks också festa loss ganska ordentligt vad jag kunde höra. Men nu saknar jag honom.

Godnatt folket och puss till fina folket i Umeå och
min fina lover i kiruna!

Hellner

Missade ni intervjun av Marcus Hellner imorse på fyran? Stackars er! Jag vet inte varför jag faschineras av den killen, om det är viljan och den extrema fokusen eller om det är förmågan att driva sig själv så långt trots smärta och trötthet. Coolt iaf! Riktigt rolig intervju iallafall där han pratade om sig själv, Gällivare, gruvan och andra åkare. Ja, och träning såklart!

Nu har jag ätit rostat bröd med skagenröra (jag vet jag vet jag vet.. rena hälsokosten!) och ska snart svida om. Jag och Mary ska promenixa ner till stan och kolla läget innan kvällen.

Ses vi ikväll?

minns du?

Skidutbildning i Hemavan med klassen. Om det var roligt!??



Fattig student. Första året som fri fågel bodde jag i en etta på källarplan Öst på Stan. Charmigt mycket spindlar, men jag var wild och crazy och ändå aldrig där.



När jag fyller år brukar jag få några fina ord av mor och farföräldrarna.
Lapp-lådan börjar bli ganska full nu!



Joel förförde mig som vanligt. Tentaplugg utanför Universitetet. Joel fick nästan VG för första och enda gången någonsin och jag fick underkänt för första och enda gången någonsin på Universitetet. Det säger väl allt om det tentaplugget.... Tro mig, jag försökte koncentrera mig på studierna..



Jag och fina Maria. Sportnörd och Snövit. Vad annars?


dilemma

det är inte varje dag man blir erbjuden att åka till thailand i två veckor. bara sådär. det är inte varje dag heller man måste överväga erbjudandet och nej-sidan blir tyngst. tänk om jag kunde resa så mycket som jag skulle vilja? det är svårt när man har en utbildning på 100% och heller ingen inkomst ELLER lån. en utbildning kan man inte ta ledigt från 2 veckor heller, för då måste man läsa om hela kursen i slutet av själva utbildningen (alltså om två år..). ja tänk om jag bara kunde göra allt jag ville bara sådär utan att måsta ta alla konsekvenser sedan? jag har fortfarande inte lyckats ta igen det jag missade i maj förra året när jag flyttade till Gällivare och gjorde truck-utbildningen. jag har heller inte fått poängen för kursen jag missade i sri lanka. blä blä blä.

tänk om man bara kunde slippa konsekvenserna? suck.

längtan.

Såsärja. Nu är jag home alone igen. Somnade på soffan ett tag (för länge..) efter att J åkt och nu börjar jag fundera över middag. Noll inspiration och inte alls sugen på typ.. korv. Ikväll ska jag till Eric och Maria för fredagsmys (...är jag tredje hjulet?) och imorgon ska vi dricka drinkar.

Jag är fruktansvärt less på denna sjukdom nu. Jag hostar fortfarande lungorna ur mig och är konstant tät i näsan. Men snart får det vara nog för det enda jag gör är att sitta i soffan och äta godis och svälla. Jag behöver träning och grönsaker nu!! Efter helgen (kan nog råka bli pizzamiddag imorgon och bakis-fett på söndag..) ska nya livet rulla igång igen.

Jag längtar.

vardag och åter vardag..

Gissa hur härligt det är att sitta i gästrummet och plugga medan man hör teven gå på i vardagsrummet och det faktiskt ÄR någon som sitter där! Sällskap! Jag älskar att inte vara ensam här hemma, utan att faktiskt vara sambo på riktigt!

Ikväll har vi varit hos Daniel och hans flickvän på inflyttningsfika. Väldigt fin lägenhet (granne med oss! ;) och väldigt trevligt sällskap! Det är alltid roligt när man träffas alla samtidigt. Innan vi gick dit så var vi en vända på Plantagen och Vila's utförsäljning. Joel köpte en palm, jag köpte en röd blomma och Maria köpte ljuslyktor och en tröja. Jag älskar spontan-göra!

Ja förutom det.. Pratade med Aitik-gruvan igår och det blir nog jobb i Gällivare i sommar igen. De rekommenderade också att jag skulle åka upp och jobba några helgen nu under våren för att friska upp minnet. Jisses, jag blir nervös av bara tanken. Kan jag fortfarande köra truck? Nästa fredag ska jag upp och åka lite med Joel som är där och kör lite nu och då, så då kanske man får en liten aha-upplevelse..

Nu ska jag gå och skaka om Joel lite. Han har somnat i soffan kring klockan 22 (senast..) hela veckan och varit helt okontaktbar efter klockan 18. Världens tröttaste kille! Fast det skulle jag också vara med en sådan jobb, sömn och träningsmängd som han lever med i övrigt.

Godnatt!

tillbaka till verkligheten

Vad händer?
- Ingenting.

Igår gjorde vi ingenting. Absolut ingenting alls. Eller ja... pluggade lite. Gick på promenad. Lagade mat. Vad gör man? Jag har överskottsenergi och ingen ork. Jag vill träna men är för sjuk. Jag vill flänga runt och göra saker men blir trött efter 10 minuter. Jag vill göra något kul men kommer inte på något. Igårkväll googlade jag "att göra i Umeå". Då är det illa.

Snart ska jag till skolan och göra bort veckans första seminarium. Jag ligger bra till i plugget vilket är skönt och jag har redan börjat gruva mig lite för fredagen då pojkvänner återvänder till norr igen. Om jag har tråkigt nu, hur tråkigt kommer jag då få sen? Tur att man kan komma igång med träningen snart igen iallafall. Jag får panik av att göra ingenting!!!

Vet ni förresten vad en dieges, fokalisator och intertextualitet är för något?
- Det vet jag.




RSS 2.0